!!! DEVELOPMENT MODE !!!

3 ερωτήσεις προς Χριστιανούς

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: 3 ερωτήσεις προς Χριστιανούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 15:44
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 15:36 Εγώ θα ήθελα να δω έστω και έναν από τις ψαγμένες ευφυίες σε διάλογο με το Γιανναρά ή κάποιον γιατρό-ιερωμένο.

Έναν.

:lol:
Τον Ιανουάριο του 2012 σε άρθρο του στην εφημερίδα Η Καθημερινή άσκησε κριτική στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας, τους ηγήτορες της Δικαιοσύνης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, κάποιους πρυτάνεις πανεπιστημίων, κάποιους διπλωμάτες και επιστημονες που δεν αντιδρούν για να αντιστρέψουν τις κοινωνικές συνθήκες, που σύμφωνα με τον ίδιο, επέβαλαν στη χώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαική Ένωση, αλλά μένουν «...ολόκληρη η ελλαδική κοινωνία βουβή μπροστά στο έγκλημα, με απολύτως νεκρωμένα τα αισθητήρια αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας, δίχως την παραμικρή επίγνωση «πού πατά και πού πηγαίνει»....»[

Σοφός χριστιανομαλάκας και λόγου του.
.
Δεν εννοούσα το κοπυπάστε ενός άρθρου ως διάλογο, καλό μου.

Από τέτοια, άλλο τίποτις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αναφορικά δε με τις εξ αποστάσεως διατυπωμένες απόψεις, εγώ θα ήθελα να δω μία τεκμηριωμένη απάντηση άθεου ή αντιχριστιανού, αναφορικά με το θέσφατο της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής.

Και τονίζω το "τεκμηριωμένη" έτσι;

Δηλαδή, απαλλαγμένη από κάθε "μεταφυσικό" πλαίσιο, που ωραιοποιεί ή διαγράφει ως αδιάφορη την ανθρώπινη υπόσταση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Την έχω ξανακάνει αυτήν την ερώτηση αρκετές φορές αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση, πλην κάποιων ελιγμικών νιανιανια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:02 Αναφορικά δε με τις εξ αποστάσεως διατυπωμένες απόψεις, εγώ θα ήθελα να δω μία τεκμηριωμένη απάντηση άθεου ή αντιχριστιανού, αναφορικά με το θέσφατο της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής.

Δηλαδή, απαλλαγμένη από κάθε "μεταφυσικό" πλαίσιο, που ωραιοποιεί ή διαγράφει ως αδιάφορη την ανθρώπινη υπόσταση.
Η χαζομάρα διαγράφεται.

Το ένστικτο της επιβίωσης του καθενός ανεβάζει την αξία της δικής του ζωής του στον ουρανό και κατεβάζει την του πιθανού αντιπάλου στο τάρταρο.
Επειδή όμως ζούμε σε κοινωνίες, για να μην σφαζόμαστε μεταξύ μας βάλαμε και τους λεγόμενους χρυσούς κανόνες της Ηθικής. Τους πήραν οι θρησκείες και τους παρουσίασαν σαν εντολές του θεού για να τρομάξουν τους μαλάκες, μπας και συμμορφωθούν, ώστε να σταθεί η κοινωνία και να μην γίνει ζούγκλα.
Κοντολογίς δεν χρειάζεται να είσαι ένθεος για να είσαι ηθικός.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 15:36 Εγώ θα ήθελα να δω έστω και έναν από τις ψαγμένες ευφυίες σε διάλογο με το Γιανναρά ή κάποιον γιατρό-ιερωμένο.

Έναν.

Προσωπικα δεν θα πλατιαζα. Θα ρωταγα απλα "αποδειξεις εχετε για ολα αυτα τα εξαιρετικα που ισχυριζεστε;" "Οχι; Καντε πιο κει παρακαλω" :8)
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Blackdog έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:17

Έναν.

Προσωπικα δεν θα πλατιαζα. Θα ρωταγα απλα "αποδειξεις εχετε για ολα αυτα τα εξαιρετικα που ισχυριζεστε;" "Οχι; Καντε πιο κει παρακαλω" :8)
Περιμένω μια επίσης λακωνική απάντηση και στο ερώτημα για την αξία της κάθε ανθρώπινης ζωής.

Διαφορετικά, μπες κι εσύ στην ουρά των "δεν ξέρω/δεν απαντώ".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:16
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:02 Αναφορικά δε με τις εξ αποστάσεως διατυπωμένες απόψεις, εγώ θα ήθελα να δω μία τεκμηριωμένη απάντηση άθεου ή αντιχριστιανού, αναφορικά με το θέσφατο της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής.

Η χαζομάρα διαγράφεται.

Το ένστικτο της επιβίωσης του καθενός ανεβάζει την αξία της δικής του ζωής του στον ουρανό και κατεβάζει την του πιθανού αντιπάλου στο τάρταρο.
Επειδή όμως ζούμε σε κοινωνίες, για να μην σφαζόμαστε μεταξύ μας βάλαμε και τους λεγόμενους χρυσούς κανόνες της Ηθικής. Τους πήραν οι θρησκείες και τους παρουσίασαν σαν εντολές του θεού για να τρομάξουν τους μαλάκες, μπας και συμμορφωθούν, ώστε να σταθεί η κοινωνία και να μην γίνει ζούγκλα.
Επίσης δεν χρειάζεται να είσαι άθεος για να είσαι ανήθικος.

Σε κάθε περίπτωση, στηρίζεται ή δεν στηρίζεται στο μεταφυσικό πλαίσιο η έννοια της Ηθικής;

Στο ευρύ κοινωνικό και όχι ατομικό πλαίσιο.

Γιατί κάτι που γίνεται αντιληπτό ως "καλό" στη χ φάση και "κακό" στη ψ φάση (λόγω διαφορετικής αντίληψης) σαφώς και δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:28
Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:16

Η χαζομάρα διαγράφεται.

Σε κάθε περίπτωση, στηρίζεται ή δεν στηρίζεται στο μεταφυσικό πλαίσιο η έννοια της Ηθικής;

Γιατί κάτι που γίνεται αντιληπτό ως "καλό" στη χ φάση και "κακό" στη ψ φάση (λόγω διαφορετικής αντίληψης) σαφώς και δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά.
Η Ηθική εμφανίστηκε πολύ πριν τις θρησκείες.
Δεν υπάρχει τίποτα "μεταφυσικό" στο τελείως πραγματιστικό θέμα της προστασίας της ζωής των ανθρώπων, μελών της κοινωνίας μας.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Blackdog

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:23
Περιμένω μια επίσης λακωνική απάντηση και στο ερώτημα για την αξία της κάθε ανθρώπινης ζωής.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινω την ερωτηση. Εννοεις αν εχει ξεχωριστη αξια;

Μαλλον εχει τοση οση εχουν και τα υπολοιπα εμβια οντα στον πλανητη. Μεχρι στιγμης δεν εχει φανει κατι αλλο, ανεξαρτητα τι πιστευουμε οι ανθρωποι για την αξια της ανθρωπινης ζωης. Πιστευω οτι ακομα και μια κατσαριδα θεωρει την ζωη της ανωτερη απο ολων των ανθρωπων μαζι.

Ομως δεν γινεται να αυτοαναιρουμαι, δεν ειμαι 100% σιγουρος για αυτα, δεν γινεται καποιος να ειναι, οποτε επισημα θα ελεγα "δεν ξερω"

Και ο Γιανναρας εκει θα κατεληγε, "δεν ξερω" θα ελεγε. Αλλα πιστευω, θα συμπληρωνε. Και εκει μπαινω παλι εγω και ρωταω "αποδειξεις εχετε"; :lol:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:35
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:28
Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:16 Η χαζομάρα διαγράφεται.

Η Ηθική εμφανίστηκε πολύ πριν τις θρησκείες.
Δεν υπάρχει τίποτα "μεταφυσικό" στο τελείως πραγματιστικό θέμα της προστασίας της ζωής των ανθρώπων, μελών της κοινωνίας μας.
Σαφέστατα και υπάρχουν μεταφυσικά στοιχεία στην προσέγγιση της Ηθικής.

Και είναι διαφορετικά στην κάθε κοινωνία.

Αυτή ακριβώς η διαχρονική διαφορετικότητα μεταξύ της ηθικής των κοινωνιών, είναι που καθιστά αναξιόπιστο στοιχείο την οικουμενικότητα αναφορικά με την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Στην επιστήμη, δεν χωράνε τέτοιες αξιολογήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Passager
Phorum.gr user: Passager

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Passager »

Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 15:41
Passager έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 15:20
Nandros έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 15:16
Και συ πώς τα ξέρεις όλα αυτά (1+2+3); Στα είπε ο θεός όταν παίζατε τάβλι μαζί;
.
Καποια στιγμη ενδιαφερθηκα, ασχοληθηκα, εψαξα, διαβασα, εμαθα... "χτυπα και θα σου ανοιξουν λεει", "ζητησε και θα σου δωθει"
Παπάρια έμαθες. Μαλακίες κάποιων αγράμματων κατσικογάμηδων του 700-800 πχ.
Kανεις μεγαλο λαθος. Eιδες οτι προτρεχεις... γιατι διακατεχεσαι απο αυτην την υπεροψια των ημιμαθων που νομιζουν οτι ειναι υπερανω γιατι απλα δηλωνουν οτι δεν πιστευουν στον Θεο (και μεταξυ μας να κι αν πιστευουν να κι αν δεν πιστευουν). Αλλα αυτη την επαναλαμβανομενη βλακεια εν ηδη "επιστημοτητας" μ'αρεσει να την αποδομω...
Λοιπον, Εμαθα απο τα μεγαλυτερα πνευματα ... Οπως Καντ, Λαϊμπνιτζ, Χεγκελ, Κιρκεγκααρντ... Και απο τους συγχροους απο τους μεγαλυτερους ακαδημαϊκους στην Σορβοννη οπως ο καθηγητης Ρεμι Μπραγκ, Ζ.Λ.Μαριον η Ζ.Λ. Κρετιεν απο κοντα εφοσων παρακολουθουσα μαθηματα τους.
Επισης μελετησα επιστημολογια για να κατανοησω οτι οι μεγαλυτεροι επιστημονες οχι μονο ειχαν θρησκευτικο συναισθημα αλλα η πιστη καθοδηγουσε μεσω μεταφυσικων ερωτηματων την ερευνα τους...Καταλαβα οτι το επιχειρημα "επιστημη βς θρησκεια" ειναι απο τις μεγαλυτερες μουφες που κυκλοφορουν... και που αλλου ; Σρο διαδικτυο. :) Απο Κεπλερ μεχρι Ρ. Γουιλσον, μην πω απο Αριστοτελη μεχρι Πημπλες (Peebles) Σμουτ (Smooth) και Μεδερ (Mather). Μετ'ολων αυτων μεταστραφηκα στο "Μεγαλιθο" του πολιτισμου που ειναι η Πατρολογια Γκραεκα και λατινα...Και ξαναεπισκεφτηκα τα ιερα κειμενα. Επειδη βγαζεις συμπερασματα απερισκεπτα τα λεω ολα αυτα...

Οποτε εχω καθε αιτια να βγαλω συμπερασματα και (κατοπιν) βιωματα απο καποιοους οπως αυτοι, παρα απο καποιες παπαριες καμαρωτες καποιων "δηθεν" του ελληνικου διαδικτυου.

Τελικα οι αγραμματοι και χειραγωγημενοι (που νομιζουν οτι χειραγωγουν επιπλεον τρομαρα τους) που λενε παπαριες ειναι ολοι οι εξυπνακηδες που ταχαμ "αυτωνων δεν τους την κανουν".... Μωρε τους την εχουν κανει προ πολλου και οχι μονο τους την εχουν κανει, αλλα τους την εχουν κατσει κιολας.
Θα το δουν κιολας αν δεν το βλεπουν ηδη.

Ενα τελευταιο... εδω και καιρο, θα μου αρκουσε και μονο ενα... αυτο που ελεγε ο Γερος του Μωρια, για τον θεο των Ελληνων... η ο Μακρυγιαννης και ολοι οι αλλοι Ηρωες που ξετιναξαν τον μουσουλμανικο (οθωμανικο ζυγο) στο Ονομα Του.
Αυτο και μονο θα μου αρκουσε αλλα υπαρχει και ενα τσουναμι περα και πισω απο αυτο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Blackdog έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:45
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:23

Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινω την ερωτηση. Εννοεις αν εχει ξεχωριστη αξια;

Μαλλον εχει τοση οση εχουν και τα υπολοιπα εμβια οντα στον πλανητη. Μεχρι στιγμης δεν εχει φανει κατι αλλο, ανεξαρτητα τι πιστευουμε οι ανθρωποι για την αξια της ανθρωπινης ζωης. Πιστευω οτι ακομα και μια κατσαριδα θεωρει την ζωη της ανωτερη απο ολων των ανθρωπων μαζι.

Ομως δεν γινεται να αυτοαναιρουμαι, δεν ειμαι 100% σιγουρος για αυτα, δεν γινεται καποιος να ειναι, οποτε επισημα θα ελεγα "δεν ξερω"

Και ο Γιανναρας εκει θα κατεληγε, "δεν ξερω" θα ελεγε. Αλλα πιστευω, θα συμπληρωνε. Και εκει μπαινω παλι εγω και ρωταω "αποδειξεις εχετε"; :lol:
Μου αρκεί η απάντηση που έδωσες σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα.

Το που θα κατέληγε ο Γιανναράς κι εγώ δεν το ξέρω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Blackdog

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:53

Μου αρκεί η απάντηση που έδωσες σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα.

Το που θα κατέληγε ο Γιανναράς κι εγώ δεν το ξέρω.
Δεν γινεται να ξερεις τετοια πραγματα. Αυτο που γινεται ειναι οτι πιστευεις κατι που ειπε καποιος καποτε.
Άβαταρ μέλους
Passager
Phorum.gr user: Passager

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Passager »

Blackdog έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:17

Έναν.

Για να μην πλατιαζω θα ελεγα: Οι αποδειξεις δεν μπορει να υπαρχουν παρα στο ατομικο επιπεδο. Το βιωματικο που λεμε και μπορει να αφορα καποιους ξεχωριστα. Ποτε δεν θα ηταν σε μαζικο επιπεδο γιατι τοτε δε θα συζηταγαμε πλεον. Ειναι αυτο που λεμε μυστικ(ηστικ)η εμπειρια.

Και γιατι η πιστη δεν θα ειχε καμμια θεση, και αρα και καμμια αξια. Προς Τι θα αξιζε να φτασεις στην θεωση εφοσον γνωριζεις ; Ως προς τι θα ησουν αξιος αυτης ; προς τιποτα. Οποτε... ο σωθων σωθειτω που λεει και το σοφο λαϊκο ρητο.
Blackdog

Passager έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 17:01
Για να μην πλατιαζω θα ελεγα: Οι αποδειξεις δεν μπορει να υπαρχουν παρα στο ατομικο επιπεδο. Το βιωματικο που λεμε και μπορει να αφορα καποιους ξεχωριστα. Ποτε δεν θα ηταν σε μαζικο επιπεδο γιατι τοτε δε θα συζηταγαμε πλεον.
Και γιατι η πιστη δεν θα ειχε καμμια θεση, και αρα και καμμια αξια. Προς Τι θα αξιζε να φτασεις στην θεωση εφοσον γνωριζεις ; Ως προς τι θα ησουν αξιος αυτης ; προς τιποτα. Οποτε... ο σωθων σωθειτω που λεει και το σοφο λαϊκο ρητο.
Blackdog έγραψε: 05 Νοέμ 2022, 16:17 "Οχι; Καντε πιο κει παρακαλω" :8)
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”