!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις

απαντήστε με το χέρι στο εξηντάλεπτο

πάω πιο αραιά
19
31%
κάνω δίαιτα
9
15%
δεν με νοιάζει τίποτα, είμαι ερωτευμένος, τρώω αέρα
5
8%
μετακόμισα στο χουριό
7
11%
κάνω υπομονή, 1-2 χρόνια θα κρατήσεις αυτό, είναι παγκόσμιο το πρόβλημα, δεν φταίνε οι αιρετοί μας άρχοντες
18
29%
δεν αγοράζω πράγματα μέχρι να έρθει ο έτσι να μου ανοίγει με τα ηδονικά χέρια του τις συσκευασίες
4
6%

Σύνολο ψήφων: 62

Άβαταρ μέλους
SUV

Re: Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

Νon4me έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:20
αυτομολημένη ομπρελοξαπλώστρα έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:18
Καραμελίτσα έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:16 Μη γελάς. Κάπου Φλεβάρη θα δεις τον Άκη να παρουσιάζει τις πρώτες συνταγές για να το απενοχοποιήσει.
μπορεί απλά να έχουν ξεμείνει από φυσιολογικές συνταγές οι τηλεμάγειρες :102:
δε μαγειρευουμε ολοι αντρικια .
έχει να γίνει του γιού του Μάτζικ Τζόνσον :sal13:
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Καραμελίτσα έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:16 Μη γελάς. Κάπου Φλεβάρη θα δεις τον Άκη να παρουσιάζει τις πρώτες συνταγές για να το απενοχοποιήσει.
Αν πάει στα 10 ευρώ το κιλό ο φτηνότερος κιμάς στα λιντλ ως το Φλεβάρη, και παίρνεις άπαχο τζιτζίκι με 5, θα σου πω εγώ τι είναι φυσιολογικό.
Z
Άβαταρ μέλους
SUV

κιμά από άπαχο τζιτζίκι στα 5 ευρώ είναι η αποθέωση της αισχροκέρδειας, με φτερά τζιτζικιού να λες καλύτερα και όποιος αντέξει
αυτομολημένη ομπρελοξαπλώστρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αυτομολημένη ομπρελοξαπλώστρα »

Καραμελίτσα έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:23
Αν πάει στα 10 ευρώ το κιλό ο φτηνότερος κιμάς στα λιντλ ως το Φλεβάρη, και παίρνεις άπαχο τζιτζίκι με 5, θα σου πω εγώ τι είναι φυσιολογικό.

Καραξυνίτσα όλο για τους άλλους μας λες αόριστα
πες μας κάτι για σένα :p2:
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 05 Αύγ 2022, 17:36 Να τρως έξω μόνος είναι τολμηρό όντως. Θέλει πολύ θράσος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

OANNHSEA έγραψε: 26 Αύγ 2022, 22:56
αυτομολημένη ομπρελοξαπλώστρα έγραψε: 26 Αύγ 2022, 22:47 με κατάλληλο εξοπλισμό, όρεξη και χρόνο, κάνεις τα πάντα πύτε (εγώ όχι, βαριέμαι να ψάξω μηχάνημα αλλά αν έφτιαχνα για 10 άτομα, θα είχα βρει ήδη, γενικα μην είσαι απόλυτος)
πελτέ δεν φτιάχνω αλλά είναι ούτως ή άλλως μικρή η ποσότητα που χρειάζομαι τον χρόνο, σε αντίθεση με την κλασική σάλτσα
επίσης δεν γίνονται τα πάντα για οικονομία, αλλά για να ξέρεις τι καταναλώνεις *
*και πλέον, γιατί δεν ξέρεις πόσο θα κάνει αύριο το οτιδήποτε

το ενέργεια και απορρυπαντικό ασχολίαστο, δηλαδή να ξαναχρησιμοποιήσεις πλαστικά που θα πέταγες, θα μας το βγάλεις και αντιοικολογικό

είμαι και γω αντιοικολογικοκαλαμάκιας, αλλά ως εκεί
Έφτιαχνε η μάνα μου και ξέρω και εγώ να φτιάχνω (ποιόν νομίζεις έχωνε να την βοηθήσει;)...
Ξέρω λοιπόν πόσο κοστίζει η ντομάτα το κιλό, ξέρω ότι πετάς τουλάχιστον το 50% της ντομάτας και πόση ενέργεια χαλάς για να το βράσεις.
Συν το αλάτι που θα ρίξεις μέσα...
Ο κόπος που πετάς ασχολίαστο...

Ενώ αυτό που αγοράζεις από το Σ/Μ, επειδή έχει φτιαχτεί με ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ντομάτα, σε τεράστιους όγκους και με χαμηλή απόρριψη, μπορεί να βγει πιο φθηνό. Επίσης δεν έχει συντηρητικά, γιατί δεν χρειάζονται πλέον με τον τρόπο που κατεργάζονται τις ντομάτες!!!
Οι περισσότερες δε συσκευασίες τους είναι από χαρτί, αλουμίνιο και μέταλλο - και οι τρεις ανακυκλώσιμες (ο θεός να το κάνει στην Ελλάδα!!).

ΥΓ
Καλύτερα ρίχτο στα γλυκά...
Έχουν πολύ καλύτερη απόδοση από την ντομάτα...
Κανένα DIY προϊόν δεν έχει απόδοση που να συμφέρει. Ο λόγος που κάνει κανείς σπιτικές σάλτσες, μαρμελάδες, κομπόστες και γλυκά είναι για την χαρά της ενασχόλησης, καλύτερο έλεγχο πρώτων υλών, καλύτερη ποιότητα και την αίσθηση του σπιτικού παρασκευάσματος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

hellegennes έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:28 Κανένα DIY προϊόν δεν έχει απόδοση που να συμφέρει

τα τουρσί, φίλε; :p2:
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 05 Αύγ 2022, 17:36 Να τρως έξω μόνος είναι τολμηρό όντως. Θέλει πολύ θράσος.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

αυτομολημένη ομπρελοξαπλώστρα έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:27

Καραξυνίτσα
:sal13: :sal13: :sal13: :sal13:
Spoiler
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 26 Αύγ 2022, 23:26 Δεν έχω κανένα οικονομικό πρόβλημα αλλά όντως έχει ανέβει πάρα πολύ το σούπερ μάρκετ. Συνήθως έδινα <20 στα ενδιάμεσα σούπερ μάρκετ και καμιά 50αριά στα βαρβάτα/εβδομαδιαία, τώρα είναι ~30 και ~100. Αφού σκέφτομαι ότι τις συναλλαγές χωρίς ΠΙΝ πρέπει να τις πάνε τουλάχιστον 60. Για τα ίδια πράγματα πάνω-κάτω. Επίσης έχω την εντύπωση ότι έχουν ανέβει πολύ περισσότερο τα είδη πρώτης ανάγκης από τα είδη διασκέδασης, π.χ. ρούμι κάνει ψιλοταϊδια, 17 με 20 το μπουκάλι αναλόγως η προσφορά και το μαγαζί, ενώ γάλα κρέας λαχανικά χαρτιά αλλαντικά έχουν ξεφύγει τελείως.
Δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να ανέβουν τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ*, έχουν όμως ανέβει όλα τα άλλα ποτά (αλκοολούχα και μη), αν και όχι στον ίδιο βαθμό με άλλα προϊόντα, όπως τα γαλακτοκομικά/τυροκομικά, τα καθαριστικά και τα χαρτικά.

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε νέες αυξήσεις σε χαρτικά, της τάξης του 20% (χαρτομάντιλα, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, χαρτί εκτύπωσης, τετράδια). Η συνολική αύξηση από την αρχή του χρόνου είναι της τάξης του 90%.

* ένα σημαντικό μέρος της τιμής των αλκοολούχων με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι ειδικοί φόροι κι αυτοί δεν έχουν αλλάξει. Η όποια αλλαγή στις τιμές -κυρίως λόγω ενέργειας- είναι στην βασική τιμή και κατ' επέκταση δεν επηρεάζεται σημαντικά η τελική τιμή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Νon4me έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:33

:sal13: :sal13: τόσα χρόνια και ακόμα το μπέικο να ψηθεί επαρκώς
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Στα υψηλά αλκοολουχα παιζουν και δυνατες προσφορες οποτε η το κερδος ειναι μεγάλο η καποιο αλλο κολπο στη μεση που δεν γνωριζω .

Μισο χρονο κοντα βγαζουν τα λιντλ απσολουτ βοτκα μονολιτρη στα 16κατι , ( τη στιγμη που μιλαμε η 700ρα εχει ιδια τιμη στη φθηνοτερη καταταξη στο skroutz ......... )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νon4me την 27 Αύγ 2022, 23:43, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Νon4me

αυτομολημένη ομπρελοξαπλώστρα έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:37
Νon4me έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:33

:sal13: :sal13: τόσα χρόνια και ακόμα το μπέικο να ψηθεί επαρκώς
οι μικρες ατέλειες :oops: οδηγουν στη μεγιστη απολαυση .
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 26 Αύγ 2022, 23:33 Tυπώθηκε πολύ χρήμα αυτό το διάστημα, αναμενόμενο ήταν να πάει ο πληθωρισμός στα ύψη. Είστε και τυχεροί που δεν έχετε αιδοίο. Χρειαζόμαστε τριπλάσια ποσότητα σε χαρτί υγείας.
Οι τωρινές αυξήσεις δεν έχουν καμμιά σχέση με τύπωση χρήματος. Ύφεση είχαμε και τυπώθηκε χρήμα για να περιοριστεί. Δεν μπορεί η ελάττωση των πωλήσεων να οδήγησε σε ταυτόχρονη αύξηση των τιμών σε όλους τους κλάδους. Ο πληθωρισμός πήγε στα ύψη γιατί αυξήθηκε η τιμή της ενέργειας και η τιμή του πετρελαίου κίνησης. Επίσης έναν ρόλο έχουν παίξει και κάτι πανηλίθιοι φόροι στο πλαστικό, δηλαδή πρακτικά σε όλα τα προϊόντα του σύμπαντος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
SUV

σιγά, εμείς θα έχουμε λαθραία κατευθείαν κερασμένη από την αγκαλιά του σούγκαρβλάντυ :hebit:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Νon4me έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:40 Στα υψηλά αλκοολουχα παιζουν και δυνατες προσφορες οποτε η το κερδος ειναι μεγάλο η καποιο αλλο κολπο στη μεση που δεν γνωριζω .

Μισο χρονο κοντα βγαζουν τα λιντλ απσολουτ βοτκα μονολιτρη στα 16κατι , ( τη στιγμη που μιλαμε η 700ρα εχει ιδια τιμη στη φθηνοτερη καταταξη στο skroutz ......... )
Συνήθως τέτοιες προσφορές είναι που πας στο κατάστημα και δεν έχουν ποτέ. Γνωστό κόλπο των ΣΜ. Προμηθεύονται ποσότητες ψιλικατζίδικου για καταστήματα 5.000 τ.μ.

Αν τύχει τώρα σε κάποιο προϊόν να είναι σε διαθεσιμότητα συνέχεια και να έχει τέτοια τιμή, είναι απλά κράχτης, δηλαδή προϊόν που πωλείται στην τιμή αγοράς του (πράγμα που αποτελεί παράβαση της κοινοτικής και ελληνικής νομοθεσίας).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”