Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Σεπ 2022, 23:30
Green Dragon έγραψε: 02 Σεπ 2022, 20:46
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Σεπ 2022, 11:24
Η χημεία προφανώς και είναι ίδια για όλους, δεν είναι ότι μια χημική ουσία προκαλεί θέματα στη μία χώρα και όχι στην άλλη. Το θέμα είναι ποιες περιοχές έχουν υπερβολική συγκέντρωση, όχι γιατί τις τιμωρεί κανένας παγκοσμιοποιητής αλλά γιατί αυτές θα τις πληρώσουν τις συνέπειες. Εκεί μπορείς να γκουγκλάρεις ένα χάρτη και να δεις ποιες έχουν και μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση, για να μη βασίζεσαι σε ισχυρισμούς δικούς μου.
Στα παγκόσμια προβλήματα που λες, πετάς συνέχεια την καραμέλα ότι δεν λύνεται γιατί πρέπει να το κάνουν όλοι και δεν πείθονται όλοι. Εδώ που καθένας μπορεί να το λύσει μόνος του, και τρώει και τις συνέπειες μόνος του, λες "ε εντάξει, δεν είναι και παγκόσμιο, να μην κάνουν τίποτα οι Ολλανδοί γιατί θα μου ακριβύνει εμένα ο γύρος". Ε σόρρυ αλλά ευκαιρία ψάχνεις να τα πας όλα στις καλένδες.
Λάθος, καθόλου καλένδες δεν υποστηρίζω και θέλω να συνεχίσουν να επεκτείνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ΑΛΛΑ δεν είμαι ηλίθιος να μην βλέπω ότι μια τέτοια έκτακτη κατάσταση απαιτεί και κάποια έκατακτα μέτρα 'πισωγυρίσματος'. Και κάποια που δεν είναι πισωγύρισμα αφού δεν κάνουν ζημιά στο κλίμα, όπως η επαναλειτουργία εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας. Αρκετά με το 'τραύμα' που μας προκάλεσε το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ.
Ωραία. Για την πυρηνική συμφωνώ κι εγώ. Ποτέ δεν έπρεπε να είχαν αρχίσει να κλείνουν πριν κλείσουν όλα τα ορυκτών καυσίμων. Ήταν χαζή απόφαση. Για το sharp που ρωτάει, η χαζή αυτή απόφαση δεν τους αφορά όλους, αφορά τη Γερμανία (την πάτησε, μείναν 3 και μάλλον θα κλείσουν και αυτοί), την Ιαπωνία (δεν είναι αργά γι αυτήν, τώρα αλλάζει πορεία) και τις ΗΠΑ (οι ΗΠΑ δεν τα κλείνουν με σχέδιο, αλλά δεν χτίζουν πια νέα, σιγά-σιγά τα παλιά κλείνουν και η εμπειρία χάνεται).
Η Γαλλία ευτυχώς δεν παρασύρθηκε, ούτε η Ρωσία και η Κίνα.
Η εμπειρία που ανέφερα είναι πολύ βασική, δυστυχώς ή ευτυχώς αν χτίσεις 1-2 θα πάρουν 15 χρόνια να χτιστούν, θα τα πληρώσεις πανάκριβα και θα βασίζεσαι σε ξένους ειδικούς. Μια χώρα πρέπει να χτίζει συνέχεια για να κρατήσει την εμπειρία της σε καλό επίπεδο.
Βέβαια παραβίασα τώρα αυτό που έλεγα να μη μπλέκουμε τα θέματα.
https://www.eia.gov/energyexplained/nuc ... dustry.php
Recent U.S. nuclear construction activity
In 2016, the Tennessee Valley Authority's (TVA) Watts Bar Unit 2 in Tennessee became the first new U.S. reactor to come online since 1996.
In February 2012, the U.S. Nuclear Regulatory Commission (NRC) voted to approve Southern Company's application to build and operate two new reactors, Units 3 and 4, at its Vogtle plant in Georgia. The new Vogtle reactors are the first new reactors to receive construction approval in more than 30 years.
In March 2012, the NRC voted to approve South Carolina Electric and Gas Company's application to build and operate two new reactors, Units 2 and 3, at its Virgil C. Summer plant in South Carolina. However, construction on these reactors stopped in 2017.
When will new reactors in the United States come online?
The two new reactors that are now under construction—Vogtle Units 3 and 4—in Georgia are expected to come online before 2023.