!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

ΑΜΕΡΙΚΗ
14
18%
ΚΑΝΑΔΑΣ
10
13%
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
1
1%
ΑΓΓΛΙΑ
1
1%
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
2
3%
ΙΤΑΛΙΑ
10
13%
ΣΟΥΗΔΙΑ
2
3%
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
11
14%
ΡΩΣΙΑ
4
5%
Β. ΚΟΡΕΑ
7
9%
ΑΛΛΗ
15
19%

Σύνολο ψήφων: 77

Άβαταρ μέλους
Bipsco

Re: Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

Κόκκορας έγραψε: 07 Οκτ 2022, 00:17
Navis έγραψε: 07 Οκτ 2022, 00:06 το τι θεωρουμε βρωμικο ή οχι εχει να κανει και με το πως μεγαλωσαμε. πχ για εναν Αγγλο ειναι εμετικο το οτι κραταμε τα κωλοχαρτα στο χωρο του μπανιου σε καλαθο αντι να τα πεταμε στη λεκανε (* ασχετως λογου).
Εχω μπει σε πραγματικα απειρα αγγλικα σπιτια και σε γενικες γραμμες δεν εχω δει καποια διαφορα με Ελλαδα. Ουτε τα παιδια τους στα σχολεια ειναι πιο βρωμικα ή ατημελητα. Εχω μπει και σε αχουρια και στις δυο χωρες.
Και στις δυο χωρες εχω γνωρισει βρωμιαρηδες ή αδιαφορους με την εμφανιση τους (τρυπες στα ρουχα/καλτσες).
Εικόνα

αρκετα υψηλο στην αγγλια,εκπληξη(μηπως το ανεβαζουν καποιοι; :003: μπα και η ιρλανδια ψηλα )
Oι Τούρκοι είναι πιο καθαροί από τους Έλληνες!!! Αν οι Ουκρανοί παραδώσουν τις περιοχές με τους ρωσοφωνους στους ρωσους, τότε το ποσοστό πλυσης χεριων μετά το κατουρημα θα ανέβη. Οι ρωσοι ειναι βρωμυλοι.
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

Επίσης, επειδή οι βορειοελλαδιτες ηταν περισσοτερα χρονια κατω απο τον τουρκικο ζυγό, ειναι πιο καθαροι απο τους πελοποννησιους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Navis έγραψε: 07 Οκτ 2022, 03:36 Η καθαριοτητα του εξωτερικου χωρου ειναι πιο ευκολα μετρησιμη. Και δεν ειναι μονο η καθαριοτητα που εχει σημασια στην αρχικη κουβεντα, αλλα και αλλα μετρησιμα στοιχεια οπως πρασινο, ποιοτητα αερα κλπ.
Και στους δυο τομείς έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Κοίτα την πτώση σε pm2 και την σχέση μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες:

Εικόνα

Π.χ. με την Γερμανία είχαμε σημαντική διαφορά. Τώρα είμαστε στα ίδια επίπεδα:

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null »

Niki έγραψε: 06 Οκτ 2022, 20:39 Κρήτη. :romance-hearteyes: :romance-hearteyes: :romance-hearteyes:
Άμα το πάμε έτσι και εγώ Ρόδος
Georg Von Balkanen έγραψε: 06 Δεκ 2020, 19:38 Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Κόκκορας έγραψε: 06 Οκτ 2022, 23:23
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 16:43
Ερμής έγραψε: 06 Οκτ 2022, 16:08

Για να μας πουν αυτοί που έχουν ζήσει στην Ελβετία. Όχι ο νεροχύτης, οι άλλοι.

Γενικά ρε παιδιά για να θες να μένεις σε χώρα πλην Ελλάδος, Ιταλίας, Νότιας Γαλλιας και Ισπανίας, οταν έχεις λυμμένο το οικονομικό σου, πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα ή που δεν έχεις ζήσει ποτέ στο εξωτερικό και νομίζεις πως είναι όλα όμως οι 5 μέρες του τουρίστα.
man mu γιατί σε χαλάει ένα υποστατικό με αμπέλια κάπου μεταξύ λωζάννης και βεβέ στην βόρεια πλευρά της λίμνης λεμάν, να την βλέπεις πιάτο;
ναι φοβερο 7 μηνες χειμωνα,1800 ωρες ηλιοφανειας πανω απο 80 τα εκατο υγρασια 3,4 μηνες
ακουγεται υπεροχο
για σπηλια
:D πού τα είδες αυτά;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

ρε φίλε, κάποιος λόγος θα υπάρχει που οι ελβετοί ξεκίνησαν να φτιάχουν ρολόγια στο γκαράζ :lol:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Chilloutbuddy έγραψε: 06 Οκτ 2022, 19:26
sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 19:18
Chilloutbuddy έγραψε: 06 Οκτ 2022, 19:11
Ε, αν δεν κάνεις μπάνιο δεν έχεις λόγο να είσαι Ελλάδα, κυριολεκτικά. Ένα πράμα έχει αυτή η χώρα, αυτό το φως με αυτή τη θάλασσα.
Ποιος Αθηναίος κάνει μπάνιο καθημερινά; Ξέρεις πολλούς που πάνε μετά τη δουλειά τους ειδικά αν δεν μένουν/δουλεύουν στα νότια προάστια; Το πολύ καμμιά Κυριακή αφού όμως υποστούν ένα μποτιλιαρισματάκι πρώτα και μετά.

Όλοι λένε, α, ναι η θάλασσα, αλλά στη πράξη κάνουν 20 μπάνια μετά βίας το χρόνο στις διακοπές τους κι αυτό αν δεν προτιμήσουν να πάνε στο Λονδίνο για τα ψώνια τους :smt005:

Συνήθως κάνουν κάπου 10, περισσότερα κάνει αυτός που μένει έξω και κατεβαίνει το καλοκαίρι να δει τους δικούς του. :smt005:
Ε ναι, 10-20 μπάνια το χρόνο είναι εξαιρετικά τεράστια πολυτέλεια, ειδικά σε ελληνικές θάλασσες. Bucket list για το μέσο άνθρωπο.
επισης, ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα. σε αλλα μερη, ακομη και το 100-200 μπανια ειναι εφικτο.

και περα απο τα μπανια, η θαλασσα, ακομη και να την βλεπεις, ειναι πολυτελεια. ανωτερη ποιοτητα ζωης να πινεις καφε φατσα θαλασσα, παρα φατσα μπιγκ μπεν η πυργο αιφελ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 20:04
Υ.Γ Προσωπικά, πάντως γουστάρω περισσότερο το κλίμα της Βόρειας Ευρώπης παρά της
Νότιας Ευρώπης, αν μπορούσε να βρέχει 365 μέρες τον χρόνο στην Ελλάδα θα ήμουν πανευτυχής, αυτό όμως είναι κάτι
το υποκειμενικό.
φιλε αυτο μοιαζει με σοβαρη ασθενεια.

εχεις δει ειδικο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 07 Οκτ 2022, 09:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

talaipwros έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:50
ST48410 έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:47
talaipwros έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:40 Η πηγη της φωτογραφίας, στην πραγματικότητα προσπαθουσε να κολακεψει την πολη

Αν είχα πολλά, πάρα πολλά λεφτά, θα ήταν σχεδόν αδιάφορο. Τι θα ένοιαζε αφού θα μπορούσε να περνάω κάποιους μήνες της ζωής μου σε γιωτ, κάποιους άλλους σε σαλέ, και να ταξιδεύω όπου θέλω και όποτε θέλω;
Να θυμίσουμε οτι απο οσους εχουν αυτό που λες "πολλά, πάρα πολλά λεφτά " για να ζουν σε γιωτ, η μεγαλη πλειοψηφια μενει Αμερικη και Αγγλία και κανεις στην Ελλαδα.

Μπορεις να σκεφτεις κάποιο λόγο;
ναι.

γιατι εκει ειναι η δουλεια απο την οποια βγαζουν τα λεφτα.

γιατι εκει γεννηθηκαν, μεγαλωσαν, και εχουν φιλους και συγγενεις.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Fun fact για τον βροχερό τύπο πιο πάνω, η Κέρκυρα έχει ετησίως περίπου τη διπλάσια βροχή απ το Λονδίνο :102:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 07 Οκτ 2022, 07:43
Κόκκορας έγραψε: 06 Οκτ 2022, 23:23
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 16:43

man mu γιατί σε χαλάει ένα υποστατικό με αμπέλια κάπου μεταξύ λωζάννης και βεβέ στην βόρεια πλευρά της λίμνης λεμάν, να την βλέπεις πιάτο;
ναι φοβερο 7 μηνες χειμωνα,1800 ωρες ηλιοφανειας πανω απο 80 τα εκατο υγρασια 3,4 μηνες
ακουγεται υπεροχο
για σπηλια
:D πού τα είδες αυτά;
Όντως η Ελβετία εκεί στα γαλλόφωνα καντόνια δεν ειναι τοσο χάλι σε θέμα καιρού.
Ίσως ένα τέτοιο μέρος θα επέλεγα αν ήμουν μιλλιονερ στη σύνταξη, απο ομορφιά δε παίζεται, ειδικά απο βεβε μοντρέ και ανάβαση απο το γκόλντεν πας μέχρι τα ορεινα ρουζμοντ και γκστααντ. Η ελβετία έχει πανέμορφη επαρχεία που εικάζω πως την άνοιξη θα είναι ακόμη ομορφότερη. Δυστυχώς την έχω δει μόνο χειμώνα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Οκτ 2022, 09:45 Fun fact για τον βροχερό τύπο πιο πάνω, η Κέρκυρα έχει ετησίως περίπου τη διπλάσια βροχή απ το Λονδίνο :102:
Παίζει πολύ ρόλο πως τη ρίχνει όμως.
Αν είναι ένα ψεκασμα μόνιμο όλη μέρα για μέρες και αν είναι κατακλυσμός για 3 ώρες.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Κόκκορας έγραψε: 07 Οκτ 2022, 00:30
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 20:38
Chilloutbuddy έγραψε: 06 Οκτ 2022, 19:45
Καλά ρίξε μια ματιά σε εκθεσεις-παραστασεις-θεατρα-αφιερωματα σε άλλη ευρωπαικη πρωτεύουσα και έλα πες μου. Βγες μία για ψώνια Ηλισια Πεδια και πες μου. Κάτσε για καφέ έξω απ'το Λούβρο στο πάρκο με τις καστανιές. Μπες μια στην γκαλερί Λαφαγιέτ στον πρώτο όροφο που έχει το ίδιο εκλερ σε 85 διαφορετικές γεύσεις και χρώματα να διαλεξεις. Δες πόσες συναυλίες πάνε λονδινο-παρισι και πόσες έρχονται Αθήνα. Καλά για εστιατόρια μην το πιάνεις καθόλου.

Η Αθήνα καλά είναι για να πάρεις μια μικρή γεύση πολιτισμού, συν τα αρχαία που είναι μοναδικά. Αλλά γεύση μόνο, το κυρίως μενου είναι Ευρώπη.
...

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί πήγες στην Αυστραλία.

Έχουν 86 γεύσεις στα εκλέρ και καλύτερες παραστάσεις;
ανοστα ειναι τα εκλερ τους,καλυτερα γλυκα βρισκεις στην Ελλαδα(με εξαιρεση την εβραικη γειτονια τους,που ειναι σχεδον στο ιδιο επιπεδο με εμας)
το γαμησες και ψόφησε. Είπαμε.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Chilloutbuddy έγραψε: 07 Οκτ 2022, 08:41 ρε φίλε, κάποιος λόγος θα υπάρχει που οι ελβετοί ξεκίνησαν να φτιάχουν ρολόγια στο γκαράζ :lol:
ακούτε ρε τον παλιό, δεν είπα τυχαία το μέρος, έχω μείνει ένα χρόνο. δεν είναι τυχαίο ότι εκεί γηροκομούνε εξόριστους αφρικανούς δικτάτορες
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Navis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navis »

hellegennes έγραψε: 07 Οκτ 2022, 04:24
Navis έγραψε: 07 Οκτ 2022, 03:36 Η καθαριοτητα του εξωτερικου χωρου ειναι πιο ευκολα μετρησιμη. Και δεν ειναι μονο η καθαριοτητα που εχει σημασια στην αρχικη κουβεντα, αλλα και αλλα μετρησιμα στοιχεια οπως πρασινο, ποιοτητα αερα κλπ.
Και στους δυο τομείς έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Κοίτα την πτώση σε pm2 και την σχέση μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες:
Ναι ειναι πολυ θετικο αυτο και μακαρι να μεινει ετσι η' και να βελτιωθει.

Στο θεμα των εξωτερικων χωρων βεβαιως πολλα απο τα προβληματα δημιουργουνται λογω φτωχιας η' ανυπαρκτου κρατους. Για παραδειγμα ακαλαισθητες βιτρινες με "ενοικιαζεται" και σπασμενα τζαμια/γκραφιτι. Αυτη ειναι μια σταθερη εικονα στην πολη μου Ελλαδα (επαρχια), μαζι με γενικοτερη βρωμια στις γωνιες των δρομων, στα πεζοδρομια και κατω απο τα δεντρα. Φταιει το κρατος ? βεβαιως. Φταιει ο πολιτης ? ακομη παραπανω - καποιος αλλωστε κανει ολα αυτα γραφιτι, καποιοι μεγαλωσανε με αυτη την παιδεια μη σεβασμου του κοινου χωρου και της καλαισθησιας.
Παρολα αυτα η πολη μου τυγχανει να εχει ΜΙΑ (και μονο) γειτονια που ειναι σχετικα καθαρη και ευχαριστη στην οψη, χωρις γραφιτι. Κατα τυχη ειναι η γειτονια των ευαγγελικων - ακριβη και ησυχη περιοχη, εκκλησια στο κεντρο γυρω γυρω μονοκατοικιες.
Καποιος κακως θα εβγαζε συμπερασματα εαν κατεβαινε στην πολη μας και περπατουσε μονο σε αυτη τη συνοικια.

Το ιδιο πιστευω και σε αλλες πολεις της Ευρωπης. Στο Λονδινο εχει σιγουρα παρακμιακες περιοχες που σε κανουν να αισθανεσαι αβολα (* οχι παρα πολλες ειναι ηι αληθεια), αλλα και αντιστοιχα μερη που ειναι πεντακαθαρα και ευχαριστα πρωι μεσημερι βραδυ (πχ Νοτιν Χιλ).
Τις προαλλες πηγα ενα ταξιδι Βρυξελες - με εξαιρεση το ιστορικο τετραγωνο (που ειναι μια πλατεια σε μεγεθος οπως ας πουμε η Ομονεια), η υπολοιπη πολη μυριζε ασχημα κατουρλιλα, χωρια τα γκραφιτι. Με την επιστροφη στο Λονδινο γυρισα πραγματικα στον πολιτισμο.

Στην Ελλαδα δε με ενοχλει ιδιαιτερα, γιατι το εχω συνηθισει. Σε εναν ξενο ομως χτυπαει παρα πολυ, πιστεψε με. Δεν ειναι καλη εικονα αυτη που εχει πχ η Θεσσαλονικη, και δε πιανω καν την σχεδιαση της πολης, τα διαμερισματα-κλουβακια, το παρκαρισμα, το ελαχιστο πρασινο μεσα στον αστικο ιστο και βεβαιως αυτη η μποχα οταν μπαινεις στην πολη απο δυτικα (που κανενας δε ξερει τι ακριβως ειναι, αμα ξερετε να μας πειτε).
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”