Thor έγραψε: 07 Σεπ 2022, 17:32
OANNHSEA έγραψε: 07 Σεπ 2022, 17:21
Thor έγραψε: 07 Σεπ 2022, 16:52
Απο που καταλαβαινεις οτι,εσυ δεν εχεις υποστει πλυση εγκεφαλου από μία παραμυθιασμένη - ξεφτιλισμένη κοινωνία και την εχουν υποστει οι υπολοιποι 7.752.999.999;
Καλή ερώτηση.
Η απάντηση είναι απλή: έχεις ακούσει ποτέ κάποιον άλλον να δίνει προς το κοινό, τις ιδέες που δίνω εγώ;
Ποιά κοινωνία είναι αυτή που θα πει ότι οι ποδοσφαιριστές είναι άχρηστα τομάρια και είσαστε ηλίθιοι που τους έχετε σαν είδωλα;
Ποιά κοινωνία είναι αυτή που θα θελήσει να χάσει όλη αυτή τη γελοία και σάπια υποκουλτούρα του ποδοσφαίρου;
Απλά κοίτα τριγύρω σου - όλες οι χώρες, όλες οι κοινωνίες του κόσμου σχίζονται για το ποδόσφαιρο!!!
Όπως το ίδιο με τα προϊόντα καπνού - ο κόσμος πεθαίνει παντού στον πλανήτη, αλλά κανείς δεν νοιάζεται...
ΥΓ
Ένα άλλο απλό παράδειγμα:
Πριν από 18 χρόνια ξεκίνησα να προωθώ στους γύρω, στο νετ και αλλού, το χαρούπι.
Με κοιτούσαν σαν βλαμμένο ή μου απαντούσαν (ακόμα και στο παλιό φόρουμ) εντελώς υποτιμητικά για το θέμα αυτό - όπως περίπου κάνουν σήμερα σε ένα άλλο θέμα για την κάνναβη... Η σάπια κοινωνία είχε δώσει στο χαρούπι την θέση "τροφή χοίρων" και αυτό ήταν!!! Οτιδήποτε άλλο είναι γελοιότητα να το συζητάμε...
Σήμερα, αυτό το φυτό έχει αρχίσει να παίρνει τη θέση που του αξίζει πραγματικά στην διατροφή μας...
Εξαιτίας μου; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!! Εγώ απλώς υποστήριζα μία λογική θέση όπου μπορούσα...
Ήταν άλλοι που έκαναν επενδύσεις στον τομέα και κάποιοι άλλοι που είχαν πραγματικά θέση για να δώσουν πληροφορίες στα δίποδα ζώα...
.
Και το οξυγονο που σου ειναι απαραιτητο για να ζησεις,ειναι η αιτια που γηρασκουν τα κυτταρα σου.
Τι να κανουμε,να το κοψουμε;
Και το τσιγαρο που τοσο αποστρεφεσαι,εχει φαει μπαν σε ολο το πλανητη,παρολο που προσφερει αγχολυτικη επιδραση.
Θα σ'το πω αλλιως,οι σκεψεις που κανεις,ειναι οι σκεψεις που κανει ενας δεκαχρονος.
Θυμαμαι τον εαυτο μου πριν κατι δεκαετιες που αναρωτιοταν με την ιδια αφελεια λογω του νεου της ηλικιας,ολα αυτα που αραδιαζεις τωρα εσυ,νομιζοντας οτι ανακαλυψες το τροχο.
Πρεπει να το παρεις αποφαση και να προχωρησεις,πρεπει να ωριμασεις και να αφησεις τη σκεψη σου να φτασει επιτελους τη βιολογικη σου ηλικια.
Τότε κάνε σκέψεις που κάνει ένας 40χρόνος και περίμενε με το πουλί στο χέρι...
Δεν αγχώνομαι από τις μαλακίες σας - γιατί αυτές τις μαλακίες μου τις έλεγαν και στην ευρύτερη οικογένεια μου.
Π.χ. ο ξάδερφος μου (με περνάει 15 χρόνια), μου την έλεγε βαριά όταν έλεγα πάντα για ανακύκλωση - η κόρη του πήρε πτυχίο και δουλεύει πάνω στην ανακύκλωση...
Οπότε όταν ξυπνήσετε από τον βαθύ όνειρο που ζείτε, συνήθως με πολύ τρανταχτό τρόπο, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι γράφω...
Μέχρι τότε, εφησυχάστε: γιατί ως γνωστόν εσείς είσαστε οι μεγάλοι με τις γνώσεις, και άλλοι είναι οι μπέμπηδες που δεν ξέρουν τίποτα...
Δεν ανησύχησεν ο Νέρων όταν άκουσε
του Δελφικού Μαντείου τον χρησμό.
«Τα εβδομήντα τρία χρόνια να φοβάται.»
Είχε καιρόν ακόμη να χαρεί.
Τριάντα χρονώ είναι. Πολύ αρκετή
είν’ η διορία που ο θεός τον δίδει
για να φροντίσει για τους μέλλοντας κινδύνους.
Τώρα στην Ρώμη θα επιστρέψει κουρασμένος λίγο,
αλλά εξαίσια κουρασμένος από το ταξίδι αυτό,
που ήταν όλο μέρες απολαύσεως —
στα θέατρα, στους κήπους, στα γυμνάσια…
Των πόλεων της Αχαΐας εσπέρες…
Α των γυμνών σωμάτων η ηδονή προπάντων…
Αυτά ο Νέρων. Και στην Ισπανία ο Γάλβας
κρυφά το στράτευμά του συναθροίζει και το ασκεί,
ο γέροντας ο εβδομήντα τριώ χρονώ.
Κωσταντίνος Καβάφης. 1918 Η διορία του Νέρωνος
.