!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εστιατόριο στο Ναύπλιο έδιωξε γκει ζευγάρι επειδή υπηρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Εστιατόριο στο Ναύπλιο έδιωξε γκει ζευγάρι επειδή υπηρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

George_V έγραψε: 19 Ιαν 2023, 13:02 Λαθος αρθρο Λοξια

Το 353 ΠΚ ειναι το σωστο "Προκληση σκανδάλου δι'ακολαστων πραξεων".

Το 337 αφορα προσβολη γενετησιας αξιοπρεπειας (δλδ να κανει μηνυση ο ενας γκει στον αλλον που του επιασε το παπαρι)
Δεν είμαι νομικός, αλλά νομίζω πως το άρθρο 353 δεν ξεκαθαρίζει ποια/τι λογίζεται ως ακόλαστη πράξη.
Αντίθετα, το άρθρο 337 ξεκαθαρίζει πως:
1. Όποιος με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις, με γενετήσιες πράξεις που τελούνται ενώπιον άλλου ή με επίδειξη των γεννητικών του οργάνων, προσβάλλει βάναυσα την τιμή άλλου, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος ή χρηματική ποινή. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση, εκτός αν ο παθών είναι ανήλικος.
Οπότε και σύμφωνα με το υπογραμμισμένο, θεωρώ πως εσύ/εγώ είμαστε οι "άλλοι" που ενώπιόν μας οι χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα τρίτων, μας προσέβαλαν βάναυσα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Εστιατόριο στο Ναύπλιο έδιωξε γκει ζευγάρι επειδή υπηρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Sid Vicious έγραψε: 19 Ιαν 2023, 12:29
Μια χαρα ειναι οι παιδικες φωνες, δεν ενοχλουν κανεναν, παιδια ειναι θα φωναζουν και θα τρεχουν, μην γινεστε κακοι και μιζεροι
:goodpost:

αν και στην εποχη των σμαρτφον, δεν υπαρχουν πλεον.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Λοξίας έγραψε: 19 Ιαν 2023, 13:14

Το 337 αφορα προσβολη γενετησιας αξιοπρεπειας (δλδ να κανει μηνυση ο ενας γκει στον αλλον που του επιασε το παπαρι)
Δεν είμαι νομικός, αλλά νομίζω πως το άρθρο 353 δεν ξεκαθαρίζει ποια/τι λογίζεται ως ακόλαστη πράξη.
1. Όποιος με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις, με γενετήσιες πράξεις που τελούνται ενώπιον άλλου ή με επίδειξη των γεννητικών του οργάνων, προσβάλλει βάναυσα την τιμή άλλου, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος ή χρηματική ποινή. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση, εκτός αν ο παθών είναι ανήλικος.
Οπότε και σύμφωνα με το υπογραμμισμένο, θεωρώ πως εσύ/εγώ είμαστε οι "άλλοι" που ενώπιόν μας οι χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα τρίτων, μας προσέβαλαν βάναυσα.
Αυτο αφορα διαπροσωπικες σχεσεις και οχι τελεση ακολαστης πραξης σε κοινη θεα. Επισης ειναι ενα αρθρο που ενεργοποιειται κατ' εγκλησιν δλδ πρεπει να υποβάλλει μηνυση ο παθων δλδ αυτος στον οποιο απευθυνοταν η πραξη. Στην περιπτωση μας επρεπε να μηνυσει ο ενας γκει τον αλλον.

Αν τους μαζευε η αστυνομια με το 353 θα πηγαιναν και οχι με το 337. Καθως το 353 ειναι αυτοφωρο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Sid Vicious έγραψε: 19 Ιαν 2023, 13:03
Ναύτης έγραψε: 19 Ιαν 2023, 13:00
Sid Vicious έγραψε: 19 Ιαν 2023, 12:36 Ειναι ο Θριαμβος της Ζωης επανω στον Θανατο, ο Βροντερος Παιανας της Νεας Γενιας που αναγγελει τον Ερχομο της, μια δηλωση Αιωνιοτητας του Ανθρωπου.
Εικόνα
Η χοντρη πισω σου φιλη σου;
Μην την λες χοντρή, δεν είναι σωστό. Τέσπα, αυτή δεν πάει με άντρες. Θες να σού κανονίσω κονέ με τον τιραντάκια Ζαραπούστρα; Νομίζω είναι ελεύθερος.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

ik_90 έγραψε: 19 Ιαν 2023, 11:59
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιαν 2023, 10:39 απλά παίρνουν την θέση του μαγαζάτορα παρά πολύ εύκολα. δεν είναι τυχαίο αν προσεξεις στο φβ, σε κάθε είδηση που αναφέρει κάποιος πως είναι γκει, για τον σύντροφο του, κλπ, η πλειοψηφία είναι γέλια και angry, και από κάτω κράξιμο, είτε χοντρό, είτε λάιτ, περί "προτυπων"
Έτσι είναι, συμφωνώ με αυτό που λες. Η Ελλάδα είναι βαθιά συντηρητική χώρα και αυτά τα πράγματα είναι εντυπωμένα στο συλλογικό ασυνείδητο. Δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Και προπάντων, δεν αλλάζουν με το να είναι -οι γκέι, queer, τρανς κλπ- προκλητικοί και εριστικοί απέναντι στο σύνολο, αυτά που προωθεί η woke culture δηλαδή. Ούτε βοηθάει οι προοδευτικοί/ριζοσπαστικοί αριστεροί να υπερασπίζεστε κάθε παλαβομάρα που κάνουν και λένε, απλά και μόνο για να την πείτε σε ακροδεξιούς/χριστιανοταλιμπάν κ.λπ. Το μόνο που επιτυγχάνεται, έτσι, είναι οι συντηρητικοί να εκνευρίζονται και να γίνονται ακόμα πιο ακραίοι και εχθρικοί απέναντι σε όλα αυτά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το βλέπετε.

(δεν μιλάω για το συγκεκριμένο συμβάν, γενικά μιλάω).
Ε καλά. και ποιος προκαλεί στην Ελλάδα. εδώ οι καημένοι οι χριστιανοπληκτοι, αναγκάζονται να δείχνουν κωλους από τις διεφθαρμένες χώρες της δύσης, για να κράξουν τα gay pride. ελάχιστοι είναι οι επώνυμοι που κάνουμε outing, όλοι το παίζουνε άντρακλες που έχουν γκόμενα την μακρυπουλια, ξ καλοί οικογενειάρχες χριστιανοί, βλέπε ρωμας. μπορεί οι εν λόγω να έκαναν υπερβολές και να ήταν πόλυ έτσι φανατισμένοι, δε σηκώνουμε καμιά κουβέντα, αλλά το γενικότερα συντηρητικό καφριλικι, σε κάνει πιο σκεπτικό. με τις δικαιολογίες του κάθε μαγαζάτορα. άλλωστε υπάρχουν και ξεφτίλες, βλέπε τον άλλον που έδιωχνε τους γέρους.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Μπαρμπα-Γιώργος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαρμπα-Γιώργος »

Είστε μπούμερς και δεν ξέρετε ποιος είναι ο σύγχρονος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων. Οι σύγχρονες διαμμάχες κερδίζονται από αυτούς που έχουν φούτατζ, το οποίο εννοείται πρέπει να ανέβει σε όλα τα σόσιαλ μίντια για να πραγματοποιηθεί το σχετικό λαϊκό δικαστήριο. Δεν πας στο τραπέζι σαν χάπατο να κάνεις απλώς ήρεμη παρατήρηση, αλλά το κάνεις καταγράφοντας την παρατήρηση. Εν ανάγκη, έχεις έναν κολαούζο να καταγράφει, συνήθως αυτά τα ταβερνεία έχουν έναν βαριεστημένο/η στο ταμείο (κατά πάσα πιθανότητα, συγγενή πρώτου βαθμού του/ης ιδιοκτήτη/ριας), ας κάνει αυτός/η τον/ην καμεραμάν/γούμαν. Ούτε φασαρίες, ούτε βιοπραγίες και τέτοιες αναχρονιστικές παπαριές. Αφήνεις τον άλλον να πάθει μέλτ ντάουν και μετά αναλαμβάνουν τα σόσιαλ μίντια την εκδίκαση της υπόθεσης.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

George_V έγραψε: 19 Ιαν 2023, 13:18

Αυτο αφορα διαπροσωπικες σχεσεις και οχι τελεση ακολαστης πραξης σε κοινη θεα. Επισης ειναι ενα αρθρο που ενεργοποιειται κατ' εγκλησιν δλδ πρεπει να υποβάλλει μηνυση ο παθων δλδ αυτος στον οποιο απευθυνοταν η πραξη. Στην περιπτωση μας επρεπε να μηνυσει ο ενας γκει τον αλλον.

Αν τους μαζευε η αστυνομια με το 353 θα πηγαιναν και οχι με το 337. Καθως το 353 ειναι αυτοφωρο.
Ρε συ Γιώργο, δεν θελω να δείχνω αντιρρησίας, αλλά μήπως κάνεις λάθος;
Το 353 αναφέρεται σε "προσβολή της γενετήσιας ευπρέπειας" και απαιτείται έγκληση.
Άβαταρ μέλους
George_V

Λοξίας έγραψε: 19 Ιαν 2023, 13:41
George_V έγραψε: 19 Ιαν 2023, 13:18

Ρε συ Γιώργο, δεν θελω να δείχνω αντιρρησίας, αλλά μήπως κάνεις λάθος;
Το 353 αναφέρεται σε "προσβολή της γενετήσιας ευπρέπειας" και απαιτείται έγκληση.
Λαθος κωδικας. Κοιταζα τον παλιο.

Αλλα και παλι δεν εχει σημασια. Στην περιπτωση του 337 η μηνυση υποβάλλεται απο τον παθοντα (δλδ τον αλλο γκει που του πιασε το παπαρι) στην περιπτωση του 353 η εγκληση μπορει να υποβληθει απο τον οποιοδηποτε ειναι παρων και προσβαλλεται απο την πράξη που διενεργειται ενωπιον του χωρις να ειναι αποδεκτης της.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

George_V έγραψε: 19 Ιαν 2023, 13:45 Λαθος κωδικας. Κοιταζα τον παλιο.

Αλλα και παλι δεν εχει σημασια. Στην περιπτωση του 337 η μηνυση υποβάλλεται απο τον παθοντα (δλδ τον αλλο γκει που του πιασε το παπαρι) στην περιπτωση του 353 η εγκληση μπορει να υποβληθει απο τον οποιοδηποτε ειναι παρων και προσβαλλεται απο την πράξη που διενεργειται ενωπιον του χωρις να ειναι αποδεκτης της.
Το χρωματισμένο Γιώργο, από που συνάγεται;
Ξαναβάζω το Εδάφιο 1 του άρθρου 337, που αναφέρεται στην "προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας".
Από που λοιπόν συνάγεται πως το εδάφιο 1 αναφέρεται σε δύο άτομα που προσβάλλουν αποκλειστικά το ένα το άλλο και πως μόνον αυτά μπορούν να αλληλομηνυθούν;
Από την στιγμή που η πράξις τελείται δημοσίως (διότι ιδιωτικά, οι τρίτοι δεν έχουμε καμιά δουλειά), ο προβληθείς είμαι εγώ ο τρίτος που οι γενετήσιες χειρονομίες του ενός προς τον άλλον, προσέβαλαν την δική μου αξιοπρέπεια. Και υποβάλλω μήνυση.
Εκτός αν είμαι κάτω των 15 ετών, όπου τότε υπάρχει αυτόφωρο.

Εξ άλλου και τα υπόλοιπα 3 εδάφια του άρθρου 337, δεν αναφέρονται σε "κλειστές, ατομικές και ιδιωτικές" περιπτύξεις.
Άβαταρ μέλους
George_V

Λοξίας έγραψε: 19 Ιαν 2023, 13:59
George_V έγραψε: 19 Ιαν 2023, 13:45 Λαθος κωδικας. Κοιταζα τον παλιο.

Το χρωματισμένο Γιώργο, από που συνάγεται;
Ξαναβάζω το Εδάφιο 1 του άρθρου 337, που αναφέρεται στην "προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας".
Από που λοιπόν συνάγεται πως το εδάφιο 1 αναφέρεται σε δύο άτομα που προσβάλλουν αποκλειστικά το ένα το άλλο και πως μόνον αυτά μπορούν να αλληλομηνυθούν;
Από την στιγμή που η πράξις τελείται δημοσίως (διότι ιδιωτικά, οι τρίτοι δεν έχουμε καμιά δουλειά), ο προβληθείς είμαι εγώ ο τρίτος που οι γενετήσιες χειρονομίες του ενός προς τον άλλον, προσέβαλαν την δική μου αξιοπρέπεια. Και υποβάλλω μήνυση.
Εκτός αν είμαι κάτω των 15 ετών, όπου τότε υπάρχει αυτόφωρο.

Εξ άλλου και τα υπόλοιπα 3 εδάφια του άρθρου 337, δεν αναφέρονται σε "κλειστές, ατομικές και ιδιωτικές" περιπτύξεις.
Στο διευκρινιζει η τελευταια φραση "εκτος αν ο παθων ειναι ανηλικος" το 337 κατα παγια νομολογια αναφέρεται στα εμπλεκομενα μελη (ενεργουντα και παθοντα). Ετσι η εγκληση γινεται απο τον παθοντα κατα κυριο λογο (αν ειναι ανηλικος παει αυτεπαγγελτα). Και οχι απο αυτον που σκανδαλιστηκε (και κατηγγειλε) απο την πραξη που ειδε. Αυτο οσον αφορα το 337 το οποιο αφορα κυριως βιασμους/ασελγειες και αποπειρες αυτων.

Αντιθετα το 353 ειναι η μοντέρνα εκδοχη του παλαιοτερου αρθρου "προκληση σκανδάλου δι' ακολαστων πράξεων" και αφορα συναινουντες ενηλικους (η και ανηλικους) οι οποιοι ομως κανουν οτι κάνουν δημοσια προσβάλλοντας τη δημοσια αιδω και τα χρηστα ηθη.

Αν καποιος βιασει/ασελγησει σε καποιον αλλο σε δημοσιο χωρο ειναι προφανες οτι δεν θα διωχθει με το 353 αλλα με το βαρυτερο 337.

Αν ομως δυο συναινουντες ενηλικοι (η και ανηλικοι) παρασυρθουν μεσα στην καβλα τους και αρχισουν να καβαλιουνται σε δημοσιο χωρο (η να προβαινουν σε χυδαιες πράξεις-δεν ειναι απαραιτητο να γαμηθουν κιολας) τοτε δεν μπορεις να τους κατηγορησεις με το 337 (εκτος και αν ενας απο τους δυο στραβωσει για τον ΧΥΖ λογο και πει "ασελγησε πανω μου κ. Αστυνομε") αλλα με το ελαφρυτερο 353.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Αυτοί που προσβληθηκαν με το χαμουρεμα των gay στο εστιατόριο γιατί δεν αντέδρασαν όταν προβάλλετε σε δημόσια συχνότητα τα straight χαμουρεμα των Bachelor και love island?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
George_V

zteo έγραψε: 19 Ιαν 2023, 14:17 Αυτοί που προσβληθηκαν με το χαμουρεμα των gay στο εστιατόριο γιατί δεν αντέδρασαν όταν προβάλλετε σε δημόσια συχνότητα τα straight χαμουρεμα των Bachelor και love island?
Πρωτον υπηρξαν αντιδράσεις και στο ιντερνετ και στον τυπο και αλλου (αλλα ας οψεται ο ευνουχισμος του ΕΣΡ)

Και δευτερον το γεγονος οτι τα εκοψαν πριν καν ολοκληρωσουν τον κυκλο τους λογω χαμηλης τηλεθεασης λεει πολλα.

Μιλαμε για τηλεοραση. Δεν θα τους πεις τι να παιξουν αλλα αντιθετα απο το εστιατοριο που πηγες εκει για να φας και οχι για να δεις τσοντα, στην τηλεοραση μπορεις να αλλαξεις καναλι και να τους αφησεις να κουρευονται. Στο εστιατοριο τι θα κανεις? Θα αφησεις την μπριζολα μισοφαγωμενη επειδη το διπλανο ζευγαρακι της Αγιας Παρασκευης δε σταματαει να αλληλομαλακιζεται?
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 18 Ιαν 2023, 22:41
stavmanr έγραψε: 18 Ιαν 2023, 19:36
hellegennes έγραψε: 18 Ιαν 2023, 15:30

Εγώ αυτό που έγραψα είναι νομικά ακριβές. Ο ιδιοκτήτης καταστήματος μπορεί να απαιτεί όσο αυστηρά υγειονομικά μέτρα θέλει, αρκεί να μην φτάνουν σε σημείο να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των πελατών.
Το δεύτερο μισό της πρότασης προέκυψε αφού πρώτα μας έπρηξες σε εκείνο το νήμα λέγοντας ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, και σου έγραφα ότι μπορεί να κάνει όσα του επιτρέπει ο νόμος.
Είναι ενοχλητικό να λες ψέματα για το τι ειπώθηκε σε ένα νήμα. Θα σε ρωρούσα αν έχεις καθόλου τσίπα, αλλά είναι ρητορική η ερώτηση.
Δεν θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όσα έχεις γράψει. Όλοι κάνουμε κατά καιρούς λάθη.
Έμαθες κάτι. Είναι σημαντικό.
Άβαταρ μέλους
Kotas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kotas »

stavmanr έγραψε: 18 Ιαν 2023, 09:59
ik_90 έγραψε: 18 Ιαν 2023, 09:52 (...)
3) Πάει η ταβέρνα...
Κι εγώ νομίζω ότι αν αποφασίσουν οι θιγμένοι να κινηθούν νομικά, τα πράγματα γίνονται δύσκολα.
κι αν αποφασισει να κινηθει ο ιδιοκτητης εναντιον τους για δυσφημιση;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”