Εγκληματική οργάνωση είναι απλά.Ναύτης έγραψε: 06 Δεκ 2022, 23:42Αυτό δεν το ξέρω. Ας το δεχτούμε όμως για χάρη της συζήτησης. Τι θα έπρεπε να γίνει; Μια καλά σχεδιασμένη αστυνομική επιχείρηση ώστε να εξαρθρωθούν οι συμμορίες αυτές. Αλλά εκεί, στους καταυλισμούς, δεν τολμάνε να πάνε, κοκοκο.nyxtovios έγραψε: 06 Δεκ 2022, 23:33Ναι αλλά δεν είναι γενικά παραβατικότητα, είναι συστηματική παραβατικότητα, δηλαδή εγκληματική οργάνωση.Ναύτης έγραψε: 06 Δεκ 2022, 23:32
Όχι, είμαι κατά της παραβατικότητας των ρομά, και κάθε παραβατικότητας, αλλά είμαι επίσης κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας και κυρίως κατά της χρήσης ασύμμετρης βίας από την πλευρά των αστυνομικών.
Τώρα αν εσύ φαντάζεσαι ντερντιχάρηδες και ρόμποκοπς, βλέπουμε διαφορετικά έργα.
Και όταν αναγκάζονται να πάνε, οργανώνουν ολόκληρη στρατιωτική επιχείρηση, μόνο τα τεθωρακισμένα δεν φωνάζουνε.
Όμως δεν συζητάμε αυτό σε τούτο το νήμα.
Συζητάμε ότι ένας αστυνομικός την είδε ντερτιχάρι και πυροβόλησε εν κινήσει, από πίσω και κατ' ευθείαν στο κεφάλι έναν 16χρονο που προσπαθούσε να διαφύγει με ένα αγροτικό, επειδή την κοπάνησε από ένα βενζινάδικο για να μην πληρώσει ένα 20άρικο. Σαν να λέμε ο Πάσσαρης ένα πράγμα.
Το εξοργιστικότερο, ίσως, είναι ότι ο αστυνομικός αυτός, μαζί με την ομάδα του, ήξεραν πολύ καλά ποιον κυνηγούσαν και γιατί, αφού ήσαν μέσα στο βενζινάδικο κι έπιναν τον καφέ τους όταν έγινε το περιστατικό.
Όμως η ποινή για τα 20 ευρώ δεν είναι θάνατος οπότε και ο αστυνομικός καλώς να τα δεχτεί. Βέβαια κανείς δεν νοιάζεται.Η καραμέλα του 16χρονου δεν πείθει κανέναν επίσης. Ας μη μπλέξουμε το θέμα ηλικίας γιατί θα πρέπει να πάνε απευθείας μέσα όλοι οι συγγενείς του με τις 10χρονρς νύφες.
Αυτό που θέλω να εξηγήσω είναι ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, έχει θύματα συνήθως τον απλό κόσμο. Για αυτό δεν λυπάται και κάνεις για το περιστατικό. Θύματα λοιπόν ο λαουτζίκος από τον οποίο ζητάμε τώρα να κάνει πάλι το μαλακα. Δεν είναι θύμα ο Κούλης χρυσός ή κανένας δικαστικός. Ούτε τα πληρώνουν από την τσέπη τους τα σπασμένα σήμερα. Ο καταδρομέας ο Πλεύρης σε ειρηνική διαδήλωση έξω από το σπίτι του έλεγε ότι τρομάζουν τα παιδάκια του.
Για τις περιουσίες πολιτών και του κράτους που καταστρέφονται θα βάλει χέρι φυσικά στην τσέπη ο φορολογούμενος. Για να μην μιλήσω για τα παιδάκια του λαουτζίκου που τα βρήκαμε με σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο σχολείο τους.
Στο τέλος δεν ξέρω ποιος είναι ο πιο γύφτος, οι Ρομά ή οι πωλητικοι που έχουν εν γνώση τους αφήσει εγκληματικές οργανώσεις να κάνουν ότι θέλουν.
.