Ειρωνεύτηκα την άποψη ότι όσες γυναίκες είναι στο σπίτι κάθονται, αφού ως γνωστόν μεγαλώνουν παιδιά, οργανώνουν το σπίτι, μαγείρεμα, σκούπισμα, ψώνια και νταντεύουν τον σύζυγο, τού φέρνουν φαγητό, τού σιδερώνουν κλπ.ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Σεπ 2022, 17:40Εννοείς ότι αν κάνει κάποια αυτά που ανέφερες ενώ δεν δουλεύει, κάθεται;sharp έγραψε: 16 Σεπ 2022, 15:16Ξέχασε το "τού"ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Σεπ 2022, 14:40
Εννοείς ότι κάποιος που θέλει να πληρώνει κάποια που κάθεται, θεωρεί τον εαυτό του μαλάκα;
Μπορείς να διευκρινήσεις το "κάθεται";
Πέραν πλάκας, να σηκωθεί το πρωΐ νωρίτερα, να ετοιμάσει τα παιδιά και το πρωϊνό, να τα πάει στο σχολείο, να σιδερώσει τα ρούχα του δουλευταρά, να ψωνίσει φαγητό, να μαγειρέψει το βραδυνό και ενίοτε να φτιαχτεί αν έχουν έξοδο, ώστε να μην τον κάνει ρεζίλι.
Πρέπει όμως να προσθέσω ότι αυτά τα κάνουν όσες δουλεύουν. Εκείνες που δεν δουλεύουν για κάποιο περίεργο λόγο κάνουν λιγώτερα, δηλ. πραγματικά κάθονται. Εδώ ίσως να έχει δίκιο.
Ή κάτι άλλο;
Για μένα το πράγμα είναι πολύ πιο απλό. Μόνον αυτοί που ξέρουν να μαγειρεύουν, να καθαρίζουν, να ψωνίζουν και γενικώς να οργανώνουν ένα σπίτι, είναι ικανοί να αξιολογήσουν τι ακριβώς κάνουν και πόσο καλά το κάνουν, οι άλλοι. Άντρες ή γυναίκες.
Διαφορετικά, θεωρούν εξαιρετικό αυτό που κάνουν οι ίδιοι και ασήμαντο αυτό που κάνουν οι άλλοι.![]()
Έχω ωστόσο παρατηρήσει στον κύκλο μου ότι οι πιο δουλευταρούδες στο σπίτι είναι κάποιες που δουλεύουν και έξω κανονικά. Ίσως έχει να κάνει με το ότι γενικώς δεν τους πηγαίνει το να κάθονται.
Επίσης έχω φίλη που δούλεψε πολύ λίγο, αλλά έκανε όλες τις δουλειές στο σπίτι, παιδιά κλπ. Ο άντρας τώρα πήρε σύνταξη, κάνει όλη μέρα ότι γουστάρει, εκείνη όμως εξακολουθεί να δουλεύει, να πλένει, σιδερώνει, μαγειρεύει