!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre »

hellegennes έγραψε: 25 Δεκ 2022, 13:11
Libre arbitre έγραψε: 25 Δεκ 2022, 13:07 Εγώ μια φορά εμβολιασμενος φυσικά (καθυστερησα την δόση γαμοτι...) και τέσσερις με εμβόλιο. Βασικά το πέρασα εντελώς ανώδυνα. Ποιο πολύ η ανοσμία με πείραξε γιατί μ' αρέσει το λεμόνι.
Είμαι έτοιμος για την έκτη δόση όποτε κι αν γίνει. :romance-hearteyes:
Με λίγα λόγια τις δόσεις τις κάνεις από χόμπι.
Οι γονείς μου που έκαναν και τις πέντε στις σωστές ημερομηνίες δεν κόλλησαν καν. Αυτή είναι η διαφορά. :D
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

hellegennes έγραψε: 25 Δεκ 2022, 13:00 [
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 07:22 Έτσι, κορωνοπάρτυ, συνωστισμοί και εστιατόρια κομμένα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Στα θετικά, δεν έχει αρρωστήσει κανένας μας από το 2019.
Σωστά. Ποιο είναι το πρόβλημα να μην ζεις; Στα θετικά ότι κανείς σας δεν κρυολόγησε από το 2019. Ναι, το βρίσκω καταπληκτικό αντάλλαγμα. Να μην ζεις για να μην κρυολογήσεις.
Μια χαρά ζει κανείς χωρίς κορωνοπάρτυ, δεν είμαστε ανήλικοι. Θα έλεγα μάλιστα ότι η κρίση του κορωνοιού έφερε πιο κοντά την οικογένεια μου.

Έχετε δει πως κάνει τους πνεύμονες ο κορονοιός; Ιδίως άμα κάποιος κολλήσει αρκετές φορές; Οι πνεύμονες δεν αναρρώνουν. Και τώρα μπορεί να είστε μικροί και η βλάβη να φαίνεται αμελητέα. Δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα γίνει όταν μεγαλώσετε λιγάκι.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Awesomatic έγραψε: 25 Δεκ 2022, 13:01

Ευχαριστώ, όντως πρώτη φορά γιατί γενικά πρόσεχα. Ευτυχώς δεν περνάει δύσκολα. Εκτός από ανοσμία/αγευσία και υψηλό πυρετό την πρώτη μέρα το περνάω χαλαρά. Το ιικο φορτίο στα τεστ όμως είναι τρελό, σιγά που δε θα ήταν :P
Το θετικό είναι ότι το περνάς ήπια. Υπομονή 2-3 μέρες ακόμα και θα βγεις αρνητικός. Στα συν τα έξτρα αντισώματα που θα αποκτήσεις.
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 19:36
Μια χαρά ζει κανείς χωρίς κορωνοπάρτυ, δεν είμαστε ανήλικοι. Θα έλεγα μάλιστα ότι η κρίση του κορωνοιού έφερε πιο κοντά την οικογένεια μου.

Έχετε δει πως κάνει τους πνεύμονες ο κορονοιός; Ιδίως άμα κάποιος κολλήσει αρκετές φορές; Οι πνεύμονες δεν αναρρώνουν. Και τώρα μπορεί να είστε μικροί και η βλάβη να φαίνεται αμελητέα. Δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα γίνει όταν μεγαλώσετε λιγάκι.

Εικόνα
Τι εννοείς αν κάποιος κολλήσει πολλές φορές;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Libre arbitre έγραψε: 25 Δεκ 2022, 13:15
Libre arbitre έγραψε: 25 Δεκ 2022, 13:07 Εγώ μια φορά εμβολιασμενος φυσικά (καθυστερησα την δόση γαμοτι...) και τέσσερις με εμβόλιο. Βασικά το πέρασα εντελώς ανώδυνα. Ποιο πολύ η ανοσμία με πείραξε γιατί μ' αρέσει το λεμόνι.
Είμαι έτοιμος για την έκτη δόση όποτε κι αν γίνει. :romance-hearteyes:
Οι γονείς μου που έκαναν και τις πέντε στις σωστές ημερομηνίες δεν κόλλησαν καν. Αυτή είναι η διαφορά. :D
Ή δεν το ξέρεις ότι κόλλησαν γιατί η πιθανότητα να περάσεις τον ιό χωρίς ή σχεδόν χωρίς συμπτώματα είναι μεγάλη, με εμβόλια ή μη. Βασικά η πιθανότητα να κολλήσεις είναι ίδια, οπότε το ότι έκαναν και τις 5 δόσεις δεν έχει καμμιά σχέση με το ότι δεν κόλλησαν, αν όντως δεν κόλλησαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 19:36
hellegennes έγραψε: 25 Δεκ 2022, 13:00 [
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 07:22 Έτσι, κορωνοπάρτυ, συνωστισμοί και εστιατόρια κομμένα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Στα θετικά, δεν έχει αρρωστήσει κανένας μας από το 2019.
Σωστά. Ποιο είναι το πρόβλημα να μην ζεις; Στα θετικά ότι κανείς σας δεν κρυολόγησε από το 2019. Ναι, το βρίσκω καταπληκτικό αντάλλαγμα. Να μην ζεις για να μην κρυολογήσεις.

Εικόνα
Αυτά είναι fake news. Δεν έχει βρει καμμιά έρευνα μόνιμες βλάβες σε πνεύμονες και έχουν γίνει έρευνες για τέτοιο πράγμα. Δεν έχει βρεθεί από ιατρική τεκμηρίωση (δηλαδή όχι self-reporting) ότι ο κορωνοϊός αφήνει πιο συχνή μακροχρόνια προβλήματα από ό,τι άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Για μόνιμες βλάβες δεν τίθεται καν λόγος, όταν λέμε για μακροχρόνια προβλήματα εννοούμε σε βάθος εβδομάων ή μηνών.

Όσο για το ότι ζεις μια χαρά σε πλήρη απομόνωση, πολλοί κλινικοί ψυχίατροι θα διαφωνούσαν, αλλά αν δεν σε ενοχλεί να ζεις σαν εξωγήινος, εσύ ξέρεις. Μόνο να χαρείς, μην το παρουσιάζεις ως φυσιολογικό, γιατί δεν είναι. Οι άνθρωποι δεν είμαστε αντικοινωνικό είδος ζώου. Έχουμε ανάγκη την κοινωνική ανάμειξη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 25 Δεκ 2022, 22:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

2 χρόνια πλύση εγκεφάλου και τρομοκρατία, δεν μπορεί να μην άφησε κάτι παραπλήσιο του Συνδρόμου της Στοκχόλμης στους αδύναμους χαρακτήρες.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 25 Δεκ 2022, 22:31

Ή δεν το ξέρεις ότι κόλλησαν γιατί η πιθανότητα να περάσεις τον ιό χωρίς ή σχεδόν χωρίς συμπτώματα είναι μεγάλη, με εμβόλια ή μη. Βασικά η πιθανότητα να κολλήσεις είναι ίδια, οπότε το ότι έκαναν και τις 5 δόσεις δεν έχει καμμιά σχέση με το ότι δεν κόλλησαν, αν όντως δεν κόλλησαν.
Αν κόλλησαν και δεν το κατάλαβαν καν, είναι το ίδιο θετικό ως αποτέλεσμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Εικόνα
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Libre arbitre

Λεγεών έγραψε: 25 Δεκ 2022, 22:53 Εικόνα
:goodpost:
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
Άβαταρ μέλους
Libre arbitre

Δεν νομίζω να κόλλησαν. Παρά τα εμβόλια έκαναν τεστ πολύ συχνά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Δεκ 2022, 22:40

Αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλεται στο εμβόλιο, όμως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Έπρεπε να κάνει ο ένας, για να δούμε αν θα αρρωστήσει ο άλλος.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Naida έγραψε: 25 Δεκ 2022, 22:24 Το θετικό είναι ότι το περνάς ήπια. Υπομονή 2-3 μέρες ακόμα και θα βγεις αρνητικός. Στα συν τα έξτρα αντισώματα που θα αποκτήσεις.
Έχω ιστορικό με πνευμονία μικρότερος οπότε δεν με χάλασε καθόλου που φαίνεται πως γλίτωσε το κατώτερο αναπνευστικό. Θυμάμαι πως ήταν να βήχω κάθε φορά που έκανα τρία βήματα στην ευθεία, not fun.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 25 Δεκ 2022, 23:01
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Δεκ 2022, 22:40

Αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλεται στο εμβόλιο, όμως.
Ούτε το αντίθετο σημαίνει. Στην τελική, αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο όσων έκαναν το εμβόλιο. Αν κολλήσουν, να το ξεπεράσουν ελαφρά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

hellegennes έγραψε: 25 Δεκ 2022, 22:35 Αυτά είναι fake news. Δεν έχει βρει καμμιά έρευνα μόνιμες βλάβες σε πνεύμονες και έχουν γίνει έρευνες για τέτοιο πράγμα. Δεν έχει βρεθεί από ιατρική τεκμηρίωση (δηλαδή όχι self-reporting) ότι ο κορωνοϊός αφήνει πιο συχνή μακροχρόνια προβλήματα από ό,τι άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Για μόνιμες βλάβες δεν τίθεται καν λόγος, όταν λέμε για μακροχρόνια προβλήματα εννοούμε σε βάθος εβδομάων ή μηνών.
Παραείσαι σίγουρος για ένα θέμα που προφανώς δεν γνωρίζεις τίποτα. Υπάρχει ατέλειωτα papers στο θέμα, βαριέμαι να ψάξω στο pubmed. Το lung fibrosis και άλλα end organ damage λόγω κοβιντ δεν είναι καθόλου fake news. Εννοείται δεν συμβαίνει σε όλους, εξαρτάται από το viral load και άλλους παράγοντες.

https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 114717.htm

Πολλοί έχουν προβλήματα διαρκείας και σίγουρα δεν είναι στο μυαλό τους, δύο παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό.

https://www.billboard.com/music/rock/ja ... 48014/amp/

https://www.nbcnewyork.com/news/coronav ... 305/?amp=1
At one point, a CT scan revealed the small blood vessels in her lungs were operating at 30% capacity.
Όσο για το ότι ζεις μια χαρά σε πλήρη απομόνωση, πολλοί κλινικοί ψυχίατροι θα διαφωνούσαν, αλλά αν δεν σε ενοχλεί να ζεις σαν εξωγήινος, εσύ ξέρεις. Μόνο να χαρείς, μην το παρουσιάζεις ως φυσιολογικό, γιατί δεν είναι. Οι άνθρωποι δεν είμαστε αντικοινωνικό είδος ζώου. Έχουμε ανάγκη την κοινωνική ανάμειξη.
Που την είδες την πλήρη απομόνωση; Μια χαρά ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα άτομα καθημερινά, απλά είμαστε επιλεκτικοί, παίρνουμε τα μέτρα μας και φροντίζουμε να μην έχουμε έκθεση σε αγνώστους, πχ σε κλειστό χώρο. Άμα χρειαστεί να πάω κάπου με κόσμο, φοράω Ν95, κάνω την δουλειά μου και φεύγω. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η «ποιοτική κοινωνική ανάμειξη» (με άτομα που θα μιλήσω και με ενδιαφέρει να περάσω τον χρόνο μου μαζί τους), όχι να στριμωχτώ σε εστιατόρια, μπαρ κτλ με αγνώστους.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”