!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το σωστό mindset

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Το σωστό mindset

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

mec έγραψε: 11 Οκτ 2018, 01:57
Cecily Anne έγραψε: 11 Οκτ 2018, 01:29 Δεν είναι ανάγκη να είναι ένας ο στόχος, μπορεί να είναι ένας στόχος τη φορά ή 5 μικροί στόχοι.
Βασικά αν δεν υπαρχουν στόχοι, γίνεσαι φτερό στον ανεμο, οπότε είναι απαραίτητοι. Το ζήτημα είναι το mindset πίσω από αυτους τους στόχους. Πχ άλλο το mindset ενός καριερίστα κι άλλο του Αλέξη Ζορμπά.
Σωστά τα λες αλλά άλλο το mindset του 20άρη και άλλο του 50άρη. Θέλω να πω πως όσο δύσκολα συναντάς ανθρώπους που είναι προσηλωμένοι και ταγμένοι σε ένα όνειρο ζωής άλλο τόσο δύσκολα και ανθρώπους που σε όλη τους την διαδρομή έχουν ένα σετ προτεραιοτήτων με βάση τις οποίες κινούνται. Επίσης πολύ συχνά η ζωή του μέσου ανθρώπου στιγματίζεται από γεγονότα που φέρνουν μεγάλες ανατροπές, απώλειες κλπ
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 11 Οκτ 2018, 01:40
ST48410 έγραψε: 11 Οκτ 2018, 01:27 Απλώς παρατηρώ ότι για κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους
εγώ νομίζω το νήμα μιλάει για ανθρώπους/τουρίστες, πουθενά δεν έχει προβλήματα και λύσεις, βαρετό μοιάζει το σωστό μινδσετ.
Δεν ξέρω. Μίλησε για ευτυχία και όχι απλώς για καλοπέραση. Από την άλλη τα 3 πράγματα που αναφέρει....
Πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος ο συγκεκριμένος. Δεν τον είχα υπόψη αν και σαν όνομα το είχα ακούσει.
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

ST48410 έγραψε: 11 Οκτ 2018, 02:04
enaon έγραψε: 11 Οκτ 2018, 01:40 εγώ νομίζω το νήμα μιλάει για ανθρώπους/τουρίστες, πουθενά δεν έχει προβλήματα και λύσεις, βαρετό μοιάζει το σωστό μινδσετ.
Δεν ξέρω. Μίλησε για ευτυχία και όχι απλώς για καλοπέραση. Από την άλλη τα 3 πράγματα που αναφέρει....
Mε τα τρία πράγματα που αναφέρω προσπαθώ να προσδιορίσω ένα σωστό, κατά την άποψή μου, mindset. Ας πούμε κι ένας nerd έχει στόχους, αλλά έχει κι ένα περίεργο mindset που μοιάζει απόκοσμο. Μπορεί βέβαια να τον ικανοποιεί, αλλά σίγουρα του δημιουργεί κι εμπόδια.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

mec έγραψε: 11 Οκτ 2018, 02:27 Mε τα τρία πράγματα που αναφέρω προσπαθώ να προσδιορίσω ένα σωστό, κατά την άποψή μου, mindset. Ας πούμε κι ένας nerd έχει στόχους, αλλά έχει κι ένα περίεργο mindset που μοιάζει απόκοσμο. Μπορεί βέβαια να τον ικανοποιεί, αλλά σίγουρα του δημιουργεί κι εμπόδια.
Το πιο ωραίο παράδειγμα ειναι ο λινους, ορισμός του νερντ, αντικοινωνικός όσο πάει μέσα σε μία κοινωνία. Του δημιούργησε εμπόδια μεγάλα, τα έλυσε φυσικά και έκανε εκατομμύρια ανθρώπων τυχερούς. Δεν υπάρχει κανόνας μεκ νομίζω, η λέξη σωστό κάνει το ταξίδι σου να χάνει τον σκοπό απο την αρχή.

δές αν θές και την απάντηση που δίνει στο 18:50 όταν τον ρωτάει αν τον εκνευρίζει που εταιρίες σαν την γοογλε έγιναν κολοσσοί πατώντας δωρεάν πάνω στην δουλειά του, που αν ειχε το σωστό μινδσετ όπως λές θα άξιζε αδιανόητα σήμερα, και δες αν την δέχεσαι σαν αληθινή. Αν είναι, δεν υπάρχει σωστό μινδσετ νομίζω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 11 Οκτ 2018, 02:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
mec

enaon έγραψε: 11 Οκτ 2018, 02:36
mec έγραψε: 11 Οκτ 2018, 02:27 Mε τα τρία πράγματα που αναφέρω προσπαθώ να προσδιορίσω ένα σωστό, κατά την άποψή μου, mindset. Ας πούμε κι ένας nerd έχει στόχους, αλλά έχει κι ένα περίεργο mindset που μοιάζει απόκοσμο. Μπορεί βέβαια να τον ικανοποιεί, αλλά σίγουρα του δημιουργεί κι εμπόδια.
Το πιο ωραίο παράδειγμα ειναι ο λινους, ορισμός του νερντ, αντικοινωνικός όσο πάει μέσα σε μία κοινωνία. Του δημιούργησε εμπόδια μεγάλα, τα έλυσε φυσικά και έκανε εκατομμύρια ανθρώπων τυχερούς. Δεν υπάρχει κανόνας μεκ νομίζω, η λέξη σωστό κάνει το ταξίδι σου να χάνει τον σκοπό απο την αρχή.
Έχεις ένα δίκιο. Η λέξη «σωστό», όταν την εννούμε γενικά, δεν είναι η καλύτερη επιλογή λέξης. Εννοώ ποιο είναι το καλύτερο mindset, κατά τη γνώμη των χρηστών, για να ζει κάποιος καλά. Κατά τη δική μου γνώμη, αν η ζωή δεν είναι sexy, οικονομικά άνετη και περιπετειώδης (όπως εννοεί ο καθένας την περιπέτεια, αλλά μιλάμε για καλές περιπέτειες κι όχι βάσανα) δεν παρουσιαζει ενδιαφέρον.
Άβαταρ μέλους
enaon

οκ, οπότε τα χρήματα δεν τα βάζεις μέσα σαν σκοπό, βάζεις σκοπό να μην είναι πρόβλημα η έλλειψή τους. Και την περιπέτεια φαντάζομαι την εννοείς και πνευματικά, μία περιπέτεια να λύσουμε ένα πρόβλημα μέσα στο μυαλό μας για εμάς ή για άλλους για παράδειγμα νομίζω μετράει, έτσι δεν ειναι;

πάντως μεκ εγώ παρεξήγησα το νήμα σου σίγουρα, δεν κατάλαβα οτι θέτεις το τρίπτυχο σαν ένα μοντέλο προς κρίση και οτι ζητάς απο εμάς να πούμε τα δικά μας. Νόμιζα αλήθεια οτι θεωρείς οτι είναι το ένα και σωστό αυτό και κρατιόμουν τόση ώρα, σορυ λοιπόν, μια χαρά τα λές νομίζω, ειναι ένα πολύ σωστό τρίπτυχο για κάποιους ανθρώπους αυτό που περιγράφεις.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Εικόνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
enaon

mec έγραψε: 11 Οκτ 2018, 02:55 Έχεις ένα δίκιο. Η λέξη «σωστό», όταν την εννούμε γενικά, δεν είναι η καλύτερη επιλογή λέξης. Εννοώ ποιο είναι το καλύτερο mindset, κατά τη γνώμη των χρηστών, για να ζει κάποιος καλά.
Και εσύ έχεις ένα δίκιο, αν ρωτήσεις γύρω μας ποιος είναι ο αυτοκράτορας της τεχνολογίας και δώσεις τρεις επιλογές, jobs-gates-torvalds, ο λινους θα βγεί τελευταίος αν ξέρει κανείς ποιος είναι. Αλλά έχει σημασία στα αλήθεια, αλλάζει η πραγματικότητα αν δεν είναι γνωστή; Ωραίο θέμα πάντως.

βάζω πάλι αυτό το βιντεάκι γιατι έχει πλάκα που υπάρχει :003:

mec

enaon έγραψε: 11 Οκτ 2018, 03:00 οκ, οπότε τα χρήματα δεν τα βάζεις μέσα σαν σκοπό, βάζεις σκοπό να μην είναι πρόβλημα η έλλειψή τους. Και την περιπέτεια φαντάζομαι την εννοείς και πνευματικά, μία περιπέτεια να λύσουμε ένα πρόβλημα μέσα στο μυαλό μας για εμάς ή για άλλους για παράδειγμα νομίζω μετράει, έτσι δεν ειναι;

πάντως μεκ εγώ παρεξήγησα το νήμα σου σίγουρα, δεν κατάλαβα οτι θέτεις το τρίπτυχο σαν ένα μοντέλο προς κρίση και οτι ζητάς απο εμάς να πούμε τα δικά μας. Νόμιζα αλήθεια οτι θεωρείς οτι είναι το ένα και σωστό αυτό και κρατιόμουν τόση ώρα, σορυ λοιπόν, μια χαρά τα λές νομίζω, ειναι ένα πολύ σωστό τρίπτυχο για κάποιους ανθρώπους αυτό που περιγράφεις.
Τα χρήματα τα έβλεπα πάντα σαν ανεξαρτησία, πραγματοποίηση ονείρων, προστασία σε δύσκολες στιγμές κλπ κι όχι σαν μασούρια να τα μετράμε και να χαιρόμαστε. Τώρα αν τα βάζω ως σκοπό αυτό εξαρτάται. Αν την ανεξαρτησία σου κλπ τα κοστολογεις 2000 και κερδίζεις 1500 τότε χρειάζεσαι λίγο παραπάνω προσπάθεια πχ ένα εξτρα εισόδημα. Αν όμως κερδιζεις 500 τότε μπαίνει πλάνο και γίνεται σκοπός.

Η περιπέτεια είναι προσωπική υπόθεση. Το θέμα είναι να εξαληφθεί η ρουτίνα που τη θεωρώ αρρώστεια που νεκρώνει τον άνθρωπο. Εμένα μου αρέσουν τα ομαδικά προτζεκτς.

ΥΓ Ναι το θέμα το ξεκίνησα κάπως άγαρμπα, Τα mindsets μπορεί να είναι διάφορα. Αυτό το τρίπτυχο μου ταιριάζει. Σε άλλον όχι.
mec

Αγις έγραψε: 11 Οκτ 2018, 03:09 Εικόνα
Μέγας Διδάσκαλος ο Επίκουρος. Αλλά μου αρέσουν και οι Κυνικοί.
Άβαταρ μέλους
enaon

mec έγραψε: 11 Οκτ 2018, 03:26
Τα χρήματα τα έβλεπα πάντα σαν ανεξαρτησία, πραγματοποίηση ονείρων, προστασία σε δύσκολες στιγμές κλπ κι όχι σαν μασούρια να τα μετράμε και να χαιρόμαστε. Τώρα αν τα βάζω ως σκοπό αυτό εξαρτάται. Αν την ανεξαρτησία σου κλπ τα κοστολογεις 2000 και κερδίζεις 1500 τότε χρειάζεσαι λίγο παραπάνω προσπάθεια πχ ένα εξτρα εισόδημα. Αν όμως κερδιζεις 500 τότε μπαίνει πλάνο και γίνεται σκοπός.
Τα βάζεις σειριακά και μπερδευόμαστε, νομίζω πιο εύκολο θα είναι αν τα δεις σαν κεφάλαιο, έστω οτι κερδίζεις το λόττο και έχεις 10 εκ αύριο, μέχρι σήμερα έβγαζες 2200 και χρειαζόσουν 2000 για την ανεξαρτησία σου, πόσο την κοστολογείς από αύριο; Τι θα κάνεις με τον ελεύθερό σου χρόνο, θα τον χρησιμοποιήσεις κάπως διαφορετικά ή θα συνεχίσεις να βγάζεις τα 2200;

νομίζω η πρόταση ο χρόνος ειναι χρήμα ταιριάζει εδώ, μιλάς για χρόνο που ανταλλάζεις στο τρίπτυχο σου νομίζω, εκτός αν πράγματι θα τον ξόδευες να βγάλεις περισσότερα από όση περιπέτεια και σέξ χωρούσαν σε 24 ώρες. :)

υγ. δες το βιντεάκι με την παρωδία του momma said που έβαλα πάνω, και σκέψου οτι είναι απο το suseconf της suse οχι απο παιδάκια, εισηγμένης πολυεθνικής που υπάρχει γιατί ταυτόχρονα με το σωστό μιντσετ τρέχει και ένα εναλλακτικό πολλά χρόνια, τόσα που το μέλλον αρχίζει να μοιάζει ενδιαφέρον.

βάζω και αυτό το βιντεάκι τους, οι στίχοι απο το 2:20 είναι πολύ ωραίοι νομίζω :)

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ST48410 έγραψε: 11 Οκτ 2018, 01:27 Απλώς παρατηρώ ότι για κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους
εγώ νομίζω το νήμα μιλάει για ανθρώπους/τουρίστες, πουθενά δεν έχει προβλήματα και λύσεις, βαρετό μοιάζει το σωστό μινδσετ.

:smt038 :smt038 :smt038
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

It's Chaos, be kind :D
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Carreras

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Carreras »

mec

enaon έγραψε: 11 Οκτ 2018, 03:41
mec έγραψε: 11 Οκτ 2018, 03:26
Τα βάζεις σειριακά και μπερδευόμαστε, νομίζω πιο εύκολο θα είναι αν τα δεις σαν κεφάλαιο, έστω οτι κερδίζεις το λόττο και έχεις 10 εκ αύριο, μέχρι σήμερα έβγαζες 2200 και χρειαζόσουν 2000 για την ανεξαρτησία σου, πόσο την κοστολογείς από αύριο; Τι θα κάνεις με τον ελεύθερό σου χρόνο, θα τον χρησιμοποιήσεις κάπως διαφορετικά ή θα συνεχίσεις να βγάζεις τα 2200;
Αυτό που ήδη κάνω. Τέλος η δουλειά, μόνο ενδιαφέροντα projects τα οποία να αποδίδουν και κάτι, αλλά πρωτίστως για την περιπέτεια. Εννοείται ότι επενδύουμε το χρήμα και οι επενδύσεις γεννάνε χρήμα. Η ανεξαρτησία πιθανόν να κοστολογηθεί παραπάνω αν χρειαστεί. Αυτό εξαρτάται κατά πόσον εκτίθεσαι, γιατί άμα έχεις εκατομμύρια αρχίζουν και οι παρενοχλήσεις πχ από παρασιτικά κυκλώματα μέχρι υπονόμευση από άτομα του χώρου σου (αυτοί σε ξέρουν κιόλας καλύτερα από όλους).
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”