Τσεκάρω τις κινήσεις/συναλλαγές μου όλες, πήγα μέχρι και ενα 12μηνο πριν, τα λεφτά μου κανονικά όλα στη θεση τους μέχρι το τελευταίο σεντ, και ούτε η παραμικρή ύποπτη συναλλαγή, ή κατι που να μην έχω κάνει εγώ.SMS ALERT, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ χχχχχχχχχχχχ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Παίρνω αμέσως τηλ στην τράπεζα, ευτυχώς τους πετυχαίνω εκεί στο φτερό λιγο πριν κλείσει το τηλ.κέντρο, πριν τις 18.00, μιλάω με ενα τύπο και μου λέει:
- Ναι, βλέπω οτι σας εχει απενεργοποιηθεί η κάρτα λόγω υπόνοιας υποκλοπής των στοιχείων σας.
βαντ: Υπόνοια, δηλαδή? Μα τσέκαρα μόλις τώρα το λογαριασμό μου στο ebanking, όλα ειναι μια χαρά και δεν μου λείπει τίποτα.
- Δεν έχω να σας πω περισσότερες πληροφορίες, αυτό βλέπω, και θα πρέπει να κλείσετε ραντεβου απο κοντά στο πλησιέστερο κατάστημά σας στην τραπεζα, για να το διευθετήσετε απο κει το πρόβλημα.
βαντ: Αφού ειδα και ξερω οτι όλα ειναι καλα, δεν γίνεται κάπως να την ενεργοποιήσω ξανα?
- Όχι κύριε, λυπάμαι, πλέον μόνο ακυρωση μπορείτε να κάνετε και έκδοση καινούριας. Θελετε να κανουμε την ακύρωση τηλεφωνικά?
- Ε οκ, τι να πω, ακυρώστε την, αφου δεν γινεται αλλιώς.
Την ακυρώνει και μου λέει να κλείσω ραντεβου και να περάσω απο κατάστημα της τραπεζας με την ταυτότητά μου, για να παραλάβω τη νέα ντέμπιτ.
Μπαίνω ebanking μετά, βλέπω τη ντεμπιτ εντελώς ακυρωμένη-εξαφανισμένη, τραβάω και μια πρόσφατη επικαιροποίηση στοιχείων μέσω banking, και κάνω αίτηση για ονλάιν εκδοση νέας ντέμπιτ, αντί να τρεχω σε καταστήματα με ραντεβου. Μου λέει οτι θα αποσταλεί εντός 5 εργάσιμων ημερων στη διεύθυνσή μου κτλ κτλ...
Και ήθελα να ρωτήσω, παίζει να συνέβη σε κανεναν άλλον που εχει πειραιώς, τίποτα παρόμοιο σήμερα ή καποια άλλη στιγμή? Γιατί ωραία αυτά τα υπερδρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά μου ακούγεται θεόκουλο.
Ονλάιν αγορές με τη συγκεκριμένη κάρτα εχω να κανω από τον Αύγουστο, και δεν ψωνίζω από ό,τι να 'ναι σάιτ, δεν ειμαι κανένας χθεσινός. Στο efood κτλ, δεν χρησιμοποιώ αυτήν, χρησιμοποιώ άλλης τράπεζας.
Σκεφτόμουν μήπως παίζει να διέρρευσαν τίποτα στοιχεία από την τράπεζα ή έγινε κανενα μαζικό χάκινγκ, και να έστειλαν αυτό το μήνυμα μαζικά σε κάποιους λογαριασμούς (και ενας εξ αυτών να ήταν και ο δικος μου).
Προς το παρόν περιμένω την καινούρια, αλλά γενικά μου φανηκε πολυ περίεργο.