AOC έγραψε: 20 Σεπ 2022, 21:13
stavmanr έγραψε: 20 Σεπ 2022, 20:24
Στρακαστρουκας έγραψε: 20 Σεπ 2022, 19:03
Ουνομογγολισμος ξεουνομογγολισμος, ολα αυτα θα ειχαν αποφευχθει αν δεν ειχε υποστηριξει η δυση ενα πραξικοπημα το 2014, του οποιου οι ηγετες αρχισαν να λενε "πας μη φιλοΕυρωπαιστης, προδοτης"
Η Δύση υποστήριξε τον εξευρωπαϊσμό της Ουκρανίας και την αποκόλλησή της από τον ουννομογγολισμό της ανατολικής της πλευράς.
Δεν υπήρξε πραξικόπημα αλλά επανάσταση απέναντι σε ένα καθεστώς που εκτέλεσε πάνω από 100 άτομα με ελεύθερους σκοπευτές από ταράτσες.
Περιμένω τη Ρωσία να εξευρωπαϊστεί εξίσου και να παρατήσει ψευτομαγκιές που δεν της βγαίνουν, δεδομένου ότι είναι ένα μεσαίο κράτος σε οικονομία. Φωνάζοντας αιώνια "πυρηνικά! πυρηνικά!" δεν μπορεί να πατά επάνω σε πτώματα.
Προσωπικά θέλω τη Ρωσία στην Ευρώπη. Αλλά όχι με τέτοια καθεστώτα.
Ναζιστικός οχετός .
Ουνομόγγολοι και μαλακίες.
Πιάσε οποιαδήποτε κινεζική πόλη με 10 εκατομμύρια κατοίκους + και σύγκρινε την με το μπουρδέλο που έχετε φτιάξει στην Αθήνα, ευρωπαίε.
Άντε γεμίσαμε ευρωπαίους της πούτσας.
Τι εμετός ήταν αυτός πάλι; Σε τσίμπησε κάποιο έντομο και έπαθες παράκρουση; Σου επιτέθηκα προσωπικά και δεν το κατάλαβα;
Ουννομογγόλοι είναι οι τύποι. Ήταν, είναι και θα παραμείνουν αν δεν αποφασίσουν να αλλάξουν και να προχωρήσουν μπροστά. Λειτουργούν ακόμα με μεσαιωνικά κοινωνικά και πολιτικά συστήματα. Ανατρέφουν ιδεολογίες μεγαλοϊδεατισμού αλά Τζένκινς Χαν.
Ο άλλος φαντάζεται "Μεγάλη Ρωσία". Σαν τον απέναντι που ονειρεύεται "Μεγάλη Τουρκία".
Οι φοβεροί αυτοί ...ηγέτες έχουν γυρίσει τον πολιτισμό της χώρας τους 300 χρόνια πίσω. Και ειδικά για τη Ρωσία, μιλάμε για χώρα που κάποτε έβγαζε σουπερνόβα πολιτισμού, όπως ο Ντοστογιέφκσι ή ο Τολστόι. Τώρα κατέντησε ένα απέραντο βενζινάδικο, με τον βενζινά να παριστάνει τον μπράβο της γειτονιάς που θα δείρει τους ανταγωνιστές...
Στο άλλο που θέτεις, είμαι ο πρώτος που έχει περιγράψει την Αθήνα ως χαβούζα, και μάλιστα μου την έπεσε άγρια ένας παθιασμένος αθηναιάκιας.
Η Αθήνα είναι παράγωγο μίας λαϊκίστικης πολιτικής των αυθαιρέτων και της τσιμεντοποίησης. Σαν τα μούτρα τους την έκαναν οι πολιτικάντηδές μας, οι οποίοι νόμισαν ότι με το τσιμέντο παράγεται πολιτισμός και οικονομία.
Αλλά, μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου, φυσικά και δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να ζήσω ως μόνιμος κάτοικος Πεκίνου.
Προτιμώ την χαβούζα που ακόμα έχει κάποια δημοκρατικά χαρακτηριστικά, από τις κινέζικες μεγαλουπόλεις που σε εκτελούν σαν το σκυλί χωρίς να λογοδοτήσει ποτέ κανείς.
Κι από ό,τι βλέπω δεν είμαι ο μόνος, εκτός αν μας γράφεις ως κινέζος υπήκοος από το Πεκίνο.