Από εκεί και πέρα, ακόμη και στα s/m παίζουν παρτίδες (εποχιακά) και σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι την καλή ποιότητα μπορείς να την εξασφαλίσεις μόνον αν έχεις καλές σχέσεις με τους επαγγελματίες στην περιοχή σου.
Έχω πάρει πολύ καλά κρέατα από s/m και ψιλομάπα κρέατα από παραδοσιακά και ακριβότερα χασάπικα. Όπως βρίσκω πάντα πολύ καλύτερης ποιότητας φρούτα και λαχανικά στο πρώην μπακάλικο και νυν μινι μάρκετ της γειτονιάς μου, από τα αντίστοιχα βιολογικά σε μαγαζιά ή πάγκους της λαϊκής.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν κάνει το ράσο τον παπά, παίδες. Ισχύει και για την κουζίνα.
Και θα προσθέσω ότι η παραδοσιακή καρμπονάρα ήταν απολύτως... λαϊκιά συνταγή.
Οκ, δεν είμαι αρνητής των γκουρμέ και των πειραματισμών αλλά κάπου έλεος όταν προβάλλεται ως η εκλέπτυνση της γεύσης, το πειραγμένο κοπυπάστε λαϊκών συνταγών μιας χώρας σε μια άλλη.
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2022, 16:06
Και θα προσθέσω ότι η παραδοσιακή καρμπονάρα ήταν απολύτως... λαϊκιά συνταγή.
Οκ, δεν είμαι αρνητής των γκουρμέ και των πειραματισμών αλλά κάπου έλεος όταν προβάλλεται ως η εκλέπτυνση της γεύσης, το πειραγμένο κοπυπάστε λαϊκών συνταγών μιας χώρας σε μια άλλη.
Καλά, νομίζουν ότι ανακαλύπτουν την Αμερικη οι πιτσιρικάδες
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2022, 16:06
Και θα προσθέσω ότι η παραδοσιακή καρμπονάρα ήταν απολύτως... λαϊκιά συνταγή.
Οκ, δεν είμαι αρνητής των γκουρμέ και των πειραματισμών αλλά κάπου έλεος όταν προβάλλεται ως η εκλέπτυνση της γεύσης, το πειραγμένο κοπυπάστε λαϊκών συνταγών μιας χώρας σε μια άλλη.
Καλά, νομίζουν ότι ανακαλύπτουν την Αμερικη οι πιτσιρικάδες
Είχαμε ήδη παρέμβαση από έναν ημιανήλικο μάστερ στο προηγούμενο ποστ.
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2022, 16:06
Και θα προσθέσω ότι η παραδοσιακή καρμπονάρα ήταν απολύτως... λαϊκιά συνταγή.
Οκ, δεν είμαι αρνητής των γκουρμέ και των πειραματισμών αλλά κάπου έλεος όταν προβάλλεται ως η εκλέπτυνση της γεύσης, το πειραγμένο κοπυπάστε λαϊκών συνταγών μιας χώρας σε μια άλλη.
Καλά, νομίζουν ότι ανακαλύπτουν την Αμερικη οι πιτσιρικάδες
Είχαμε ήδη παρέμβαση από έναν ημιανήλικο μάστερ στο προηγούμενο ποστ.
Αλλά του έχω αδυναμία, τι να κάμω.
Με κίνδυνο να αποκαλύψω ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αν δεν απατώμαι ήταν γύρω στα 70ς που η καρμπονάρα εθεωρήτο εξωτικό φρούτο, λίγο πριν εμφανιστεί το Καλτσόνε στις πιτσαρίες, που κάποιοι το έλεγαν Σκαλτσόνε
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2022, 16:06
Και θα προσθέσω ότι η παραδοσιακή καρμπονάρα ήταν απολύτως... λαϊκιά συνταγή.
Οκ, δεν είμαι αρνητής των γκουρμέ και των πειραματισμών αλλά κάπου έλεος όταν προβάλλεται ως η εκλέπτυνση της γεύσης, το πειραγμένο κοπυπάστε λαϊκών συνταγών μιας χώρας σε μια άλλη.
Τα περισσότερα ιταλικά πιάτα είναι λαϊκά αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως π.χ Ragu Bolognese από Emilia Romana .
Η carbonara όπως και άλλα δύο πιάτα της Ρώμης βασίζονται ιστορικά σε ένα πιάτο βάσης που δεν είναι άλλο από το Cacio e pepe .
Τα άλλα δύο είναι είναι η Amatriciana και η Gricia.