Να τα πω λιγο πιο αναλυτικα μπας και γινω πιο κατανοητος.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:12 καθαρος ουρανός και ελάχιστο χιόνι, μονο για γαρνιτούρα. Αυτη τη στιγμή βρίσκομαι μεταμόρφωση κάτω απο πάρνηθα.
Καθίστε σπίτι για να πηγαίνουμε άνετοι οι υπολοιποι στη δουλειά.
εγω έμπορας είμαι, απο μηχανολογίες δε σκαμπάζω.
Και εμένα μου φάνηκε σπατάλη να έχεις μονιμα το καλοριφερ στους 21πλας πρωί βράδυ.
Απο την άλλη επειδή δε σκαμπάζω δε μπορώ να έχω άποψη
Καταρχην υπαρχουν 2 ειδη θερμανσης αν μπορω να το πω ετσι.
Η διακοπτομενη και η συνεχομενη.
Το ποια θα επιλεγεί εχει να κανει με τις αναγκες του καθε νοικοκυριου.
Η διακοπτομενη επιλεγεται οταν τα μελη του σπιτιου λειπουν τις περισσοτερες ωρες του 24ωρου οποτε θελουν ζεστη τις λιγες ωρες που βρισκονται εκει.
Επιλεγονται μεγαλυτεροι λεβητες και σωματα ετσι ωστε να ανεβασει γρηγορα θερμοκρασια το σπιτι μιας και τις υπολοιπες ωρες η θερμανση ειναι κλειστη ή πολυ χαμηλωμενη.
Η συνεχομενη οταν μελη του σπιτιου βρισκονται παρα πολλες ωρες στο σπιτι οποτε εκει παμε σε μικροτερο λεβητα και σωματα.
Δηλαδη η θερμανση δεν σβηνει καθολου.
Και στις δυο περιπτωσεις ομως η θερμανση δεν συμπαθει τα μεγαλα σκαμπανεβασματα.Τις μεγαλες θερμοκρασιακες διαφορες.
Δεν ισχυριζομαι οτι εγω με τους 21,5 εχω μικροτερη καταναλωση απο εναν που θα εχει τον θερμοστατη μονιμα,οπως κι εγω,στους 20 βαθμους π.χ.
Λεω οτι αν δεν ειχα σταθερο τον θερμοστατη και την ημερα ειχα π.χ. 21,5 και το βραδυ 18 θα καταναλωνα περισσοτερο καυσιμο.
Το ιδιο ακριβως θα συμβει και με αυτον με τους 20 βαθμους αν δεν εχει σταθερο τον θερμοστατη.
Αυτα ειναι μελετημενα και εξακριβωμενα απο την επιστημη της μηχανολογιας εδω και δεκαετιες τωρα.