Ο τζίρος μου αυξήθηκε, το κέρδος μου μειώθηκε.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:36 Τύπε, μην το κουράζουμε. Ο τζίρος σου αυξήθηκε; Το κέρδος σου;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?
- hellegennes
Re: Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Εμπεδοκλής
Τύπε, είναι σαν τα βενζινάδικα. 40 ευρώ έβαζα πριν, 40 ευρώ και τώρα. Ε, το ίδιο συμβαίνει και τα σούπερ. Βέβαια εκεί το κέρδος του σούπερμαρκετ είναι στάνταρ ποσοστό και θα το βγάλει είτε σου πουλήσει και τσίχλες, είτε μόνο το κωλόχαρτο.EKPLIKTIKOS έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:40Δεν έχει αντιπροσωπεία κωλοχαρτων. Αν εσύ αγοράσεις ένα κωλοχαρτο κ δε σου μένουν λεφτά για σοκολατες και τσιχλες (είδη πολυτελείας σε σύγκριση με το κωλοχαρτο), από που θα τζιραρει; Μόνο από τα είδη ανάγκης; Η εμπειρία που ειχαμε με την κρίση θα έπρεπε να είναι αρκετή, τα περίπτερα έφαγαν μεγάλη πουτσα. Μεγαλύτερη από όσο θα περίμενε κανείς, αλλά έπαιξε η ψυχολογία άσχημο ρόλο. Η αγορά ήταν σε σοκ.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:16Μαγαζί είναι. Τί τον ενδιαφέρει αν πουλάει δέκα κωλόχαρτα ή ένα στην τιμή των δέκα. Έτσι δουλεύει το εμπόριο. Με τζίρους.mao mao έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:14
τον νοιάζει γιατί θα πέσει ο όγκος των πωλήσεων. Ίσως όχι στο κωλόχαρτο αλλά σε άλλα είδη σίγουρα.
-
Εμπεδοκλής
Πώτς, γκένεν αυτό; Μείωσες το περιθώριο κέρδους σου;hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:43Ο τζίρος μου αυξήθηκε, το κέρδος μου μειώθηκε.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:36 Τύπε, μην το κουράζουμε. Ο τζίρος σου αυξήθηκε; Το κέρδος σου;
- hellegennes
Φυσικά μείωσα το περιθώριο κέρδους μου. Τι συζητάμε; Ακόμα και με μειωμένο περιθώριο κέρδους έχω μικρότερο όγκο πωλήσεων. Αν έμενα στο ίδιο περιθώριο κέρδους, θα είχα μείωση όγκου μεγαλύτερη από την διαφορά στο κέρδος.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:46Πώτς, γκένεν αυτό; Μείωσες το περιθώριο κέρδους σου;hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:43Ο τζίρος μου αυξήθηκε, το κέρδος μου μειώθηκε.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:36 Τύπε, μην το κουράζουμε. Ο τζίρος σου αυξήθηκε; Το κέρδος σου;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Εμπεδοκλής
Τύπε μου τα γραφείς λίγο μπακάλικα. Σόρυ. Θα μειώθηκε το κέρδος σου 1%, μπορεί και για εξωγενείς παράγοντες, και μας λες ότι φτωχυνες.hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:51Φυσικά μείωσα το περιθώριο κέρδους μου. Τι συζητάμε; Ακόμα και με μειωμένο περιθώριο κέρδους έχω μικρότερο όγκο πωλήσεων. Αν έμενα στο ίδιο περιθώριο κέρδους, θα είχα μείωση όγκου μεγαλύτερη από την διαφορά στο κέρδος.
Αφού θα το αγοράζει ακριβότερο, τα ίδια θα κερδίζει. Για τον καταναλωτή θα είναι ακριβότερο, οπότε θα πέσουν οι πωλήσεις. Άρα τελικά θα μειωθεί το κέρδος του.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:16Μαγαζί είναι. Τί τον ενδιαφέρει αν πουλάει δέκα κωλόχαρτα ή ένα στην τιμή των δέκα. Έτσι δουλεύει το εμπόριο. Με τζίρους.mao mao έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:14τον νοιάζει γιατί θα πέσει ο όγκος των πωλήσεων. Ίσως όχι στο κωλόχαρτο αλλά σε άλλα είδη σίγουρα.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:12
Εσύ έμπορας είσαι. Αγοράζεις φθηνά, πουλάς ακριβότερα και τσεπωνεις τη διαφορά. Και δέκα ευρώ να πάει το κωλοχαρτο, θα το πουλάς 13. Τί σε νοιάζει;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 16 Σεπ 2022, 23:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Εμπεδοκλής
Το περιθώριο κέρδους συνήθως είναι ποσοστό. Επίσης, ορισμένα προϊόντα έχουν ανελαστική ζήτηση.sharp έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:55Αφού θα το αγοράζει ακριβότερο, τα ίδια θα κερδίζει. Για τον καταναλωτή θα είναι ακριβότερο, οπότε θα πέσουν οι πωλήσεις. Άρα τελικά θα χάνει.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:16Μαγαζί είναι. Τί τον ενδιαφέρει αν πουλάει δέκα κωλόχαρτα ή ένα στην τιμή των δέκα. Έτσι δουλεύει το εμπόριο. Με τζίρους.mao mao έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:14
τον νοιάζει γιατί θα πέσει ο όγκος των πωλήσεων. Ίσως όχι στο κωλόχαρτο αλλά σε άλλα είδη σίγουρα.
Ουλοι Ευθυβούλη
EKPLIKTIKOS έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:40Δεν έχει αντιπροσωπεία κωλοχαρτων. Αν εσύ αγοράσεις ένα κωλοχαρτο κ δε σου μένουν λεφτά για σοκολατες και τσιχλες (είδη πολυτελείας σε σύγκριση με το κωλοχαρτο), από που θα τζιραρει; Μόνο από τα είδη ανάγκης; Η εμπειρία που ειχαμε με την κρίση θα έπρεπε να είναι αρκετή, τα περίπτερα έφαγαν μεγάλη πουτσα. Μεγαλύτερη από όσο θα περίμενε κανείς, αλλά έπαιξε η ψυχολογία άσχημο ρόλο. Η αγορά ήταν σε σοκ.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:16Μαγαζί είναι. Τί τον ενδιαφέρει αν πουλάει δέκα κωλόχαρτα ή ένα στην τιμή των δέκα. Έτσι δουλεύει το εμπόριο. Με τζίρους.mao mao έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:14
.
Τύπε καλύτερα πάρε τη σοκολάτα και σκούπισε το κώλο με το περιτύλιγμα.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
- hellegennes
Σιγά μην είπα και ότι χρεοκόπησα. Stop editorializing. Είπα ότι μειώθηκε το κέρδος μου, όχι ότι φτώχυνα. Το κέρδος μου μειώθηκε γιατί αυξήθηκαν οι τιμές, δεν υπάρχει κανένας εξωγενής παράγοντας. Ούτε μειώθηκε μόνο 1%.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:54Τύπε μου τα γραφείς λίγο μπακάλικα. Σόρυ. Θα μειώθηκε το κέρδος σου 1%, μπορεί και για εξωγενείς παράγοντες, και μας λες ότι φτωχυνες.hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:51Φυσικά μείωσα το περιθώριο κέρδους μου. Τι συζητάμε; Ακόμα και με μειωμένο περιθώριο κέρδους έχω μικρότερο όγκο πωλήσεων. Αν έμενα στο ίδιο περιθώριο κέρδους, θα είχα μείωση όγκου μεγαλύτερη από την διαφορά στο κέρδος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 17 Σεπ 2022, 00:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ελάχιστα πράγματα έχουν ανελαστική ζήτηση. Επίσης δεν καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί η σχέση της τιμής πώλησης σε αναλογία με τον όγκο πώλησης. Αν σκέφτεσαι να ανοίξεις μαγαζί, καλύτερα άσ' το.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:56Το περιθώριο κέρδους συνήθως είναι ποσοστό. Επίσης, ορισμένα προϊόντα έχουν ανελαστική ζήτηση.sharp έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:55Αφού θα το αγοράζει ακριβότερο, τα ίδια θα κερδίζει. Για τον καταναλωτή θα είναι ακριβότερο, οπότε θα πέσουν οι πωλήσεις. Άρα τελικά θα χάνει.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:16
Μαγαζί είναι. Τί τον ενδιαφέρει αν πουλάει δέκα κωλόχαρτα ή ένα στην τιμή των δέκα. Έτσι δουλεύει το εμπόριο. Με τζίρους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Eθνικοκοινωνιστης
Frappezitis έγραψε: 16 Σεπ 2022, 18:49 Έχουν αρχίσει οι μαλάκες οι νοικοκυραίοι να λένε: "Έρχεται δύσκολος χειμώνας αλλά δεν πειράζει και μεις με μαγκάλι μεγαλώσαμε, θα την βρούμε την άκρη". Άμα την βρείτε, άντε και γαμηθειτε ζώα.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Η φάση είναι ότι πολλά προϊόντα μειώνουν την ποσότητα, ώστε να μην αυξήσουν την τιμή και αυτό δεν το παίρνει πρέφα ο καταναλωτής. Ειδικά στα κωλόχαρτα γίνεται έυκολα, με τον αριθμό των κομματιών και το πόσα είναι σε κάθε ένα, διπλό, τριπλό κλπ. Θα το ξέρεις φαντάζομαι.hellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2022, 00:47Ελάχιστα πράγματα έχουν ανελαστική ζήτηση. Επίσης δεν καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί η σχέση της τιμής πώλησης σε αναλογία με τον όγκο πώλησης. Αν σκέφτεσαι να ανοίξεις μαγαζί, καλύτερα άσ' το.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:56Το περιθώριο κέρδους συνήθως είναι ποσοστό. Επίσης, ορισμένα προϊόντα έχουν ανελαστική ζήτηση.sharp έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:55
Αφού θα το αγοράζει ακριβότερο, τα ίδια θα κερδίζει. Για τον καταναλωτή θα είναι ακριβότερο, οπότε θα πέσουν οι πωλήσεις. Άρα τελικά θα χάνει.
- hellegennes
Εγώ δεν το ξέρω; Το κλασικό βιτάμ (πλάκα και κύπελλο) ήταν 250γρ, 500γρ και 1 κιλό. Τώρα είναι 200γρ, 400γρ και 800γρ. Φυσικά δεν είναι το μόνο προϊόν, συμβαίνει σε πάρα πολλά προϊόντα το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα με αύξηση της τιμής τους. Και ακριβαίνουν και μειώνονται.sharp έγραψε: 17 Σεπ 2022, 00:54Η φάση είναι ότι πολλά προϊόντα μειώνουν την ποσότητα, ώστε να μην αυξήσουν την τιμή και αυτό δεν το παίρνει πρέφα ο καταναλωτής. Ειδικά στα κωλόχαρτα γίνεται έυκολα, με τον αριθμό των κομματιών και το πόσα είναι σε κάθε ένα, διπλό, τριπλό κλπ. Θα το ξέρεις φαντάζομαι.hellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2022, 00:47Ελάχιστα πράγματα έχουν ανελαστική ζήτηση. Επίσης δεν καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί η σχέση της τιμής πώλησης σε αναλογία με τον όγκο πώλησης. Αν σκέφτεσαι να ανοίξεις μαγαζί, καλύτερα άσ' το.Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Σεπ 2022, 23:56
Το περιθώριο κέρδους συνήθως είναι ποσοστό. Επίσης, ορισμένα προϊόντα έχουν ανελαστική ζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- La Bourgeoisie
Καφές σε πλαστικό για έξω...
Στις αρχές του καλοκαιριού 1,70€
Πλέον 2,00€
Κουλούρι 0,50€ πλέον 0,60€
Το ρίξαμε έξω κυρ Στέφανε...
Μισθοί σταθερά, περιμένουμε να πληρωθούμε τον Ιούνιο.
Και πως ζείτε; Επιβιώνουμε δεν ζούμε...
Στις αρχές του καλοκαιριού 1,70€
Πλέον 2,00€
Κουλούρι 0,50€ πλέον 0,60€
Το ρίξαμε έξω κυρ Στέφανε...
Μισθοί σταθερά, περιμένουμε να πληρωθούμε τον Ιούνιο.
Και πως ζείτε; Επιβιώνουμε δεν ζούμε...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 501 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
-