Σου εξήγησα γιατί χρησιμοποιεί πληθυντικό και με έγραψες στα @ρχίδια σου.Ασέβαστος έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:08ναι αυτο λεω. απο την αρχη. οοοολο το ζητημα εκει ειναι, στο οτι ειναι λαθος η διατυπωση, και επρεπε να λεει απο μια σοκολατα, οχι απο 3.Puma έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:06
Μου φαίνονται διαφορετικά. Το βιβλίο μάλλον τα θεωρεί το ίδιο. Θεωρώ πως για να είναι σωστή η διατύπωση "του συνόλου των σοκολατών", θα πρέπει να αλλάξει το αριθμητικό αποτέλεσμα. Διότι δεν μπορείς να έχεις 3/8 του συνόλου για κάθε παιδί. Δε βγαίνουν τα νούμερα. Αυτό δεν έλεγες κι εσύ με τα 6/5 των μήλων; Νομίζω το έγραψα και στο κατεβατό μου.
εφοσον λεει απο 3,δηλαδη απο το συνολο οσων εχουμε, η μονη σωστη απαντηση ειναι 1/4.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
το στεκι του wannabe μαθηματικού
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: το στεκι του wannabe μαθηματικού
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
αυτο σκέψου το λιγο νομιζω. Το 1/8 είναι ενα απο τα 8 κοματια της μιας πλακας, 24/8 εχουμε, 3 πλακες.Puma έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:06 Διότι δεν μπορείς να έχεις 3/8 του συνόλου για κάθε παιδί. Δε βγαίνουν τα νούμερα.
Βάλε μου γραμμάρια για να το απαντήσω. Εμπορακος ειμαι, όχι μαθηματικοφιλοσοφος.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:08Πάμε στα φρούτα τώρα. 3 φρούτα, 4 παιδιά. Πόσο θα φάει το καθένα; 3/4 ή 3/12;Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:05Αδιάφορο αυτό. Το σύνολο μας νοιάζει. Στο ζύγι πόσο θα είναι. Αν η κάθε σοκολάτα είναι 100γρ τότε θα πάρει 75γρ το κάθε ένα.
Δλδ 75%. Τώρα αν το ένα παιδί πάρει ένα ολόκληρο 75% Και το άλλο 3 25αρια αυτό μας είναι αδιάφορο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
100 γρ το φρούτο.Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:11Βάλε μου γραμμάρια για να το απαντήσω. Εμπορακος ειμαι, όχι μαθηματικοφιλοσοφος.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:08Πάμε στα φρούτα τώρα. 3 φρούτα, 4 παιδιά. Πόσο θα φάει το καθένα; 3/4 ή 3/12;Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:05
Αδιάφορο αυτό. Το σύνολο μας νοιάζει. Στο ζύγι πόσο θα είναι. Αν η κάθε σοκολάτα είναι 100γρ τότε θα πάρει 75γρ το κάθε ένα.
Δλδ 75%. Τώρα αν το ένα παιδί πάρει ένα ολόκληρο 75% Και το άλλο 3 25αρια αυτό μας είναι αδιάφορο.
ειτε δεν μου εξηγησες, ειτε δεν το ειδα.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:10Σου εξήγησα γιατί χρησιμοποιεί πληθυντικό και με έγραψες στα @ρχίδια σου.Ασέβαστος έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:08ναι αυτο λεω. απο την αρχη. οοοολο το ζητημα εκει ειναι, στο οτι ειναι λαθος η διατυπωση, και επρεπε να λεει απο μια σοκολατα, οχι απο 3.Puma έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:06
Μου φαίνονται διαφορετικά. Το βιβλίο μάλλον τα θεωρεί το ίδιο. Θεωρώ πως για να είναι σωστή η διατύπωση "του συνόλου των σοκολατών", θα πρέπει να αλλάξει το αριθμητικό αποτέλεσμα. Διότι δεν μπορείς να έχεις 3/8 του συνόλου για κάθε παιδί. Δε βγαίνουν τα νούμερα. Αυτό δεν έλεγες κι εσύ με τα 6/5 των μήλων; Νομίζω το έγραψα και στο κατεβατό μου.
εφοσον λεει απο 3,δηλαδη απο το συνολο οσων εχουμε, η μονη σωστη απαντηση ειναι 1/4.
τελοσπαντων, θεωρεις οτι καλως χρησιμοποιησε πληθυντικο; δεν θα ηταν σωστο να χρησιμοποιησει ενικο; δεν θα ηταν σωστο να γραψει "σοκολατας";
και τελικα, ισχυει οτι ειναι μαλακας αυτος που εφτιαξε την ασκηση, οπως λεω απο την αρχη, η οχι;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Ναι, κι εγώ θεωρώ ότι η διατύπωση δημιουργεί ασάφειες. Τουλάχιστον σε εμάς τους ενήλικες! Εμένα με έμπλεξε πιο πολύ. Θα έκανα μία διαίρεση 3/8 κ τέρμα.enaon έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:01καταλήξαμε νομιζω, αποδείξαμε οτ αν πρεπει να κριθεί η διατύπωση ειναι κακογραμμενο, δεν γινεται αλλιως να ειμαστε τοσο ασχετοι που καταφύγαμε στις προσβολές. Συμφωνώ ομως οτι δεν και πολυ σιγουρο οτι πρεπει να κριθει η διατύπωση, αυτο που εκανε ο μικρός του Ασεβαστου νομιζω ειναι ο σκοπός της ασκησης, να δημιουργήσει απορίες.Puma έγραψε: 08 Δεκ 2022, 18:53 Γεγονός είναι ότι ξεφύγαμε λίγο από εκεί που οι αναρτήσεις ήταν αρχικά απολαυστικές!
Αυτό με το συλλογισμό, πάντως, είναι πολύ σημαντικό. Θυμίζει ως ένα βαθμό και το computational thinking (υπολογιστική σκέψη) για το οποίο υπάρχουν πολλές έρευνες σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να την αναπτύξει. Και υποθέτω πως τα βιβλία του σχολείου θέλουν να μάθουν τα παιδιά να σκέφτονται, να προβληματίζονται και να βρίσκουν τρόπους να επιλύουν προβλήματα.
Όταν είδα να γράφει για κομμάτια, 1/8 από κάθε σοκολάτα και και και, άλλαξε η άσκηση (ή μήπως δραστηριότητα) στο μυαλό μου. Κ μετά διάβαζα και ξαναδιάβαζα κάθε λέξη για να καταλήξω στο ότι, ναι, έχει δίκιο, 3/8 είναι.
Πάντως, αν ο σκοπός της άσκησης είναι η δημιουργία αποριών, το κατάφερε και με το παραπάνω. Και αυτό είναι πάρα πολύ καλό και για τον μικρό του Ασέβαστος που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία.
Όταν έδινα πανελλήνιες, πήγαινα πολύ by-the-book. Τα ήξερα όλα πολύ καλά, ακριβώς όπως τα έγραφαν τα βιβλία της Α' Δέσμης. Και πράγματι έγραψα καλά. Είχα ένα συμμαθητή στο φροντιστήριο, όμως, που ιδίως στη Φυσική είχε τις απίστευτες απορίες. Και προσπαθούσε ο καθηγητής να τον βάλει στο δρόμο που χάραζε το βιβλίο για να μη χαθεί κάπου και δε γράψει καλά στο τέλος. Μου είχε εκμυστηρευτεί, ωστόσο, ο καθηγητής ότι εκείνος ο συμμαθητής μου αν μπορέσει και περάσει Φυσικό (που νομίζω πέρασε), θα γίνει πάρα πολύ καλός φοιτητής και κατ' επέκταση Φυσικός, ακριβώς επειδή τα ψάχνει πολύ και έχει απορίες.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Όχι. Είναι σωστό ακριβώς όπως είναι. Αυτό είπα εγώ, ο Αρχέλαος, ο φίλος του Puma.Ασέβαστος έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:13ειτε δεν μου εξηγησες, ειτε δεν το ειδα.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:10Σου εξήγησα γιατί χρησιμοποιεί πληθυντικό και με έγραψες στα @ρχίδια σου.Ασέβαστος έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:08
ναι αυτο λεω. απο την αρχη. οοοολο το ζητημα εκει ειναι, στο οτι ειναι λαθος η διατυπωση, και επρεπε να λεει απο μια σοκολατα, οχι απο 3.
τελοσπαντων, θεωρεις οτι καλως χρησιμοποιησε πληθυντικο; δεν θα ηταν σωστο να χρησιμοποιησει ενικο; δεν θα ηταν σωστο να γραψει "σοκολατας";
και τελικα, ισχυει οτι ειναι μαλακας αυτος που εφτιαξε την ασκηση, οπως λεω απο την αρχη, η οχι;
Θυμίσου, κάποτε σου τα έλεγα μόνη μου. Πλέον σου τα λέω με παρέα.
3×100/4 δλδ 75 γραμμάρια έκαστο.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:12100 γρ το φρούτο.Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:11Βάλε μου γραμμάρια για να το απαντήσω. Εμπορακος ειμαι, όχι μαθηματικοφιλοσοφος.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:08
Πάμε στα φρούτα τώρα. 3 φρούτα, 4 παιδιά. Πόσο θα φάει το καθένα; 3/4 ή 3/12;
Μη μου πείτε όμως τώρα πως το ένα φρούτο είναι πιταχαγια το άλλο ραμπουταν και το τρίτο σαποτε. Και να ξέρεις το μαχαίρι δε κόβει ισόποσα και τέτοια. Είπαμε είμαι εμπορακος. Σε μαθηματικοφιλοσοφικες συζητήσεις δε μπαινω
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
αμα μετρησουμε την παρεα, κερδιζω, εχω πιο πολλους.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:16
Όχι. Είναι σωστό ακριβώς όπως είναι. Αυτό είπα εγώ, ο Αρχέλαος, ο φίλος του Puma.
Θυμίσου, κάποτε σου τα έλεγα μόνη μου. Πλέον σου τα λέω με παρέα.
αλλα δεν παει ετσι, το σωστο ειναι σωστο, ασχετα ποσοι και ποιοι το καταλαβαινουν.
ναι θελουμε ενα συνολο, μας εκνευρίζει που ειναι τρία νομιζω, καλα βοηθαει και η γκερ βεβαια.Puma έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:14 Ναι, κι εγώ θεωρώ ότι η διατύπωση δημιουργεί ασάφειες. Τουλάχιστον σε εμάς τους ενήλικες! Εμένα με έμπλεξε πιο πολύ. Θα έκανα μία διαίρεση 3/8 κ τέρμα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Όχι καλέ μου. Σου το είπα από την αρχή. Έκανες λάθος. Δεν τρέχει κάτι αν το διορθώσεις. Το άσχημο είναι αν δεν το διορθώσεις.Ασέβαστος έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:13
πες μου οτι τρολαρεις ρε γαμωτο σε παρακαλω.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:16 Θυμίσου, κάποτε σου τα έλεγα μόνη μου. Πλέον σου τα λέω με παρέα.
αγορι μου χοντρεμπορος εισαι, τι σε βασανιζει αυτη η κακια με γραμμαρια. 100 κιλα επρεπε να σου πει, να σου βγει αβιαστα. η τονους, να χαρεις κιολας, να βγαλεις και κοστος αμεσα.Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:203×100/4 δλδ 75 γραμμάρια έκαστο.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:12100 γρ το φρούτο.Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:11
Βάλε μου γραμμάρια για να το απαντήσω. Εμπορακος ειμαι, όχι μαθηματικοφιλοσοφος.
Μη μου πείτε όμως τώρα πως το ένα φρούτο είναι πιταχαγια το άλλο ραμπουταν και το τρίτο σαποτε. Και να ξέρεις το μαχαίρι δε κόβει ισόποσα και τέτοια. Είπαμε είμαι εμπορακος. Σε μαθηματικοφιλοσοφικες συζητήσεις δε μπαινω
οποτε καθε παιδακι θα φαει 75 απο τα 300 (κιλα, γραμμαρια, τονους, οτι) φρουτα που εχουμε. ναι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 08 Δεκ 2022, 19:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Και που μπήκες εδώ ωραία είναι.Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:203×100/4 δλδ 75 γραμμάρια έκαστο.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:12100 γρ το φρούτο.Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:11
Βάλε μου γραμμάρια για να το απαντήσω. Εμπορακος ειμαι, όχι μαθηματικοφιλοσοφος.
Ωραίος. Αν πω τώρα πως τα 75 γραμμάρια είναι τα 3/4 του 100 θα έχω δίκιο ή όχι;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 621 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από regarding_to_Being