!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
stergiosbik

Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:12 καθαρος ουρανός και ελάχιστο χιόνι, μονο για γαρνιτούρα. Αυτη τη στιγμή βρίσκομαι μεταμόρφωση κάτω απο πάρνηθα.
Καθίστε σπίτι για να πηγαίνουμε άνετοι οι υπολοιποι στη δουλειά.
Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:11
Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 09:00
Το 21,5 σου φαίνεται χαμηλό;
στο υψηλο ειναι ακομη χειροτερη η σπαταλη.
εγω έμπορας είμαι, απο μηχανολογίες δε σκαμπάζω.
Και εμένα μου φάνηκε σπατάλη να έχεις μονιμα το καλοριφερ στους 21πλας πρωί βράδυ.
Απο την άλλη επειδή δε σκαμπάζω δε μπορώ να έχω άποψη
Να τα πω λιγο πιο αναλυτικα μπας και γινω πιο κατανοητος.
Καταρχην υπαρχουν 2 ειδη θερμανσης αν μπορω να το πω ετσι.
Η διακοπτομενη και η συνεχομενη.
Το ποια θα επιλεγεί εχει να κανει με τις αναγκες του καθε νοικοκυριου.
Η διακοπτομενη επιλεγεται οταν τα μελη του σπιτιου λειπουν τις περισσοτερες ωρες του 24ωρου οποτε θελουν ζεστη τις λιγες ωρες που βρισκονται εκει.
Επιλεγονται μεγαλυτεροι λεβητες και σωματα ετσι ωστε να ανεβασει γρηγορα θερμοκρασια το σπιτι μιας και τις υπολοιπες ωρες η θερμανση ειναι κλειστη ή πολυ χαμηλωμενη.
Η συνεχομενη οταν μελη του σπιτιου βρισκονται παρα πολλες ωρες στο σπιτι οποτε εκει παμε σε μικροτερο λεβητα και σωματα.
Δηλαδη η θερμανση δεν σβηνει καθολου.
Και στις δυο περιπτωσεις ομως η θερμανση δεν συμπαθει τα μεγαλα σκαμπανεβασματα.Τις μεγαλες θερμοκρασιακες διαφορες.
Δεν ισχυριζομαι οτι εγω με τους 21,5 εχω μικροτερη καταναλωση απο εναν που θα εχει τον θερμοστατη μονιμα,οπως κι εγω,στους 20 βαθμους π.χ.
Λεω οτι αν δεν ειχα σταθερο τον θερμοστατη και την ημερα ειχα π.χ. 21,5 και το βραδυ 18 θα καταναλωνα περισσοτερο καυσιμο.
Το ιδιο ακριβως θα συμβει και με αυτον με τους 20 βαθμους αν δεν εχει σταθερο τον θερμοστατη.
Αυτα ειναι μελετημενα και εξακριβωμενα απο την επιστημη της μηχανολογιας εδω και δεκαετιες τωρα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

χθες ας πουμε το είχα στους 16 μόνιμα και δεν έσβησε σχεδόν καθόλου.
Το σπίτι μέσα ήταν μια χαρά, δε κυκλοφορούσα με το φανελάκι βέβαια, όπως και το καλοκαίρι με το ac δε βάζω πουλόβερ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

https://home.howstuffworks.com/home-imp ... t-home.htm

προς στελιο και γκερ.

οριστε. και οι αμερικανοι γιδοβοσκοι, μπουμερς ισως, το ιδιο λενε.
You've probably read or heard that a heating unit has to work harder to warm up a cold house than to maintain the temperature in an already cozy space. This is what the U.S. Department of Energy likes to call a "common misconception."

The truth is that it requires more energy to keep the house at its normal temperature than to heat it back to that temperature after dialing the thermostat down. Heat naturally moves to places where it's cold. So if your heat is up, it is constantly moving from the inside of your house to the outside, even if your house is well-insulated. A home loses energy more slowly once the temperature inside drops below normal levels. The longer the house remains cold, the more energy it saves compared to the energy lost that comes when the heater is humming along at its normal temperature [sources: Department of Energy, Sierra Club].
αλλα ναι, μονο οι μηχανολογοι που ρωταει ο στελιος, και ο αντρας της γκερ, τα εχουν λυμενα αυτα. οι υπολοιποι δε σκαμπαζουν, μπουμερς, γιδοβοσκοι, τι να πεις. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stergiosbik

OANNHSEA για ελα προς τα δω.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 08:32
Gherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2023, 14:25
Ερμής έγραψε: 04 Φεβ 2023, 14:18 21 βαθμοί το καλοριφέρ 24/7; δισεκατομμύρια να είχα δε θα έκανα
Κι όμως είναι το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό σύστημα. Αν το έκλεινα το βράδυ, κι έφτανε στους 16 το πρωί, μέχρι να φτάσει 21,5 θα έκαιγε πολύ περισσότερο. Τώρα κάνει ένα τσακ στο 3ωρο με τα σώματα να είναι χλιαρά και ανεβάζει πάλι στην επιθυμητή θερμοκρασία. Για την τσέπη μου το κάνω.
μυθος. δεν ισχυει. πιο πολλα ξοδευεις.
Έτσι είναι. Και όχι, δε χρειάζεται να στο πει δρ. μηχανολογίας αυτό. Όταν χρησιμοποιείς ενέργεια που δε χρειάζεσαι (πχ γιατί λείπουν όλοι από το σπιτι) κάνεις σπατάλη. Το σπίτι όλες αυτές τις ώρες εξακολουθεί να έχει απώλειες απο τη στιγμη που έξω κανει κρυο, οπότε απλά σπαταλας ενέργεια να το ζεστάνεις. Ο θερμοστάτης συνέχεια θα αναβοσβήνει. Αν και προφανώς χρειάζεται περισσότερη ενέργεια να ζεστάνεις έναν πιο κρύο χώρο, η ενέργεια που σπαταλας 24/7 για να έχεις σταθερή θερμοκρασία δε δημιουργείται με πορδές, ούτε σημαίνει ότι για κάποιον μυστήριο λόγο ακυρώνονται οι νόμοι της φυσικής και δεν υπάρχουν απώλειες επειδή το σπίτι σου είναι πιο ζεστό. Είναι πιο ζεστό επειδή χρησιμοποιείς συνέχεια ενέργεια να το ζεστάνεις πάρα τις απώλειες
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:44 χθες ας πουμε το είχα στους 16 μόνιμα και δεν έσβησε σχεδόν καθόλου.
Το σπίτι μέσα ήταν μια χαρά, δε κυκλοφορούσα με το φανελάκι βέβαια, όπως και το καλοκαίρι με το ac δε βάζω πουλόβερ.
Η κολλητή μου Αθήνα, συγκεκριμένα Γλυφάδα, περιφανεύεται πως ζήτημα να ανάψει το καλοριφέρ 2-3 βδομάδες τον χρόνο.

Το καταλαβαίνεις πως δεν είμαστε το ίδιο;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
stergiosbik

Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:46 https://home.howstuffworks.com/home-imp ... t-home.htm

προς στελιο και γκερ.

You've probably read or heard that a heating unit has to work harder to warm up a cold house than to maintain the temperature in an already cozy space. This is what the U.S. Department of Energy likes to call a "common misconception."

The truth is that it requires more energy to keep the house at its normal temperature than to heat it back to that temperature after dialing the thermostat down. Heat naturally moves to places where it's cold. So if your heat is up, it is constantly moving from the inside of your house to the outside, even if your house is well-insulated. A home loses energy more slowly once the temperature inside drops below normal levels. The longer the house remains cold, the more energy it saves compared to the energy lost that comes when the heater is humming along at its normal temperature [sources: Department of Energy, Sierra Club].
αλλα ναι, μονο οι μηχανολογοι που ρωταει ο στελιος, και ο αντρας της γκερ, τα εχουν λυμενα αυτα. οι υπολοιποι δε σκαμπαζουν, μπουμερς, γιδοβοσκοι, τι να πεις. :102:
Να υποθεσω,για να το κανω απλο μπας και παρεις γραμμη,οτι εσυ με το αμαξι στην εθνικη εισαι συνεχεια 80-150 ξερω γω και οχι με σταθερη ταχυτητα π.χ. 120 και καταναλωνεις λιγοτερο;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stergiosbik έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:41
Λεω οτι αν δεν ειχα σταθερο τον θερμοστατη και την ημερα ειχα π.χ. 21,5 και το βραδυ 18 θα καταναλωνα περισσοτερο καυσιμο.
Το ιδιο ακριβως θα συμβει και με αυτον με τους 20 βαθμους αν δεν εχει σταθερο τον θερμοστατη.
Αυτα ειναι μελετημενα και εξακριβωμενα απο την επιστημη της μηχανολογιας εδω και δεκαετιες τωρα.
εχεις καπου να μας δειξεις εναν επιστημονα μηχανολογο που να το λεει αυτο;

γω εβαλα 2, κρατικες υπηρεσιες, διαφορετικων κρατων, που λενε ακριβως το αντιθετο.

κατα τη γνωμη σου, να τους στειλουμε να βοσκησουν προβατα, αλλα μηπως να το δουμε πρωτα καπου γραμμενο, περα απο το οτι ετσι λες εσυ;

stergiosbik

Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 09:14

Ο καυστηριατζής καλά κάνει και σου λέει αυτά που σου λέει. Εμένα ο καυστηριατζής λέει σταθερή θερμοκρασία, αλλά και να μην το έλεγε ο καυστηριατζής, το λέει ο άντρας μου που είναι μηχανολόγος μηχανικός και είναι στο αντικείμενό του όλα αυτά.

Που να ξερει ο αντρας σου μωρε που εβγαλε Πολυτεχνειο;
Ξερει ο Ασεβαστος που το διαβασε στο ιντερνετ.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:51
Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:44 χθες ας πουμε το είχα στους 16 μόνιμα και δεν έσβησε σχεδόν καθόλου.
Η κολλητή μου Αθήνα, συγκεκριμένα Γλυφάδα, περιφανεύεται πως ζήτημα να ανάψει το καλοριφέρ 2-3 βδομάδες τον χρόνο.

Προφανώς, το 21 μου φάνηκε υψηλό όπως σου ειπα πριν. Το 18 ας πουμε θα μου φαινόταν πολύ λογικό.
EKPLIKTIKOS έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:50
Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 08:32
Gherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2023, 14:25

Κι όμως είναι το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό σύστημα. Αν το έκλεινα το βράδυ, κι έφτανε στους 16 το πρωί, μέχρι να φτάσει 21,5 θα έκαιγε πολύ περισσότερο. Τώρα κάνει ένα τσακ στο 3ωρο με τα σώματα να είναι χλιαρά και ανεβάζει πάλι στην επιθυμητή θερμοκρασία. Για την τσέπη μου το κάνω.
μυθος. δεν ισχυει. πιο πολλα ξοδευεις.
Έτσι είναι. Και όχι, δε χρειάζεται να στο πει δρ. μηχανολογίας αυτό. Όταν χρησιμοποιείς ενέργεια που δε χρειάζεσαι (πχ γιατί λείπουν όλοι από το σπιτι) κάνεις σπατάλη. Το σπίτι όλες αυτές τις ώρες εξακολουθεί να έχει απώλειες απο τη στιγμη που έξω κανει κρυο, οπότε απλά σπαταλας ενέργεια να το ζεστάνεις. Ο θερμοστάτης συνέχεια θα αναβοσβήνει. Αν και προφανώς χρειάζεται περισσότερη ενέργεια να ζεστάνεις έναν πιο κρύο χώρο, η ενέργεια που σπαταλας 24/7 για να έχεις σταθερή θερμοκρασία δε δημιουργείται με πορδές, ούτε σημαίνει ότι για κάποιον μυστήριο λόγο ακυρώνονται οι νόμοι της φυσικής και δεν υπάρχουν απώλειες επειδή το σπίτι σου είναι πιο ζεστό. Είναι πιο ζεστό επειδή χρησιμοποιείς συνέχεια ενέργεια να το ζεστάνεις πάρα τις απώλειες
Και εγω κάπως έτσι το σκέφτηκα εντελώς μπακαλίστικα, πως τις ώρες που λείπεις ή τις ώρες που κοιμάσαι στα παπλώματα γιατί να καις πετρέλαιο;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stergiosbik έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:52
Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:46 https://home.howstuffworks.com/home-imp ... t-home.htm

προς στελιο και γκερ.

Να υποθεσω,για να το κανω απλο μπας και παρεις γραμμη,οτι εσυ με το αμαξι στην εθνικη εισαι συνεχεια 80-150 ξερω γω και οχι με σταθερη ταχυτητα π.χ. 120 και καταναλωνεις λιγοτερο;
συγκρινεις διαφορετικα πραγματα. τι σχεση εχουν τα αυτοκινητα;

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

stergiosbik έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:55

Ο καυστηριατζής καλά κάνει και σου λέει αυτά που σου λέει. Εμένα ο καυστηριατζής λέει σταθερή θερμοκρασία, αλλά και να μην το έλεγε ο καυστηριατζής, το λέει ο άντρας μου που είναι μηχανολόγος μηχανικός και είναι στο αντικείμενό του όλα αυτά.

Ok, κι εγώ Πολυτεχνείο έβγαλα κ λένε μαλακίες. Όταν καις χωρίς να έχεις ανάγκη, καις περισσότερο. Simple as that
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stergiosbik έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:55

αυτοι που το εγραψαν στου ιντερνετς, γιδοβοσκοι, ειπαμε, δεν εχουν βγαλει πανεπιστημιο.

αλλωστε τα σαιτ που εβαλα, ειναι μανουλες του φεισμουκ κιετς. δεν ξερουν αυτοι.

αυτα που εβαλες εσυ, μαλιστα, ειναι αξιοπιστα.

α, ναι, δεν εβαλες :102:

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:57

Προφανώς, το 21 μου φάνηκε υψηλό όπως σου ειπα πριν. Το 18 ας πουμε θα μου φαινόταν πολύ λογικό.
Είμαι σε συγκρότημα αλλά το σπίτι είναι σαν μονοκατοικία. Μεσοτοιχία μόνο στο σαλόνι. Η κρεβατοκάμαρα αυτή τη στιγμή λέει 17,4 και το δωμάτιο του παιδιού λέει 19,3.

Εξήγησέ μου λίγο, ται ακριβώς συγκρίνουμε;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 11:09
Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:57

Είμαι σε συγκρότημα αλλά το σπίτι είναι σαν μονοκατοικία. Μεσοτοιχία μόνο στο σαλόνι. Η κρεβατοκάμαρα αυτή τη στιγμή λέει 17,4 και το δωμάτιο του παιδιού λέει 19,3.

Εξήγησέ μου λίγο, ται ακριβώς συγκρίνουμε;
Από ανοιχτά παράθυρα μέχρι κακή μόνωση.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”