!!! DEVELOPMENT MODE !!!

"Υπόνοια υποκλοπής των στοιχείων σας"

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

"Υπόνοια υποκλοπής των στοιχείων σας"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Σήμερα αργα το μεσημέρι, λαμβάνω στο κιν μου αυτό εδώ από τράπεζα πειραιώς, σχετικά με τη χρεωστική μου
SMS ALERT, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ χχχχχχχχχχχχ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Τσεκάρω τις κινήσεις/συναλλαγές μου όλες, πήγα μέχρι και ενα 12μηνο πριν, τα λεφτά μου κανονικά όλα στη θεση τους μέχρι το τελευταίο σεντ, και ούτε η παραμικρή ύποπτη συναλλαγή, ή κατι που να μην έχω κάνει εγώ.

Παίρνω αμέσως τηλ στην τράπεζα, ευτυχώς τους πετυχαίνω εκεί στο φτερό λιγο πριν κλείσει το τηλ.κέντρο, πριν τις 18.00, μιλάω με ενα τύπο και μου λέει:
- Ναι, βλέπω οτι σας εχει απενεργοποιηθεί η κάρτα λόγω υπόνοιας υποκλοπής των στοιχείων σας.
βαντ: Υπόνοια, δηλαδή? Μα τσέκαρα μόλις τώρα το λογαριασμό μου στο ebanking, όλα ειναι μια χαρά και δεν μου λείπει τίποτα.
- Δεν έχω να σας πω περισσότερες πληροφορίες, αυτό βλέπω, και θα πρέπει να κλείσετε ραντεβου απο κοντά στο πλησιέστερο κατάστημά σας στην τραπεζα, για να το διευθετήσετε απο κει το πρόβλημα.
βαντ: Αφού ειδα και ξερω οτι όλα ειναι καλα, δεν γίνεται κάπως να την ενεργοποιήσω ξανα?
- Όχι κύριε, λυπάμαι, πλέον μόνο ακυρωση μπορείτε να κάνετε και έκδοση καινούριας. Θελετε να κανουμε την ακύρωση τηλεφωνικά?
- Ε οκ, τι να πω, ακυρώστε την, αφου δεν γινεται αλλιώς.

Την ακυρώνει και μου λέει να κλείσω ραντεβου και να περάσω απο κατάστημα της τραπεζας με την ταυτότητά μου, για να παραλάβω τη νέα ντέμπιτ.
Μπαίνω ebanking μετά, βλέπω τη ντεμπιτ εντελώς ακυρωμένη-εξαφανισμένη, τραβάω και μια πρόσφατη επικαιροποίηση στοιχείων μέσω banking, και κάνω αίτηση για ονλάιν εκδοση νέας ντέμπιτ, αντί να τρεχω σε καταστήματα με ραντεβου. Μου λέει οτι θα αποσταλεί εντός 5 εργάσιμων ημερων στη διεύθυνσή μου κτλ κτλ...

Και ήθελα να ρωτήσω, παίζει να συνέβη σε κανεναν άλλον που εχει πειραιώς, τίποτα παρόμοιο σήμερα ή καποια άλλη στιγμή? Γιατί ωραία αυτά τα υπερδρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά μου ακούγεται θεόκουλο.
Ονλάιν αγορές με τη συγκεκριμένη κάρτα εχω να κανω από τον Αύγουστο, και δεν ψωνίζω από ό,τι να 'ναι σάιτ, δεν ειμαι κανένας χθεσινός. Στο efood κτλ, δεν χρησιμοποιώ αυτήν, χρησιμοποιώ άλλης τράπεζας.

Σκεφτόμουν μήπως παίζει να διέρρευσαν τίποτα στοιχεία από την τράπεζα ή έγινε κανενα μαζικό χάκινγκ, και να έστειλαν αυτό το μήνυμα μαζικά σε κάποιους λογαριασμούς (και ενας εξ αυτών να ήταν και ο δικος μου).

Προς το παρόν περιμένω την καινούρια, αλλά γενικά μου φανηκε πολυ περίεργο.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: "Υπόνοια υποκλοπής των στοιχείων σας"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Όταν κάνεις αγορές από erotic sites αυτά γίνονται.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Συναγερμός από την ΕΛ.ΑΣ.: Μην ανοίγετε αυτά τα SMS – Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων
https://www.ethnos.gr/greece/article/22 ... ndedomenon
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
vantono

nostromos έγραψε: 14 Οκτ 2022, 23:19
Συναγερμός από την ΕΛ.ΑΣ.: Μην ανοίγετε αυτά τα SMS – Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων
Αυτά τα ξέρω ρε 'συ και δεν τα ανοιγω ποτέ, ειμαι πάντα υποψιασμένος. Ουτε 10χρονο δεν ξεγελιέται με κατι τετοια πλεον (θέλω να πιστεύω). Το θεμα ειναι οτι μου ήρθε επίσημο μήνυμα απο την τραπεζα, πηρα τηλ στην τράπεζα και όντως μου ειχαν απενεργοποιήσει την καρτα για λόγους... υπόνοιας.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Εμένα μου ήρθαν κάτι e mai για αναβαθμισεις, προσωρινούς αποκλεισμούς και λήξη password που παρέπεμπαν σε κάτι λινκ. Εκαναν μπαμ οτι ήταν ψευτικα και δεν ασχολήθηκα.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

vantono έγραψε: 14 Οκτ 2022, 23:23
nostromos έγραψε: 14 Οκτ 2022, 23:19
Αυτά τα ξέρω ρε 'συ και δεν τα ανοιγω ποτέ, ειμαι πάντα υποψιασμένος. Ουτε 10χρονο δεν ξεγελιέται με κατι τετοια πλεον (θέλω να πιστεύω). Το θεμα ειναι οτι μου ήρθε επίσημο μήνυμα απο την τραπεζα, πηρα τηλ στην τράπεζα και όντως μου ειχαν απενεργοποιήσει την καρτα για λόγους... υπόνοιας.
πριν κανενα 6μηνο ειχα ακουσει απο φιλο οτι του κρατηθηκε σε ΑΤΜ η καρτα χωρις προφανη λογο ...στο τηλεφωνο του ειπανε περιπου τα ιδια χωρις πολλες εξηγησεις και αφου χρεωθηκε και ενα 5ευρω του ηρθε καινουργια
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Παιζει να την χρησιμοποιησες σε κανενα ημι-παγιδευμενο ατμ
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

εγώ λέω να καταργήσουμε τελείως το χάρτινο χρήμα
what could go wrong
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
vantono

Ασχολούμαι με τραπεζες και ebanking απο τότε σχεδον που πρωτοήρθε το ebanking στην Ελλαδα. Ακομα και πριν ενηλικιωθώ, διαχειριζόμουν του πατέρα μου. Παρα είμαι έμπειρος σε αυτά τα θέματα για να υπέπεσα εν γνώσει μου σε χαζοαπάτες με λινκ σε μέηλ και τέτοια. Αυτά τα μυρίζομαι με τη μία.
Θα ξαναπαρω κανενα τηλ την τραπεζα απο βδομαδα, μηπως μαθω περισσότερες πληροφορίες. Ο τύπος αυτός δεν γνώριζε περισσότερα ή απλά βαριόταν να ψάξει.
Άβαταρ μέλους
vantono

GoBack έγραψε: 14 Οκτ 2022, 23:32 Παιζει να την χρησιμοποιησες σε κανενα ημι-παγιδευμενο ατμ
Παίζει να εχω να κανω συναλλαγή σε ατμ κάπου απο τον Ιούλιο. Εχω κάτι χάρτινα στο πορτοφολι για ωρα αναγκης και ένα ματσάκι κρυμμενο στο σπιτι για μεγαλύτερη ωρα ανάγκης (καλή ώρα), και σχεδον παντού χρησιμοποιώ μονο κάρτες.
Αν απο τον Ιουλιο το ατμ θυμήθηκε να με χακάρει τώρα, τι να πω.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Kαθε μερα παιρνω τουλαχιστον 2 μαιηλ/σμσ/βαιμπερ/οτι να ναι δηθεν απο τράπεζες οτι και καλα απενεργοποιηθηκε η καρτα μου/κλειδωσε ο λογαριασμος μου/δωστε μας τα στοιχεια σας και οτι αλλο κουλο μπορει να φανταστει κανεις.

Ντιλιτ και συνεχιζουμε (στο μεταξυ η καρτα μου δουλευει κανονικα καθως τη χρησιμοποιω σχεδον καθε πρωι για καφε κλπ.).
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Εμένα πάντως μου ήρθε από το paypal (δήθεν) ένα τιμολόγιο 479 δολλάρια από λέει την amazon.
Από κάτω λέει πατήστε για να επιβεβαιώσετε την αγορά σας - δεν πάτησα.
Δεν ήρθε στα spam με προειδοποίηση της google - στα κανονικά emai ήρθε.
Η πλάκα είναι ότι δεν μπορώ να μπω στο paypal. Ζητάει επιβεβαίωση στο σταθερό μου στην Αθήνα και δεν θα είμαι στην Αθήνα για πέντε μέρες ακόμα.
Μπαίνω στο chat της Amazon και λέω "tinaftare, εγώ δεν αγόρασα τίποτα" και μου λέει αυτή "δεν ξέρουμε να πάτε στο paypal".
Της λέω "α στο διάλο μωρή" και παίρνω τηλέφωνο το paypal το οποίο δεν έχει chat.
Εκεί με ρωτήσανε αν βρίσκω ανορθογραφίες, λέω όχι. Μετά να τους πω το email του αποστολέα το οποίο φαινόταν να είναι το κανονικό του paypal.
Μετά μου είπαν να τα γράψω αυτά σε ένα security department, spoos at paypal.com.
Αλλά απάντηση δεν πήρα και στο λογαριασμό δεν μπορώ να μπω ακόμα. Δεν έχει εναλλακτική επαλήθευση με email - θέλει να με πάρει στο σταθερό.
Ούτε ξέρω αν έχω 479 δολλάρια στο paypal. Μάλλον κάτι λιγώτερα πρέπει να έχω.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

vantono έγραψε: 14 Οκτ 2022, 23:14 Την ακυρώνει και μου λέει να κλείσω ραντεβου και να περάσω απο κατάστημα της τραπεζας με την ταυτότητά μου, για να παραλάβω τη νέα ντέμπιτ.
ο καφεντζής ήταν και σου έκανε πλάκα
Άβαταρ μέλους
vantono

George_V έγραψε: 14 Οκτ 2022, 23:40 Kαθε μερα παιρνω τουλαχιστον 2 μαιηλ/σμσ/βαιμπερ/οτι να ναι δηθεν απο τράπεζες οτι και καλα απενεργοποιηθηκε η καρτα μου/κλειδωσε ο λογαριασμος μου/δωστε μας τα στοιχεια σας και οτι αλλο κουλο μπορει να φανταστει κανεις.

Ντιλιτ και συνεχιζουμε (στο μεταξυ η καρτα μου δουλευει κανονικα καθως τη χρησιμοποιω σχεδον καθε πρωι για καφε κλπ.).
Εμένα δεν δούλευε, είχε οντως απενεργοποιηθεί. Και την εβλεπα και μεσα απο το ebanking απενεργοποιημενη, χωρις να μου επιτρεπει να την ενεργοποιήσω ξανα.

Μολις ηρθε το μήνυμα (που δεν ειχε τιποτα το υποπτο, ουτε λινκ, ουτε να δωσω κωδικους επαναφορας και τέτοια, και στα πρώτα 6 ψηφία πριν τα χχχχχχ έγραφε οντως τον αριθμο της καρτας μου), πάω και κάνω κατευθείαν μια ράντομ ονλάιν αγορά με αυτη την κάρτα, φαινεται να προχωραει κανονικα (μου στελνουν otp, το παταω κτλ) και μετά μου ερχεται μεηλ απο το συγκεκριμενο κατάστημα για ανσαξέσφουλ συναλλαγή και declined card.
independent44
Phorum.gr user: independent_44

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent44 »

Πριν 10-12 χρόνια στην Πειραιώς μου είχε ακυρωθεί η κάρτα και είπαν ότι απ' το ΑΤΜ που συνήθως χρησιμοποιείτε εκλάπησαν PIN.
Την ακύρωσαν προληπτικά είπαν..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”