!!! DEVELOPMENT MODE !!!

3 ερωτήσεις προς Χριστιανούς

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: 3 ερωτήσεις προς Χριστιανούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Passager έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:53
Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 15:41
Passager έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 15:20

Καποια στιγμη ενδιαφερθηκα, ασχοληθηκα, εψαξα, διαβασα, εμαθα... "χτυπα και θα σου ανοιξουν λεει", "ζητησε και θα σου δωθει"
Παπάρια έμαθες. Μαλακίες κάποιων αγράμματων κατσικογάμηδων του 700-800 πχ.
Kανεις μεγαλο λαθος. Eιδες οτι προτρεχεις... γιατι διακατεχεσαι απο αυτην την υπεροψια των ημιμαθων που νομιζουν οτι ειναι υπερανω γιατι απλα δηλωνουν οτι δεν πιστευουν στον Θεο (και μεταξυ μας να κι αν πιστευουν να κι αν δεν πιστευουν). Αλλα αυτη την επαναλαμβανομενη βλακεια εν ηδη "επιστημοτητας" μ'αρεσει να την αποδομω...
Λοιπον, Εμαθα απο τα μεγαλυτερα πνευματα ... Οπως Καντ, Λαϊμπνιτζ, Χεγκελ, Κιρκεγκααρντ... Και απο τους συγχροους απο τους μεγαλυτερους ακαδημαϊκους στην Σορβοννη οπως ο καθηγητης Ρεμι Μπραγκ, Ζ.Λ.Μαριον η Ζ.Λ. Κρετιεν απο κοντα εφοσων παρακολουθουσα μαθηματα τους.
Επισης μελετησα επιστημολογια για να κατανοησω οτι οι μεγαλυτεροι επιστημονες οχι μονο ειχαν θρησκευτικο συναισθημα αλλα η πιστη καθοδηγουσε μεσω μεταφυσικων ερωτηματων την ερευνα τους...Καταλαβα οτι το επιχειρημα "επιστημη βς θρησκεια" ειναι απο τις μεγαλυτερες μουφες που κυκλοφορουν... και που αλλου ; Σρο διαδικτυο. :) Απο Κεπλερ μεχρι Ρ. Γουιλσον, μην πω απο Αριστοτελη μεχρι Πημπλες (Peebles) Σμουτ (Smooth) και Μεδερ (Mather). Μετ'ολων αυτων μεταστραφηκα στο "Μεγαλιθο" του πολιτισμου που ειναι η Πατρολογια Γκραεκα και λατινα...Και ξαναεπισκεφτηκα τα ιερα κειμενα. Επειδη βγαζεις συμπερασματα απερισκεπτα τα λεω ολα αυτα...

Οποτε εχω καθε αιτια να βγαλω συμπερασματα και (κατοπιν) βιωματα απο καποιοους οπως αυτοι, παρα απο καποιες παπαριες καμαρωτες καποιων "δηθεν" του ελληνικου διαδικτυου.

Τελικα οι αγραμματοι και χειραγωγημενοι (που νομιζουν οτι χειραγωγουν επιπλεον τρομαρα τους) που λενε παπαριες ειναι ολοι οι εξυπνακηδες που ταχαμ "αυτωνων δεν τους την κανουν".... Μωρε τους την εχουν κανει προ πολλου και οχι μονο τους την εχουν κανει, αλλα τους την εχουν κατσει κιολας.
Θα το δουν κιολας αν δεν το βλεπουν ηδη.

Ενα τελευταιο... εδω και καιρο, θα μου αρκουσε και μονο ενα... αυτο που ελεγε ο Γερος του Μωρια, για τον θεο των Ελληνων... η ο Μακρυγιαννης και ολοι οι αλλοι Ηρωες που ξετιναξαν τον μουσουλμανικο (οθωμανικο ζυγο) στο Ονομα Του.
Αυτο και μονο θα μου αρκουσε αλλα υπαρχει και ενα τσουναμι περα και πισω απο αυτο.
Ωχ, νέος χριστιανοταλιμπάνος εμφανίστηκε! :smt005:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Blackdog έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:53

Μου αρκεί η απάντηση που έδωσες σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα.

Το που θα κατέληγε ο Γιανναράς κι εγώ δεν το ξέρω.
Δεν γινεται να ξερεις τετοια πραγματα. Αυτο που γινεται ειναι οτι πιστευεις κατι που ειπε καποιος καποτε.
Προσωπικώς, δεν πιστεύω κάτι. Είμαι στη βάση μου κυνικός άνθρωπος, που ξέρει τη διαφορά μεταξύ συναισθηματικής/ατομικής/πραγματιστικής προσέγγισης και πότε υποστηρίζει κάτι και γιατί.

Και ακριβώς γι' αυτό, δεν επηρεάζομαι από τις περιφερειακές ιδεολογικές παπαριές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:06

Προσωπικώς, δεν πιστεύω κάτι. Είμαι στη βάση μου κυνικός άνθρωπος, που ξέρει τη διαφορά μεταξύ συναισθηματικής/ατομικής/πραγματιστικής προσέγγισης και πότε υποστηρίζει κάτι και γιατί.

Και ακριβώς γι' αυτό, δεν επηρεάζομαι από τις περιφερειακές ιδεολογικές παπαριές.
Τοτε ποιο το νοημα και η σημασια της ερωτησης για το θεσφατο της ανθρωπινης αξιας;
Άβαταρ μέλους
Passager
Phorum.gr user: Passager

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Passager »

Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:05 .......
Ναι, οσοι ειναι απιστοι θα τους κρεμαμε αφου πρωτα τους μαστιγωσουμε καμμια εκατοστη φορες.
Ισως να τους στελνουμε και στο πυρ... το εξωτερο. Και μετα και στο εσωτερο. Και να καθαριζουν και πατατες. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Passager

Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:35 .......
Η Ηθική εμφανίστηκε πολύ πριν τις θρησκείες.
Δεν υπάρχει τίποτα "μεταφυσικό" στο τελείως πραγματιστικό θέμα της προστασίας της ζωής των ανθρώπων, μελών της κοινωνίας μας.
Πολυ πριν ; Εισαι σιγουρος ; Ποσο πολυ ;

Εχεις να μου αναφερεις καποιον πολιτισμο του παρελθοντος χωρις θρησκεια ;

Η εστω και καποια ανθρωπινη φυλη στη ζουγκλα η δεν ξερω γω που ;

Εχεις να αναφερεις καποια φυλη που ανακαλυφθηκε ποτε χωρις θρησκεια θρησκευτικο συναισθημα η τελετες ;
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Passager έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:15
Ναι, οσοι ειναι απιστοι θα τους κρεμαμε αφου πρωτα τους μαστιγωσουμε καμμια εκατοστη φορες.
Ισως να τους στελνουμε και στο πυρ... το εξωτερο. Και μετα και στο εσωτερο. Και να καθαριζουν και πατατες. :smt005:
Ξέρω ότι λυσσάς που δεν μπορείς πια να κάνεις όσα έκαναν πριν κάτι χρόνια οι μαυροφούστανες πουτάνες σας.
Λυσσάς που δεν μπορείς να αντιγράψεις τις άλλες πουτάνες, τις ασπροφούστανες του ισλάμ.

Σας ξεδοντιάσαμε και καταντήσατε ο περίγελως του κάθε νοήμονα. :c020:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Blackdog έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:12

Τοτε ποιο το νοημα και η σημασια της ερωτησης για το θεσφατο της ανθρωπινης αξιας;
Γιατί παίζει σήμερα ως το πρώτο μωρό στην πίστα των μαχητικών αντιχριστιανών.

Και από τη στιγμή που δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά, είναι μια επίσης δογματική προσέγγιση, θεολογικού τύπου.

Το αν παίζει ως συνδυασμός πολιτικής ή ψυχολογικής άμυνας (ή και τα δύο) είναι αδιάφορο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Passager

Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:21
Passager έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:15
Ξέρω ότι λυσσάς που δεν μπορείς πια να κάνεις όσα έκαναν πριν κάτι χρόνια οι μαυροφούστανες πουτάνες σας.
Λυσσάς που δεν μπορείς να αντιγράψεις τις άλλες πουτάνες, τις ασπροφούστανες του ισλάμ.

Σας ξεδοντιάσαμε και καταντήσατε ο περίγελως του κάθε νοήμονα. :c020:
Ναι ναι... λυσσαω καθε μερα. Θα παω να πιω μια πορτοκαλαδα να ξελυσαξω λιγο και επανερχομαι.
Άβαταρ μέλους
Navis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navis »

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 15:36 Εγώ θα ήθελα να δω έστω και έναν από τις ψαγμένες ευφυίες σε διάλογο με το Γιανναρά ή κάποιον γιατρό-ιερωμένο.

Έναν.

:lol:
εχει απειρα βιντεακια στο γιουτουμπ με οργανωμενο διαλογο χριστιανων (η' γενικα ενθεων) με αθεους, σε ολα τα επιπεδα - πχ απο τους κορυφαιους (για μενα) απολογητες του Χριστιανισμου ειναι ο William Lane Craig.

Τα επιχειρηματα τους ειναι εντελως χιλιοειπωμενα και σαθρα - στους αξονες -

1. Κοιτα την φυση, τοσο ομορφη, δε μπορει να μη την εκανε παρα ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ
2. Εχετε δει την πολυπλοκοτητα του (πχ) ματιου ? ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ
3. Οι συνθηκες στη γη/συμπαν ειναι τελειες για να υπαρξει ο ανθρωπος - ΑΡΑ ΘΕΟΣ
4. Οι ανθρωποι εχουν ηθικη - ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ
5. Ολα εχουν μια αρχη, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ (αλλα αυτον δε τον πιανει αυτη η λογικη)
6. Δε μπορω να δεχθω οτι ειμαστε μονο μια μαζα απο χημικα στοιχεια - ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ
7. Οι επιστημονες δε μπορουν να αποδειξουν την μη υπαρξη του θεου - ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Και βεβαιως δε μπορουν καν να συμφωνησουν μεταξυ τους για τον τροπο δημιουργιας του κοσμου, την εξελιξη, αν ειναι αληθινες η' οχι οι ιστοριες της Βιβλου. Η' γιατι το δικο τους μαγαζακι ειναι καλυτερο απο το μαγαζακι των αλλων.
Στα τοσα χρονια που τα εχω ακουσει ολα απο "διαλογο" κλπ δεν εχω συναντησει ουτε ενα πειστικο επιχειρημα υπερ της υπαρξης του θεου (let alone χριστιανικου θεου) - ενα επιχειρημα με βαση την επιστημολογια, οπως το επαναλαμβανομενο πειραμα (που δινει αναμενομενα αποτελεσματα).

Αντι αυτου, η κουβεντα παντα καταληγει στο "δεν καταλαβαινεις", "δε σας εχει μιλησει προσωπικα ο θεος", "το ξερω βαθεια μεσα μου οτι ειναι ετσι τα πραγματα".
Εαν αυτος ο Γιανναρας η' ο γιατρος-ιερωμενος (* το οτι ειναι γιατρος τον κανει πιο εξυπνο απο τους υπολοιπους, δε το καταλαβα αυτο) εχει κατι διαφορετικο να πει, να τον ακουσομε.
Άβαταρ μέλους
Navis

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:21
Blackdog έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:12

Γιατί παίζει σήμερα ως το πρώτο μωρό στην πίστα των μαχητικών αντιχριστιανών.

Και από τη στιγμή που δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά, είναι μια επίσης δογματική προσέγγιση, θεολογικού τύπου.

Το αν παίζει ως συνδυασμός πολιτικής ή ψυχολογικής άμυνας (ή και τα δύο) είναι αδιάφορο.
Σε ποια πιστα παιζει το "θεσφατο της ανθρωπινης αξιας" απο τους αντιχριστιανους, ηλικρινα κανενας δε βγαζει κανενα νοημα με αυτα που γραφεις - ειναι καθαρα σα να μας μεταφερεις την συνομιλια σου με τον εαυτο σου μεσα σε ενα κακο ονειρο. Ποιος, τι, ποτε, πως, γιατι, ολα αυτα εγιναν ενας αχταρμας.

Τι δεν μπορει να υποστηριχθει επιστημονικα, η υπαρξη των ηθικων κανονων χωρις θεο ?
Ειναι καθαρα θεμα φυσικης επιλογης, οτι οι ομαδες που ακολουθουσαν πχ τον χρυσο κανονα ειχαν μεγαλυτερες πιθανοτητες επιβιωσης σε βαθος χρονου, και επομενως μεγαλυτερες πιθανοτητες να το μεταδωσουν αυτο στις νεοτερες γενιες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Navis την 05 Νοέμ 2022, 17:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Ο Γιανναρας τα λεει ωραια. Αξιζει να τον ακουαετε ανεξαρτητα απο τον λογο που αναφερθηκε στην κουβεντα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Navis έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:25
εχει απειρα βιντεακια στο γιουτουμπ με οργανωμενο διαλογο χριστιανων
Σιγά μην περιμένω τα βιντεάκια στο γιουτιούμπ.

Έχω επαρκέστατα σεμινάρια από τις αποκαλύψεις του Φουράκη, του Κεραμιδά, των ελ, μελ, εθνικών κλπ με ζεϊμπεκιές στα Προμήθεια και λοιπές σπονδές στην αναγέννηση του ελληνικού ιχώρ.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Δε θέλω άλλα στανταπ κόμεντις από τα λέφτερα πνέβματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 05 Νοέμ 2022, 17:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Someone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Someone »

Bazoomba έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:33 Ο Γιανναρας τα λεει ωραια. Αξιζει να τον ακουαετε ανεξαρτητα απο τον λογο που αναφερθηκε στην κουβεντα.
Αν αξίζει τόσο να πληρώσουμε ρε φίλε.
Άβαταρ μέλους
Navis

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:23
Blackdog έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:17
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 15:36 Εγώ θα ήθελα να δω έστω και έναν από τις ψαγμένες ευφυίες σε διάλογο με το Γιανναρά ή κάποιον γιατρό-ιερωμένο.

Έναν.

:lol:
Προσωπικα δεν θα πλατιαζα. Θα ρωταγα απλα "αποδειξεις εχετε για ολα αυτα τα εξαιρετικα που ισχυριζεστε;" "Οχι; Καντε πιο κει παρακαλω" :8)
Περιμένω μια επίσης λακωνική απάντηση και στο ερώτημα για την αξία της κάθε ανθρώπινης ζωής.

Διαφορετικά, μπες κι εσύ στην ουρά των "δεν ξέρω/δεν απαντώ".
Η επισημη θεση της επιστημης για παρα πολλα ειναι "δε ξερω/ δεν απαντω" πχ για την δημιουργια του συμπαντος. Αναλογα με την ερευνα και τα στοιχεια που εχουμε, μπορει η' μπορει να μην αλλαξει. Αυτο ειναι μια πραγματικα τιμια σταση ζωης, σε συγκριση με το "ο θεος εκανε αυτο και εκεινο και δε χωραει αμφιβολια - αφου το λεει το ιερο βιβλιο".
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Navis έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:32
Σε ποια πιστα παιζει το "θεσφατο της ανθρωπινης αξιας" απο τους αντιχριστιανους, ηλικρινα κανενας δε βγαζει κανενα νοημα με αυτα που γραφεις - ειναι καθαρα σα να μας μεταφερεις την συνομιλια σου με τον εαυτο σου μεσα σε ενα κακο ονειρο. Ποιος, τι, ποτε, πως, γιατι, ολα αυτα εγιναν ενας αχταρμας.
Το έχω καταλάβει προ καιρού.

Συνεχίστε με τα συγκλονιστικά επιχειρήματα/γροθιές στο στομάχι που αναφέρετε σαν ποίημα σχολικής γιορτής δημοτικού, κανένα πρόβλημα. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”