Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό;Πασιφάη έγραψε: 02 Σεπ 2022, 21:54 τα χεράκια μου και του άντρα μου για τη δουλειά που έχουμε ρίξει και μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?
Re: Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
-
giorgos mpekos
εσύ όλα τα έχεις κάνει ίσα κι ομοια λες.? κι δεν έχεις ματια κι αυτιά να βλέπειςΠασιφάη έγραψε: 02 Σεπ 2022, 21:54Είναι ντροπιαστικό να βρίζω τον Τσίπρα, ενώ ας πούμε είναι μαγκιά να βρίζω τους άλλους;giorgos mpekos έγραψε: 02 Σεπ 2022, 21:03ειναι ντροπιαστικό για.σενα και για κανένα άλλο που μόλις χαρακτηρίσες έτσι τον τσιπραΠασιφάη έγραψε: 27 Αύγ 2022, 22:42
Εσύ κάνεις λάθος Μπέκο μου. Ο Τσίπρας είναι ληστοσυμμορίτης ολκής. Και για να'χουμε καλό ρώτημα Μπέκο μου, πόσα επιδόματα έπαιρνες και στα κόψανε; Κι επίσης Μπέκο μου, εγώ γιατί να πλερώνω εισφορά αλληλεγγύης Μπέκο μου; Μήπως μου περισσεύει;
Α και ..Μπέκο μου. Οι καρχαρίες τρώνε από παντού, ανεξαρτήτως. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου.
Και για να μην σε πιάσει κρίση πανικού Μπέκο μου, παλαιότερα κι εγώ ψήφιζα ΣΦΥΡΙΖΑ. Απλά έπαψα να είμαι μαλέας Μπέκο μου.
Κόβεαι εδώ η κουβέντα. Μπέκο μου.
Μη διαννοηθεί κανείς και μου χρεώσει ταμπέλα ΝΔ, θα γίνουμε κώλος.
που ποτέ δεν εφαγε δεν έκανε σκάνδαλα και νοιάστηκε για τους απλούς φτωχούς ανθρώπους και.οχι για το.τι συμφέρον μπορεί
να έχει ένας μεγάλο καρχαρίας σε βάρος.ενοσ φτωχού.εγω που παλιά ψήφισα πασοκ αλλά δε συμπαθούσα πολύ καποιουσ πολιτευτές και γι'αυτό έπαψα να το στηρίζω.οταν εωδσε μια τελευταία
πισοπλατη μαχαίρια με το να εξηπηρετει τα συμφέροντα και τα σχέδια της νδ.ανεξσρητα
τι λέει ο Ανδρουλάκις που δεν τον εμποστευομαι ακόμη και τώρα.μιας και γνωρίζω τις τακτικές του.εσυ ποτέ ψήφισες συριζα για πες?συγνώμη μήπως μιλάς από το Σκαι γιατί μόνο εκεί λένε κάτι τέτοια
Και από εκεί πολεμάνε όποιον θέλει να ξεκαθαρίσει και να βοηθήσει
Όπως και από τα αλλα περισσότερα μμε
Η τα πολυακους η συμβαίνει κάτι άλλο,?![]()
Άκουσε κάτι Μπέκο μου, εγώ ψηφιζα ΨΥΡΙΖΑ επί Αλαβάνου, τότε που ήμανε βλαμμένη ονειροπόλα και πίστευα πως η Αριστερά είναι πάνω απ'όλα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και έλεγα ''δεν μπορεί να γίνει ποτέ σαν τους άλλους κάφρους''
Αργότερα συνειδητοποίησα που λες Μπέκο μου, οτι όλοι κοιτάζουν την τσέπη τους, είναι άπληστοι και το μόνο πραγματικό τους νοιάξιμο είναι να γίνουν καρεκλοκένταυροι. Ξέρεις γιατί Μπέκο μου; Διότι θα σου πετάξουν 10 ψίχουλα εκεί χάμω για να το βουλώνεις και να λες κι ευχαριστώ Μπέκο μου. Ο Αλέξης Μπέκο μου, στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό Μπέκο μου. Αυτός Μπέκο μου, ο Αριστερός που υποτίθεται θα ήταν δίπλα στον πολίτη, σαν ιδεολόγος με αξίες Μπέκο μου.
Και εγώ έμεινα που λες Μπέκο μου, με το πέπλο της ποίησης να υμνώ το ρομαντισμό και τις βαθειές μου αλήθειες. Κοινώς, κατάλαβες τι πήρα.
Έχω αποφασίσει το λοιπόν, χρόνια τώρα να μην ξανασχοληθώ με κανέναν κερατά και να ευγνωμονώ τα χεράκια μου και του άντρα μου για τη δουλειά που έχουμε ρίξει και μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς.
Αυτά από μένα.
Μετά τιμής.
Η ονειροπόλα, υπερευαίσθητη μαλάκω Πασιφάη.
Και να ακούς γύρω σου
Γι αυτό. Δε φταίω εγώ.
εγώ λοιπόν με τα ψυχουλα για μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς ακρότητες είμαι ευχαριστημένος
και είμαι ευχαριστημένος
όταν θα. βλέπω μια αντιμετώπιση χωρίς ρατσισμό και απαξιοση με πίστη απέναντι ατο προσωπο μου την κόρη μου τανηψια μου και τις προσπαθειες τους στησχολη η στο ΕΠΑΛ
και επίσης προσπάθεια από το κρατοσ.για καπια πράγματα.
και ειμουν ευχαριστημενοσ πολύ είδα καπια άτομα πολιτικούς που νοιάστηκαν και ήρθαν και κοντά.βοηθησαν χρόνια στην εκπαίδευση όχι για εμάς που εχουμε κανει τα βήματα μας αλλά ακόμη και των πιο εξαθλιωμένων ρομα στους καταυλισμούς στο πιο δύσκολο σημείο ενώ. Άλλοι έφευγαν γιατί είναι πραγματικά δύσκολο να αντιμετωπίσεις 9 στους 10 από τις οικογενειες των παιδιων που έρχονται από τον καταυλισμό να είναι αναλφάβητες οικογενειες σκαρτοι παντού υπάρχουν απλά κάπου υπάρχουν πολλή ενώ κάπου οι περισσότεροι είναι καλή και γιαυτο τους επιλέγω.
ο Τσίπρας ακόμη και στη ζωή που στο κάτω κάτω δε με αφορα.μια απλή ζωή ζεικαι δεν είναι ούτε φαντασμένος ούτε τίποτα.μια και άλλη την ψωνίζουν με τα αξιοματα πόσο μάλλον πρωθυπουργός.
δεν ήρθε από κανένα πολιτικό τζάκι και μπράβο του του λεω.
εσύ μπορείς να συγκρίνεις με τα σπιτια στη Γαλια,τις μίζες,τα σκάνδαλα,τη διαφθορά,το ρατσισμό,τον περιορισμό απλων δικιωματων
με ένα πρόσχημα της πανδημίας που δεν την αντιμετωπισε και την αδιαφορία που βλέπουμε στο κουλη για το να έχουν τις παροχές υγείας όλοι .
Και γιαυτο εγώ
μπορεσα να δω κάποιες καλύτερες συνθήκες ζωής και κάποιο νιαξιμο για τα απλά καθημερινά μεροκάματα έναντι σε μεγαλοεταιριες που θέλουν.
Με σκοπό το μέγιστο συμφέρον. Να βλάψουν τις λαικες,τα ταξί τα μικρό μεροκάματα.ωστε να τα συγκεντρώσουν όλα στο χέρι τους.
Και όταν βλέπουμε αυτήν την ακρίβεια και την αισχροκερδια σ βάρος των φτωχότερων πολιτών άνοδο των σπιτιών στων ενοικιων άνοδο σουπερμάρκετ ανοδο μέχρι και της πιο απλής καθημερινής απόλαυσης πχ ένα πιτογυρο βλέπουμε όλη τη ζωή να γίνεται πιο δυσκολη περισσότερο και περισσότερο.να μας γυρνάνε πάλι στα χειρότερα χρονια.η απαντήση του μητσοκουλη ήταν να θελη μετά απολα αυτά να έχει την ιδέα να ανεβάσει την τιμή για ένα απλό μπουκαλι μικρό νερακη.
και για ποιον λόγο ασκη μια πολιτική για τα συμφέροντα.μονο συγκεκριμένων.μεηαλων δυνάμεων σε βάρος όμως ενός καθημερινού κατοικου?
δεν είμαι με τον Πούτιν μια και γνωρίζουμε τις φασιστικές μεγάλες δυνάμεις όπως φασιστικές είναι στην ουκρανια ζελενσκι νεοναζί και σαραμαρα σε βάρος των ρομα και όχι μονο εναντίον όλων των πολιτών στην πραγματικότητα που χανοντε για τ συμφέροντα ενός κάθε Πούτιν και ζελεσκι μόνο που εγώ δε θα πάρω το μέρος κανενός εδω
γιατί κανείς από αυτουσ τους 2 δεν είναι αυθεντικός και κανείς δεν είδε το συμφέρον των πολιτών τα δικαιώματα των πολιτών στην ειρήνη τις ελευθερίες την εργασια στο να μην αντιμετωπιζονται ρατσιστικά παρά.μονο κοιταξαν το συμφέρον του κάθε.νεοναζιστη της Αμερικής και της Ρωσίας.
γιαυτο λοιπόν και οπως Δεν είναι με την εισβολή ενός κάθε Πούτιν που είναι μια φασιστική πραξη
.δεν είμαι ούτε με τους ναζί στην. Ουκρανία και αναρωτιέμαι για πιο λόγο για πρώτη φορά νοιαζεται τόσο πολύ ο κουλης
για τους ανθρώπους σε μια ξένη χώρα σε άλλες χώρες δεν έχει δει τι γίνεται
και δεν έχει αναφερθεί ποτέ σαν να έχει πλήρη αδιαφορία?,και μέσα ακόμα στην ίδια τη χώρα που είναι ο ίδιος πρωθυπουργός δεν είδε??
όταν μιλούσε το ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα για τα ανθρώπινα δικαιωμα τα που βρισκόταν η νδ.τωρα με ποιο μουτρο μας λέει ότι θα πρέπει να ζήσουμε όπως 50 χρόνια πριν σε είδη διατροφής χωρις στέγη χωρις υγεια περίθαλψη χωρις και χωρίς για ναπολεμαμε τον Πούτιν?
θα σου πω εγώ γιατί
γιατί το κόμμα αυτό που στο κάτω κάτω έχει χρεοκοπήσει τη χώρα αυτή που το γλιφουν όλα τα βρομοκαναλα αφού. Έχουν πάρει τέτοια γραμμή από πάνω και το συριζα μας γλίτωσε από τη βρομοδιαφθορα τους και μας έβγαλε έστω λίγο
από τη.βαθια κρίση απλά παίζει ξανά το ίδιο ακριβώς έργο.
κι οποίος κατάλαβε κατάλαβε
τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τα ίδια είναι και σκοπό έχουν την εξαθλίωση ενός ολόκληρου κόσμου
χωρίς καμία διαμαρτυρία για να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους.
Να σου πω ρε Μπέκο. Μου κάνεις αγιογραφία του Τσίπρα;giorgos mpekos έγραψε: 03 Σεπ 2022, 00:36εσύ όλα τα έχεις κάνει ίσα κι ομοια λες.? κι δεν έχεις ματια κι αυτιά να βλέπειςΠασιφάη έγραψε: 02 Σεπ 2022, 21:54Είναι ντροπιαστικό να βρίζω τον Τσίπρα, ενώ ας πούμε είναι μαγκιά να βρίζω τους άλλους;giorgos mpekos έγραψε: 02 Σεπ 2022, 21:03
ειναι ντροπιαστικό για.σενα και για κανένα άλλο που μόλις χαρακτηρίσες έτσι τον τσιπρα
που ποτέ δεν εφαγε δεν έκανε σκάνδαλα και νοιάστηκε για τους απλούς φτωχούς ανθρώπους και.οχι για το.τι συμφέρον μπορεί
να έχει ένας μεγάλο καρχαρίας σε βάρος.ενοσ φτωχού.εγω που παλιά ψήφισα πασοκ αλλά δε συμπαθούσα πολύ καποιουσ πολιτευτές και γι'αυτό έπαψα να το στηρίζω.οταν εωδσε μια τελευταία
πισοπλατη μαχαίρια με το να εξηπηρετει τα συμφέροντα και τα σχέδια της νδ.ανεξσρητα
τι λέει ο Ανδρουλάκις που δεν τον εμποστευομαι ακόμη και τώρα.μιας και γνωρίζω τις τακτικές του.εσυ ποτέ ψήφισες συριζα για πες?συγνώμη μήπως μιλάς από το Σκαι γιατί μόνο εκεί λένε κάτι τέτοια
Και από εκεί πολεμάνε όποιον θέλει να ξεκαθαρίσει και να βοηθήσει
Όπως και από τα αλλα περισσότερα μμε
Η τα πολυακους η συμβαίνει κάτι άλλο,?![]()
Άκουσε κάτι Μπέκο μου, εγώ ψηφιζα ΨΥΡΙΖΑ επί Αλαβάνου, τότε που ήμανε βλαμμένη ονειροπόλα και πίστευα πως η Αριστερά είναι πάνω απ'όλα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και έλεγα ''δεν μπορεί να γίνει ποτέ σαν τους άλλους κάφρους''
Αργότερα συνειδητοποίησα που λες Μπέκο μου, οτι όλοι κοιτάζουν την τσέπη τους, είναι άπληστοι και το μόνο πραγματικό τους νοιάξιμο είναι να γίνουν καρεκλοκένταυροι. Ξέρεις γιατί Μπέκο μου; Διότι θα σου πετάξουν 10 ψίχουλα εκεί χάμω για να το βουλώνεις και να λες κι ευχαριστώ Μπέκο μου. Ο Αλέξης Μπέκο μου, στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό Μπέκο μου. Αυτός Μπέκο μου, ο Αριστερός που υποτίθεται θα ήταν δίπλα στον πολίτη, σαν ιδεολόγος με αξίες Μπέκο μου.
Και εγώ έμεινα που λες Μπέκο μου, με το πέπλο της ποίησης να υμνώ το ρομαντισμό και τις βαθειές μου αλήθειες. Κοινώς, κατάλαβες τι πήρα.
Έχω αποφασίσει το λοιπόν, χρόνια τώρα να μην ξανασχοληθώ με κανέναν κερατά και να ευγνωμονώ τα χεράκια μου και του άντρα μου για τη δουλειά που έχουμε ρίξει και μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς.
Αυτά από μένα.
Μετά τιμής.
Η ονειροπόλα, υπερευαίσθητη μαλάκω Πασιφάη.
Και να ακούς γύρω σου
Γι αυτό. Δε φταίω εγώ.
εγώ λοιπόν με τα ψυχουλα για μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς ακρότητες είμαι ευχαριστημένος
και είμαι ευχαριστημένος
όταν θα. βλέπω μια αντιμετώπιση χωρίς ρατσισμό και απαξιοση με πίστη απέναντι ατο προσωπο μου την κόρη μου τανηψια μου και τις προσπαθειες τους στησχολη η στο ΕΠΑΛ
και επίσης προσπάθεια από το κρατοσ.για καπια πράγματα.
και ειμουν ευχαριστημενοσ πολύ είδα καπια άτομα πολιτικούς που νοιάστηκαν και ήρθαν και κοντά.βοηθησαν χρόνια στην εκπαίδευση όχι για εμάς που εχουμε κανει τα βήματα μας αλλά ακόμη και των πιο εξαθλιωμένων ρομα στους καταυλισμούς στο πιο δύσκολο σημείο ενώ. Άλλοι έφευγαν γιατί είναι πραγματικά δύσκολο να αντιμετωπίσεις 9 στους 10 από τις οικογενειες των παιδιων που έρχονται από τον καταυλισμό να είναι αναλφάβητες οικογενειες σκαρτοι παντού υπάρχουν απλά κάπου υπάρχουν πολλή ενώ κάπου οι περισσότεροι είναι καλή και γιαυτο τους επιλέγω.
ο Τσίπρας ακόμη και στη ζωή που στο κάτω κάτω δε με αφορα.μια απλή ζωή ζεικαι δεν είναι ούτε φαντασμένος ούτε τίποτα.μια και άλλη την ψωνίζουν με τα αξιοματα πόσο μάλλον πρωθυπουργός.
δεν ήρθε από κανένα πολιτικό τζάκι και μπράβο του του λεω.
εσύ μπορείς να συγκρίνεις με τα σπιτια στη Γαλια,τις μίζες,τα σκάνδαλα,τη διαφθορά,το ρατσισμό,τον περιορισμό απλων δικιωματων
με ένα πρόσχημα της πανδημίας που δεν την αντιμετωπισε και την αδιαφορία που βλέπουμε στο κουλη για το να έχουν τις παροχές υγείας όλοι .
Και γιαυτο εγώ
μπορεσα να δω κάποιες καλύτερες συνθήκες ζωής και κάποιο νιαξιμο για τα απλά καθημερινά μεροκάματα έναντι σε μεγαλοεταιριες που θέλουν.
Με σκοπό το μέγιστο συμφέρον. Να βλάψουν τις λαικες,τα ταξί τα μικρό μεροκάματα.ωστε να τα συγκεντρώσουν όλα στο χέρι τους.
Και όταν βλέπουμε αυτήν την ακρίβεια και την αισχροκερδια σ βάρος των φτωχότερων πολιτών άνοδο των σπιτιών στων ενοικιων άνοδο σουπερμάρκετ ανοδο μέχρι και της πιο απλής καθημερινής απόλαυσης πχ ένα πιτογυρο βλέπουμε όλη τη ζωή να γίνεται πιο δυσκολη περισσότερο και περισσότερο.να μας γυρνάνε πάλι στα χειρότερα χρονια.η απαντήση του μητσοκουλη ήταν να θελη μετά απολα αυτά να έχει την ιδέα να ανεβάσει την τιμή για ένα απλό μπουκαλι μικρό νερακη.
και για ποιον λόγο ασκη μια πολιτική για τα συμφέροντα.μονο συγκεκριμένων.μεηαλων δυνάμεων σε βάρος όμως ενός καθημερινού κατοικου?
δεν είμαι με τον Πούτιν μια και γνωρίζουμε τις φασιστικές μεγάλες δυνάμεις όπως φασιστικές είναι στην ουκρανια ζελενσκι νεοναζί και σαραμαρα σε βάρος των ρομα και όχι μονο εναντίον όλων των πολιτών στην πραγματικότητα που χανοντε για τ συμφέροντα ενός κάθε Πούτιν και ζελεσκι μόνο που εγώ δε θα πάρω το μέρος κανενός εδω
γιατί κανείς από αυτουσ τους 2 δεν είναι αυθεντικός και κανείς δεν είδε το συμφέρον των πολιτών τα δικαιώματα των πολιτών στην ειρήνη τις ελευθερίες την εργασια στο να μην αντιμετωπιζονται ρατσιστικά παρά.μονο κοιταξαν το συμφέρον του κάθε.νεοναζιστη της Αμερικής και της Ρωσίας.
γιαυτο λοιπόν και οπως Δεν είναι με την εισβολή ενός κάθε Πούτιν που είναι μια φασιστική πραξη
.δεν είμαι ούτε με τους ναζί στην. Ουκρανία και αναρωτιέμαι για πιο λόγο για πρώτη φορά νοιαζεται τόσο πολύ ο κουλης
για τους ανθρώπους σε μια ξένη χώρα σε άλλες χώρες δεν έχει δει τι γίνεται
και δεν έχει αναφερθεί ποτέ σαν να έχει πλήρη αδιαφορία?,και μέσα ακόμα στην ίδια τη χώρα που είναι ο ίδιος πρωθυπουργός δεν είδε??
όταν μιλούσε το ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα για τα ανθρώπινα δικαιωμα τα που βρισκόταν η νδ.τωρα με ποιο μουτρο μας λέει ότι θα πρέπει να ζήσουμε όπως 50 χρόνια πριν σε είδη διατροφής χωρις στέγη χωρις υγεια περίθαλψη χωρις και χωρίς για ναπολεμαμε τον Πούτιν?
θα σου πω εγώ γιατί
γιατί το κόμμα αυτό που στο κάτω κάτω έχει χρεοκοπήσει τη χώρα αυτή που το γλιφουν όλα τα βρομοκαναλα αφού. Έχουν πάρει τέτοια γραμμή από πάνω και το συριζα μας γλίτωσε από τη βρομοδιαφθορα τους και μας έβγαλε έστω λίγο
από τη.βαθια κρίση απλά παίζει ξανά το ίδιο ακριβώς έργο.
κι οποίος κατάλαβε κατάλαβε
τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τα ίδια είναι και σκοπό έχουν την εξαθλίωση ενός ολόκληρου κόσμου
χωρίς καμία διαμαρτυρία για να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους.
Επιπλέον αν ενθυμούμαι καλώς, εσύ ήσουν που έλεγες εδώ μέσα οτι έκανες εγγραφή στο ΜΥΡΙΖΑ σαν μέλος με την κόρη σου.
Κι εγώ με κομματικά πιόνια δεν γουστάρω να ασχοληθώ διότι η κουβέντα δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά, όσο υπάρχουν πολιτικές παρωπίδες.
Συνέχισε τους διθυράμβους, εσύ μ'αυτόν, αλλοι με τον άλλονα, ή τον παραδίπλα..Δεν υπάρχει γόνιμος χώρος για υγιείς συζητήσεις.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Εγώ θα στο θέσω διαφορετικά. Εσύ πιστεύεις ειλικρινά πως οι κομματικοί ταγοί και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν δείξει σθεναρό ενδιαφέρον ας πούμε τα τελευταία 45+ χρόνια;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Με το χέρι στην καρδιά όχι, η μεγάλη μαζα του πληθυσμού λαμβάνει την περιφρόνηση και λίγες κλικες λαμβάνουν όλο το ενδιαφέρον.Πασιφάη έγραψε: 03 Σεπ 2022, 12:23Εγώ θα στο θέσω διαφορετικά. Εσύ πιστεύεις ειλικρινά πως οι κομματικοί ταγοί και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν δείξει σθεναρό ενδιαφέρον ας πούμε τα τελευταία 45+ χρόνια;
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Στη Βενεζουέλα με φιλολαϊκή πολιτική και άριστη διαχείριση έχουν πληθωρισμό μόλις 4,4% και ουσιαστικα δωρεαν ρευμα
Κι ομως συμβαινουν τα παρακατω
https://www.protothema.gr/world/article ... tia-ugeias
Δες ισοτιμία με το δολάριο και θα καταλάβειςZelda έγραψε: 03 Σεπ 2022, 23:18 Στη Βενεζουέλα με φιλολαϊκή πολιτική και άριστη διαχείριση έχουν πληθωρισμό μόλις 4,4% και ουσιαστικα δωρεαν ρευμα
Πάω μια φορά τη μέρα
Η ΔΕΛΤΑ αυξησε την τιμη του φρεσκου γαλακτος της, στο 2λιτρο, απο 2,98 σε 3,28 μεσα σε μερικες μερες...30 λεπτα αυξηση.
Δεν παμε καθολου καλα...
Δεν παμε καθολου καλα...
- hellegennes
Το γάλα έχει πάρει απανωτές αυξήσεις από την αρχή της χρονιάς. Η Μεβγάλ ακόμη δεν το αύξησε, αλλά αναμένεται και αυτή θα είναι η έκτη (6η) φορά φέτος. Απλά το γάλα είναι ένα προϊόν σύγκρισης, όπως το ψωμί, οπότε η λιανική προσπαθεί να απορροφήσει τις αυξήσεις. Εγώ απορρόφησα τις 2 από τις 5 ως τώρα. Αν βλέπεις απότομη αύξηση σε κάτι, είναι μάλλον προϊόν προηγούμενης απορρόφησης που δεν μπορούσε να συνεχιστεί.axilmar έγραψε: 05 Σεπ 2022, 12:14 Η ΔΕΛΤΑ αυξησε την τιμη του φρεσκου γαλακτος της, στο 2λιτρο, απο 2,98 σε 3,28 μεσα σε μερικες μερες...30 λεπτα αυξηση.
Δεν παμε καθολου καλα...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εγω πιστευω οτι υπαρχει μεγαλη κερδοσκοπια μαζι με τις αναγκαστικες αυξησεις λογω αυξησης της τιμης της ενεργειας. Βρηκαν σαν δικαιολογια την κριση για να κονομησουν χοντρα...hellegennes έγραψε: 05 Σεπ 2022, 13:09Το γάλα έχει πάρει απανωτές αυξήσεις από την αρχή της χρονιάς. Η Μεβγάλ ακόμη δεν το αύξησε, αλλά αναμένεται και αυτή θα είναι η έκτη (6η) φορά φέτος. Απλά το γάλα είναι ένα προϊόν σύγκρισης, όπως το ψωμί, οπότε η λιανική προσπαθεί να απορροφήσει τις αυξήσεις. Εγώ απορρόφησα τις 2 από τις 5 ως τώρα. Αν βλέπεις απότομη αύξηση σε κάτι, είναι μάλλον προϊόν προηγούμενης απορρόφησης που δεν μπορούσε να συνεχιστεί.axilmar έγραψε: 05 Σεπ 2022, 12:14 Η ΔΕΛΤΑ αυξησε την τιμη του φρεσκου γαλακτος της, στο 2λιτρο, απο 2,98 σε 3,28 μεσα σε μερικες μερες...30 λεπτα αυξηση.
Δεν παμε καθολου καλα...
- hellegennes
Ένα πολύ μικρό μέρος είναι κερδοσκοπία. Ας πούμε, κάπου έγραψα ότι φταίνε και οι φόροι στα πλαστικά, καθώς και το ban που έχουν φάει διάφορα πλαστικά και η Cecily Anne το θεώρησε γελοίο.axilmar έγραψε: 05 Σεπ 2022, 13:14Εγω πιστευω οτι υπαρχει μεγαλη κερδοσκοπια μαζι με τις αναγκαστικες αυξησεις λογω αυξησης της τιμης της ενεργειας. Βρηκαν σαν δικαιολογια την κριση για να κονομησουν χοντρα...hellegennes έγραψε: 05 Σεπ 2022, 13:09Το γάλα έχει πάρει απανωτές αυξήσεις από την αρχή της χρονιάς. Η Μεβγάλ ακόμη δεν το αύξησε, αλλά αναμένεται και αυτή θα είναι η έκτη (6η) φορά φέτος. Απλά το γάλα είναι ένα προϊόν σύγκρισης, όπως το ψωμί, οπότε η λιανική προσπαθεί να απορροφήσει τις αυξήσεις. Εγώ απορρόφησα τις 2 από τις 5 ως τώρα. Αν βλέπεις απότομη αύξηση σε κάτι, είναι μάλλον προϊόν προηγούμενης απορρόφησης που δεν μπορούσε να συνεχιστεί.axilmar έγραψε: 05 Σεπ 2022, 12:14 Η ΔΕΛΤΑ αυξησε την τιμη του φρεσκου γαλακτος της, στο 2λιτρο, απο 2,98 σε 3,28 μεσα σε μερικες μερες...30 λεπτα αυξηση.
Δεν παμε καθολου καλα...
Δεν είναι καθόλου γελοίο. Η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων έχουν χάρτινη ή πλαστική συσκευασία. Το πλαστικό ανέβηκε και λόγω πετρελαίου αλλά και λόγω φόρων.
Το χαρτί ανέβηκε 100% από την αρχή της χρονιάς. Αυτή η αύξηση δεν οφείλεται στην ενέργεια, οφείλεται καθαρά στην πολιτική της ΕΕ απέναντι στο πλαστικό. Οι αυξημένοι φόροι στο πλαστικό και η απαγόρευση πλαστικού για διάφορες χρήσεις (όπως καλαμάκια, πιάτα, ποτήρια, κτλ), αύξησαν την ζήτηση του χαρτοπολτού. Αυξημένη ζήτηση = πληθωρισμός. Οι παραγωγοί χαρτοπολτού βρήκαν την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν, ιδιαίτερα γιατί αυτή η αύξηση στην ζήτηση είναι αναγκαστική, λόγω απαγορεύσεων. Με λίγα λόγια είναι πλέον μονοπώλιο το χαρτί ως συσκευαστικό υλικό σε διάφορα πράγματα ή ως χρηστικό υλικό (καλαμάκια, πιάτα, κτλ). Οπότε χρεώνουν όσο θέλουν και είπαν να αυξήσουν εξοργιστικά το περιθώριο κέρδους τους.
Ο λόγος που τα χαρτικά δεν έχουν πάρει ακόμα 100% στην λιανική είναι η απορρόφηση μέρους της αύξησης, τόσο από τις χαρτοβιομηχανίες όσο και από την λιανική αγορά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν θα πουλαει η Δελτα πχ 20.000 2Λ φρεσκο γαλα την ημερα;hellegennes έγραψε: 05 Σεπ 2022, 22:55Ένα πολύ μικρό μέρος είναι κερδοσκοπία. Ας πούμε, κάπου έγραψα ότι φταίνε και οι φόροι στα πλαστικά, καθώς και το ban που έχουν φάει διάφορα πλαστικά και η Cecily Anne το θεώρησε γελοίο.axilmar έγραψε: 05 Σεπ 2022, 13:14Εγω πιστευω οτι υπαρχει μεγαλη κερδοσκοπια μαζι με τις αναγκαστικες αυξησεις λογω αυξησης της τιμης της ενεργειας. Βρηκαν σαν δικαιολογια την κριση για να κονομησουν χοντρα...hellegennes έγραψε: 05 Σεπ 2022, 13:09
Το γάλα έχει πάρει απανωτές αυξήσεις από την αρχή της χρονιάς. Η Μεβγάλ ακόμη δεν το αύξησε, αλλά αναμένεται και αυτή θα είναι η έκτη (6η) φορά φέτος. Απλά το γάλα είναι ένα προϊόν σύγκρισης, όπως το ψωμί, οπότε η λιανική προσπαθεί να απορροφήσει τις αυξήσεις. Εγώ απορρόφησα τις 2 από τις 5 ως τώρα. Αν βλέπεις απότομη αύξηση σε κάτι, είναι μάλλον προϊόν προηγούμενης απορρόφησης που δεν μπορούσε να συνεχιστεί.
Δεν είναι καθόλου γελοίο. Η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων έχουν χάρτινη ή πλαστική συσκευασία. Το πλαστικό ανέβηκε και λόγω πετρελαίου αλλά και λόγω φόρων.
Το χαρτί ανέβηκε 100% από την αρχή της χρονιάς. Αυτή η αύξηση δεν οφείλεται στην ενέργεια, οφείλεται καθαρά στην πολιτική της ΕΕ απέναντι στο πλαστικό. Οι αυξημένοι φόροι στο πλαστικό και η απαγόρευση πλαστικού για διάφορες χρήσεις (όπως καλαμάκια, πιάτα, ποτήρια, κτλ), αύξησαν την ζήτηση του χαρτοπολτού. Αυξημένη ζήτηση = πληθωρισμός. Οι παραγωγοί χαρτοπολτού βρήκαν την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν, ιδιαίτερα γιατί αυτή η αύξηση στην ζήτηση είναι αναγκαστική, λόγω απαγορεύσεων. Με λίγα λόγια είναι πλέον μονοπώλιο το χαρτί ως συσκευαστικό υλικό σε διάφορα πράγματα ή ως χρηστικό υλικό (καλαμάκια, πιάτα, κτλ). Οπότε χρεώνουν όσο θέλουν και είπαν να αυξήσουν εξοργιστικά το περιθώριο κέρδους τους.
Ο λόγος που τα χαρτικά δεν έχουν πάρει ακόμα 100% στην λιανική είναι η απορρόφηση μέρους της αύξησης, τόσο από τις χαρτοβιομηχανίες όσο και από την λιανική αγορά.
20.000 επι 0,30€ = 6000€ την ημερα επιπλεον κερδος.
Επι 365 = 2.190.000€ κερδος επιπλεον τον χρονο.
Θες να μας πεις οτι αυτο το κερδος ειναι κατα το μεγαλυτερο ποσοστο του αναγκαιο για να καλυψει τις αυξησεις των πρωτων υλων; δλδ αυξηθηκαν οι πρωτες υλες στο συνολο τους κατα περιπου 0,30€ στην χοντρικη;
Μου φανταζει εντελως απιθανο αυτο.
Και σκεψου αντι για 20.000 2λιτρα την ημερα να πουλαει πχ 100.000...μιλαμε τοτε για 5 φορες περισσοτερα κερδη, δλδ 10.950.000€ τον χρονο!!!!
-
stergiosbik
Όσον αφορά το γάλα να λέμε κι ευχαριστώ που αυξήθηκε μόνο τόσο στην τιμή.
Τουλάχιστον σε σχέση με άλλα προϊόντα.
Πάντως να ξέρετε ότι στο πολύ άμεσο μέλλον θα έχουμε μεγάλη έλλειψη αγελαδινού γάλακτος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πολλοί,πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι οδήγησαν τις αγελάδες τους στο σφάξιμο γιατί λόγω των αυξήσεων στις ζωοτροφές,και όχι μονο,δεν βγαίνουν.
Τουλάχιστον σε σχέση με άλλα προϊόντα.
Πάντως να ξέρετε ότι στο πολύ άμεσο μέλλον θα έχουμε μεγάλη έλλειψη αγελαδινού γάλακτος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πολλοί,πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι οδήγησαν τις αγελάδες τους στο σφάξιμο γιατί λόγω των αυξήσεων στις ζωοτροφές,και όχι μονο,δεν βγαίνουν.
- hellegennes
Αυξήθηκαν πάρα πολύ οι ζωοτροφές. Το καλαμπόκι και η σόγια αυξήθηκαν σχεδόν 100% και είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες κόστους. Ακόμη και με αυτές τις αυξήσεις οι γαλακτοβιομηχανίες εμφανίζουν απώλειες σε σχέση με πέρυσι.axilmar έγραψε: 06 Σεπ 2022, 11:31 Δεν θα πουλαει η Δελτα πχ 20.000 2Λ φρεσκο γαλα την ημερα;
20.000 επι 0,30€ = 6000€ την ημερα επιπλεον κερδος.
Επι 365 = 2.190.000€ κερδος επιπλεον τον χρονο.
Θες να μας πεις οτι αυτο το κερδος ειναι κατα το μεγαλυτερο ποσοστο του αναγκαιο για να καλυψει τις αυξησεις των πρωτων υλων; δλδ αυξηθηκαν οι πρωτες υλες στο συνολο τους κατα περιπου 0,30€ στην χοντρικη;
Μου φανταζει εντελως απιθανο αυτο.
Και σκεψου αντι για 20.000 2λιτρα την ημερα να πουλαει πχ 100.000...μιλαμε τοτε για 5 φορες περισσοτερα κερδη, δλδ 10.950.000€ τον χρονο!!!!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 501 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
-
- 15 Απαντήσεις