!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο εμπαιγμός του καλαθιού του νοικοκυριού

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο εμπαιγμός του καλαθιού του νοικοκυριού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 13:45
hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 13:00
foscilis έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 12:03

Έκπτωση (όση θέλει το σούπερ μαρκετ) σε συγκεκριμένα προϊόντα με την τιμή να δημοσιοποιειται και να διατηρείται σταθερή μια εβδομάδα.
Δεν υφίσταται έκπτωση. Είναι προϊόν που προτείνει το ΣΜ ότι έχει χαμηλή τιμή. Δεν υπάρχει υποχρέωση διατήρησης της τιμής. Αυτό που αλλάζει εβδομαδιαία είναι το προϊόν που προτείνει το ΣΜ. Η τιμή μπορεί να αλλάζει κατά τις επιταγές της αγοράς.
Άρα είναι απλά μια λίστα με 50 προϊόντα λολ
Για την ακρίβεια δεν είναι καν τα φθηνότερα προϊόντα τους.

Π.χ.:
Βέπω στην λίστα του Μασούτη Φέτα Δωδώνη 400γρ, που κάνει 4,90. Στο site τους βλέπω ότι η φθηνότερη είναι η Μεβγάλ (4,50).
Βλέπω εβαπορέ 170γρ Νουνού 0,72 ενώ έχουν δική τους φίρμα με 0,55.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

under έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 14:24 Τοσα χρονια ως καταναλωτες δεν ριξατε καμια τιμη.Ουτε καν μπορουσατε να κρατησετε τις τιμες σταθερες.
Οι τιμές ήταν απόλυτα σταθερές από τον φθινόπωρο του 2015 ως το φθινόπωρο του 2019. Κυριολεκτικά δεν ανέβαινε απολύτως τίποτα, αγόραζα για 4 χρόνια στις ίδιες τιμές σταθερά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 23:08
under έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 14:24 Τοσα χρονια ως καταναλωτες δεν ριξατε καμια τιμη.Ουτε καν μπορουσατε να κρατησετε τις τιμες σταθερες.
Οι τιμές ήταν απόλυτα σταθερές από τον φθινόπωρο του 2015 ως το φθινόπωρο του 2019. Κυριολεκτικά δεν ανέβαινε απολύτως τίποτα, αγόραζα για 4 χρόνια στις ίδιες τιμές σταθερά.
Ελα, αληθεια ; Ποιος ξερει γιατι...
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 15:37 hellegennes υπάρχει κάποιος επίσημος φορέας που να δίνει πληροφορίες για το ποσοστό των αγορών που αφορούν ιδιωτική ετικέτα στην Ελλάδα και στην ΕΕ; Ευχαριστώ.
Επίσημος φορέας, απ' όσο γνωρίζω, όχι, υπάρχουν όμως πανεπιστημιακές έρευνες και στατιστικές εταιρειών που δείχνουν σταδιακά σημαντική αύξηση από το 2012 και μετά.

Υπάρχει βέβαια το ΙΕΛΚΑ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο λογίζεται ως επίσημος φορέας γιατί δεν είναι κρατικός. Το ΙΕΛΚΑ διεξάγει μελέτη κάθε χρόνο για τις τάσεις της αγοράς. Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι περίπου 30%, ποσοστό που συμφωνεί πάνω-κάτω με τις υπόλοιπες πρόσφατες μελέτες και ιδιωτικές στατιστικές. Στην Δυτική Ευρώπη είναι γύρω στο 40%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 23:20
ST48410 έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 15:37 hellegennes υπάρχει κάποιος επίσημος φορέας που να δίνει πληροφορίες για το ποσοστό των αγορών που αφορούν ιδιωτική ετικέτα στην Ελλάδα και στην ΕΕ; Ευχαριστώ.
Επίσημος φορέας, απ' όσο γνωρίζω, όχι, υπάρχουν όμως πανεπιστημιακές έρευνες και στατιστικές εταιρειών που δείχνουν σταδιακά σημαντική αύξηση από το 2012 και μετά.

Υπάρχει βέβαια το ΙΕΛΚΑ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο λογίζεται ως επίσημος φορέας γιατί δεν είναι κρατικός. Το ΙΕΛΚΑ διεξάγει μελέτη κάθε χρόνο για τις τάσεις της αγοράς. Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι περίπου 30%, ποσοστό που συμφωνεί πάνω-κάτω με τις υπόλοιπες πρόσφατες μελέτες και ιδιωτικές στατιστικές. Στην Δυτική Ευρώπη είναι γύρω στο 40%.
Άρα το 12% που είπε ο Άδωνις είναι υπερβολικά μικρό.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

under έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 23:14
Αν ήσουν Συριζαίος θα έλεγες "επειδή ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ". Αν τύχαινε και ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ, θα έλεγες κάποια αντίστοιχη μπούρδα για την ικανότητα της κυβέρνησης. Με λίγα λόγια, ό,τι σχόλιο κι αν κάνεις στο συγκεκριμένο θέμα -όπως και στα περισσότερα- είναι ανούσιο, γιατί προσπαθείς να ταιριάξεις τα στοιχεία στην πολιτική σου άποψη.

Η απάντηση πάντως στο γιατί ήταν σταθερές οι τιμές έχει να κάνει με το πολιτικό και οικονομικό κλίμα, που ήταν σταθερά όχι μόνο εδώ αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί υπό φυσιολογικές συνθήκες κανείς δεν θέλει να αυξάνονται οι τιμές. Μια υγιής ανάπτυξη από μόνη της δεν είναι λόγος αύξησης τιμών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
under

Ο μεσος ορος πληθωρισμου στην ΕΕ ειναι 10,5% και στην Ελλαδα 9,7% ή καπου εκει.
Δεν χρειαζονται περισσοτερα.Αυτο τα λεει ολα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ε, ναι, τα καταναλωτικά προϊόντα έχουν αυξήσεις 30-150% αλλά στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος ο πληθωρισμός γιατί το λέει η Νέα Δημοκρατία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

under έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 23:34 Ο μεσος ορος πληθωρισμου στην ΕΕ ειναι 10,5% και στην Ελλαδα 9,7% ή καπου εκει.
Δεν χρειαζονται περισσοτερα.Αυτο τα λεει ολα.
Για να έχουμε ορθή εικόνα του πληθωρισμού, θα πρέπει να συγκρίνουμε τον πληθωρισμό σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Διότι μείωση πληθωρισμού δεν σημαίνει αυτομάτως και μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
under

hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 00:13 Ε, ναι, τα καταναλωτικά προϊόντα έχουν αυξήσεις 30-150% αλλά στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος ο πληθωρισμός γιατί το λέει η Νέα Δημοκρατία.
Η eurostat το λεει.

https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonom ... -eyrozoni/
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 23:26
under έγραψε: 06 Νοέμ 2022, 23:14

Αν ήσουν Συριζαίος θα έλεγες "επειδή ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ". Αν τύχαινε και ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ, θα έλεγες κάποια αντίστοιχη μπούρδα για την ικανότητα της κυβέρνησης. Με λίγα λόγια, ό,τι σχόλιο κι αν κάνεις στο συγκεκριμένο θέμα -όπως και στα περισσότερα- είναι ανούσιο, γιατί προσπαθείς να ταιριάξεις τα στοιχεία στην πολιτική σου άποψη.

Η απάντηση πάντως στο γιατί ήταν σταθερές οι τιμές έχει να κάνει με το πολιτικό και οικονομικό κλίμα, που ήταν σταθερά όχι μόνο εδώ αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί υπό φυσιολογικές συνθήκες κανείς δεν θέλει να αυξάνονται οι τιμές. Μια υγιής ανάπτυξη από μόνη της δεν είναι λόγος αύξησης τιμών.
Τι εννοείς; Όλοι θέλουν να αυξάνουν τις τιμές όταν πουλάνε. Ο πληθωρισμός ουσιαστικά δημιουργείται από την επιθυμία μας να κερδίζουμε όσο γίνεται περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

under έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 00:57
hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 00:13 Ε, ναι, τα καταναλωτικά προϊόντα έχουν αυξήσεις 30-150% αλλά στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος ο πληθωρισμός γιατί το λέει η Νέα Δημοκρατία.
Η eurostat το λεει.

https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonom ... -eyrozoni/
Δεν είναι στατιστικά της Eurostat αυτά όμως, είναι της ΕΛΣΤΑΤ. Η Eurostat τα συγκεντρώνει από τις εθνικές στατιστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών χωρών. Η ΕΛΣΤΑΤ είναι γενικά αξιόπιστη σε ό,τι δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά του κράτος, όπου έχει αποδείξει στο παρελθόν ό,τι έχει πλήρη πολιτικό έλεγχο. Το ευκολότερο από τα στατιστικά που μπορεί να μαγειρευτεί είναι ο πληθωρισμός. Είναι αστεία εύκολο, γιατί γίνεται με μη τυχαία δειγματοληψία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Και μετά ψήφισες Κούλη , αντί να ανάβεις το καντηλακι μπροστά από την εικόνα του Αλέξη
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 01:07 Τι εννοείς; Όλοι θέλουν να αυξάνουν τις τιμές όταν πουλάνε. Ο πληθωρισμός ουσιαστικά δημιουργείται από την επιθυμία μας να κερδίζουμε όσο γίνεται περισσότερα.
Κάνεις λάθος. Οι εταιρείες που πωλούν αναλώσιμα προϊόντα ενδιαφέρονται να διατηρούνται σταθερές οι τιμές γιατί αυτό βοηθάει μακροπρόθεσμα των όγκο πωλήσεών τους. Το να γνωρίζει ο καταναλωτής την τιμή του προϊόντος που αγοράζει είναι σημαντικό κίνητρο για την επαναγορά του. Επίσης κάνει ζημιά στην εικόνα της εταιρείας η άνοδος τιμών χωρίς εξωτερική αιτία (όπως γνωστή αύξηση π.χ. σε καύσιμα ή σε πρώτες ύλες). Εκτός αυτού, η αύξηση τιμών μειώνει την ανταγωνιστικότητα μιας εταιρείας. Αν δεν έχει στήσει καρτέλ με τους ανταγωνιστές της, καμμιά εταιρεία δεν θέλει να κάνει πρώτη αυξήσεις, ακόμη κι αν ο λόγος είναι η αύξηση του κόστους παραγωγής.

Επιπροσθέτως, η διατήρηση των τιμών στο ίδιο ύψος βοηθάει την εταιρεία να κάνει καλύτερες συγκρίσεις για την πορεία της και να χαράσσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της.

Σε γενικές γραμμές, όσο αυξάνεται η ζήτηση και η παραγωγή είναι βιώσιμη, η εταιρεία θα παρουσιάζει αυξημένα κέρδη από αυξημένους όγκους πωλήσεων. Δεν έχει λόγο να αυξήσει τις τιμές για να αυξηθούν τα κέρδη της. Αντιθέτως, μια αύξηση των τιμών μπορεί να φρενάρει την ανάπτυξή της και να την αντιστρέψει κιόλας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 07 Νοέμ 2022, 02:01
Και μετά ψήφισες Κούλη , αντί να ανάβεις το καντηλακι μπροστά από την εικόνα του Αλέξη
Λάθος μου που ψήφισα Κούλη, αλλά οι τιμές δεν έμεναν σταθερές γιατί έκανε κάτι ο Αλέξης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”