!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Άρνηση από "οικογενειακό" γιατρό να ολοκληρώσει την αίτηση

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Ορέστης 35

Re: Άρνηση από "οικογενειακό" γιατρό να ολοκληρώσει την αίτηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Σεπ 2018, 15:50
Ορέστης 35 έγραψε: 29 Σεπ 2018, 15:23
Chilloutbuddy έγραψε: 29 Σεπ 2018, 15:16 Αφού στ'αρχίδια σας θα τους γράψετε έτσι κι αλλιώς και θα πάτε κατευθείαν εκεί που θα λέει η αυτοδιάγνωση που θα κάνετε
Σιγά μη φταρνιστεί το παιδί και δεν πάτε κατευθείαν στον παιδίατρο :lol:
Αν την εχεις πατησει απο ασχετιλες γιατρων πας κατευθειαν στον ειδικο.
Προσωπικά την έχω πατήσει και από ειδικούς, και μάλιστα 3 διαφορετικούς για το ίδιο πράγμα. Είχα ημικρανίες από αυτές που βλέπεις αστεράκια κανονικά, και μου είπανε ότι έχω ό,τι μπορείς να φανταστείς εκτός από ημικρανίες. Τελικά βρήκα στο ίντερνετ ολόκληρη κοινότητα από ανθρώπους που έχουν ακριβώς το ίδιο, με σκίτσα ακριβώς τα αστεράκια που βλέπω και περιγραφές ακριβώς αυτό που παθαίνω, το οποίο λέγεται απλά ημικρανία με αύρα. Σε σημείο να αναρωτιέσαι καλά ρε πστ μου αυτοί οι γιατροί γκουγκλ δεν είχανε.

Κακά τα ψέμματα πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά είτε σε ειδικό πας είτε σε οικογενειακό γιατρό. Άνθρωποι είναι κι αυτοί με ένα μυαλό, δεν είναι μηχανές.
Nαι αλλα αυξανονται οι πιθανοτητες διαγνωσης στον ειδικο γιατρο λογω ρουτινας. Ολοι οι γιατροι εχουν μια στερεοτυπη ρουτινα που ακολουθουν. Εχουν μια σειρα συγκεκριμενων εξετασεων που γραφουν και περιμενουν απο εσενα να ακουσουν τη λεξη κλειδι που αντιστοιχει στην εξευαση. Φαντασου το σψηματικα σαν ενα πινακακι. Το πινακακι με τις εξετασεις του ειδικου ειναι μεγαλυτερο. Εγω επασχα χρονια απο φλεβικη ανεπαρκεια πριν διαγνωστει. Ο παθολογος βροντηξε το χερι του στο γραφειο και μου ειπε οτι δεν εχω τιποτα. Ο φλεβολογος ομως βιοπορουσε κανοντας ντοπλερ. Κραταγε ενα στυλο πανω απι το χαρτι και περιμενε οσο του ελεγα τα συμπτωματα. Μολις ειπα τη λεξη κλειδι την εγραψε στο χαρτι. Με διεκοψε και με πηγε στο εξεταστηριο για το ντοπλερ. Αγνοησε ο,τι αλλο του ειπα μετα γιατι η δουλεια του ειχε ολοκληρωθει. Βεβαια θεραπεια δε μου εδωσε γιατι στον πουτσο του, αλλα απο εκει που οι αλλοι γιατροι με ελεγαν επι χρονια τρελο βρεθηκα με ενα χαρτι στα χερια που επιβεβαιωνε την αληθεια.

Ετσι λειτουργει το συστημα.
Ορέστης 35

Στα ιατρεια του ΙΚΑ εχει δυο καταχωρησεις το πινακακι: Ακτινογραφια, συνταγογραφηση. Αν δεν δικαιολογουν μια απο τις δυο τα συμπτωματα σου, δεν εχεις τιποτα.

Αλλο παραδειγμα. Ειχα ενοχλησεις απο τον προστατη χρονια και υπερηχο μού εγραψε για πρωτη φορα φετος μια ουρολογος στο λαικο. Ειχα παει για αλλο προβλημα αλλα η γιατρος ασχοληθηκε και με αυτο. Ενας οικογενειακος γιατρος απλα θα εγραφε μια αναλυση ουρων και θα αγνοουσε το χρονιο προβλημα.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Σεπ 2018, 15:16 Αφού στ'αρχίδια σας θα τους γράψετε έτσι κι αλλιώς και θα πάτε κατευθείαν εκεί που θα λέει η αυτοδιάγνωση που θα κάνετε
Και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε παιδιάτρους. Είναι καλύτερα εξειδικευμένοι. Και όταν μάλιστα έχεις και κάποιον με χρόνια εμπειρίας ακόμα καλύτερα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Ορέστης 35

Στι Ιπποκρατειο εχουν σε μονιμη βαση ακουολογο και αιθουσα ακοογραμματος διπλα στο εξεταστηριο. Πας λες εχω αυτο και κατευθειαν σε πανε για ακοογραμμα επειδη τους ειναι ευκολο. Σε αλλα νοσοκομεια προσπαθουν να ελαχιστοποιησουν τα ραντεβου του ακοολογικου. Αν δεν ξερεις αυτα τα μυστικα δε βρισκεις ακρη.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Otto Weininger έγραψε: 29 Σεπ 2018, 16:12
Και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε παιδιάτρους. Είναι καλύτερα εξειδικευμένοι. Και όταν μάλιστα έχεις και κάποιον με χρόνια εμπειρίας ακόμα καλύτερα.
Το ξέρω ότι θα πηγαίνετε, αυτό είπα.

Ερώτηση, πόσο κοστίζει ο παιδίατρος και πόσο θα κοστίζει ο οικογενειακός γιατρός;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Σεπ 2018, 16:31

Ερώτηση, πόσο κοστίζει ο παιδίατρος και πόσο θα κοστίζει ο οικογενειακός γιατρός;
Σε πρώτη φάση δεν υπάρχει οικογενειακός γιατρός ακόμα.
Το πόσο κοστίζει ο παιδίατρος, αδιάφορο. Ειδικά άμα είναι καλός.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ορέστης 35 έγραψε: 29 Σεπ 2018, 16:09 Στα ιατρεια του ΙΚΑ εχει δυο καταχωρησεις το πινακακι: Ακτινογραφια, συνταγογραφηση. Αν δεν δικαιολογουν μια απο τις δυο τα συμπτωματα σου, δεν εχεις τιποτα.

Αλλο παραδειγμα. Ειχα ενοχλησεις απο τον προστατη χρονια και υπερηχο μού εγραψε για πρωτη φορα φετος μια ουρολογος στο λαικο. Ειχα παει για αλλο προβλημα αλλα η γιατρος ασχοληθηκε και με αυτο. Ενας οικογενειακος γιατρος απλα θα εγραφε μια αναλυση ουρων και θα αγνοουσε το χρονιο προβλημα.
Μα αφού δεν έχετε σύστημα με οικογενειακό γιατρό, πώς ξέρεις τι θα έκανε; Το υποθέτεις, κρίνοντας από τους παθολόγους, αλλά το σύστημα με τους οικογενειακούς γιατρούς είναι ολόκληρο σύστημα. Δε γίνεται σε μία μέρα απλά βαφτίζοντας γενικούς παθολόγους οικογενειακούς γιατρούς, είναι μια διαφορετική νοοτροπία που ξεκινάει απ'την εκπαίδευση. Ο γιατρός που πας στην Ελλάδα σκέφτεται οτι σε μένα ήρθες εγώ θα σε γιατρέψω, ο οικογενειακός γιατρός πρέπει να σκέφτεται πού θα σε στείλει.

Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι σκοπεύουν ακριβώς να κάνουν στην Ελλάδα, κι απ'ότι φαίνεται ήδη έχει κολλήσει. Μάλλον τελικά θα γίνει ένας μισοτελειωμένος αχταρμάς ως συνήθως.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Otto Weininger έγραψε: 29 Σεπ 2018, 16:35

Αδιάφορο για σένα αδερφέ. Αλλά δεν πρέπει να κρίνεις ένα σύστημα με βάση τι είναι καλύτερο για σένα αλλά τι είναι καλύτερο για τους πολλούς.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Σεπ 2018, 16:39

Αδιάφορο για σένα αδερφέ. Αλλά δεν πρέπει να κρίνεις ένα σύστημα με βάση τι είναι καλύτερο για σένα αλλά τι είναι καλύτερο για τους πολλούς.
Μα δεν είναι θέμα συστήματος. Η ειδικότητα πάντα θα κοστίσει παραπάνω. Και μιλάμε για παιδιά, όλα αλλάζουν όταν μιλάς για μικρό παιδί. Θες την εξειδίκευση.

Θέλεις να σου πω μια συνταγή με μελομακάρονα ; Δεν έχεις ξαναπάει τέτοιο πράγμα.

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

θέλουν να φτιάξουν εδώ κι 20 χρόνια την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

γίνονται βήματα με ρυθμούς χελώνας και το σύστημα στην ουσία του ποτέ δεν αλλάζει

πέρα από συνταγογράφηση, παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων και παραπομπή στον αντίστοιχο ειδικό,
ο οικογενειακός ιατρός θα φτιάξει (ή προβλέπεται μελλονικά να φτιάξει) και ηλεκτρονικό φάκελο υγείας του κάθε ασθνούς με εμβολιασμούς, προληπτικές εξετάσεις, προγραμματισμένος επανέλεχγος χρόνιων παθήσεων και επικαιροποίηση φαρμακευτικής αγωγής

ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας θα μπορεί να είναι ηλεκτρονικά προσβάσιμος σε όλους τους ιατρούς με το ΑΜΚΑ μετά από την συγκατάθεση του ασθενούς

Ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) από τα τέλη Μαρτίου 2018

Με τον νόμο 4486/2017 καθιερώνεται ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΑΗΦΥ) για όλους τους κατόχους ΑΜΚΑ και ΑΥΠΑ

NOMOΣ 4486/2017 – ΦΕΚ Τεύχος Α’ 115/07.08.2017
Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 21
Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
1. Η παρ. 4 του άρθρου 51 του ν. 4238/2014, αντικαθίσταται ως εξής:
«1) Καθιερώνεται ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΑΗΦΥ) για όλους τους κατόχους ΑΜΚΑ και ΑΥΠΑ.
2) Ο Α.Η.Φ.Υ. περιέχει το συνοπτικό ατομικό ιστορικό υγείας, καθώς και τις πληροφορίες της περίπτωσης ιγ ́ του άρθρου 3 του ν. 4213/2013. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, καθιερώνεται ενιαίο πρότυπο σχετικά με το περιεχόμενο, τον τρόπο κατάρτισης, την ταυτοποίηση του ατόμου και την πρόσβαση στις ιατρικές πληροφορίες του φακέλου, σύμφωνα με τους νόμους 2472/1997 και 3471/2006. Το περιεχόμενο του Α.Η.Φ.Υ. είναι ενιαίο σε εθνικό επίπεδο και υποχρεωτικό.
3) Ο Α.Η.Φ.Υ. καταρτίζεται από τον οικογενειακό ιατρό ή από τους επαγγελματίες υγείας της Το.Μ.Υ.. Οι οικογενειακοί, οι άλλοι ιατροί, οι οδοντίατροι και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας που είναι πιστοποιημένοι χρήστες του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υποχρεούνται να καταχωρούν στον Α.Η.Φ.Υ. όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν από εξέταση ή επίσκεψη και
είναι αναγκαίες για την παρακολούθηση, τη θεραπεία, τη νοσηλεία και την αποκατάσταση του ατόμου.
4) Τα δεδομένα του Α.Η.Φ.Υ. αποτελούν ιδιοκτησία του ατόμου και τηρούνται ασφαλώς, υπό την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Πρόσβαση στις πληροφορίες του Α.Η.Φ.Υ. του έχει ο κάτοχος Α.Μ.Κ.Α. ή Α.Υ.Π.Α, ο εκάστοτε οικογενειακός ιατρός του, καθώς και ο θεράπων ιατρός, οδοντίατρος ή άλλος επαγγελματίας υγείας, κατά τη νοσηλεία ή επίσκεψη σε δημόσια ή ιδιωτική μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας, ύστερα από συναίνεση του ατόμου.»
μελλονικοί στόχοι:
1. αποσυμφώρηση των ΤΕΠ των νοσοκομείων
2. έλεγχος της συνταγογράφησης
3. προληπτική ιατρική
4. πιθανά μη 100% αποζημείωση σε περιπτώσεις όπως αρνείσαι να κάνεις κολονοσκόπηση και αναπτύξεις ορθοκολικό ca ή δεν εμβολιάζεσαι για β και νοσήσεις από β, καπνίζεις και αναπτύξεις ΧΑΠ κλπ

όλα αφορούν το περιορισμό του κόστους υγείας που είναι πάντα ελλειμματικό (και αυξάνεται) και πολύ λιγότερο ή καθόλου την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Σεπ 2018, 16:37Ο γιατρός που πας στην Ελλάδα σκέφτεται οτι σε μένα ήρθες εγώ θα σε γιατρέψω, ο οικογενειακός γιατρός πρέπει να σκέφτεται πού θα σε στείλει.
Οταν κατι με ενοχλουσε, παντα θα συμβουλευομουν πρωτα εναν παθολογο. Επειδη ομως τα τελευταια χρονια οι επισκεψεις σε γιατρους και οι εξετασεις εχουν γινει πολυ συχνα φαινομενα, ειπα να κοψω κατι, και τωρα τελευταια που εχω κατι περιεργους διπλους (δε θυμαμαι πως τους λενε) πονους αποφασισα να παω πρωτα στον ειδικο που φοβομουν περισσοτερο οτι θα καταληξω.
Ετσι, πηγα σε ρευματολογο. Πηρε ιστορικο, με εξετασε λιγο... και ειπε οτι δεν πιστευει οτι εχω αυτο για το οποιο εχω παει. Ηρεμησα και γω. Ειπε λοιπον να μου γραψει εξετασεις... Εγω, απο τη στιγμη που ειπε οτι αυτο που εχω αφορα περισσοτερο ορθοπαιδικο (ορθοπεδικο, κρατηστε οποιο θετε) ειπα να κανω τη χαζη ερωτηση για ναμαι και σιγουρη... - Εμμ τα αποτελεσματα σε σας να τα φερω να τα δειτε; - Ε σε ποιον θα τα πας; Εγω σε κοιταω αλλου θα τα πας; - Ε ειπα επειδη μου ειπατε πως δεν εχω το "μπλα μπλα" μη σας τρωω αδικα το χρονο και να πηγαινα σε καποιον που η ειδικοτητα του θα εχει μεγαλυτερη σχεση με το προβλημα μου. - Οχι, σε μενα θα τις φερεις.

Και δεν ειναι να πεις οτι το κανει για τα λεφτα. Στο ΚΥ πηγα.
Θα δειξει. Μπορει απλως να θελει να ειναι καλυμμενος με εξετασεις οτι η κριση του ηταν σωστη.

Εγω παντως ραντεβου με ορθοπαιδικο (οθροπεδικο, κρατηστε οποιο σας αρεσει) εκλεισα ηδη.

Γιατι δεν κανουν οικογενειακους καποιους βοηθους γιατρων που τελειωνουν ΙΕΚ και τετοια. Κατι σαν γραμματεις. Να εχουν εναν μπουσουλα και αναλογα τα συμπτωματα να στελνουν σε αναλογες ειδικοτητες τον ασθενη. Να μην ειναι γιατροι. Οχι ε;..

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Otto Weininger έγραψε: 29 Σεπ 2018, 16:41
Chilloutbuddy έγραψε: 29 Σεπ 2018, 16:39

Μα δεν είναι θέμα συστήματος. Η ειδικότητα πάντα θα κοστίσει παραπάνω. Και μιλάμε για παιδιά, όλα αλλάζουν όταν μιλάς για μικρό παιδί. Θες την εξειδίκευση.

Θέλεις να σου πω μια συνταγή με μελομακάρονα ; Δεν έχεις ξαναπάει τέτοιο πράγμα.
Μα φυσικά είναι θέμα συστήματος, όταν μιλάμε για πληθυσμούς η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η εύκολη πρόσβαση σε γιατρό. Και για πολλούς το οικονομικό θέμα είναι εμπόδιο, όχι μόνο στην Ελλάδα της κρίσης αλλά παντού.

Όσο για το αν το παιδί χρειάζεται παιδίατρο, καλύτερα είναι να στο πει ο ειδικός. Και ο οικογενειακός γιατρός είναι ο κατεξοχήν ειδικός που ξέρει τι γιατρό χρειάζεσαι, αυτή είναι η δουλειά του. Δεν είναι δική μου δουλειά ούτε δική σου.

Και μελομακάρονο θέλω, δώσε συνταγη.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Custom_F έγραψε: 29 Σεπ 2018, 17:02
Γιατι δεν κανουν οικογενειακους καποιους βοηθους γιατρων που τελειωνουν ΙΕΚ και τετοια. Κατι σαν γραμματεις. Να εχουν εναν μπουσουλα και αναλογα τα συμπτωματα να στελνουν σε αναλογες ειδικοτητες τον ασθενη. Να μην ειναι γιατροι. Οχι ε;..
πωωωω

μην τα λες αυτά αποτομα..

υπάρχουν ειδικότητες που είναι κατ εξοχήν πρωτοβάθμιες

= ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ (οι GP της Αγγλίας)
συν Ιατροί Εργασίας (για το εργασιακό περιβάλλον και το γενικότερο περιβάλλον) - (οι ΟΕM έξω)
συν Ιατροί Δημόσιας Υγείας - Κοινωνικοί Ιατροί - Υγιεινολόγοι (οι Public health) == που δεν ειναι μόνο γιατροί (στην Ελλάδα δεν ανοίγουν την ειδικότητα, Αγγλία μπαίνεις και από Βιολόγος/Οδοντίατρος/Νοσηλευτής κλπ) *στην Ελλάδα βάζουν τα δικά τους ανειδίκευτα παιδιά - άσε που απουσιάζουν οι δομές δημόσιας υγείας

Οι Γενικοί Παθολόγοι, που είναι οι κατεξοχήν κλινικοί ιατροί είναι στην ουσία νοσοκομειακοί (δευτεροβάθμιοι)

στην Ελλάδα , λόγω πολλών παθολόγων, κυρίως ιδιωτών - καλύπτουν όσο μπορούν την πρωτοβάθμια υγεία σε επίπεδο ιδιωτικού ιατρείου κάνοντας τον γενικό ιατρό

στα ΚΥ υπάρχουν κυρίως γενικοί ιατροί, οι οποίοι βγαίνουν πλέον κατά εκατοντάδες και θα σηκώσουν το βάρος της πρωτοβάθμιας υγείας στο άμεσο μέλλον

οι εξειδικεύσεις είναι κατα βάση νοσοκομειακές = 2βάθμιες (π.χ. ενδοκρινολόγος)

μη γιατροί, πχ βοηθοί ιατρών ίσως προκύψουν, γιατί δεν κοστίζουν τόσο και η τεχνολογία εξελίσσεται
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

σε 10-15 χρονια θα εχουν αντικατασταθει απο AI ουτως ή αλλως
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”