mao mao έγραψε: 10 Δεκ 2022, 03:35
Αρχέλαος έγραψε: 10 Δεκ 2022, 03:25
Για να επανέλθω, σε μία δραστηριότητα του σχολικού βιβλίου της Α' Γυμνασίου, δίνονται κάποια ποσοστά και τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα.
Τι είναι λάθος;
Ότι τα εκλογικά τμήματα είναι μεικτά, άρα δεν γίνεται να ξεχωρίσει ο μαθητής ή ο οιοσδήποτε τελοσπάντων, το τι κόμμα ψήφισαν τα δύο φύλα.
Τίθεται ένα ερώτημα που δεν έχει απάντηση αλλά και ούτε σχετική μεθοδολογία.
Όμως, ποια είναι η ουσία:
Ναι, καλά παρατηρείτε, η ίδια δραστηριότητα αλλά απαλείφθηκε το δ) ερώτημα.
Συμπέρασμα:
Στο βιβλίο έγινε έλεγχος και διορθώθηκαν λάθη.
Και διορθώθηκαν λάθη πιο "κρυφά" και ως προς τη διατύπωση.
Θα τους ξέφευγαν οι...σοκολάτες;
Αν γίνει ένα γκόλοπ. Και δείξουν την άσκηση με τις σοκολάτες σε δείγμα 1000 ατόμων, αποφοίτων θετικών επιστημών. Πόσοι πιστεύους οτι θα πουν οτι υπάρχει πρόβλημα στη διατύπωση;
Σπατάλησα αρκετό χρόνο, από την άλλη σε εκτιμώ ως σχολιαστή.
Θα πω μόνο ανεκδοτολογικά πως μαθητές που έχουν διδαχθεί σωστά τα κλάσματα και έχουν ασχοληθεί έστω μετρίως, δεν τα συγχέουν.
Το ξέρω και από τον μεγάλο μου γιο και φυσικά από μία δεύτερη εργασιακή μου απασχόληση.
Φυσικά μιλάμε ανεκδοτολογικά.
Αλλά τι να σου πω, για να αστειευτούμε και λίγο, ο Τσίπρας που σπούδασε και στο ΕΜΠ είχε μιλήσει για στροφή 360 μοιρών σε αλλαγή πολιτικής.
Ούτε τα βιβλία έχουν το αλάθητο. Εξήγησα πιο πάνω όμως πως γίνονται διορθώσεις, στο συγκεκριμένο έγιναν πάνω από 4-5. Το ότι δεν άλλαξε η δραστηριότητα με τις σοκολάτες κάτι σημαίνει.
Δηλαδή, να ξέφυγε από τους συγγραφείς και τους κριτές, να ξέφυγε και από την μαθηματική κοινότητα ή να βρήκαν μόνο τα άλλα λάθη;
Εν ολίγοις, συγγραφείς, κριτές και λοιποί, μιλάμε για πάμπολλα άτομα αθροιστικά, ξέχασαν ή δεν πήραν χαμπάρι ότι έχει λάθος;
Και εμείς είμαστε πιο καπάτσοι, μάγκες, έξυπνοι από αυτούς;
Ε, όχι δεν πάει έτσι.
Δεν γνωρίζω περισσότερα από αυτούς, ούτε καν τα ίδια.
Και σίγουρα κάνεις μας δεν ξέρει καλύτερα.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"