Jimmy81 έγραψε: 12 Φεβ 2023, 06:13
hellegennes έγραψε: 10 Φεβ 2023, 13:33
Jimmy81 έγραψε: 10 Φεβ 2023, 07:58
Εσύ τώρα πώς ξέρεις ότι αυτοί που τηρούν νηστεία δεν έχουν καταπιεστεί (ειδικά τα παιδιά από τους γονείς) και το κάνουν όλοι από αληθινή επιλογή; Έκανες έρευνα στα νοικοκυριά τους;
Έλα, λίγο ρεαλισμό στα επιχειρήματά σου. Καταπιέζεται το παιδί να μην φάει κρέας μια βδομάδα τον χρόνο, αν συμβαίνει κι αυτό. Μιλάμε για τρομερή καταπίεση. Μια βδομάδα χωρίς κρέας;! Ανήκουστο! Κι αυτό στο φαγητό που τρώει στο σπίτι, γιατί οι γονείς δεν είναι πάνω απ' το κεφάλι του να δει τι τρώει όσο είναι έξω.
Είναι πολύ περισσότερες οι περίοδοι νηστείας και δεν αφορούν μόνο το κρέας.
https://www.ekklisiaonline.gr/nea/i-nisties-tou-etous/
Δεν το λες και εύκολο το προγραμματάκι. Φαντάσου τώρα να σε πιέζουν να το ακολουθήσεις...
Κανείς δεν τηρεί όλες τις νηστείες. Η συντριπτική πλειονότητα που κάνει νηστεία, κάνει αποκλειστικά την Μεγάλη εβδομάδα, αν κάνει και ολόκληρη την εβδομάδα. Οι λίγο πιο σκληροπυρηνικοί κάνουν νηστεία όλην την σαρακοστή του Πάσχα και μόνο οι τέρμα θρησκευόμενοι νηστεύουν Χριστούγεννα και Δεκαπενταύγουστο.
Θυμήσου ότι έχω μαγαζί που πουλάει τρόφιμα, έχω εξαιρετικά καλή εικόνα του πώς κινείται η αγορά της νηστείας. Ο αριθμός των ατόμων που ξέρω να βάζουν τα παιδιά τους να κάνουν νηστεία είναι ακριβώς 0.
Ξαναλέω, δε, ότι κανείς δεν είναι πάνω από τα παιδιά του να τα αποτρέψει να τρώνε ζαμπονοτυρόπιτες, γαριδάκια, σοκολάτες, πίτσες και πιτόγυρα. Είναι αποτυχημένη η σύγκριση, σου το λέω.
Jimmy81 έγραψε: 12 Φεβ 2023, 06:13
Κατά είμαι διότι η ταυτότητα είναι δημόσιο κρατικό έγγραφο. Δεν υπάρχει λόγος να ξέρει το κράτος ποια θρησκεία ασπάζεται ο πολίτης. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακρίσεις στη σχέση πολίτη και κρατικών υπηρεσιών. Πέραν τούτου το θρήσκευμα κρίθηκε και περιττό στοιχείο για την αναγνώριση ενός ατόμου. Τώρα το δικαίωμα του πολίτη να ασκεί τα λατρευτικά καθήκοντα της θρησκείας του το αποδέχεται το ίδιο το Σύνταγμα. Φυσικά ζητάω να μην πέφτει θύμα διακρίσεων π.χ. από έναν εργοδότη ή καθηγητή ο εκάστοτε θρησκευόμενος. Οι πρώτοι πρέπει να αλλάξουν μυαλά και όχι να κρύβεται ο θρησκευόμενος.
Είσαι κατά της αναγραφής που είναι σχεδόν αδύνατον να αποτελέσει αφορμή διάκρισης, γιατί η ταυτότητα παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες, ελάχιστες περιπτώσεις, αλλά υπέρ της μαντήλας που φαίνεται παντού και από τον οποιονδήποτε.
Σόρι, Τζιμάκο, αλλά αυτό δεν είναι απλώς αντίφαση, είναι ακραίος σουρεαλισμός.