Καλάθι του νοικοκυριού: Μειώνουν τιμές τα σούπερ μάρκετ όσο περνούν οι μέρες – «Άλμα» στην βενζίνη
https://www.newsit.gr/oikonomia/kalathi ... i/3635243/
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο εμπαιγμός του καλαθιού του νοικοκυριού
Re: Ο εμπαιγμός του καλαθιού του νοικοκυριού
Τι λεγαμε;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Εννοείς εκεί που παίρνουν μέσο μισθό 2000 ευρώ;
Εδώ σου δίνω ένα δίκιο. Κανείς.
Στην Ευρωπη υπαρχουν χωρες με κατωτατους μισθους ανα κλαδο γυρω ή κατω απο τα 1000 ευρω.
Πχ στην Ιταλια με μισθο γυρω στα 1000 ευρω αν εισαι ανειδικευτος και ενοικιο δυαριου 70ετιας και βαλε απο 800 ευρω και πανω.
Αυτο εννοω.
Μα δεν διαφωνώ ότι και η Ιταλία είναι στα ίδια χάλια με την Ελλάδα.under έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 09:43Στην Ευρωπη υπαρχουν χωρες με κατωτατους μισθους ανα κλαδο γυρω ή κατω απο τα 1000 ευρω.
Πχ στην Ιταλια με μισθο γυρω στα 1000 ευρω αν εισαι ανειδικευτος και ενοικιο δυαριου 70ετιας και βαλε απο 800 ευρω και πανω.
Αυτο εννοω.
Αλλά, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία είχες στο νου όταν έγραψες για μέση ευρωπαϊκή χώρα;
Δεν κάνω λάθος. Απόδειξη ότι έχουμε πάντοτε πληθωρισμό. Αν μάλιστα έχουμε αρνητικό θεωρείται και είναι πολύ κακό για την οικονομία, για τον απλούστατο λόγο ότι οι καταναλωτές σταματούν να αγοράζουν, αφού ξέρουν ότι το επόμενο διάστημα τα αγαθά θα φτηνήνουν (όσα δεν είναι άμεσης ανάγκης, εννοείται).hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 02:02Κάνεις λάθος. Οι εταιρείες που πωλούν αναλώσιμα προϊόντα ενδιαφέρονται να διατηρούνται σταθερές οι τιμές γιατί αυτό βοηθάει μακροπρόθεσμα των όγκο πωλήσεών τους. Το να γνωρίζει ο καταναλωτής την τιμή του προϊόντος που αγοράζει είναι σημαντικό κίνητρο για την επαναγορά του. Επίσης κάνει ζημιά στην εικόνα της εταιρείας η άνοδος τιμών χωρίς εξωτερική αιτία (όπως γνωστή αύξηση π.χ. σε καύσιμα ή σε πρώτες ύλες). Εκτός αυτού, η αύξηση τιμών μειώνει την ανταγωνιστικότητα μιας εταιρείας. Αν δεν έχει στήσει καρτέλ με τους ανταγωνιστές της, καμμιά εταιρεία δεν θέλει να κάνει πρώτη αυξήσεις, ακόμη κι αν ο λόγος είναι η αύξηση του κόστους παραγωγής.sharp έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 01:07 Τι εννοείς; Όλοι θέλουν να αυξάνουν τις τιμές όταν πουλάνε. Ο πληθωρισμός ουσιαστικά δημιουργείται από την επιθυμία μας να κερδίζουμε όσο γίνεται περισσότερα.
Επιπροσθέτως, η διατήρηση των τιμών στο ίδιο ύψος βοηθάει την εταιρεία να κάνει καλύτερες συγκρίσεις για την πορεία της και να χαράσσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της.
Σε γενικές γραμμές, όσο αυξάνεται η ζήτηση και η παραγωγή είναι βιώσιμη, η εταιρεία θα παρουσιάζει αυξημένα κέρδη από αυξημένους όγκους πωλήσεων. Δεν έχει λόγο να αυξήσει τις τιμές για να αυξηθούν τα κέρδη της. Αντιθέτως, μια αύξηση των τιμών μπορεί να φρενάρει την ανάπτυξή της και να την αντιστρέψει κιόλας.
Τι εννοεις ; Οτι η Ιταλια ειναι ιδιο επιπεδο με την Ουγγαρια και τη Βουλγαρια ; Οτι δεν ειναι σοβαρη ευρωπαικη χωρα για τα γουστα σου ;stavmanr έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 09:45 Μα δεν διαφωνώ ότι και η Ιταλία είναι στα ίδια χάλια με την Ελλάδα.
Αλλά, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία είχες στο νου όταν έγραψες για μέση ευρωπαϊκή χώρα;
- hellegennes
Σου εξήγησα γιατί κάνεις λάθος. Ο πληθωρισμός είναι αποτέλεσμα τελείως άλλων πραγμάτων.sharp έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 10:30Δεν κάνω λάθος. Απόδειξη ότι έχουμε πάντοτε πληθωρισμό. Αν μάλιστα έχουμε αρνητικό θεωρείται και είναι πολύ κακό για την οικονομία, για τον απλούστατο λόγο ότι οι καταναλωτές σταματούν να αγοράζουν, αφού ξέρουν ότι το επόμενο διάστημα τα αγαθά θα φτηνήνουν (όσα δεν είναι άμεσης ανάγκης, εννοείται).hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 02:02Κάνεις λάθος. Οι εταιρείες που πωλούν αναλώσιμα προϊόντα ενδιαφέρονται να διατηρούνται σταθερές οι τιμές γιατί αυτό βοηθάει μακροπρόθεσμα των όγκο πωλήσεών τους. Το να γνωρίζει ο καταναλωτής την τιμή του προϊόντος που αγοράζει είναι σημαντικό κίνητρο για την επαναγορά του. Επίσης κάνει ζημιά στην εικόνα της εταιρείας η άνοδος τιμών χωρίς εξωτερική αιτία (όπως γνωστή αύξηση π.χ. σε καύσιμα ή σε πρώτες ύλες). Εκτός αυτού, η αύξηση τιμών μειώνει την ανταγωνιστικότητα μιας εταιρείας. Αν δεν έχει στήσει καρτέλ με τους ανταγωνιστές της, καμμιά εταιρεία δεν θέλει να κάνει πρώτη αυξήσεις, ακόμη κι αν ο λόγος είναι η αύξηση του κόστους παραγωγής.sharp έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 01:07 Τι εννοείς; Όλοι θέλουν να αυξάνουν τις τιμές όταν πουλάνε. Ο πληθωρισμός ουσιαστικά δημιουργείται από την επιθυμία μας να κερδίζουμε όσο γίνεται περισσότερα.
Επιπροσθέτως, η διατήρηση των τιμών στο ίδιο ύψος βοηθάει την εταιρεία να κάνει καλύτερες συγκρίσεις για την πορεία της και να χαράσσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της.
Σε γενικές γραμμές, όσο αυξάνεται η ζήτηση και η παραγωγή είναι βιώσιμη, η εταιρεία θα παρουσιάζει αυξημένα κέρδη από αυξημένους όγκους πωλήσεων. Δεν έχει λόγο να αυξήσει τις τιμές για να αυξηθούν τα κέρδη της. Αντιθέτως, μια αύξηση των τιμών μπορεί να φρενάρει την ανάπτυξή της και να την αντιστρέψει κιόλας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ε, εντάξει, αφού το εξήγησες...
- hellegennes
Σύνελθε λίγο. Προσπάθησε να αντιληφθείς γιατί είναι λάθος αυτό που λες. Ποια εταιρεία ξέρεις που έχει αυξήσει τιμές γιατί αυξάνεται ο όγκος πωλήσεών της; Δηλαδή ήμαρτον. Δώσε μου μερικά αληθινά παραδείγματα για να στηρίξεις αυτήν την βλακεία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εννοώ ότι πάντοτε παίρνεις αυτό που σε βολεύει και το βαφτίζεις Ευρώπη.under έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 12:38Τι εννοεις ; Οτι η Ιταλια ειναι ιδιο επιπεδο με την Ουγγαρια και τη Βουλγαρια ; Οτι δεν ειναι σοβαρη ευρωπαικη χωρα για τα γουστα σου ;stavmanr έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 09:45 Μα δεν διαφωνώ ότι και η Ιταλία είναι στα ίδια χάλια με την Ελλάδα.
ST48410 έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 15:27Αν λέει αλήθεια ο Άδωνις, στην Ελλάδα ήταν πολύ λίγοι (συγκριτικά με άλλες ΕΕ χώρες). Ίσως λοιπόν υπάρχει περιθώριο. Προσωπικά αγόραζα ελάχιστα. Όχι πλέον. Ας περιμένουμε μερικές εβδομάδες να δούμε τι μπορεί να προσφέρει αυτό το μέτρο.ethereal έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 15:17 Δυστυχώς (ή ευτυχώς) οι περισσότεροι είχαν ήδη προσανατολιστεί σε αυτά τα προϊόντα που κάποιοι ανακαλύπτουν τώρα που η κυβέρνηση τους τα δείχνει με το δάχτυλο.
Άρα και το περιθώριο ελιγμών και αλλαγής αγοραστικών συνηθειών είναι ελάχιστο.

- hellegennes
Α, ωραία. Έχουμε και τις πληρωμένες ειδήσεις της κυβέρνησης να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες. Εισαγγελέας θα κινηθεί εναντίον αυτών ή μπα;under έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 09:31 Τι λεγαμε;
Καλάθι του νοικοκυριού: Μειώνουν τιμές τα σούπερ μάρκετ όσο περνούν οι μέρες – «Άλμα» στην βενζίνη
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 22:07Α, ωραία. Έχουμε και τις πληρωμένες ειδήσεις της κυβέρνησης να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες. Εισαγγελέας θα κινηθεί εναντίον αυτών ή μπα;under έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 09:31 Τι λεγαμε;

- hellegennes
Έβαλες ήδη την πηγή, δεν χρειάζεται συνοδεία gif.under έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 22:13hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 22:07Α, ωραία. Έχουμε και τις πληρωμένες ειδήσεις της κυβέρνησης να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες. Εισαγγελέας θα κινηθεί εναντίον αυτών ή μπα;![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εύστοχες οι τοποθετήσεις στο ζήτημα.hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 13:24 Σύνελθε λίγο. Προσπάθησε να αντιληφθείς γιατί είναι λάθος αυτό που λες. Ποια εταιρεία ξέρεις που έχει αυξήσει τιμές γιατί αυξάνεται ο όγκος πωλήσεών της; Δηλαδή ήμαρτον. Δώσε μου μερικά αληθινά παραδείγματα για να στηρίξεις αυτήν την βλακεία.
Ένα πολύ απλό παράδειγμα που αποτελεί ένα δείγμα επιβεβαίωσης των όσων γράφεις, αποτελεί γνωστή εταιρεία αναψυκτικών. Αύξηση των πωλήσεων, η τιμή δεν άλλαξε.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"