!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Με παρεξήγησες, σύντροφε, εγώ προειδοποίησα, εκείνος δεν ήθελε να ακούσει.
Έτσι της βγήκε το όνομα και της Κασσάνδρας, τί νομίζετε? :a035: :102:
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

enterprise-psi έγραψε: 02 Οκτ 2018, 16:32 Εγώ δεν έχω να μετρήσω κάτι, εφόσον υπάρχει το θέλω :lol:
https://www.military1st.eu/lttwb-leathe ... gIMtvD_BwE

Εικόνα

Εικόνα
Spoiler
ersatility of a Leatherman multi-tool on your hand
Ultimate wearability and modern style
High quality Swiss made Ronda 715 movement
Scratch resistant sapphire crystal for added durablity
Rotating bezel
Water resistance up to 200 meters
Date and time functions
Fully customizable design
Adjustable clasp to 1/8" for perfect fit
Durable 17-4 stainless steel bracelet links
DLC carbon-based coating for ultimate scratch and corrosion resistance
Compact and travel-friendly
25-year tread links, 2-years timepiece and 5 -years battery manufacturer's warranty
Strap cutter
Bottle opener
Carbide glass breaker
3/32" Screwdriver
3/16" Screwdriver
Flat Scredriver
#1 -2 Phillips
Pozi-Driv #2
11mm Box wrench
12mm Box wrench
7mm Box wrench
Pozi-Driv #1
File
5/16" Screwdriver
8mm Box wrench
10mm Box wrench
3/8" Box wrench
5mm Hex drive
6mm Hex drive
4mm Hex drive
3mm Hex drive
#2 Square drive
6mm Box wrench
1/4" Socket Drive Adapter
Link tool
Torx #20
Torx #25
Torx #27
Εικόνα

Σε μπρίζωσα;
the end
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

omg kai 3 lol έγραψε: 02 Οκτ 2018, 16:06
Μηχανικός έγραψε: 02 Οκτ 2018, 16:00
enterprise-psi έγραψε: 02 Οκτ 2018, 15:50 και εγώ θέλω :lol:
Θέλω να μετρήσω και τον αέρα που βγάζουν οι ηλεκτρικές σκούπες μου, και τον αέρα που βγαίνει στο αυτοκίνητο.
αν κανεις το αυτονοητο και αλλαξεις φιλτρα και στα δυο πιο φθηνα θα σου βγει
δε φτάνει το σκέτο φιλτρο άνθρακα,
φιλτρο πολυφαινόλης στο αμάξι!
αν εγκλωβιστείς πίσω απο κακοσυντηρημένο ντήζελ σου δινει μερικά δευτερόλεπτα ζωής επιπλέον
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Είχε κοπή μια ντίζα που ανοιγοκλείνει κάποιο αεραγωγό και χρειάστηκε να λύσω όλο το ταμπλό του αυτοκινήτου.
(οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων κάνουν αυτή την δουλειά)
Όλο μέσα το σύστημα των αεραγωγών, ήταν πήχτρα στο χώμα. Έχω όμως κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα σε χωματόδρομους.
Από τότε και καινούργιο φίλτρο καμπίνας να έχω, αποφεύγω να ανοίξω τον αέρα, ανοίγω παράθυρο ακόμα και αν βρέχει.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Chilloutbuddy έγραψε: 02 Οκτ 2018, 14:09 Σήμερα ήρθε ο ταχυδρόμος απ'την Κίνα και μου έφερε μια τρομερή επιστημονική συσκευή που μετράει τα σωματίδια σκόνης στον αέρα
Αυτά ήταν τα αποτελέσματα:

Εικόνα
το γράφημα το βγάζει εκείνο ή απλά κρατάει τιμές; Πολύ ωραίο, 53 ευρώ ήταν μια χαρά απλά και για αυτό το γράφημα, ωραία γνώση.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

enaon έγραψε: 03 Οκτ 2018, 04:40
Chilloutbuddy έγραψε: 02 Οκτ 2018, 14:09 Σήμερα ήρθε ο ταχυδρόμος απ'την Κίνα και μου έφερε μια τρομερή επιστημονική συσκευή που μετράει τα σωματίδια σκόνης στον αέρα
Αυτά ήταν τα αποτελέσματα:

Εικόνα
το γράφημα το βγάζει εκείνο ή απλά κρατάει τιμές; Πολύ ωραίο, 53 ευρώ ήταν μια χαρά απλά και για αυτό το γράφημα, ωραία γνώση.
Μπορεί να το κάνει γιατί βλέπω ένα πορτάκι USB, αλλά δεν ασχολήθηκα, απλά τα έγραφα σε ένα χαρτί κάθε 2 λεπτά.
Δε νομίζω να το ξανακάνω, απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι ο ανεμιστήρας καθαρίζει τον αέρα και μπορώ να μη φοράω μάσκα όλη την ώρα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Eπί τη ευκαιρία, επειδή βλέπω ότι κάποιοι ψήνεστε να το αγοράσετε.

Το συγκεκριμένο μηχανάκι, υπάρχει ένας ειδικός ο οποίος ασχολείται δεκαετίες με τη σκόνη, και έχει στη δουλειά επαγγελματικά μηχανήματα και εργαστηριακές συνθήκες μετρήσεων. Και το έχει συκγρίνει με τις δικές του μετρήσεις σε εργαστήριο, και λέει ότι δουλεύει αρκετά καλά και είναι αρκετά ευαίσθητο για τις περισσότερες εφαρμογές, απλά επειδή ο όγκος του αέρα που περνάει από μέσα του είναι μικρός λόγω μεγέθους της συσκευής, αναγκαστικά κάνει υποθέσεις και πράξεις για να σου πει πόσο είναι ανα κυβικό. Και λέει ότι αν πρόκειται να βασιστείς πάνω στις μετρήσεις του για θέματα υγείας, αλλεργίες, άσθμα, τοξικές σκόνες κλπ, ό,τι τιμή σου βγάζει να τη διπλασιάζεις για σιγουριά.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Χρήσιμο για να βλέπεις σκουριές στο ντεπόζιτο είναι αυτό εδώ :D
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Eιδικά σκουριές στο ντεπόζιτο του αεροσυμπιεστή. Καλά ο δικός μου είναι καινούργιος ακόμα, και τον έχω και χωμένο μέσα σε ξύλινο κουτί, αλλά παλιοί σκουριασμένοι αεροσυμπιεστές καμμιά φορά εκρήγνυνται.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

enterprise-psi έγραψε: 03 Οκτ 2018, 08:24 Χρήσιμο για να βλέπεις σκουριές στο ντεπόζιτο είναι αυτό εδώ :D
Μόλις πείρα ένα τέτοιο για να ελέγξω μια υδρορροή που έχει μισοφράξει. Ακόμη δεν το έχω δοκιμάσει.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Το νου σου σε καινούργια Android δεν δουλεύει , κάτι παίζει με τα permissions, σε ενα παλιό που έχω για ξυπνητήρι, δούλεψε.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

enterprise-psi έγραψε: 03 Οκτ 2018, 09:24 Το νου σου σε καινούργια Android δεν δουλεύει , κάτι παίζει με τα permissions, σε ενα παλιό που έχω για ξυπνητήρι, δούλεψε.
αληθες, κι εμενα μου εκανε νουμερα, και το δουλευω με ενα παλιο λαπτοπ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Τα τελευταία τρία ΣΚ κάνω μια κωλοδουλειά που έπρεπε να γίνει στο σπίτι.

Ήρθε ο φίλος μου και μας έβαλε 4 καινούργιες ντουλάπες. Η συμφωνία ήταν ότι αυτός μόνο κατασκευάζει και βάζει ντουλάπες, τα υπόλοιπα εγώ.

Αυτό σημαίνει για μένα τις εξής δουλειές:

- 1 μέρα κατεδάφιση των παλιών, οι οποίες ήταν γωνιακές, καρφωμένες στον τοίχο και ενωμένες με το ταβάνι. Φασαριόζικη δουλειά γιατί θέλει προσοχή βγάζοντας να κάνεις όσο λιγότερη ζημιά γίνεται στον τοίχο, στο ταβάνι και στους γύψους. Βασικα όπου μπορούσα έβγαζα μία-μία βίδα ή καρφάκι, όπου δεν μπορούσα βαριοπούλα όσο πιό μαλακά γίνεται.

- 1 μέρα επιδιόρθωση τοίχους - ταβάνια. Στοκάρισμα, τρίψιμο, βάψιμο

- 1 μέρα επιδιόρθωση μοκέτες. Η μοκέτες είναι καινούργιες αλλά οι νέες ντουλάπες είναι πιό ρηχές και πλατιές, με αποτέλεσμα η παλιά μοκέτα κάτω απ'την ντουλάπα φαινόταν μπροστά. Κόψιμο, ξυλάκια με καρφάκια, ταινία διπλής όψης, και ένωμα με ακρίβεια και μπλέξιμο τις ίνες για να μη φαίνεται η ραφή.

- 1 μέρα να φτιάξω κουτιά από mdf που μπαίνουν πάνω από τις ντουλάπες για να ενωθούν με το ταβάνι. Και βάψιμο 3 χέρια.

- Η τελευταία δουλειά ήταν η σπαστικότερη δουλειά του κόσμου: Γύψινες κορνίζες :a035:
Το σπίτι έχει κάτι αρχαίες κορνίζες με ένα σωρό γραμμούλες και καμπύλες. Οι οποίες δε βγαίνουν πιά... Που σημαίνει 2 Σάββατα έψαξα όλα τα μαγαζιά του κόσμου ώσπου βρήκα ό,τι κοντινότερο υπήρχε. Και 2 βδομάδες αναμονή να έρθουν. Αλλά φυσικά και πάλι δεν ταιριάζει ακριβώς, το οποίο σημαίνει ένα σωρό πατέντες στην εφαρμογή για να μη φαίνεται το κόψιμο στο μάτι. Επιπλέον, τα ταβάνια φυσικά δεν είναι καθόλου ίσια, και ο γύψος δε λυγίζει. Όπου έβαζα μακρύ κομμάτι καθόταν πάνω στο ταβάνι και έκανε τραμπάλα. Αλλά στις γωνίες έπρεπε να έρθει στο χιλιοστό με κάποιο τρόπο. Που σημαίνει ότι όλα τα μεγάλα κομμάτια τα έκοβα στα τρία και στα τέσσερα και τα έβαζα ένα-ένα με πολύ προσεκτικό στοκάρισμα στις ενώσεις να μη φαίνεται. Επίσης ο γύψος κάνει αυτή την απαίσια ψιλή σκόνη που πάει παντού, που σημαίνει για το παραμικρό κόψιμο ή γυαλοχαρτάρισμα έπρεπε να βγαίνω έξω, μετά πάλι μέσα, ανέβασμα στη σκάλα να δώ αν εφαρμόζει, πάλι έξω για λίγο ακόμα κόψιμο/γυαλοχαρτάρισμα, ξανά πίσω κλπ.

Φρίκη.

Τες πα τώρα είμαι κάπου εδώ. Τα έχω βάλει όλα πάνω και περιμένω να στεγνώσουν για να κάνω το τελευταίο τρίψιμο και να τα βάψω.
Εικόνα

Δεν το ξανακάνω αυτό το πράμα. Μπορεί να γλίτωσα 2-3 χιλιάρικα αλλά δεν αξίζει τόση δουλειά.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2018, 08:21 Eπί τη ευκαιρία, επειδή βλέπω ότι κάποιοι ψήνεστε να το αγοράσετε.

Το συγκεκριμένο μηχανάκι, υπάρχει ένας ειδικός ο οποίος ασχολείται δεκαετίες με τη σκόνη, και έχει στη δουλειά επαγγελματικά μηχανήματα και εργαστηριακές συνθήκες μετρήσεων. Και το έχει συκγρίνει με τις δικές του μετρήσεις σε εργαστήριο, και λέει ότι δουλεύει αρκετά καλά και είναι αρκετά ευαίσθητο για τις περισσότερες εφαρμογές, απλά επειδή ο όγκος του αέρα που περνάει από μέσα του είναι μικρός λόγω μεγέθους της συσκευής, αναγκαστικά κάνει υποθέσεις και πράξεις για να σου πει πόσο είναι ανα κυβικό. Και λέει ότι αν πρόκειται να βασιστείς πάνω στις μετρήσεις του για θέματα υγείας, αλλεργίες, άσθμα, τοξικές σκόνες κλπ, ό,τι τιμή σου βγάζει να τη διπλασιάζεις για σιγουριά.
Μπορει να ανιχνευσει φυτοφαρμακα και καυστικα χημικα;
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ορέστης 35 έγραψε: 14 Οκτ 2018, 05:16 Μπορει να ανιχνευσει φυτοφαρμακα και καυστικα χημικα;
Δεν ξέρω, δε βάζω τέτοια πράγματα στο εργαστήριο. Βασικά φαντάσου ένα φωτοκύτταρο είναι, αν κάποιο συστατικό είναι αόρατο τότε θα έλεγα μάλλον δε θα το πιάνει. Αν έχει καπνό ή ατμό σίγουρα το πιάνει. Πχ αν του φυσήξω ατμό από ηλ. τσιγάρο πάνω του αμέσως πάει απ'το 5 στο 500.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”