!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις

απαντήστε με το χέρι στο εξηντάλεπτο

πάω πιο αραιά
19
31%
κάνω δίαιτα
9
15%
δεν με νοιάζει τίποτα, είμαι ερωτευμένος, τρώω αέρα
5
8%
μετακόμισα στο χουριό
7
11%
κάνω υπομονή, 1-2 χρόνια θα κρατήσεις αυτό, είναι παγκόσμιο το πρόβλημα, δεν φταίνε οι αιρετοί μας άρχοντες
18
29%
δεν αγοράζω πράγματα μέχρι να έρθει ο έτσι να μου ανοίγει με τα ηδονικά χέρια του τις συσκευασίες
4
6%

Σύνολο ψήφων: 62

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Σπανακιας έγραψε: 28 Αύγ 2022, 13:23
hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2022, 12:15

Π.χ. το Listerine εγώ το δίνω 2 ευρώ. Με τον ΦΠΑ από το Mart κάνει 2,48. Κι αυτό είναι ένα ράντομ προϊόν που κοίταξα.
Αρχισες παλι τα ιδια
Αναμεσα σε χιλιαδες κωδικους προσπαθεις να δημιουργησεις εντυπωσεις με επιλεκτικα παραδειγματα
Τεσπα η διαδικασια εκδοσης κωδικου με το ΑΦΜ σε ολα τα C&C τα οποια ανεφερες ξεκινησε ωστε να μην γραφεις παπαριες
Αυτή η συζήτηση ξεκινάει μονίμως από λάθος βάση. Τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ μεγάλων και μικρών μάρκετ. Αν υπήρχε πραγματικά τέτοια σύγκρουση, τα μίνι μάρκετ θα είχαν εξαλειφθεί, θα είχαν λιγοστέψει και δεν θα βλέπαμε από ένα ανά 50 μ.

Ως προς αυτό, η αγορά έχει ισορροπήσει (από τους λίγους τομείς όπου έχει ισορροπήσει) και υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι' αυτό, αλλά τζάμπα εντοπίζουμε μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας »

Δεν υπαρχει καμια συγκρουση συμφεροντων ουτε καν καποιος ανταγωνισμος
Τα μινι μαρκετ ειναι καλοι πελατες των μεγαλων μαρκετ
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

axilmar έγραψε: 29 Αύγ 2022, 12:09 Το σαπουνι Lux μειωσε την ποσοτητα του σαπουνιου σημαντικα, ανα πλακα, και μετα απεξω εγραψε 'τιμη σοκ'.

Σοκ επαθα οταν ειδα ποσο λεπτη εγινε η πλακα, οχι απο την τιμη.
yep

https://en.wikipedia.org/wiki/Shrinkflation
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Σπανακιας έγραψε: 29 Αύγ 2022, 13:48 Δεν υπαρχει καμια συγκρουση συμφεροντων ουτε καν καποιος ανταγωνισμος
Τα μινι μαρκετ ειναι καλοι πελατες των μεγαλων μαρκετ
Στα μεγάλα μάρκετ κάνει κανείς "τα ψώνια της εβδομάδας". Το πιο πιθανό είναι ότι θα κάψει βενζίνη για να φτάσει ως εκεί.
Στα συνοικιακά μεγαλομεσαία μάρκετ, κάνει "τα ψώνια 2-3 ημερών".
Από τα μίνι μάρκετ ο κόσμος αγοράζει αναλώσιμα σε μικρές ποσότητες (π.χ. δύο δεμάτια με εμφιαλωμένα νερά ΜΟΝΟ) γιατί η εναλλακτική είναι να πάει στον πιο κοντινό Βασιλόπουλο, όπου λειτουργεί μονίμως ΕΝΑ ταμείο, να περιμένει στην ουρά 20 λεπτά, για δυο δεμάτια νερά. Επίσης: Τσιγάρα, τσίχλες εφημερίδες, αναψυκτικά.
Και από τα περίπτερα, τσιγάρα, τσίχλες εφημερίδες.

Τώρα βέβαια με την ακρίβεια, θα υποχρεωθούν πολλοί να ψωνίζουν από τα λιντλ πολλά αγαθά που πριν τα αγόραζαν από τα μίνι μάρκετ.

Ωστόσο παραπάνω εξηγώ τον βασικό λόγο που κατά τη γνώμη μου η αγορά ισορρόπησε: Είναι θέμα χρόνου και απόστασης από την κατοικία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Σπανακιας έγραψε: 29 Αύγ 2022, 13:28 Θα το γραψω για τελευταια φορα
Ανεφερες καποια νουμερα χωρις να παραθεσεις καν πηγη
Βρε ακρίδα, αμφισβήτησες ή όχι ότι το νούμερο είναι πραγματικό; Τον ήπιες ή όχι; Άσε τις δικαιολογίες για εκεί που πιάνουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Σπανακιας έγραψε: 29 Αύγ 2022, 13:30
hellegennes
Ε, λυπάμαι που τον ήπιες ακόμα μια φορά, αλλά πρέπει να το έχεις συνηθίσει πια. Τράβα τώρα να κάνεις τα ψώνια του σπιτιού σου από τον Ευθυβούλη για να σε πετάξουν με τις κλωτσιές έξω. :lol:
Ο Κοντορεβυθουλης με εκανε μελος
Δεχτηκε τα στοιχεια που εδωσα δηλαδη ΑΦΜ και ΚΑΔ που δεν εχουν καμια σχεση με τον κλαδο
Μετα την αποδοχη μου στελνει συνεχως mails ωστε να παω να ψωνισω
Το σύστημα είναι αυτόματο. Ότι σου στέλνει συνεχώς mails είναι φυσικά ψέμα. Το μόνο που παίζει να σου έχει στείλει είναι η αποδοχή του GDPR και το φυλλάδιο που ανανεώνει κάθε 3 εβδομάδες. Όλα αυτά βέβαια είναι αυτόματα. Δεν γνωρίζουν ότι είσαι ένας τσικιρικιτζής που μόλις πας με 1 σαμπουάν, 2 γαριδάκια και 2 κονσέρβες θα σου πούνε να πάρεις τον πούλο. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

Οχι το συστημα δεν ειναι αυτοματο
Το συστημα ζητησε ΑΦΜ επαγγελμα(τσεκαρα την κατηγορια αλλο αφου δεν ειμαι επαγγελματιας του κλαδου) εγινε βημα επιβεβαιωσης με link μεσω mail και στην συνεχεια ηρθε μηνυμα οτι ειμαι στην διαδικασια εγκρισης
Η εγκριση ηρθε μετα απο καποιες ωρες.

Εν τω μεταξυ ολοενα και περισσοτεροι μου αποκαλυπτουν οτι πανε και ψωνιζουν απο εκει με αφμ φιλου τους επαγγελματια του κλαδου!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

hellegennes έγραψε: 29 Αύγ 2022, 23:16
Σπανακιας έγραψε: 29 Αύγ 2022, 13:28 Θα το γραψω για τελευταια φορα
Ανεφερες καποια νουμερα χωρις να παραθεσεις καν πηγη
Βρε ακρίδα, αμφισβήτησες ή όχι ότι το νούμερο είναι πραγματικό; Τον ήπιες ή όχι; Άσε τις δικαιολογίες για εκεί που πιάνουν.
Ειπα οτι το νουμερο αφορα την ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ και οχι την ΜΕΤΡΟ CASH&CARRY
Και αυτο ισχυει
Tα υπολοιπα ειναι δικα σου εφευρηματα
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Σπανακιας έγραψε: 29 Αύγ 2022, 23:27 Οχι το συστημα δεν ειναι αυτοματο
Το συστημα ζητησε ΑΦΜ επαγγελμα(τσεκαρα την κατηγορια αλλο αφου δεν ειμαι επαγγελματιας του κλαδου) εγινε βημα επιβεβαιωσης με link μεσω mail και στην συνεχεια ηρθε μηνυμα οτι ειμαι στην διαδικασια εγκρισης

Εν τω μεταξυ ολοενα και περισσοτεροι μου αποκαλυπτουν οτι πανε και ψωνιζουν απο εκει με αφμ φιλου τους επαγγελματια του κλαδου!!!!!!!
Συνήθως οι εταιρίες έχουν το πρόγραμμακι τους που όταν δίνεις το αφμ και είσαι επαγγελματίας βγαίνουν αυτόματα όλα τα στοιχεία σου.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Naida έγραψε: 29 Αύγ 2022, 23:38

Συνήθως οι εταιρίες έχουν το πρόγραμμακι τους που όταν δίνεις το αφμ και είσαι επαγγελματίας βγαίνουν αυτόματα όλα τα στοιχεία σου.
Άσ' τον να νομίζει ότι μπορεί να πάει να ψωνίσει για το σπίτι του. Στην είσοδο έχει μια τεράστια πινακίδα που λέει ότι το κατάστημα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και απαγορεύεται αυτό που σκέφτεται σαν κλασικός κουτοπόνηρος που είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Γιαννοπουλα δώσε ριπορτ άμα πάρεις ψώνια
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 29 Αύγ 2022, 23:59

Άσ' τον να νομίζει ότι μπορεί να πάει να ψωνίσει για το σπίτι του. Στην είσοδο έχει μια τεράστια πινακίδα που λέει ότι το κατάστημα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και απαγορεύεται αυτό που σκέφτεται σαν κλασικός κουτοπόνηρος που είναι.
Δεν ξέρω για ποιο μαγαζί μιλάτε αλλά πχ στο the Mart αρκεί να έχεις επαγγελματικό αφμ για να μπορείς να ψωνίσεις. Αλλά οι τιμές του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Naida έγραψε: 30 Αύγ 2022, 00:03

Δεν ξέρω για ποιο μαγαζί μιλάτε αλλά πχ στο the Mart αρκεί να έχεις επαγγελματικό αφμ για να μπορείς να ψωνίσεις. Αλλά οι τιμές του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Μιλάω για τους Διάδοχους Ευθυβούλη, που είναι κοντά στο πρώτο The Mart, από την μεριά του Kosmos. Είναι αποκλειστικά για επαγγελματίες. Έχω δει να διώχνουν άτομο γιατί πήγε να ψωνίσει για το σπίτι του. Όλα τα σοβαρά C&C δεν επιτρέπουν ψώνια λιανικής. Αλλιώς ο καθένας που έχει επαγγελματικό ΑΦΜ, δηλαδή το 80% των Ελλήνων, θα πήγαινε να ψωνίσει από καταστήματα χοντρικής.

Φυσικά αν πας στο Mart βαράνε μύγες. Αν πας σε κανένα σοβαρό C&C μπορεί να περιμένεις και κάνα μισάωρο στα ταμεία, ανάλογα τι ώρα θα πας. Κάποια έχουν πάντα 2 άτομα στα ταμεία (συνήθως με 2 barcoders), σε άλλα έχουν 2 άτομα μόνο σε ώρες αιχμής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

EKPLIKTIKOS έγραψε: 30 Αύγ 2022, 00:02 Γιαννοπουλα δώσε ριπορτ άμα πάρεις ψώνια
Από τώρα άρχισε τα ψέματα, ότι λαμβάνει διαρκώς email που τον παρακαλάνε να ψωνίσει. Εγώ που είμαι πελάτης τους από το 2015 παίρνω email μόνο όταν βγάζουν φυλλάδιο (συνήθως ανά 3 εβδομάδες). :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 30 Αύγ 2022, 00:08
Naida έγραψε: 30 Αύγ 2022, 00:03

Μιλάω για τους Διάδοχους Ευθυβούλη, που είναι κοντά στο πρώτο The Mart, από την μεριά του Kosmos. Είναι αποκλειστικά για επαγγελματίες. Έχω δει να διώχνουν άτομο γιατί πήγε να ψωνίσει για το σπίτι του. Όλα τα σοβαρά C&C δεν επιτρέπουν ψώνια λιανικής. Αλλιώς ο καθένας που έχει επαγγελματικό ΑΦΜ, δηλαδή το 80% των Ελλήνων, θα πήγαινε να ψωνίσει από καταστήματα χοντρικής.

Φυσικά αν πας στο Mart βαράνε μύγες. Αν πας σε κανένα σοβαρό C&C μπορεί να περιμένεις και κάνα μισάωρο στα ταμεία, ανάλογα τι ώρα θα πας. Κάποια έχουν πάντα 2 άτομα στα ταμεία (συνήθως με 2 barcoders), σε άλλα έχουν 2 άτομα μόνο σε ώρες αιχμής.
Πραγματικα για άλλα δεν έχω εικόνα για άλλα. Αλλά στο Mart πραγματικά μπορείς να μπεις και να ψωνίσεις σαν να είναι σουπερμάρκετ αν έχεις επαγγελματικό αφμ.
Μόνο σε μεγάλες ποσότητες κερδίζει κάποιος. Οπότε εγώ νομίζω πιο πολύ είναι ναι μεν για επαγγελματίες αλλά ειναι ακριβό για να πεις θα προμηθευτείς από εκεί για το μαγαζί. Είναι πιο πολύ η άμεση λύση.

Que Sera, Sera...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”