Οπότε η αύξηση της φορολογίας στα χρόνια των μνημονίων μας λέει ότι τα μνημόνια είχαν αριστερό πρόσημοέργο_μακέτο έγραψε: 25 Ιαν 2023, 19:39Η φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο είναι μια μορφή αποδυνάμωσης.vatraxos έγραψε: 25 Ιαν 2023, 19:33Ε, πώς αποδυνάμωσε το ΠΑΣΟΚ (όποια βερσιόν θες) την αστική τάξη; Γιατί το βλέπω το πράμα να οδηγείται σε έναν ορισμό τύπου "Αριστερά είναι να αυξάνεις τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο".έργο_μακέτο έγραψε: 25 Ιαν 2023, 19:29 Δεν μίλησα απαραίτητα για απειλή αλλά για αποδυνάμωση.
Επίσης, όσον αφορά ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να ξέρουμε σε πιο βαθμό είναι υποκριτές η απλά ανίκανοι να βελτιώσουν τους όρους ζωής για την εργατική τάξη.
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, στο είπα και πριν, για ποιό ΠΑΣΟΚ μιλάμε ;
Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αδιάφορες οι προθέσεις ή οι ικανότητές τους. Για τα πεπραγμένα τους μιλάμε. Αποδυνάμωσαν και αν ναι πώς την αστική τάξη;
Όσον αφορά αυτό που λες για το ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή τη λογική το 80% των αριστερών κυβερνήσεων που έχουν υπάρξει διεθνώς μέχρι τώρα "δεν ήταν πραγματικά αριστερές". Καταλαβαίνεις νομίζω πως θα ήταν τρελό να μιλάμε σε μια τέτοια βάση.
Έχω την εντύπωση πάντως πως περιορίζεις την αριστερά στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, η εν πάσει περιπτώσει σε κάτι "μη υπαρκτο" (το αντίθετού του "υπαρκτού"......).
Εδώ συζητάμε τι συνιστά Αριστερά. Και μάλιστα για να μη γίνονται παρανοήσεις, συζητάμε πάνω σε συγκεκριμένο ορισμό που εσύ ο ίδιος δίνεις.
Που με βάση αυτό τον ορισμό, αποκλείονται τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνω εγώ τον περιορισμό, εσύ τον κάνεις. Εγώ απλά συμπεραίνω ότι αυτοαναιρείσαι.