Αυτό έγραψα κι εγώ και βασικά αυτό ήταν το ερώτημα του νήματος. Οι περισσότεροι απαντούν στο που θα ήθελαν να ζουν αν ήταν οικονομικά άνετοι.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 20:04 Για να πάει να μείνει κάποιος σε ένα μέρος μόνιμα θα πρέπει να βρει εκεί δουλειά και μετά να προσαρμόσει το lifestyle
του βάση της δουλειάς του. Επομένως, τα βασικά κριτήρια για έναν επίδοξο μετανάστη αφορούν τους μισθούς, τα κόστη
κατοικιών, το εκπαιδευτικό σύστημα. την παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Όλα τα άλλα που διαβάζω για φαγητό, παραλιές, θέατρα και κλίμα είναι αρκούντως υποκειμενικά και αφορούν ανθρώπους
που έχουν και 2 λεφτά στην άκρη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;
Re: Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;
Σκανδαλώδης είναι ο νόμος που ψηφίστηκε;wooded glade έγραψε: 06 Οκτ 2022, 19:26Σκανδαλωδώς και σκανδαλωδώς προφανώς.pylothess έγραψε: 06 Οκτ 2022, 17:00ο ΣΥΡΙΖΑ μου έσβησε δάνειο στην Εργατική Εστία ,μου έδωσε και υποτροφία για δωρεάν μεταπτυχιακό + δωρέαν μετακίνηση ανέργων.wooded glade έγραψε: 06 Οκτ 2022, 14:32 Γίνονται εκλογές και κερδίζει ο Σύριζα.
Σε απελπισία αρχίζετε να φέρνετε βόλτα όλες τις ξένες πρεσβείες.
Επειδή ο Σύριζα βαριέται να κλείσει τα σύνορα αλλά και επειδή οι ξένοι είναι πονόψυχοι και λυπούνται που θα βάζετε τα κλάματα, σας δίνεται η ευκαιρία να πάτε σε όποια χώρα θέλετε.
Ποιάν θα διαλέγατε ;
Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είναι που δεν θα φύγω από την Ελλάδα.
Στην πραγματικότητα από το δάνειο τα 3/4 του δανείου πληρώθηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε μόνο το 1/4.
Που είναι το σκάνδαλο;
Πάνε αγόρασε κανένα Nissan Leaf ρε τύπε και άσε την Θεσσαλονίκη στην ησυχία της!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Μα αυτός με το λυμένο οικονομικό πρόβλημα σαν τις εξαιρέσεις θα ζήσει, όχι σαν τον Πακιστανό. Αυτό νομίζω συζητάμε και όπως βλέπουμε μια χαρά ζωή υπάρχει, με πλούτο και διασκεδάσεις κάθε είδους. Και με ωραιότατες κατοικίες στα προάστια.Ερμής έγραψε: 06 Οκτ 2022, 21:50Πες μου πως δεν υπήρχαν γκασταρμπαϊτερ στην Φρανκφούρτη που ζούσαν σαν τους πακιστανούς εδώ. Μη μου αναφέρεις τις εξαιρέσεις.sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 21:39Τι σημαίνει δηλ. προάστιο Φραγκφούρτης; Το θεωρείς παρακατιανό, για πες μας γιατί θα μάς τρελλάνεις στο τέλος. Ξέρεις που μένουν αυτοί της ΕΚΤ (και Έλληνες); Ξέρεις που μένει ο πλουσιώτατος Σημίτης αδερφός του γνωστού πρώην πρωθυπουργού (που έχωσε και την Ελλάδα στο Ευρώ καθότι SPD); Ξέρεις τα προάστια που μένουν όλοι αυτοί πώς τα λένε;Ερμής έγραψε: 06 Οκτ 2022, 21:32 Είπα προάστιο Φρανκφούρτης.
Να διαβάζεις σωστά αν μπορείς.
Μικρές πόλεις δε μου αρέσουν. Αν ήθελα μικρή πόλη τότε σίγουρα δε θα επέλεγα την Ελλάδα. Άμστερνταμ για εμένα είναι μονόδρομος σε αυτό το στυλ
Αλλά Λονδινο;Και δε βάλαμε μέσα και το θέμα της εγκληματικότητας.
Στην θέση σου δεν θα έγραφα με τέτοιο ύφος για πράγματα που αγνοώ.
Αλλά εσύ επιμένεις να μπλέκεσαι επειδή σε ενόχλησε που δεν προτιμάνε όλοι τον Παράδεισο σου. Ρε, μήπως ζηλεύεις;
Και τι δεν μπούχτισες, τον Ολυμπιακό και τον φραπέ;Otto Weininger έγραψε: 06 Οκτ 2022, 21:52 Όλα αυτά που λέτε, Παρίσι, Λονδίνο κλπ είναι για να πηγαίνεις δεκαήμερα και να γυρνάς αν είσαι φραγκάτος. Και η βάση σου να είναι η Ελλάδα.
Ωραία τα εκλέρ, ο Λούβρος, το Λαφαγιέτ κλπ ή οι όπερες, αλλά αυτά σε 3-4 δεκαήμερα εκεί τα μπούχτισες.
Νέγροι μου, σοβαρευτείτε. Να κάνετε διακοπές εκεί που οι άλλοι τραβάνε το λούκι της καθημερινότητας είναι ο σκοπός αν έχετε λεφτά. Όχι να ζείτε εκεί μόνιμα.
Δεν μάς εξηγείτε όμως τι το άσχημο θα είχε να έπιανα αύριο το Λόττο και να επέλεγα ως τόπο κατοικίας μου ένα ωραιότατο σπίτι στο Παρίσι. Αντιθέτως πόσο γκαμάτο να πιάσω ένα σπίτι... πού θέλεις, βάλε...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 06 Οκτ 2022, 22:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Είσαι άσχετος από μοντέρνα τέχνη.
- hellegennes
Δεν είναι ίδιο, είναι σαφώς καλύτερο στην Μεσόγειο. Έχει ήπιους χειμώνες, φυσιολογική άνοιξη και φθινόπωρο και ζεστά καλοκαίρια. Στον Βορρά έχει δροσερά καλοκαίρια, πλέον αν τύχει σε καλή χρονιά και πολύ κακό κλίμα όλον τον υπόλοιπο χρόνο.sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 20:35Ο παλιός, καλός Ελληγενής. Αφού λοιπόν είναι παντού το κλίμα ίδιο δεν ισχύει το επιχείρημα σουhellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2022, 20:34Γιατί, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχει πλέον 30-35 ως 40; Σε πόλεις μάλιστα και σπίτια που δεν είναι φτιαγμένα για να ανταπεξέρχονται σε υψηλές θερμοκρασίες.sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 20:27
Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο έχει 25 ή 30 με 35 και καμμιά φορά 40; Για Αθηνα μιλάμε, με τσιμέντα κλπ όχι στην Αρκαδία στο βουνό όπου ακόμη υπάρχουν δέντρα![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δε μπλεκομαι μια χαρά καταλαβαίνω και καταλαβαίνω ακόμη καλύτερα αυτό που είπα εξαρχής, το οποίο δεν είναι βέβαια για το αν το καλύτερο μέρος είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι υποκειμενικό.sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:02Μα αυτός με το λυμένο οικονομικό πρόβλημα σαν τις εξαιρέσεις θα ζήσει, όχι σαν τον Πακιστανό. Αυτό νομίζω συζητάμε και όπως βλέπουμε μια χαρά ζωή υπάρχει, με πλούτο και διασκεδάσεις κάθε είδους. Και με ωραιότατες κατοικίες στα προάστια.Ερμής έγραψε: 06 Οκτ 2022, 21:50Πες μου πως δεν υπήρχαν γκασταρμπαϊτερ στην Φρανκφούρτη που ζούσαν σαν τους πακιστανούς εδώ. Μη μου αναφέρεις τις εξαιρέσεις.sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 21:39
Τι σημαίνει δηλ. προάστιο Φραγκφούρτης; Το θεωρείς παρακατιανό, για πες μας γιατί θα μάς τρελλάνεις στο τέλος. Ξέρεις που μένουν αυτοί της ΕΚΤ (και Έλληνες); Ξέρεις που μένει ο πλουσιώτατος Σημίτης αδερφός του γνωστού πρώην πρωθυπουργού (που έχωσε και την Ελλάδα στο Ευρώ καθότι SPD); Ξέρεις τα προάστια που μένουν όλοι αυτοί πώς τα λένε;
Στην θέση σου δεν θα έγραφα με τέτοιο ύφος για πράγματα που αγνοώ.
Αλλά εσύ επιμένεις να μπλέκεσαι επειδή σε ενόχλησε που δεν προτιμάνε όλοι τον Παράδεισο σου. Ρε, μήπως ζηλεύεις;![]()
Να ζηλεύω τι ακριβως;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- hellegennes
Αυτή η φωτογραφία είναι τελείως προβοκατόρικη, τραβηγμένη να βλέπει ταράτσες και με τηλεφακό για να φαίνεται χειρότερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πάω στοίχημα πως με τον ίδιο τρόπο βρίσκεις αντίστοιχες φωτο από οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο.hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:34Αυτή η φωτογραφία είναι τελείως προβοκατόρικη, τραβηγμένη να βλέπει ταράτσες και με τηλεφακό για να φαίνεται χειρότερα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Νταξ, μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας
Ναι ΟΚ. Και στην Αθήνα έχει πολλά μέρη που θα μπορούσαν να αντιστοιχούν στην φωτογραφία αυτή. Ωστόσο κάποια πράγματα δεν κρύβονται. Έχουμε πολύ σκουπίδι στην Ελλάδα.hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:34 Αυτή η φωτογραφία είναι τελείως προβοκατόρικη, τραβηγμένη να βλέπει ταράτσες και με τηλεφακό για να φαίνεται χειρότερα.
Γερμανία έχω ταξιδέψει ελάχιστα για δουλειές. Όμως η απουσία σκουπιδιών στους δρόμους, στο συγκεκριμένο μέρος που επισκέφθηκα (δεν ξέρω αν είναι παντού έτσι), ήταν τρομερό contrast με αυτό που συναντώ στην καθημερινότητά μου εδώ.
- hellegennes
Λίγο πιο συγκρίσιμες...
Λονδίνο:

Θεσσαλονίκη:

Λονδίνο:

Θεσσαλονίκη:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
talaipwros
https://www.voria.gr/article/thessaloni ... UywPZOrh9oST48410 έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:39
Ναι ΟΚ. Και στην Αθήνα έχει πολλά μέρη που θα μπορούσαν να αντιστοιχούν στην φωτογραφία αυτή. Ωστόσο κάποια πράγματα δεν κρύβονται. Έχουμε πολύ σκουπίδι στην Ελλάδα.
Γερμανία έχω ταξιδέψει ελάχιστα για δουλειές. Όμως η απουσία σκουπιδιών στους δρόμους, στο συγκεκριμένο μέρος που επισκέφθηκα (δεν ξέρω αν είναι παντού έτσι), ήταν τρομερό contrast με αυτό που συναντώ στην καθημερινότητά μου εδώ.
Η πηγη της φωτογραφίας, στην πραγματικότητα προσπαθουσε να κολακεψει την πολη
Το πάνω μισό και το κάτω δεν τα λες ακριβώς ίδια. Εσύ πού θα προτιμούσες να μένεις;
Η ΘΕσ. ειναι κεντρικα, το Λονδίνο όχι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 182 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
-