!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις

απαντήστε με το χέρι στο εξηντάλεπτο

πάω πιο αραιά
19
31%
κάνω δίαιτα
9
15%
δεν με νοιάζει τίποτα, είμαι ερωτευμένος, τρώω αέρα
5
8%
μετακόμισα στο χουριό
7
11%
κάνω υπομονή, 1-2 χρόνια θα κρατήσεις αυτό, είναι παγκόσμιο το πρόβλημα, δεν φταίνε οι αιρετοί μας άρχοντες
18
29%
δεν αγοράζω πράγματα μέχρι να έρθει ο έτσι να μου ανοίγει με τα ηδονικά χέρια του τις συσκευασίες
4
6%

Σύνολο ψήφων: 62

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2022, 13:22
axilmar έγραψε: 23 Οκτ 2022, 11:14
stergiosbik έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:44 Mε παίρνει τηλ η γυναίκα μου να πάρω γάλα για τα παιδιά.
Συνηθως ψωνίζουμε στον Γαλαξία που είναι κοντά μας και έχει σε γενικά πλαίσια καλές τιμές.
Τώρα όμως σταμάτησα στον Σκλαβενίτη που έτυχε να είμαι κοντά.
Έχουμε και λέμε.
Το Τρίκκη που παίρνουμε το είχε 1,60/lt (Γαλαξίας 1,40),το Όλυμπος 1,44 (Γαλαξίας 1,32),το Θες Γάλα 1,36 (Γαλαξίας 1,16)!
Φυσικά έφυγα.
Ρε δεν γαμιεσαι Σκλαβενίτη,εσύ και οι γκουρμεδιες σου!
Το γαλα Μαρατα το εχει 1,12 το λιτρο.

Επαιρνα Δελτα αλλα πια δεν μπορω, το ακριβυναν πολυ...1,68 νομιζω.

Ευτυχως που ο Σκλαβενιτης εχει την σειρα Μαρατα με φτηνα προιοντα: γαλα, γιαουρτι, φρυγανιες, ταχινι, και ενα σωρο αλλα.

Επισης αρχισα να παιρνω πανες Μπειμπιλινο που εχουν μιση τιμη απο Παμπερς, φετα Ροδοπης (7,20) αντι για Δωδωνη (12).

Βρηκα και φουρνο που δινει την φραντζολα χωριατικο 0.70 για 5 τεμαχια (παιρνω πολυ ψωμι οντας πολυτεκνος). Πριν επαιρνα την φραντζολα 1 ευρω.

Δοκιμασα να παιρνω κανονικο ελαιολαδο, οχι εξτρα παρθενο, αλλα το εχουνε νερωσει τοσο που ειναι σαν κατρουλιο. Βολευτηκα με το Μαρατα εξτρα παρθενο, καλο και το φθηνοτερο στον Σκλαβενιτη.

Απο απορρυπαντικα το γυρισα στο νεοματ, το φθηνοτερο ανα πλυση, επαιρνα Σκιπ πριν, αρκετα πιο ακριβο.

Επαιρνα Ζωγραφου καστανη ζαχαρη αλλα βρηκα μια αλλη καστανη, πιο φθηνη.

Αυστηρως μυζηθρα στα μακαρονια (5.80/κιλο) εναντι παρμεζανας (15) ή αλλου τυριου (κυμαινονταν γυρω στα 12-15).

Σε γενικες γραμμες για να μην τα πολυλογω, μειωσα το σουπερμαρκετ περιπου 30%-50%, παιρνοντας τα φθηνα προιοντα, δεχομενος μια μικρη μειωση στην ποιοτητα. Δεν ειχα και αλλη επιλογη.

Με αυτα βγηκε ο μηνας χωρις να χρειασθω δανεικα, μετα απο σειρα 8 περιπου μηνων που ο μισθος δεν μου εφτανε.
Έχει και καλύτερες επιλογές. Π.χ. το Soft είναι μακράν καλύτερο από το Neomat και φθηνότερο. Καστανή ζάχαρη μπορείς να βρεις και πολύ φθηνότερη. Εγώ π.χ. την δίνω 1,40 (το κιλό).

Κανονικό ελαιόλαδο είναι το παρθένο. Το έξτρα παρθένο είναι επινόηση του τελευταίου αιώνα και αυτό που λες κανονικό (π.χ. το Άλτις κλασικό) είναι λάδι με υψηλή οξύτητα, κατά την γνώμη μου εντελώς ακατάλληλο για σαλάτα, κατάλληλο μόνο για τηγάνι (ούτε σε σούπες θα το έβαζα).

4 έχεις; Να σου ζήσουν, να τα χαίρεσαι. :D
Θα το κοιταξω, αμα εχει Soft ο Σκλαβενιτης.

Το κακο ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να πηγαινεις απο σουπερ σε σουπερ για να βρισκεις το πιο φτηνο γενικα.

Ευχαριστω, και στα δικα σου εαν εχεις ή θες!
axilmar

stergiosbik έγραψε: 23 Οκτ 2022, 12:55
stergiosbik έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:44 Mε παίρνει τηλ η γυναίκα μου να πάρω γάλα για τα παιδιά.
Συνηθως ψωνίζουμε στον Γαλαξία που είναι κοντά μας και έχει σε γενικά πλαίσια καλές τιμές.
Έχουμε και λέμε.
Το Τρίκκη που παίρνουμε το είχε 1,60/lt (Γαλαξίας 1,40),το Όλυμπος 1,44 (Γαλαξίας 1,32),το Θες Γάλα 1,36 (Γαλαξίας 1,16)!
Φυσικά έφυγα.

Ευτυχως που ο Σκλαβενιτης εχει την σειρα Μαρατα με φτηνα προιοντα: γαλα, γιαουρτι, φρυγανιες, ταχινι, και ενα σωρο αλλα.

Επισης αρχισα να παιρνω πανες Μπειμπιλινο που εχουν μιση τιμη απο Παμπερς, φετα Ροδοπης (7,20) αντι για Δωδωνη (12).

Βρηκα και φουρνο που δινει την φραντζολα χωριατικο 0.70 για 5 τεμαχια (παιρνω πολυ ψωμι οντας πολυτεκνος). Πριν επαιρνα την φραντζολα 1 ευρω.

Δοκιμασα να παιρνω κανονικο ελαιολαδο, οχι εξτρα παρθενο, αλλα το εχουνε νερωσει τοσο που ειναι σαν κατρουλιο. Βολευτηκα με το Μαρατα εξτρα παρθενο, καλο και το φθηνοτερο στον Σκλαβενιτη.

Απο απορρυπαντικα το γυρισα στο νεοματ, το φθηνοτερο ανα πλυση, επαιρνα Σκιπ πριν, αρκετα πιο ακριβο.

Αυστηρως μυζηθρα στα μακαρονια (5.80/κιλο) εναντι παρμεζανας (15) ή αλλου τυριου (κυμαινονταν γυρω στα 12-15).

Σε γενικες γραμμες για να μην τα πολυλογω, μειωσα το σουπερμαρκετ περιπου 30%-50%, παιρνοντας τα φθηνα προιοντα, δεχομενος μια μικρη μειωση στην ποιοτητα. Δεν ειχα και αλλη επιλογη.

Με αυτα βγηκε ο μηνας χωρις να χρειασθω δανεικα, μετα απο σειρα 8 περιπου μηνων που ο μισθος δεν μου εφτανε.
Το σουπερ μαρκετ καταντησε φαρμακειο εδω και καιρο.
Ο λος ο κοσμος σχεδον εχει αγανακτησει και η λυση δεν ειναι τα προιοντα ιδιωτικης ετικετας μιας και αυτα εχουν ξεπερασει τις τιμες των επωνυμων που κοστιζαν προ αυτης της ακριβειας.
Υπαρχει προβλημα και δεν βλεπω καποια λυση στον οριζοντα.
Καλα ναι. Το προβλημα υπαρχει. Αυτα που αναφερω ειναι λυσεις οχι του προβληματος, αλλα του συμπτωματος.
axilmar

Naida έγραψε: 23 Οκτ 2022, 11:24
Έχουμε και λέμε.
Φυσικά έφυγα.

Α
Λάδι από παραγωγό δεν σε συμφέρει;
Που βρισκω λαδι απο παραγωγο; στην Λαικη;
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

axilmar έγραψε: 23 Οκτ 2022, 14:52

Υπάρχει μια σελίδα στο fb που είναι παραγωγοί. Βρίσκεις πολλά προϊόντα υποτίθεται πιο ποιοτικά. Δεν γνωρίζω αν όντως είναι πιο οικονομικά αλλά με λίγο ψάξιμο ίσως κάποια από αυτά σε εξυπηρετούν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
axilmar

Naida έγραψε: 23 Οκτ 2022, 14:55

Υπάρχει μια σελίδα στο fb που είναι παραγωγοί. Βρίσκεις πολλά προϊόντα υποτίθεται πιο ποιοτικά. Δεν γνωρίζω αν όντως είναι πιο οικονομικά αλλά με λίγο ψάξιμο ίσως κάποια από αυτά σε εξυπηρετούν.
Οκ θενκς φορ δε τιπ, αλλα δυσκολο το βλεπω να ασχοληθω. Κριμα που δεν το προωθουν με πιο ευκολο για τον καταναλωτη τροπο (εαν γινεται, δεν ξερω κιολας).
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

axilmar έγραψε: 23 Οκτ 2022, 14:58
Naida έγραψε: 23 Οκτ 2022, 14:55

Οκ θενκς φορ δε τιπ, αλλα δυσκολο το βλεπω να ασχοληθω. Κριμα που δεν το προωθουν με πιο ευκολο για τον καταναλωτη τροπο (εαν γινεται, δεν ξερω κιολας).
Μόλις τώρα μπήκα στην σελίδα να τους ξανατσεκαρω και έχουν κάνει site. Λιτό βέβαια αλλά αν θες ρίξε μια ματιά ίσως κάτι σε ενδιαφέρει
https://farmerplace.gr/
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 23 Οκτ 2022, 01:48 .

Ο φτηνότερος φορτιστης Σαμσουνγκ με καλώδιο C των 15 Watt είναι σημερα στα 20 €..... :fp: . :011:

Των 25 Watt 35 €..... :fp: :fp: .:oops: . οσο ενα τηλέφωνο απλό ( οχι αφής ).....

Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα δώσει για φορτιστή πάνω απο 7 €.....
.
Τέτοιο λες;

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

stergiosbik έγραψε: 23 Οκτ 2022, 13:33 Λιγο παλιοτερα υπηρχαν καποια σουπερ μαρκετ και μινι μαρκετ που εφερναν,προφανως μεσω παραεισαγωγης,επωνυμα απορρυπαντικα,μαλακτικα,υγρα πιατων κλπ κλπ σε πραγματικα φθηνες τιμες.
Τωρα πια δεν βρισκεις σχεδον καθολου τετοιες λυσεις.
Τα ίδια προϊόντα είναι, από τα ίδια εργοστάσια. Απλά στα ελληνικά η αντιπροσωπεία κολλάει ελληνική ετικέτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2022, 18:16
stergiosbik έγραψε: 23 Οκτ 2022, 13:33 Λιγο παλιοτερα υπηρχαν καποια σουπερ μαρκετ και μινι μαρκετ που εφερναν,προφανως μεσω παραεισαγωγης,επωνυμα απορρυπαντικα,μαλακτικα,υγρα πιατων κλπ κλπ σε πραγματικα φθηνες τιμες.
Τωρα πια δεν βρισκεις σχεδον καθολου τετοιες λυσεις.
Τα ίδια προϊόντα είναι, από τα ίδια εργοστάσια. Απλά στα ελληνικά η αντιπροσωπεία κολλάει ελληνική ετικέτα.
Μα,αυτο εγραψα κι εγω οταν εγραψα "παραεισαγωγης".
Βλεπεις δηλαδη να γραφουν επανω Ιταλικα,Βουλγαρικα κλπ αντι για Ελληνικα.
Παλιοτερα εβρισκες αρκετα μαγαζια με τετοιους κωδικους.
Τωρα εχουν μειωθει παρα πολυ.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

πάντως στην Αγγλία που ζω εδώ και 10+ χρόνια πάντα το supermarket ήταν φθηνό μέχτι και λίγο πριν το περασμένο καλοκαίρι. Για τριμελή οικογένεια ξοδεύεαμε κατά μέσο όρο 100-120 λίρες/δεκαήμερο (+ψαρά και χασάπη αλλά οκ εκεί ήταν γκουρμεδιές και καλής ποιότητας πράγματα όχι απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης). Από τον μαίο μέχρι και τώρα για τα ίδια πάνω κάτω πράγματα και έχοντας αλλάξει κάποιες μάρκες με αυτές του supermarket δίνουμε 150-170 λίρες/δεκαήμερο, δεν πιεζόμαστε οικονομικά αλλά το νοιώσαμε. Και ο ψαράς ακρίβυνε κατά 20-30%, ο χασάπης λίγο λιγότερο
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2022, 17:44

Ο φτηνότερος φορτιστης Σαμσουνγκ με καλώδιο C των 15 Watt είναι σημερα στα 20 €..... :fp: . :011:

Των 25 Watt 35 €..... :fp: :fp: .:oops: . οσο ενα τηλέφωνο απλό ( οχι αφής ).....

.
Τέτοιο λες;

Εικόνα

.

Ναι αλλά Σάμσουνγκ.....δεν διακινδυνεύω αλλες μάρκες γιατί καμμια φορά μου βγαζει ενδειξη το τάμπλετ

οτι δεν εχω το σωστο φορτιστη/καλώδιο.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Lord Brum έγραψε: 23 Οκτ 2022, 19:43 πάντως στην Αγγλία που ζω εδώ και 10+ χρόνια πάντα το supermarket ήταν φθηνό μέχτι και λίγο πριν το περασμένο καλοκαίρι. Για τριμελή οικογένεια ξοδεύεαμε κατά μέσο όρο 100-120 λίρες/δεκαήμερο (+ψαρά και χασάπη αλλά οκ εκεί ήταν γκουρμεδιές και καλής ποιότητας πράγματα όχι απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης). Από τον μαίο μέχρι και τώρα για τα ίδια πάνω κάτω πράγματα και έχοντας αλλάξει κάποιες μάρκες με αυτές του supermarket δίνουμε 150-170 λίρες/δεκαήμερο, δεν πιεζόμαστε οικονομικά αλλά το νοιώσαμε. Και ο ψαράς ακρίβυνε κατά 20-30%, ο χασάπης λίγο λιγότερο
το σούπερ μάρκετ αγγλία είναι ακριβότερο τουλάχιστο 35% κατά τις δικιές μου εκτιμήσεις.
mao mao

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 23 Οκτ 2022, 19:48
hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2022, 17:44

.
Τέτοιο λες;

Εικόνα

.

Ναι αλλά Σάμσουνγκ.....δεν διακινδυνεύω αλλες μάρκες γιατί καμμια φορά μου βγαζει ενδειξη το τάμπλετ

οτι δεν εχω το σωστο φορτιστη/καλώδιο.....

.
μη χρησιμοποιείτε μη αυθεντικούς φορτιστές και ειδικά κινέζικους. Όπως και για πολύμπριζα αξίζει να πληρώσεις κάποιο καλό. Είναι θέμα ασφάλειας.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εγώ για μένα δεν έχω αγοράσει ποτέ. Δεν μου έχει συμβεί να χαλάσει ποτέ φορτιστής μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
mao mao

hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2022, 22:44 Εγώ για μένα δεν έχω αγοράσει ποτέ. Δεν μου έχει συμβεί να χαλάσει ποτέ φορτιστής μου.
έχει συμβεί σε εμένα στο γραφείο. Δεν ήταν δικός μου κιόλας ο φορτιστής. Έγινε μπαμ οταν πήγε να μπει στη μπρίζα και είδα μια λάμψη αρκετά τρομακτική. μύρισε καμένο. Στο σπίτι την πάτησα με κινέζικο πολύμπριζο. Πάω να βάλω το σίδερο και έγινε πάλι το ίδιο. Από τότε πέταξα τα κινέζικα πολύμπριζα και πήρα ακριβά με διακόπτες κλπ.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”