Όχι και τεράστια, μια ζαμπονοφέτα ιστορίας ανάμεσα στο σάντουις Κιεβαν Ρους και Ρωσίας. Εξίσου λετζιτ είναι ως εθνικά αφηγήματα, το θέμα είναι ποιος θα επιβάλλει το δικό του.Σενέκας έγραψε: 15 Σεπ 2022, 13:21Μας ενδιαφέρει, γιατί η περιοχή της Ουκρανίας στον Μεσαίωνα, τον 16ο,17ο..18ο αιώνα είχε τη δική της ιστορική πορεία η οποία σταματάει την εποχή που η περιοχή κατακτήθηκε απο τους Ρώσους, και η σημερινή εισβολή βασίζεται στο κλασικό ρώσικο αυτοκρατορικό αφήγημα ότι όλη αυτή η τεράστια ιστορία, δεν υπάρχει, ότι είναι ένα ψέμα που δημιουργήθηκε κάπου στο 1919 για πολιτικούς. Είναι ο απόλυτος ψεκασμός
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία
- Dwarven Blacksmith
Re: στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία
Αλήθεια, και τα έχω ξαναπεί.Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:20 Αλήθεια ε; Μα το "г" στα Ουκρανικά προφέρεται σαν h. Γι'αυτό έγραψαν το όνομά του με λατινικό αλφάβητο. Το πώς πραγματικά λεγόταν, το βλέπεις από τον τίτλο του πορτραίτου του που είναι στα λατινικά: Bohdan Chmielnicki Exercitus Zaporovien Praefectus, Belli Servilis autor Rebelliumque Cosaccorum et Plebis Ukraynen dux (Μπόχνταν Χμιελνίτσκι, Διοικητής του στρατού τής Ζαπορίζια, Πρωτεργάτης του πολέμου των σκλάβων και της εξέγερσης των Κοζάκων και ηγέτης του Ουκρανικού λαού).
Και όταν ρωτάω αν αυτός μοιάζει με Ρώσο, αναφέρομαι στο όνομα, όχι στην φάτσα που ούτως ή άλλος σε αυτά τα πορτραίτα δεν απεικονίζεται και ακριβώς όπως ήταν.
Το όνομα Богдан είναι κοινό στην Ρωσία και Ουκρανία, όπου οι ρώσοι το προφέρουν ο "γκ" ενώ οι ουκρανοί ως "γ".
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εκτελέσεις είχαμε και στην Ελλάδα, έλληνες εκτελούσαν έλληνες, άσε.Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:31Κι'εδώ στην Βόρεια Μακεδονία, μόλις ήλθαν οι Βούλγαροι στην Κατοχή, τους υποδέχθηκαν σαν ελευθερωτές. Μόλις άρχισαν όμως οι εκτελέσεις ...vagabondo έγραψε: 15 Σεπ 2022, 13:42Κατακτήθηκε τόσο πολύ από τους ρώσους, που Μπογντάν Χμελνίτσκι ζητούσε γονυπετής από τον τσάρο Αλέξιο το 1648 με γράμμα του, να τους συμπεριλάβει στο βασίλειό του για να απαλλαγούν από τους Πολωνούς δημοκράτες - δυτικούς.Σενέκας έγραψε: 15 Σεπ 2022, 13:21 Μας ενδιαφέρει, γιατί η περιοχή της Ουκρανίας στον Μεσαίωνα, τον 16ο,17ο..18ο αιώνα είχε τη δική της ιστορική πορεία η οποία σταματάει την εποχή που η περιοχή κατακτήθηκε απο τους Ρώσους, και η σημερινή εισβολή βασίζεται στο κλασικό ρώσικο αυτοκρατορικό αφήγημα ότι όλη αυτή η τεράστια ιστορία, δεν υπάρχει, ότι είναι ένα ψέμα που δημιουργήθηκε κάπου στο 1919 για πολιτικούς. Είναι ο απόλυτος ψεκασμός![]()
Με ένα γράμμα σε όνομα προσπαθείς να βγάλεις τους ουκρανούς άλλο έθνος (μπορεί και είδος, όλα να τα περιμένεις από αμερικανάκια).
Occasio facit furem
Γιατί το κουράζουμε, αφού η επιγραφή είναι γραμμένη με λατινικό αλφάβητο; Bohdan γράφει, δεν γράφει Bogdan. Η προσωπογραφία αυτή έγινε το 1651, ενώ ζούσε ο Χμιελνίτσκι. Λες να μη την ενέκρινε; Η να απέριψε τον τίτλο Plebis Ukraynen dux γιατί οι Ουκρανοί είναι τεχνητό έθνος.vagabondo έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:40Αλήθεια, και τα έχω ξαναπεί.Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:20 Αλήθεια ε; Μα το "г" στα Ουκρανικά προφέρεται σαν h. Γι'αυτό έγραψαν το όνομά του με λατινικό αλφάβητο. Το πώς πραγματικά λεγόταν, το βλέπεις από τον τίτλο του πορτραίτου του που είναι στα λατινικά: Bohdan Chmielnicki Exercitus Zaporovien Praefectus, Belli Servilis autor Rebelliumque Cosaccorum et Plebis Ukraynen dux (Μπόχνταν Χμιελνίτσκι, Διοικητής του στρατού τής Ζαπορίζια, Πρωτεργάτης του πολέμου των σκλάβων και της εξέγερσης των Κοζάκων και ηγέτης του Ουκρανικού λαού).
Και όταν ρωτάω αν αυτός μοιάζει με Ρώσο, αναφέρομαι στο όνομα, όχι στην φάτσα που ούτως ή άλλος σε αυτά τα πορτραίτα δεν απεικονίζεται και ακριβώς όπως ήταν.
Το όνομα Богдан είναι κοινό στην Ρωσία και Ουκρανία, όπου οι ρώσοι το προφέρουν ο "γκ" ενώ οι ουκρανοί ως "γ".
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:53Γιατί το κουράζουμε, αφού η επιγραφή είναι γραμμένη με λατινικό αλφάβητο; Bohdan γράφει, δεν γράφει Bogdan. Η προσωπογραφία αυτή έγινε το 1651, ενώ ζούσε ο Χμιελνίτσκι. Λες να μη την ενέκρινε; Η να απέριψε τον τίτλο Plebis Ukraynen dux γιατί οι Ουκρανοί είναι τεχνητό έθνος.vagabondo έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:40Αλήθεια, και τα έχω ξαναπεί.Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:20 Αλήθεια ε; Μα το "г" στα Ουκρανικά προφέρεται σαν h. Γι'αυτό έγραψαν το όνομά του με λατινικό αλφάβητο. Το πώς πραγματικά λεγόταν, το βλέπεις από τον τίτλο του πορτραίτου του που είναι στα λατινικά: Bohdan Chmielnicki Exercitus Zaporovien Praefectus, Belli Servilis autor Rebelliumque Cosaccorum et Plebis Ukraynen dux (Μπόχνταν Χμιελνίτσκι, Διοικητής του στρατού τής Ζαπορίζια, Πρωτεργάτης του πολέμου των σκλάβων και της εξέγερσης των Κοζάκων και ηγέτης του Ουκρανικού λαού).
Το οτι έγινε, το βλέπεις από το τελικό αποτέλεσμα: άλλο έθνος που δεν είναι Βούλγαροι, εδώ στην Βόρεια Μακεδονία. Δεν σημαίνει ότι παντού όπου γίνονται εκτελέσεις δημιουργείται νέο έθνος όμως.vagabondo έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:44Εκτελέσεις είχαμε και στην Ελλάδα, έλληνες εκτελούσαν έλληνες, άσε.Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:31Κι'εδώ στην Βόρεια Μακεδονία, μόλις ήλθαν οι Βούλγαροι στην Κατοχή, τους υποδέχθηκαν σαν ελευθερωτές. Μόλις άρχισαν όμως οι εκτελέσεις ...vagabondo έγραψε: 15 Σεπ 2022, 13:42Κατακτήθηκε τόσο πολύ από τους ρώσους, που Μπογντάν Χμελνίτσκι ζητούσε γονυπετής από τον τσάρο Αλέξιο το 1648 με γράμμα του, να τους συμπεριλάβει στο βασίλειό του για να απαλλαγούν από τους Πολωνούς δημοκράτες - δυτικούς.![]()
Με ένα γράμμα σε όνομα προσπαθείς να βγάλεις τους ουκρανούς άλλο έθνος (μπορεί και είδος, όλα να τα περιμένεις από αμερικανάκια).
Και φυσικά δεν είναι η διαφορά Ρώσων και Ουκρανών ένα γράμμα. Ακόμη και να μπερδεύονταν μερικοί γιά το τι είναι, φρόντισε ο Πούτιν να μην έχουν καμμία αμφιβολία γιά το τι είναι ο λαός που κατοικεί στην Ουκρανία: Ουκρανοί.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άλλο το η Ουκρανία τεχνητό έθνος και άλλο το η Ουκρανία στην σημερινή της μορφή τεχνητό έθνος.
Την Οδυσσό, την Σεβαστούπολη, το Ντονμπάς κτλ τα έχτισαν η ΕΣΣΔ και η Ρωσική αυτοκρατορία.
Η Οδυσσός έχει αγάλματα της Αικατερίνης και του Λένιν, δεν είναι ουκρανική πόλη.
Την Οδυσσό, την Σεβαστούπολη, το Ντονμπάς κτλ τα έχτισαν η ΕΣΣΔ και η Ρωσική αυτοκρατορία.
Η Οδυσσός έχει αγάλματα της Αικατερίνης και του Λένιν, δεν είναι ουκρανική πόλη.
- Sid Vicious
To Βogdan/Bohdan δεν ειναι Ρωσικο ονομα ετσι κι αλλιως, ειναι γενικοτερο Σλαβικοvagabondo έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:40Αλήθεια, και τα έχω ξαναπεί.Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:20 Αλήθεια ε; Μα το "г" στα Ουκρανικά προφέρεται σαν h. Γι'αυτό έγραψαν το όνομά του με λατινικό αλφάβητο. Το πώς πραγματικά λεγόταν, το βλέπεις από τον τίτλο του πορτραίτου του που είναι στα λατινικά: Bohdan Chmielnicki Exercitus Zaporovien Praefectus, Belli Servilis autor Rebelliumque Cosaccorum et Plebis Ukraynen dux (Μπόχνταν Χμιελνίτσκι, Διοικητής του στρατού τής Ζαπορίζια, Πρωτεργάτης του πολέμου των σκλάβων και της εξέγερσης των Κοζάκων και ηγέτης του Ουκρανικού λαού).
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Η Ουκρανία ήταν μέλος τής ΕΣΣΔ. Δεν ταυτίζεται η ΕΣΣΔ με την Ρωssία.AOC έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:59Άλλο το η Ουκρανία τεχνητό έθνος και άλλο το η Ουκρανία στην σημερινή της μορφή τεχνητό έθνος.
Στα Σκόπια να δείς, έχει αγάλματα του Ιουστινιανού, του τσάρου Σαμουήλ και τού Τίτο. Ούτε Βυζαντινή είναι η Βόρειος Μακεδονία, ούτε Βουλγάρικη ούτε Σερβικη/Κροατική.
1.
Ναι, οπως αυτοί που κατοικούνε στην Θεσσαλία είναι Θεσσαλοί και αυτοί που κατοικούνε στην Ήπειρο, Ηπειρώτες.Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:57 Ακόμη και να μπερδεύονταν μερικοί γιά το τι είναι, φρόντισε ο Πούτιν να μην έχουν καμμία αμφιβολία γιά το τι είναι ο λαός που κατοικεί στην Ουκρανία: Ουκρανοί.
Occasio facit furem
Είναι ατόφιοι απόγονοι του Μεγαλέκου.Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 15:09Η Ουκρανία ήταν μέλος τής ΕΣΣΔ. Δεν ταυτίζεται η ΕΣΣΔ με την Ρωssία.AOC έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:59Άλλο το η Ουκρανία τεχνητό έθνος και άλλο το η Ουκρανία στην σημερινή της μορφή τεχνητό έθνος.
Στα Σκόπια να δείς, έχει αγάλματα του Ιουστινιανού, του τσάρου Σαμουήλ και τού Τίτο. Ούτε Βυζαντινή είναι η Βόρειος Μακεδονία, ούτε Βουλγάρικη ούτε Σερβικη/Κροατική.
Occasio facit furem
Ασφαλώς, αν πολεμούσαν Ελληνες εισβολείς, προφανώς οι Ηπειρώτες θα ήταν άλλο έθνος. Πώς νομίζεις ότι δημιουργούνται όλα τα έθνη;vagabondo έγραψε: 15 Σεπ 2022, 15:10Ναι, οπως αυτοί που κατοικούνε στην Θεσσαλία είναι Θεσσαλοί και αυτοί που κατοικούνε στην Ήπειρο, Ηπειρώτες.Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:57 Ακόμη και να μπερδεύονταν μερικοί γιά το τι είναι, φρόντισε ο Πούτιν να μην έχουν καμμία αμφιβολία γιά το τι είναι ο λαός που κατοικεί στην Ουκρανία: Ουκρανοί.
Νομίζεις ότι τώρα μετά τον πόλεμο υπάρχει περίπτωση οι Ουκρανοί να σκεφθούν ότι μπορεί και να είναι Ρώσοι;
1.
-
Σκαρταδος 4
Την μαλακια στο τσεπακι την έχειςLeporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 15:13Ασφαλώς, αν πολεμούσαν Ελληνες εισβολείς, προφανώς οι Ηπειρώτες θα ήταν άλλο έθνος. Πώς νομίζεις ότι δημιουργούνται όλα τα έθνη;vagabondo έγραψε: 15 Σεπ 2022, 15:10Ναι, οπως αυτοί που κατοικούνε στην Θεσσαλία είναι Θεσσαλοί και αυτοί που κατοικούνε στην Ήπειρο, Ηπειρώτες.Leporello έγραψε: 15 Σεπ 2022, 14:57 Ακόμη και να μπερδεύονταν μερικοί γιά το τι είναι, φρόντισε ο Πούτιν να μην έχουν καμμία αμφιβολία γιά το τι είναι ο λαός που κατοικεί στην Ουκρανία: Ουκρανοί.
Νομίζεις ότι τώρα μετά τον πόλεμο υπάρχει περίπτωση οι Ουκρανοί να σκεφθούν ότι μπορεί και να είναι Ρώσοι;
Ηπειρώτες Θεσσαλοί κτλ στην αρχαιότητα πολέμησαν όλοι με όλους αναμεταξύ τους
Χωρίστηκαν σε διαφορετικά έθνη, ή μήπως μετά τον πόλεμο δεν ήθελαν κάποιοι να ανήκουν στο ελληνικό έθνος;
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Γενικά δεν ξέρετε ποιοι Ουκρανοί σκέφτονται πως είναι Ρώσοι και ποιοί δεν σκέφτονται...
Υπάρχει καλό γαλλικό ρεπορτάζ στο Ντομπάς, για το ποιανού τον στρατό περιμένουν οι ντόπιοι...
Επιπλέον ρωσική συμπάθεια υπάρχει πχ και στην Οδυσσό που σήκωσαν αυτή την σημαία...

Οι κάτοικοι στην Ανατολική και στην νότια Ουκρανία δεν θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσπάθεια να πειστούν πως είναι Ρώσοι, φαίνεται και με ποιά κριτήρια ψήφισαν τον Γιανουκόβιτς.
Όλα αυτά τα γράφω για το ποιές περιοχές τεχνικά θα μπορούσαν σχετικά εύκολα να αφομοιώθουν.
Τώρα βάση των επιδόσεων τους δύσκολα να φτάσουν ως εκεί.
Υπάρχει καλό γαλλικό ρεπορτάζ στο Ντομπάς, για το ποιανού τον στρατό περιμένουν οι ντόπιοι...
Επιπλέον ρωσική συμπάθεια υπάρχει πχ και στην Οδυσσό που σήκωσαν αυτή την σημαία...

Οι κάτοικοι στην Ανατολική και στην νότια Ουκρανία δεν θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσπάθεια να πειστούν πως είναι Ρώσοι, φαίνεται και με ποιά κριτήρια ψήφισαν τον Γιανουκόβιτς.
Όλα αυτά τα γράφω για το ποιές περιοχές τεχνικά θα μπορούσαν σχετικά εύκολα να αφομοιώθουν.
Τώρα βάση των επιδόσεων τους δύσκολα να φτάσουν ως εκεί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AOC την 15 Σεπ 2022, 15:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 1712 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
-
- 17 Απαντήσεις