!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι γνώμη έχετε για τους ψυχολόγους;

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Τι γνώμη έχετε για τους ψυχολόγους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Daje έγραψε: 14 Οκτ 2018, 19:05 Οταν διαβαζω ψυχολογος μου ερχεται αυτοματως στο μυαλο η εικονα μιας μουναρας με ταγιερ, γυαλια, μεγαλα και στητα στηθη και χειλια ερωτικα.
Οι ψυχολογοι πως το εξηγουν αυτο?
Είσαι θεός. Φοβερή τσόντα, ο τύπος έχει κόμπλεξ με τις γυναίκες, και πηγαίνει στη θεραπεύτρια, αυτή τον βάζει στον καναπέ, και αρχίζει η...θεραπεία.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ritzeri έγραψε: 14 Οκτ 2018, 19:15Διάβασα φέτος δυο-τρια βιβλία του και μου ταιριάζει απολυτα ο τρόπος σκέψης του.
Η σχολή που ίδρυσε ονομάζεται λογοθεραπεία, καμιά σχέση με τη λογοθεραπεία όπως την ξέρουμε στην Ελλάδα, παρακλάδι της υπαρξιακής σχολής.

Δυστυχώς όμως, όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα λογοθεραπευτή στην Ελλάδα. Αν έβρισκα θα έκανα μερικές , τουλάχιστον , επισκέψεις.

Εσύ πως και ξέρεις τον Φρανκλ;
Όταν σπούδαζα έγινε μια αναφορά στις αναμνήσεις του από τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και τη χρήση τους, καθώς και τη σύγκρουσή του με Αμερικάνους κλασικούς ψυχαναλυτές. Ύστερα, χάρη σε έναν καθηγητή μου βρήκα αρκετό υλικό, και όταν βρέθηκα σε ένα κρίσιμο προσωπικό στάδιο, κάποιος πολύ σοφός άνθρωπος μου σύστησε να κοιτάξω τη λογοθεραπεία του Frankl. Διάβασα αρκετά, και μου άρεσε πολύ. Φυσικά δεν έχω σχέση με την Ψυχολογία, ούτε με την Ιατρική. Όπως μπορεί να διαβάσει ένας απλός άνθρωπος.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Cavaliere έγραψε: 14 Οκτ 2018, 19:17
Daje έγραψε: 14 Οκτ 2018, 19:05 Οταν διαβαζω ψυχολογος μου ερχεται αυτοματως στο μυαλο η εικονα μιας μουναρας με ταγιερ, γυαλια, μεγαλα και στητα στηθη και χειλια ερωτικα.
Οι ψυχολογοι πως το εξηγουν αυτο?
Είσαι θεός. Φοβερή τσόντα, ο τύπος έχει κόμπλεξ με τις γυναίκες, και πηγαίνει στη θεραπεύτρια, αυτή τον βάζει στον καναπέ, και αρχίζει η...θεραπεία.
Σε καποια φαση εχει απηυδησει μαζι του, επειδη και καλα δεν βγαζει ακρη με την περιπτωση του και του λεει:
«Πλεον, η μονη λυση ειναι να σας εξετασω. Γδυθειτε σας παρακαλω. Κατεβαστε το παντελονι σας και προσπαθηστε να μην εχετε στυση»
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Daje έγραψε: 14 Οκτ 2018, 19:25Σε καποια φαση εχει απηυδησει μαζι του, επειδη και καλα δεν βγαζει ακρη με την περιπτωση του και του λεει:
«Πλεον, η μονη λυση ειναι να σας εξετασω. Γδυθειτε σας παρακαλω. Κατεβαστε το παντελονι σας και προσπαθηστε να μην εχετε στυση»
"Και τώρα δείξτε μου, πώς κομπλάρετε με τις γυναίκες; Νιώθετε τώρα μειονεκτικά μπροστά μου; Θα δοκιμάσω κάτι και απαγορεύεται να έχετε στύση (τον γλείφει) ιι, τι είπαμε; Γατί δεν συνεργάζεστε;" Μα..χμ...συγγνώμη. "Τι συγγνώμη, πώς θα σας βοηθήσω να είστε έτσι, εσείς θα χύσετε όπου να είναι. Κάτσε να βγάλω αυτό εδώ, γιατί δεν μπορώ να δουλέψω. Ξαπλώστε καλύτερα."
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 14 Οκτ 2018, 10:28 Δε το βάζω στην ενότητα ψυχολογία διότι ουσιαστικά ζητάω την εικόνα που έχετε σχηματίσει για το συνάφι μας κ την υποκειμενική γνώμη σας.Πιστεύω θα βγούν πολλά opiniated posts και στερεότυπα αλλά θέλω να διαμορφώσω καλύτερη εικόνα για το πως βλέπετε το επάγγελμα . Γενικά στην Ελλάδα ποιά είναι η εικόνα που έχει ο μέσος άνθρωπος για τους ψυχολόγους; Έχετε απευθυνθεί σε κάποιον ψυχολόγο; Είχατε καλές ή κακές εμπειρίες μαζί μας; Κάποιοι ίσως με ξέρετε κιόλας από το ινσο όπου έχω γράψει στο παρελθόν διεξοδικά αναφορικά με το επάγγελμα, μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν συνάδελφοι οn board?
Πηγε μια φορα ενας φιλος μου οταν τον παρατησε μια γκομενα, τον ρωτησα τι κανει και μου ειπε οτι καθεται σε ενα καναπε και του μιλαει, του ειπα εαν ειναι ετσι ρε μαλακα, ελα σπιτι να τα λες σε μενα και να μην πληρωνεις. Οχι μου απαντησε γιατι αυτος σημειωνει τις λεξεις κλειδια. Βρηκε αλλη γυναικα παντρευτηκε, εκανε οικογενεια και μενει μονιμα στην Αγγλια. Μαλιστα αφησε την πληροφορικη και ασχοληθηκε και αυτος με την ψυχολογια.

Προσωπικα δεν τους εχω σε υποληψη.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Εγω μια φιλη που ειχα και πηγε καποτε σε ψυχολογο, τελικα πηδηχτηκαν.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

νύχτα έγραψε: 14 Οκτ 2018, 12:02 τους έχω λίγο στο μυαλό μου σαν τους αστρολόγους,
αλλά δε θεωρώ απίθανο να μπορούν να βοηθήσουν

Νυκτόβιο

Ευτυχώς πού αφήνεις κανένα παράθυρο ανοιχτό ..... γιατί άλλοι τά κλείνουν .....καί θά μουχλιάσουν ......

Οι Φυλές τού Αμαζονίου ή τής Γουινέας Παππούα θά πάνε στόν Μάγο τής Φυλής

όποιον δείξει συμπτώματα δυσαρμονίας μέ τόν εαυτό του ή τή Φυλή....

Αλλοι στούς Παπάδες ..... αλλοι στούς φίλους τους .....

Ας μήν ξεχνάμε ότι καί γιά τήν Εκκλησία η εξομολόγηση είναι Μυστήριο ......

Μπορεί η Ψυχιατρική Ψυχολογία νά μήν δικαιούνται νά λέγονται Επιστήμες αλλά ....

μπορείς νά τίς δείς σάν Φιλενάδες .... πού θά τούς πείς αυτά πού σέ πονάνε .....

καί θά έχεις και κάποιο βαθμό εμπιστοσύνης .... όπως στίς Φιλενάδες σου .....

Η Τίπιτι Κλόπ άς πούμε είναι ένας τέτοιος ανθρωπος καί τό καταλαβαίνεις γρήγορα .....

Από τό σημείο αυτό αρχίζει μία σχέση .... τού " Φίλου " Γιατρού ..... κάποιον πού εμπιστεύεσαι ....

οτι μπορεί νά σέ βοηθήσει νά γίνεις καλύτερα από ότι είσαι .....

Φυσικά υπάρχει καί η σκοτεινή πλευρά τής Ψυχιατρικής ..... Εγκλεισμοι αθώων , εγκλήματα , τά πάντα παίζουν .....

Αλλά η φωτεινή πλευρά είναι η εκμυστήρευση , η γνώση από την πληροφορία πού δίνουμε οι ίδιοι γιά τήν άβυσσό μας ,

οι τελικές συνειδητοποιήσεις τής συν-χώρεσης ( ότι ΠΡΕΠΕΙ νά χωράμε όλοι ) όλων σέ μιά κοινωνία .....

τής μεγάλης προσοχής σέ αυτούς πού μεγαλώνουμε ..... τήν αύξηση της αυτογνωσίας μας ....

τής αυτοθεραπείας μας ..... άλλα πού ξεχνάω γιατί βιάζομαι .... κι άλλα πού έπονται .....

Ενας από τούς καλύτερούς μου φίλους είναι Ψυχίατρος , κινητή βιβλιοθήκη καί στούς τρείς πιό

ευαίσθητους καί έξυπνους Ανθρώπους πού Τύχη Αγαθή γνώρισα μέχρι σήμερα .....

Αυτά γιά τήν ώρα .....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:02

μπορείς νά τίς δείς σάν Φιλενάδες .... πού θά τούς πείς αυτά πού σέ πονάνε .....

Συγγνωμη, αλλα αν ειναι να τις δεις σαν φιλεναδες, τοτε ποιος ο λογος να μην τα πεις στις φιλεναδες σου δωρεαν;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:02 Η Τίπιτι Κλόπ άς πούμε είναι ένας τέτοιος ανθρωπος καί τό καταλαβαίνεις γρήγορα .....
η ψηφιακή περσόνα τιπιτι κλοπ; :o :roll:
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Nostalgia έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:05

Συγγνωμη, αλλα αν ειναι να τις δεις σαν φιλεναδες, τοτε ποιος ο λογος να μην τα πεις στις φιλεναδες σου δωρεαν;

Υποτίθεται ότι είναι πιό έξυπνες φιλενάδες....μέ μεγαλύτερη πείρα στά μυστήρια τής ζωής ....

Καί πολλές φορές δέν τά λέμε όλα στήν όποια φιλενάδα .... οι ανθρωποι ντρέπονται γιά πολλά πράγματα ....

Αλλοι θέλουν μιά αντικειμενικότερη γνώμη , άλλοι δέν έχουν φίλους , διάφορα τά κίνητρα .....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:14

Υποτίθεται ότι είναι πιό έξυπνες φιλενάδες....μέ μεγαλύτερη πείρα στά μυστήρια τής ζωής ....

Καί πολλές φορές δέν τά λέμε όλα στήν όποια φιλενάδα .... οι ανθρωποι ντρέπονται γιά πολλά πράγματα ....

Αλλοι θέλουν μιά αντικειμενικότερη γνώμη , άλλοι δέν έχουν φίλους , διάφορα τά κίνητρα .....

.
Για μενα παντως αυτη η παραδοχη μου τους κανει και ολιγον τι αχρηστους....
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Βινόσαυρος έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:09
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:02 Η Τίπιτι Κλόπ άς πούμε είναι ένας τέτοιος ανθρωπος καί τό καταλαβαίνεις γρήγορα .....

Πρός τί τό γούρλωμα τών ματιών συνάδελφε .....

Η Τίπιτι έχει πιό βαθύ βλέμμα στόν άνθρωπο από τό 99% τών Ελλήνων .....

Νομίζω ..... :roll: . :romance-hearteyes:

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:21

είναι γνωστή σου
ή το κατάλαβες μεσα απο το πχορουμ;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Nostalgia έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:15
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:14

.
Για μενα παντως αυτη η παραδοχη μου τους κανει και ολιγον τι αχρηστους....

Ναί ..... άμα είσαι υγιής ..... καί μέ ΠΕΙΡΑ τών ψυχολογικών έως τώρα γνώσεων ..... καί καλούς φίλους .....

..... ναι δέν τούς έχεις ανάγκη .....

.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Βινόσαυρος έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:23
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:21

είναι γνωστή σου
ή το κατάλαβες μεσα απο το πχορουμ;

Τή βαθύτητα τού βλέμματός της τήν είδα στό νήμα της στίς Εικαστικές Τέχνες .....

Δείχνει ρηχό γιά σένα ;;;

.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”