!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Revolut

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Revolut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Παιδιά τα κατάφερα!!! Πλήρωσα με το κινητό. Είμαι τρισευτυχισμένος. Έβαλα και λεφτά να έχω στο ταξίδι.

ΠΑΡΑ πολύ ικανοποιητικό που ζουζουνίζει όταν περνάει η πληρωμή κι έτσι το νιώθεις στο χέρι σου αντί να πρέπει να στήσεις αυτί.

Μόλις γυρίσω από Αγγλία ωστόσο θα συνδέσω την Άλφα Μπανκ για να μετράνε οι πληρωμές για την εφορία.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

foscilis έγραψε: 17 Οκτ 2022, 22:25 Παιδιά τα κατάφερα!!! Πλήρωσα με το κινητό. Είμαι τρισευτυχισμένος. Έβαλα και λεφτά να έχω στο ταξίδι.

ΠΑΡΑ πολύ ικανοποιητικό που ζουζουνίζει όταν περνάει η πληρωμή κι έτσι το νιώθεις στο χέρι σου αντί να πρέπει να στήσεις αυτί.

Μόλις γυρίσω από Αγγλία ωστόσο θα συνδέσω την Άλφα Μπανκ για να μετράνε οι πληρωμές για την εφορία.
Λειτουργεί και σαν εισιτήριο στα ΜΜΜ σε περίπτωση που έχεις καιρό να έρθεις / δεν το γνωρίζεις.
Άβαταρ μέλους
foscilis

mao mao έγραψε: 17 Οκτ 2022, 22:32
foscilis έγραψε: 17 Οκτ 2022, 22:25 Παιδιά τα κατάφερα!!! Πλήρωσα με το κινητό. Είμαι τρισευτυχισμένος. Έβαλα και λεφτά να έχω στο ταξίδι.

Λειτουργεί και σαν εισιτήριο στα ΜΜΜ σε περίπτωση που έχεις καιρό να έρθεις / δεν το γνωρίζεις.
Ναι αλλά οι άλλοι τρεις τι θα κάνουν;
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

foscilis έγραψε: 17 Οκτ 2022, 22:33

Ναι αλλά οι άλλοι τρεις τι θα κάνουν;
στη θέση σου θα έβαζα ελληνικές κάρτες για τους άλλους. Πιστεύω οτι θα έχετε 3. Παλιά που χρησιμοποιούσα ελ. κάρτα , η επιπλέον χρεώση ήταν πολύ μικρή. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει από τότε τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Είναι 3-4% αναλόγως την κάρτα. Ντάξει, ξερωγω, δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θέλω να δώσω τη Mastercard (ή οποιαδήποτε άλλη κάρτα) στο 9χρονο.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Πάντως για να στείλεις χρήματα από ελληνική τράπεζα (Πειραιώς) σε Revolut account χτες μου ζήτησε 19 ευρώ για άμεσα, 14 για κανονική προτεραιότητα. Wtf;
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

stella έγραψε: 18 Οκτ 2022, 13:12 Πάντως για να στείλεις χρήματα από ελληνική τράπεζα (Πειραιώς) σε Revolut account χτες μου ζήτησε 19 ευρώ για άμεσα, 14 για κανονική προτεραιότητα. Wtf;
Ρε παιδιά, χρήματα βάζεις απο το app της Revolut, οχι απο την τραπεζα σας ως έμβασμα. Η Revolut παιρνει τα χρήματα ακριβώς οπως οταν κάνεις online αγορά οπότε δεν υπάρχει εξτρα χρέωση.

TL;DR δεν στένλεις χρήματα, τραβάς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GoBzi την 18 Οκτ 2022, 13:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

μεσω ποιας εφαρμογής;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Beria έγραψε: 18 Οκτ 2022, 13:24

μεσω ποιας εφαρμογής;
Απευθείας απο το G/Apple Pay. Απλά χτυπάς το κινητό/ρολόι αντι για την κάρτα σου/oyster.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια

GoBzi έγραψε: 18 Οκτ 2022, 13:24
stella έγραψε: 18 Οκτ 2022, 13:12 Πάντως για να στείλεις χρήματα από ελληνική τράπεζα (Πειραιώς) σε Revolut account χτες μου ζήτησε 19 ευρώ για άμεσα, 14 για κανονική προτεραιότητα. Wtf;
Ρε παιδιά, χρήματα βάζεις απο το app της Revolut, οχι απο την τραπεζα σας ως έμβασμα. Η Revolut παιρνει τα χρήματα ακριβώς οπως οταν κάνεις online αγορά οπότε δεν υπάρχει εξτρα χρέωση.

Α με συγχωρείς δεν το διευκρίνισα, σε λογαριασμό άλλου. Δε μιλάω γι' αυτό που θέλει ο Φόσι, απλά μου ζήτησαν να περάσω κάποια χρήματα σε λογαριασμό Revolut αντί για τράπεζα ΗΠΑ.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

Airman68 έγραψε: 17 Οκτ 2022, 11:33
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 16 Οκτ 2022, 03:18
Airman68 έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 00:27

Ανοίγεις το app και πας στο λογαριασμό με το νόμισμα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.
Για να λες Πειραιώς φαντάζομαι θα είναι σε ευρώ.
Πατάς στο κουμπί +Add money
Βάζεις τα στοιχεία της χρεωστικής όπως όταν αγοράζεις κάτι on line. (Δεν συνδέεται η κάρτα με τη Revolut)
Επιλέγεις το ποσό που θέλεις να μεταφέρεις
Τότε θα σου ζητήσει να εγκρίνεις τη συναλλαγή μέσω app ή online banking της Πειραιώς
Τέλος

Εγώ έτσι κάνω με την Εθνική και δε χρεώνομαι.
Αυτό οκ, το αντίθετο είναι το θέμα πώς γίνεται.

Εμβασμα σε ελληνικό ΙΒΑΝ ή ανάληψη σε ελληνικό ΑΤΜ χωρίς το κερατιάτικο τρίευρο.
Αυτό κι εγώ θα ήθελα να το μάθω...
Υπάρχει κάποιο μικρό όριο -διαφορετικό για κάθε Ελ τράπεζα- κάτω από το οποίο δεν χρεώνεσαι προμήθεια για εισερχόμενο έμβασμα.
Καθώς το όριο αυτό είναι της τάξης των 15-20 ευρώ, θα πρέπει να κάνει κάποιος επαναλαμβανομενα εμβάσματα μέσω ρεβολουτ για μεγαλύτερα ποσά.

Εμένα μου έκλεισε η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων στην κάρτα επειδή δεν μπόρεσε να γίνει νέα πιστοποίηση.. Η ταυτότητά μου είναι μεγαλύτερη 15ετιας, το δίπλωμα οδήγησης έχει ένα γρέζι από την εκτύπωση πάνω στο τελευταίο ψηφίο του έτους γέννησης και θα πρέπει να περιμένω να βγάλω νέα ταυτότητα ή διαβατήριο ή να επανεκδωσω άδεια οδήγησης. Η εξυπηρέτησή τους πολύ καλή πάντως, έχουν εκπρόσωπο που προσπαθεί να βοηθήσει 24/7 που σε καλεί λίγη ώρα (καμιά φορά λίγο περισσότερο) αφού δηλώσεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια.

Επικουρικά χρησιμοποιώ την Curve, την οποία έχω συνδέσει στο gpay, η οποία είναι στην ουσία ένα digital wallet από μόνη της με τη διαφορά ότι σου δίνει μια πλαστική μάστερκαρντ στην οποία συνδέεις τις κανονικές σου κάρτες.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Japetus έγραψε: 18 Οκτ 2022, 13:34
Airman68 έγραψε: 17 Οκτ 2022, 11:33
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 16 Οκτ 2022, 03:18

Αυτό οκ, το αντίθετο είναι το θέμα πώς γίνεται.

Εμβασμα σε ελληνικό ΙΒΑΝ ή ανάληψη σε ελληνικό ΑΤΜ χωρίς το κερατιάτικο τρίευρο.
Αυτό κι εγώ θα ήθελα να το μάθω...
Υπάρχει κάποιο μικρό όριο -διαφορετικό για κάθε Ελ τράπεζα- κάτω από το οποίο δεν χρεώνεσαι προμήθεια για εισερχόμενο έμβασμα.
Καθώς το όριο αυτό είναι της τάξης των 15-20 ευρώ, θα πρέπει να κάνει κάποιος επαναλαμβανομενα εμβάσματα μέσω ρεβολουτ για μεγαλύτερα ποσά.

Αυτό δεν το ήξερα. Θα το ψάξω.
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

stella έγραψε: 18 Οκτ 2022, 13:28 Α με συγχωρείς δεν το διευκρίνισα, σε λογαριασμό άλλου. Δε μιλάω γι' αυτό που θέλει ο Φόσι, απλά μου ζήτησαν να περάσω κάποια χρήματα σε λογαριασμό Revolut αντί για τράπεζα ΗΠΑ.
Απο ρεβολουτ σε ρεβολουτ είναι δωρεάν μέσα από την εφαρμογή και γι αυτό πολλοί το προτείνουν για συναλλαγές εξωτερικού.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια

Japetus έγραψε: 18 Οκτ 2022, 13:47
stella έγραψε: 18 Οκτ 2022, 13:28 Α με συγχωρείς δεν το διευκρίνισα, σε λογαριασμό άλλου. Δε μιλάω γι' αυτό που θέλει ο Φόσι, απλά μου ζήτησαν να περάσω κάποια χρήματα σε λογαριασμό Revolut αντί για τράπεζα ΗΠΑ.
Απο ρεβολουτ σε ρεβολουτ είναι δωρεάν μέσα από την εφαρμογή και γι αυτό πολλοί το προτείνουν για συναλλαγές εξωτερικού.
Το υπέθεσα ότι καλό είναι να δημιουργήσω κι εγώ λογαριασμό, είχα βολευτεί με το PayPal τόσα χρόνια και αμέλησα.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

stella έγραψε: 18 Οκτ 2022, 13:28
GoBzi έγραψε: 18 Οκτ 2022, 13:24

Α με συγχωρείς δεν το διευκρίνισα, σε λογαριασμό άλλου. Δε μιλάω γι' αυτό που θέλει ο Φόσι, απλά μου ζήτησαν να περάσω κάποια χρήματα σε λογαριασμό Revolut αντί για τράπεζα ΗΠΑ.
Εγώ έχω βολευτεί με το IRIS εδώ και κάμποσο καιρό. Το τηλεφωνο του άλλου γραφεις, ή το ΑΦΜ του, και πιστώθηκαν στο λογαριασμό του άμεσα, απο οποια τραπεζα κι αν στέλνεις.
Η μαλακία ειναι οτι μέσω web banking σε χρεωνει 2,50€ προμηθεια ανεξαρτητως ποσού, ενώ μεσω app της τραπεζας σου στο κινητο δεν σε χρεώνει καθολου για ποσά έως 20€, 0.50€ σε χρεώνει για άνω των 20 και ως 50, και 1.20 για ανω των 50 ως 500€.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα app σε πολλες περιπτωσεις, έχουν τοσα πλεονεκτηματα σε σχεση με τα web. Εγώ τα θεωρώ και λιγότερο ασφαλή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”