!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι γνώμη έχετε για τους ψυχολόγους;

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Re: Τι γνώμη έχετε για τους ψυχολόγους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:30
Βινόσαυρος έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:23
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:21

Πρός τί τό γούρλωμα τών ματιών συνάδελφε .....

Η Τίπιτι έχει πιό βαθύ βλέμμα στόν άνθρωπο από τό 99% τών Ελλήνων .....

Νομίζω ..... :roll: . :romance-hearteyes:
είναι γνωστή σου
ή το κατάλαβες μεσα απο το πχορουμ;

Τή βαθύτητα τού βλέμματός της τήν είδα στό νήμα της στίς Εικαστικές Τέχνες .....

Δείχνει ρηχό γιά σένα ;;;

.
οκ, δεν έχω να προσθέσω κάτι.
Δε μπορώ να κρίνω αν δε γνωρίσω έναν άνθρωπο
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:02

Νυκτόβιο...
.
λυπάμαι που δεν καταφέρνω να γίνομαι κατανοητή
με την πρώτη, ας ελπίσουμε ότι θα γίνω με την δεύτερη

το τόπικ αναφέρεται στους ψυχολόγους, κι όχι στους ψυχίατρους,
και σύμφωνα με αυτό τοποθετήθηκα

:wave:

(το ίδιο είχε συμβεί και με την αγάπη και τον έρωτα,
προσεκτικότερη ανάγνωση λοιπόν στο εξής :sal5: )
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK »

Πάντως στην Ελλάδα όντως η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου είναι αρκετά διαδεδομένη. Φάση που δε πίστευα το πόσο πολύ. Όσες μέρες βρίσκομαι στην Ελλάδα έχω συναντηθεί με πολλούς συναδέλφους και κάποιοι από αυτούς είναι μέλη του συλλόγου (ΣΕΨ) οι οποίοι μου τονίζουν οτι το φαινόμενο έχει ξεφύγει. Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα ο τίτλος ψυχολόγος είναι νομικά προστατευμένος και το επάγγελμα του ψυχολόγου μπορούν να ασκήσουν όσοι κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Συνήθως αυτό σημαίνει σπουδές στα 4 πλέον τμήματα ΑΕΙ ψυχολογίας στην Ελλάδα καθώς και σε αναγνωρισμένα ΑΕΙ του εξωτερικού από τον ΔΟΑΤΑΠ και τον ΣΑΕΠ. Ειδικά για τα ιδρύματα που ο ΣΑΕΠ χορηγεί επαγγελματική ισοτιμία κρατάμε οτι πλέον (εδώ και 1 χρόνο περίπου) αυτά είναι και κάποια ιδιωτικά κολέγια στην Ελλάδα που προσφέρουν σπουδές ψυχολογίας συνεργαζόμενα με ΑΕΙ του εξωτερικού.
fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

Προγραμμα σπουδων του τμηματος ψυχολογιας του ΑΠΘ

http://www.psy.auth.gr/el/%CE%B1%CE%BD% ... F%89%CE%BD

4 εξαμηνα ιταλικα (μονο ιταλικα απο ξενες γλωσσες)
4 εξαμηνα νεα ελληνικα
φεμινιστικη ψυχολογια
συγκρουσεις και συλλογικες δρασεις

και μονο ενα εξαμηνο στατιστικη

Eιχα γνωρισει εναν νεαρο που διαβαζε μαθηματικα στο αεροπλανο.Τον ρωταω τι σπουδαζει μου λεει ψυχολογια.Με ειδε που τον κοιταξα περιεργα και μου εξηγησε οτι στην Ολλανδια τους ταραζουν στα μαθηματικα.

Δειτε προγραμμα σπουδων στο ΑΜστερνταμ
http://www.uva.nl/en/programmes/bachelo ... ramme.html
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Mόνο αν είχα μπόλικο χρήμα και αντιμετώπιζα ένα ήπιο πρόβλημα θα πήγαινα. Κάποιον χωρισμό, κάποια δυσλειτουργία στις διαπροσωπικές σχέσεις, κοινωνική φοβία, αδυναμία συνεννόησης μέσα στην οικογένεια κλπ.
Διαφορετικά πηγαίνεις σε γιατρό (ψυχίατρο στην συγκεκριμένη περίπτωση) αν και τα φάρμακα που συνταγογραφούνται δεν λύνουν το πρόβλημα. Πάντως ο κόσμος παίρνει τα αγχολυτικά με την χούφτα και αναρωτιέμαι που τα βρίσκουν. Ένας ψυχίατρος μου είχε πει ότι δεν μου γράφει το xanax αν δεν πάω να με εξετάσει και να διαγνώσει κάποια πάθηση, γιατί είναι ναρκωτικό.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Antares έγραψε: 15 Οκτ 2018, 17:57 Ένας ψυχίατρος μου είχε πει ότι δεν μου γράφει το xanax αν δεν πάω να με εξετάσει και να διαγνώσει κάποια πάθηση, γιατί είναι ναρκωτικό.
και απολυτα εξαρτησιογονο, με χοντρες παρενεργειες στα στερητικα τους.
Άβαταρ μέλους
Antares

blackpaint έγραψε: 15 Οκτ 2018, 18:17
Antares έγραψε: 15 Οκτ 2018, 17:57 Ένας ψυχίατρος μου είχε πει ότι δεν μου γράφει το xanax αν δεν πάω να με εξετάσει και να διαγνώσει κάποια πάθηση, γιατί είναι ναρκωτικό.
Και όμως πολλοί τα παίρνουν, ακόμη και βαρύτερα από αυτά. Όχι απαραίτητα για ψυχικά νοσήματα. Για απώλεια κοντινών προσώπων τα γράφουν. Μερικοί όμως τα παίρνουν απλά για να κοιμούνται και δεν ξέρω πως κατορθώνουν να τους τα γράφουν.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Antares έγραψε: 15 Οκτ 2018, 18:40
Και όμως πολλοί τα παίρνουν, ακόμη και βαρύτερα από αυτά. Όχι απαραίτητα για ψυχικά νοσήματα. Για απώλεια κοντινών προσώπων τα γράφουν. Μερικοί όμως τα παίρνουν απλά για να κοιμούνται και δεν ξέρω πως κατορθώνουν να τους τα γράφουν.
αμα πληρωσεις το 80αρι της επισκεψης σε νευρολογο, σου γραφει οτι θες. Ειναι πανευκολο.
Άβαταρ μέλους
Antares

αμα πληρωσεις το 80αρι της επισκεψης σε νευρολογο, σου γραφει οτι θες. Ειναι πανευκολο.
Δεν νομίζω. Αν πάθεις κάτι θα βρει τον μπελά του. Αλλά πάλι ίσως γράψει κάποια αγχώδη διαταραχή σαν διάγνωση.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Antares έγραψε: 15 Οκτ 2018, 18:57
Δεν νομίζω. Αν πάθεις κάτι θα βρει τον μπελά του. Αλλά πάλι ίσως γράψει κάποια αγχώδη διαταραχή σαν διάγνωση.
ναι, αλλα εξαρταται απο το ποιος εισαι, τι ζητας και ποσο ασταθης δειχνεις.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

΄
Θα ήθελα την γνώμη του νηματοθέτη Τοξοβόλος_UK για την ομαδική ψυχανάλυση.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Nandros έγραψε: 15 Οκτ 2018, 19:14 ΄
Θα ήθελα την γνώμη του νηματοθέτη Τοξοβόλος_UK για την ομαδική ψυχανάλυση.
.
Αρνητική είναι η γνώμη μου.

Γενικά η ψυχανάλυση δεν έχει καλή εμπειρική τεκμηρίωση, στα όρια του pseudoscience την θεωρώ προσωπικά. Σε όλη την αναπτυγμένη δύση είναι πλέον στο ναδίρ της με την CBT να κερδίζει ολοένα έδαφος επιστημονικά , ειδικά ανάμεσα σε εκείνους που δεν θέλουμε τη ψυχολογία να συγχέεται με soft μη τεκμηριωμένες προσεγγίσεις κ ειδικά στο Anglosphere. Μόνο σε κάτι Ελλάδες ακόμα επιβιώνει σχετικά αξιοπρεπώς η ψυχανάλυση. Ευχαριστούμε τον Freud για την συνδρομή του αλλά πλέον είναι πεπερασμένος. Η σύγχρονη ψυχολογία τον μελετά σε ιστορικό context κ μέχρι εκεί.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

fagano3 έγραψε: 15 Οκτ 2018, 17:06 Προγραμμα σπουδων του τμηματος ψυχολογιας του ΑΠΘ

http://www.psy.auth.gr/el/%CE%B1%CE%BD% ... F%89%CE%BD

4 εξαμηνα ιταλικα (μονο ιταλικα απο ξενες γλωσσες)
4 εξαμηνα νεα ελληνικα
φεμινιστικη ψυχολογια
συγκρουσεις και συλλογικες δρασεις

και μονο ενα εξαμηνο στατιστικη

Eιχα γνωρισει εναν νεαρο που διαβαζε μαθηματικα στο αεροπλανο.Τον ρωταω τι σπουδαζει μου λεει ψυχολογια.Με ειδε που τον κοιταξα περιεργα και μου εξηγησε οτι στην Ολλανδια τους ταραζουν στα μαθηματικα.

Δειτε προγραμμα σπουδων στο ΑΜστερνταμ
http://www.uva.nl/en/programmes/bachelo ... ramme.html
Τα 2/5 του βρετανικού πτυχίου μου στην ψυχολογία ήταν μαθηματικά, στατιστική, στατιστική κ ξανά στατιστική. Θυμάμαι όταν ερχόμουν διακοπές Ελλάδα φοιτητής κ τα έλεγα σε φίλους οι οποίοι έμεναν με ανοιχτό το στόμα. Η Ελλάδα για κάποιο λόγο έχει ξεμείνει να διδάσκει την ψυχολογία σε στυλ φιλοσοφικής παπαρολογίας πολλές φορές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τοξοβόλος_UK την 15 Οκτ 2018, 20:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
psychologem

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από psychologem »

Τοξοβόλε έχεις εκπαιδευτεί στην ψυχοθεραπεία; σε ποιά; που; για πόση διάρκεια;

Η βασική πληροφορία που πρέπει να ρωτάει κανείς αν θελει να απευθυνθεί για συμβουλευτική η/και ψυχοθεραπευτική βοήθεια είναι αυτή.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Τοξοβόλος_UK ,τι γνωμη εχεις για το ψυχοδραμα;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”