!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
sharp

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 26 Δεκ 2022, 15:05
Ζενίθεδρος έγραψε: 26 Δεκ 2022, 14:49 Αφού δεν καταλαβαίνετε ότι με τον συχνό εμβολιασμό και την μακρά απομόνωση, μέτρα ασφαλείας, μάσκες κ.λ.π. έχετε αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας (πρωτογενή ανοσία) σε σημείο να σας πάει αίμα και το καθε απλό κρυολόγημα, τι να πω; Συνεχίστε. Η ζωή τραβάει την ανηφόρα και οι νόμοι του Δαρβίνου επίσης. :lol:
Διαφωνώ για τον εμβολιασμό, όχι για τα υπόλοιπα, αλλά κανένας δεν σπάει το κεφάλι του άμα δεν το κοπανίσει σε πέτρα πρώτα. Σε αυτό πιστεύω θα συμφωνούσε και ο Δαρβίνος :lol: .
Μιθριδατισμός; :lol:

Μόλις έμαθα για μια κοπέλλα που δεν εμβολίασε το μωρό της και κοντεύει να πεθάνει. Τώρα βέβαια ορκίζεται ότι θα το κάνει αν επιζήσει... για να δούμε.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2022, 15:12
Ζενίθεδρος έγραψε: 26 Δεκ 2022, 14:49 Αφού δεν καταλαβαίνετε ότι με τον συχνό εμβολιασμό και την μακρά απομόνωση, μέτρα ασφαλείας, μάσκες κ.λ.π. έχετε αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας (πρωτογενή ανοσία) σε σημείο να σας πάει αίμα και το καθε απλό κρυολόγημα, τι να πω; Συνεχίστε. Η ζωή τραβάει την ανηφόρα και οι νόμοι του Δαρβίνου επίσης. :lol:
Διαφωνώ για τον εμβολιασμό, όχι για τα υπόλοιπα, αλλά κανένας δεν σπάει το κεφάλι του άμα δεν το κοπανίσει σε πέτρα πρώτα. Σε αυτό πιστεύω θα συμφωνούσε και ο Δαρβίνος :lol: .

Μόλις έμαθα για μια κοπέλλα που δεν εμβολίασε το μωρό της και κοντεύει να πεθάνει. Τώρα βέβαια ορκίζεται ότι θα το κάνει αν επιζήσει... για να δούμε.
Για τι πραγμα δεν το εμβολιασε? Για κορονοιο?
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2022, 14:42 Ρε σεις, τί έχετε πάθει όλοι;

Ενώ είναι σαφέστατο ότι αυτόν τον καιρό, οι ιώσεις και ο κόβιντ (ακόμη και σε ελαφριά μορφή) θερίζουν, βγαίνετε στο χαλαρό, συναναστρέφεστε με πολύ κόσμο χωρίς μάσκα και καπάκι ανησυχείτε αν κάποιος από όλους όσους είδατε, βγήκε θετικός;

Εγώ δεν λέω να μη βγαίνετε και να ταμπουρωθείτε στα σπίτια σας ή να κυκλοφορείτε με στολή αστροναύτη.

Να βγαίνετε και να χαίρεστε όσο γουστάρετε αλλά σαφώς και δεν σας φταίνε οι άλλοι γι' αυτό. :)
Έλα ντε. Μάλλον οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν ότι τα νοσοκομεία είναι φουλ… παγκοσμίως. Ιδίως τα παιδιά τώρα τελευταία τα θερίζει ο respiratory syncytial virus (RSV) και στα νοσοκομεία παίδων γίνεται ο χαμός. Ο συνδυασμός κόβιντ/RSV/γρίπης είναι αμείλικτος. Παρατηρείται και αύξηση σε strep A λοιμώξεις. Για Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχουν στοιχεία, σε ΗΒ, ΗΠΑ υπάρχει πρόβλημα.

https://amp.cnn.com/cnn/2022/12/21/heal ... index.html

https://www.cnbc.com/amp/2022/12/15/us- ... in-uk.html
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Γρήγορα να επαναφέρουν την διάταξη με τα μηνύματα για την έξοδο από την τρούπα μας.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
sharp

panos291 έγραψε: 26 Δεκ 2022, 15:15
sharp έγραψε: 26 Δεκ 2022, 15:12

Για τι πραγμα δεν το εμβολιασε? Για κορονοιο?
Απαντάει στην ψεκιά παραπάνω ότι ο συχνός εμβολιασμός αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό. Θα μπορούσε ίσως να ισχύσει εάν το εμβόλιο εισήγαγε αντισώματα, πράγμα που δεν κάνει.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Bazoomba έγραψε: 26 Δεκ 2022, 15:38 Γρήγορα να επαναφέρουν την διάταξη με τα μηνύματα για την έξοδο από την τρούπα μας.
Θέλει αρετή, τόλμη και κυρίως λιγότερη γκρίνια η ελευθερία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Naida έγραψε: 26 Δεκ 2022, 14:34
taliban έγραψε: 26 Δεκ 2022, 11:51 Χρόνια πολλά σε όσους κόλλησαν και σε όσους θα κολλήσουν...

Αν σε λίγες μέρες δεν βγάλω τίποτα θα ανάψω λαμπάδα στον Τουταγχαμών 2,45 μέτρα.

Με πήρε μια χαρχάλω σήμερα να μου πει ότι βγήκε θετική σε τέστ. Και χθες ήμασταν πόσες ώρες μαζί με πόσο κόσμο.

Καλά θα πάει και αυτό.
Καθοσασταν κοντά;
κολλητά από ένα σημείο και μετά :8)
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

taliban έγραψε: 26 Δεκ 2022, 16:39

κολλητά από ένα σημείο και μετά :8)
:011:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 26 Δεκ 2022, 03:54
hellegennes έγραψε: 25 Δεκ 2022, 22:35 Αυτά είναι fake news. Δεν έχει βρει καμμιά έρευνα μόνιμες βλάβες σε πνεύμονες και έχουν γίνει έρευνες για τέτοιο πράγμα. Δεν έχει βρεθεί από ιατρική τεκμηρίωση (δηλαδή όχι self-reporting) ότι ο κορωνοϊός αφήνει πιο συχνή μακροχρόνια προβλήματα από ό,τι άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Για μόνιμες βλάβες δεν τίθεται καν λόγος, όταν λέμε για μακροχρόνια προβλήματα εννοούμε σε βάθος εβδομάων ή μηνών.
Παραείσαι σίγουρος για ένα θέμα που προφανώς δεν γνωρίζεις τίποτα. Υπάρχει ατέλειωτα papers στο θέμα, βαριέμαι να ψάξω στο pubmed. Το lung fibrosis και άλλα end organ damage λόγω κοβιντ δεν είναι καθόλου fake news. Εννοείται δεν συμβαίνει σε όλους, εξαρτάται από το viral load και άλλους παράγοντες.

https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 114717.htm

Πολλοί έχουν προβλήματα διαρκείας και σίγουρα δεν είναι στο μυαλό τους, δύο παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό.

https://www.billboard.com/music/rock/ja ... 48014/amp/

https://www.nbcnewyork.com/news/coronav ... 305/?amp=1
At one point, a CT scan revealed the small blood vessels in her lungs were operating at 30% capacity.
Δεν είναι συχνότερα, ξαναλέω, από ό,τι σε άλλες λοιμώξεις (βλέπε εικόνα), δεν είναι σοβαρότερα και δεν είναι μόνιμες βλάβες.

Εικόνα

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 26 Δεκ 2022, 03:54
Όσο για το ότι ζεις μια χαρά σε πλήρη απομόνωση, πολλοί κλινικοί ψυχίατροι θα διαφωνούσαν, αλλά αν δεν σε ενοχλεί να ζεις σαν εξωγήινος, εσύ ξέρεις. Μόνο να χαρείς, μην το παρουσιάζεις ως φυσιολογικό, γιατί δεν είναι. Οι άνθρωποι δεν είμαστε αντικοινωνικό είδος ζώου. Έχουμε ανάγκη την κοινωνική ανάμειξη.
Που την είδες την πλήρη απομόνωση; Μια χαρά ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα άτομα καθημερινά, απλά είμαστε επιλεκτικοί, παίρνουμε τα μέτρα μας και φροντίζουμε να μην έχουμε έκθεση σε αγνώστους, πχ σε κλειστό χώρο. Άμα χρειαστεί να πάω κάπου με κόσμο, φοράω Ν95, κάνω την δουλειά μου και φεύγω. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η «ποιοτική κοινωνική ανάμειξη» (με άτομα που θα μιλήσω και με ενδιαφέρει να περάσω τον χρόνο μου μαζί τους), όχι να στριμωχτώ σε εστιατόρια, μπαρ κτλ με αγνώστους.
Πλήρης απομόνωση λέγεται αυτό και είναι τελείως αφύσικο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Καdy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καdy »

ενω πριν τα λοκνταουν,μασκες κτλ δεν αρρωσταινε κανεις και το ανοσοποιητικο συτσημα των ανθρωπων ηταν τοσο καλο που κατεστρεφε ολες τις ασθενειες σε 2 μερες :vp11:
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Για αυτό να φοράς κράνος 24/7, ακόμα και όταν κοιμάσαι, καθώς και επικαλαμιδες, προστατευτικά στα γόνατα, στους αγκώνες κ.λ.π. Η πιθανότητα να σπάσεις κάτι, μιας και τα περισσότερα ατυχήματα, βάσει στατιστικών από τις ασφαλιστικές εταιρίες, γίνονται στα σπίτια, θα μειωθεί αισθητά. Απλά θα έχεις μακροχρόνια κάποιες παρενέργειες, όπως αγκύλωση, αποφραξη αρτηριών των άκρων, ατροφία μυών και άλλα πολλά καλούδια. Κάνε 3-4 εμβόλια το χρόνο, κάθε χρόνο, και όχι μόνο για τον κορωνοϊό, αλλά και άλλα 3-4 για την γρίπη, για την εγκεφαλιτιδα, μήπως σε τσιμπήσει κανένα τσιμπουρι, για τροπικές ασθένειες, μήπως και έρθει κανένας γνωστός γνωστού από κανένα περίεργο μέρος του πλανήτη. Γίνε η χαρά των φαρμακευτικών και της ιατρικής γενικότερα. Που θα βρουν ξανά τέτοιους εθελοντές πειραματόζωα και μάλιστα να μην τους πληρώνουν κι από πάνω; :003:
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

hellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2022, 16:47
Δεν είναι συχνότερα, ξαναλέω, από ό,τι σε άλλες λοιμώξεις (βλέπε εικόνα), δεν είναι σοβαρότερα και δεν είναι μόνιμες βλάβες.

Εικόνα
Πολλές λοιμώξεις έχουν την ικανότητα να σκοτώσουν, δεν μπορείς να γνωρίζεις εκ των προτέρων ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ούτε γρίπη έχω καμία όρεξη να κολλήσω, σκοτώνει χιλιάδες κάθε χρόνο. Όσο για βλάβες, μπορεί να είναι μόνιμες. Επαναλαμβάνω, το ότι ένας πχ 20-30άρης νιώθει εντάξει μετά από 1-2 εβδομάδες, δεν σημαίνει ότι δεν του έχουν μείνει βλάβες στους πνεύμονες, ίσως και αλλού. Μπορεί να νομίζεις ότι τώρα δεν έγινε τίποτα, αλλά δεν ξέρεις αν θα τα βρεις μπροστά σου μετά από 20-30 χρόνια.
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 26 Δεκ 2022, 03:54 Που την είδες την πλήρη απομόνωση; Μια χαρά ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα άτομα καθημερινά, απλά είμαστε επιλεκτικοί, παίρνουμε τα μέτρα μας και φροντίζουμε να μην έχουμε έκθεση σε αγνώστους, πχ σε κλειστό χώρο. Άμα χρειαστεί να πάω κάπου με κόσμο, φοράω Ν95, κάνω την δουλειά μου και φεύγω. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η «ποιοτική κοινωνική ανάμειξη» (με άτομα που θα μιλήσω και με ενδιαφέρει να περάσω τον χρόνο μου μαζί τους), όχι να στριμωχτώ σε εστιατόρια, μπαρ κτλ με αγνώστους.
Πλήρης απομόνωση λέγεται αυτό και είναι τελείως αφύσικο.
Αφύσικο και κουραστικό είναι να στριμώχνεται κανείς σε κλουβιά από τσιμέντο με χιλιάδες αγνώστους τριγύρω, φώτα, συνωστισμό και φασαρία. Το ότι το κάνουν πολλοί δεν το κάνει φυσιολογικο, μάλλον για συμπεριφορά αγέλης πρόκειται. Γενικά, η διασκέδαση στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά διασκέδαση είναι, αλλά όπως του κάτσει του καθένα. Εγώ δεν θα πάρω :lol: .
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Καdy έγραψε: 26 Δεκ 2022, 16:49
ενω πριν τα λοκνταουν,μασκες κτλ δεν αρρωσταινε κανεις και το ανοσοποιητικο συτσημα των ανθρωπων ηταν τοσο καλο που κατεστρεφε ολες τις ασθενειες σε 2 μερες :vp11:
Άλλαξες στρατόπεδο;
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Λεγεών έγραψε: 25 Δεκ 2022, 08:16 Φορέστε μάσκα!
Εχμνόχι! Όσο τράβηξε το μασκομάνι τράβηξε. Αν φοβούνται την εξαρση του ιού ας μας πάνε σε λοκντάουν.
Να φοράνε μόνο όσοι νοσουν και πρέπει να βγουν απο το σπιτι τους για πολυ σοβαρό λόγο.
sharp

vantono έγραψε: 26 Δεκ 2022, 18:02
Λεγεών έγραψε: 25 Δεκ 2022, 08:16 Φορέστε μάσκα!
Εχμνόχι! Όσο τράβηξε το μασκομάνι τράβηξε. Αν φοβούνται την εξαρση του ιού ας μας πάνε σε λοκντάουν.
Να φοράνε μόνο όσοι νοσουν και πρέπει να βγουν απο το σπιτι τους για πολυ σοβαρό λόγο.
λοκντάουν ε; Θά ΄θελες πουλάκι μου :smt005:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”