!!! DEVELOPMENT MODE !!!

στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Re: στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Εικόνα

Πως μπορεί ¨Ελληνας να υποστηρίζει αυτά τα δίδυμα αδελφάκια;;;

Απορώ με γνωστούς μου δεξιοστροφους πουτινολάτρεις και συγχρόνως υπερπατριώτες/ακροδεξιοί θρήσκοι
Τι φάση ο συνδυασμός να μισείς Τουρκία και να αγαπάς Ρωσία
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Έχουν εισβάλει σε ξένη χώρα, σκοτώνουν κόσμο και ισοπεδώνουν πόλεις, απειλούν τον κόσμο με πυρηνικά, αρνούνται την ύπαρξη των ουκρανών και τους λένε ότι θα πειστείτε ότι είστε Ρώσοι ακόμα και με το ζόρι, και τώρα ξαφνικά, μετά απο 7-8 μήνες θυμούνται να ζητήσουν συνομιλίες(απευθυνόμενοι "στη Δύση", ούτε καν τη χώρα στην οποία έχουν εισβάλει). Δεν ξέρω πως μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να επιθυμεί να πάρουν κάτι παραπάνω απο 2 μεγάλα Ουκρανικά αρχίδια, κατα προτίμηση στο μέτωπο και όχι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είναι η μόνη δίκαι εξέλιξη :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σενέκας την 13 Οκτ 2022, 22:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Kauldron έγραψε: 13 Οκτ 2022, 20:33
Niki έγραψε: 13 Οκτ 2022, 20:25
Kauldron έγραψε: 13 Οκτ 2022, 20:23

:sal9:
'

Εσύ μόνο όταν πονάς απαντάς έτσι.
Άρα σε πόνεσε.
Ναι, αυτό και τα τσιπάκια των πλυντηρίων.
Τί άλλες μαλακίες θ' ακούσουμε.
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Γαληνός έγραψε: 13 Οκτ 2022, 22:06 Εικόνα

Απορώ με γνωστούς μου δεξιοστροφους πουτινολάτρεις και συγχρόνως υπερπατριώτες/ακροδεξιοί θρήσκοι
Απαντησες μονος σου.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Γαληνός έγραψε: 13 Οκτ 2022, 22:06 Εικόνα

Στην ίδια συμμαχία είναι η Ελλάδα με την Τουρκία, όχι με την Ρωσία.
Έλληνες και τούρκοι περνάνε τα ελληνοτουρκικά σύνορα με ταυτότητα, για να πας Ρωσία θέλεις βίζα.
Ο τούρκος είναι πελάτης της Ρωσίας, ο έλληνας δεν αγοράζει τίποτα, θα μας μαλώσει ο αμερικάνος.
Κατάλαβες την φάση τώρα;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Σενέκας έγραψε: 13 Οκτ 2022, 22:08 Έχουν εισβάλει σε ξένη χώρα, σκοτώνουν κόσμο και ισοπεδώνουν πόλεις, απειλούν τον κόσμο με πυρηνικά, αρνούνται την ύπαρξη των ουκρανών και τους λένε ότι θα πειστείτε ότι είστε Ρώσοι ακόμα και με το ζόρι, και τώρα ξαφνικά, μετά απο 7-8 μήνες θυμούνται να ζητήσουν συνομιλίες(απευθυνόμενοι "στη Δύση", ούτε καν τη χώρα στην οποία έχουν εισβάλει). Δεν ξέρω πως μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να επιθυμεί να πάρουν κάτι παραπάνω απο 2 μεγάλα Ουκρανικά αρχίδια, κατα προτίμηση στο μέτωπο και όχι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είναι η μόνη δίκαι εξέλιξη :102:
https://twitter.com/squatsons/status/15 ... 8321359872
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Σενέκας έγραψε: 13 Οκτ 2022, 22:08 Έχουν εισβάλει σε ξένη χώρα, σκοτώνουν κόσμο και ισοπεδώνουν πόλεις, απειλούν τον κόσμο με πυρηνικά, αρνούνται την ύπαρξη των ουκρανών και τους λένε ότι θα πειστείτε ότι είστε Ρώσοι ακόμα και με το ζόρι, και τώρα ξαφνικά, μετά απο 7-8 μήνες θυμούνται να ζητήσουν συνομιλίες(απευθυνόμενοι "στη Δύση", ούτε καν τη χώρα στην οποία έχουν εισβάλει). Δεν ξέρω πως μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να επιθυμεί να πάρουν κάτι παραπάνω απο 2 μεγάλα Ουκρανικά αρχίδια, κατα προτίμηση στο μέτωπο και όχι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είναι η μόνη δίκαι εξέλιξη :102:
Μαρβελιές.
Οι χώρες σήμερα υπάρχουν, αύριο όχι. Τα σύνορα μετακινούνται. Τι θα πούμε στους απογόνους μας, ότι κάποτε μπορούσες να επιβίωσεις στην επιφάνεια αυτού του πλανήτη χωρίς στολή, αλλά η μια χώρα (χώρα είναι κάτι σα μεγάλο ανοιχτό καταφύγιο) του Παλιού Κόσμου είχε δίκιο οπότε δεν είχαμε άλλη επιλογή;

Πρέπει να ξανα-ανακαλύψουμε τη χαμένη τέχνη του Great Power Settlement.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
hjshiaqwws

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hjshiaqwws »

sharp έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:16 Ερώτηση: αν ο Πούτιν ρίξει πυρηνικά, ποιος πιστεύετε ότι θα φταίει που έπεσαν πυρηνικά; :lol:
Ο Ζελένσκι προφανώς. ΑΝΑΓΚΑΣΕ τον master strategist & πάτησε το κουμπί.
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Οκτ 2022, 22:54
Μαρβελιές.
Οι χώρες σήμερα υπάρχουν, αύριο όχι. Τα σύνορα μετακινούνται. Τι θα πούμε στους απογόνους μας, ότι κάποτε μπορούσες να επιβίωσεις στην επιφάνεια αυτού του πλανήτη χωρίς στολή, αλλά η μια χώρα (χώρα είναι κάτι σα μεγάλο ανοιχτό καταφύγιο) του Παλιού Κόσμου είχε δίκιο οπότε δεν είχαμε άλλη επιλογή;

Πρέπει να ξανα-ανακαλύψουμε τη χαμένη τέχνη του Great Power Settlement.
Μαρβελιές ξε-μαρβελιές, το δίκαιο και το ηθικό το φτιάχνουν οι άνθρωποι, και επειδή είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, έχουμε την τύχη να το πλάσουμε όπως θέλουμε. Θέλεις ζήσεις στο timeline που η Ρωσία επιβραβεύεται για τις ωμές καφρίλες της με "διαπραγματεύσεις"; Εγώ πάντως όχι
"
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

sharp έγραψε: 13 Οκτ 2022, 15:24
nrg έγραψε: 13 Οκτ 2022, 15:02
Αλιόσα έγραψε: 13 Οκτ 2022, 14:33

Οχι ακριβώς καθώς έχει χάσει σχεδον τα μισά εδάφη από αυτά που ειχε καταλάβει πριν λιγους μήνες,

απεχώρησε εντελώς απο τα βορεια αποτυχάνοντας να καταλάβει το Κιέβο έχοντας πολύ μεγάλες απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό, επιπλέον απεχώρησε από την περιοχή του Χαρκόβου και μέρος της Χερσώνας και του Ντομπάς, και ακριβως επειδή δεν τα πάει και πολύ καλά τους τελευταίους μήνες και έχει πολύ μεγάλες απώλειες αναγκάστηκε τώρα να κάνει επιστράτευση και συνεχώς απειλεί με πυρηνικά. Ετσι έχουνε τα πράματα.
Τι πήραν πίσω; 200 χωράφια;

Οι Ουκρανοί τώρα που μιλάμε είναι πολλαπλώς χαμένοι. Απορίας άξιο, μετά από τόση βοήθεια που έλαβαν.
Kαι αν γίνει 2η επίθεση με κρουζ, θα γυρίσουν στο 40.
Αν δεν πολεμούσαν θα ήταν 100% χαμένοι. Περίεργο που δεν το βλέπεις.
Μπορούσαν να συνθηκολογήσουν από την 1η μέρα.
Για να μην σου πω, αρκετά πριν αρχίσει ο πόλεμος.

Δεν ξέρω τι παίζει με τα όπλα που τους δίνουν, αλλά δεν μου φαίνονται και πολύ αποτελεσματικά απέναντι στα κινέζικα λάστιχα και στα τσιπ πλυντηρίων.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

dna replication έγραψε: 13 Οκτ 2022, 22:04 η Ρωσία χρησιμοποιεί τα ιρανικά ντρονς σε μεγαλυτερα μπαράζ, τη νυχτα, κάνοντας εκτοξευσεις απο τη Λευκορωσία που είναι κοντυνότερα στο Κιεβο και η ουκρανική άμυνα έχει το διλλημα να χρησιμοποιήσει πυραυλους 3-4 εκατομυρίων για να αναχαιτίσει ντρον 20.000$ ενώ νεώτεροι τυποι διαπερνούν πλήρως την αεράμυνα

Kyiv Region of Ukraine Hit by Suspected 'Kamikaze' Drones https://www.nytimes.com › World › Europe
8 hours ago — A strike outside Kyiv adds to concerns over Russia's use of 'kamikaze' drones. The weapons are causing havoc in a region that had been spared

https://twitter.com/revishvilig/status/ ... 6115854338
Τελικα τα ιρανικα ντρον πολυ αποτελεσματικα βγηκαν. Ενω τα switchblade τα εφαγε το μαυρο σκοταδι. Στην αρχη εγινε ντορος, οταν τα χρησιμοποιησαν για δυο μερες ακουσαμε οτι ειναι για τα μπαζα, μετα τιποτα
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Οκτ 2022, 14:05
nyxtovios έγραψε: 13 Οκτ 2022, 13:13
GoBzi έγραψε: 13 Οκτ 2022, 12:43

Η στρατιωτική βοήθεια συμπεριλαμβάνει τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγιεινής, ρουχισμό/εξοπλισμό και εννοείται ανεφοδιασμό. Μια ρουκέτα των HIMARS κοστίζει 150 χιλιάρικα, οπότε μιλάμε 1 εκατομμύριο+ για κάθε γέμισμα.

Και ξανά ρωτάω, για ποια ΝΑΤΟικα όπλα μιλάμε; Τα 16 HIMARS;
Τύπε έχουν πάρει άρματα, αντιαρματικά, αντιαεροπορικά, εξοπλισμό οπλίτη, πυροβολικό, πληροφορίες, δορυφόρους, ε τι άλλο θες.
Το δυτικό ινστιτούτο του Κιέλου δίνει τα παρακάτω.
https://www.ifw-kiel.de/topics/war-agai ... t-tracker/

Σε λιγότερο από εννέα μήνες έχει φύγει επισήμως προς την Ουκρανία budget κοντά στα 100δις δολλάρια με τα περίπου 40δις να είναι καθαρά σε όρους αξίας της στρατιωτικής βοήθειας.
Ψύχουλα θα πει κάποιος. Μόνο 16 εκτοξευτές HIMARS θα πει κάποιος άλλος. Ε, πάμε να δούμε τα budgets μερικών χωρών για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της στρατιωτικής βοήθειας.

Ετήσιες αμυντικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων και μισθών σε δις δολλάρια:
Ρωσία: 65.9
Ηνωμένο Βασίλειο: 68.4
Γερμανία: 56.0
Γαλλία: 56.6
Ελλάδα: 7.1
Τουρκία: 15.5
Ισραήλ: 24.3
Κίεβο: ~6
Πολωνία: 13.7
Τσεχία: 3.25
Κίνα: 293.0
ΗΠΑ: 801.0
Ταϊβάν: 19

Ας συνεχίσουν οι γνωστοί άγνωστοι να απαντούν με τουιτεριές και λογοπαίγνια.
:o

Σοβαρά τώρα... Τι γίνεται εκεί στην Ουκρανία;
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

nrg έγραψε: 13 Οκτ 2022, 23:17
sharp έγραψε: 13 Οκτ 2022, 15:24
nrg έγραψε: 13 Οκτ 2022, 15:02

Τι πήραν πίσω; 200 χωράφια;

Οι Ουκρανοί τώρα που μιλάμε είναι πολλαπλώς χαμένοι. Απορίας άξιο, μετά από τόση βοήθεια που έλαβαν.
Kαι αν γίνει 2η επίθεση με κρουζ, θα γυρίσουν στο 40.
Αν δεν πολεμούσαν θα ήταν 100% χαμένοι. Περίεργο που δεν το βλέπεις.
Μπορούσαν να συνθηκολογήσουν από την 1η μέρα.
Για να μην σου πω, αρκετά πριν αρχίσει ο πόλεμος.

Δεν ξέρω τι παίζει με τα όπλα που τους δίνουν, αλλά δεν μου φαίνονται και πολύ αποτελεσματικά απέναντι στα κινέζικα λάστιχα και στα τσιπ πλυντηρίων.
Πράγματι, κι η Ελλάδα μπορούσε να είχε συνθηκολογήσει την 29η Οκτωβρίου 1940.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

:+1:

Μετά τον Νάνο θα συμφωνήσω κι εγώ (εκείνος δυσκολεύεται να το πει στα ίσα και το κάνει καλλιτεχνικό)
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”