https://www.inexarchia.gr/story/think/a ... ynehizetai
Το μαγαζί το είχαν επισκεφτεί από Deus και Tindersticks, μέχρι τον Νick Cave. Μετά από ένα secret gig που είχαν κάνει στο Λόφο του Στρέφη, οι Tindersticks, επισκέφτηκαν το Decadence. Διαβάσαμε ότι ο Neil Fraser (κιθάρα) μετά το live και την βραδιά στο μαγαζί, είχε πει "δεν πρόκειται να ξαναπιώ αύριο. Σκέψου είμαι 96 ώρες στην Αθήνα και τις 90 είμαι τύφλα..". Μετά από αυτό ακυρώθηκε η πτήση τους και..πήγαν ξανά στο Decadence!
Εκθέσεις, ταινίες μικρού μήκους και θεατρικά happenings βγήκαν στέγη στο φιλόξενο Decadence. Ενα καθαρόαιμο ροκ μπαρ που ξυπνούσε, έβαζε τα καλά του και μετά γινόταν σκνίπα.
Υποστήριζε την λογική του πιο ευρηματικού club.
"Το πρώτο Bar-theater"
"Το πιο μικρό σινεμά του κόσμου" όμως το έλεγαν με την Λόλα, μια 35αρα μηχανή.
"Κουρείον Decadence"
"Οπωροπωλείον" μέχρι και "Οδοντιατρείο"
"Decadence Times" η πρώτη free press της Αθήνας
Το Decadence είχε τους δικούς του ντι τζει αλλά πέρασαν εκατοντάδες. Ανάμεσα τους ο ιστορικός ο Χρήστος Δασκαλόπουλος, αλλά όπως έλεγε και ο ίδιος ήταν δισκοθέτης, δεν έπαιζε.
Τι έκανε το Decadence να αγαπηθεί τόσο πολύ;
Δεν αγαπήθηκε μονό μισήθηκε κιόλας. Δεν ήταν ένα μαγαζί, όπως εκεί που μπαίνεις και σε αντιμετωπίζουν σαν πεντοχίλιαρο. Αισθανόσουν ότι ζεις σε ένα αιώνιο παρόν, χωρίς να πάρεις έκσταση. Έβαζε τον άνθρωπο που έμπαινε μέσα στη λογική ότι μπαίνει στο δικό του χώρο, σπίτι του. Έχω ζήσει σκληρές καταστάσεις από σχιζοφρενείς και οπλοφόρους και άλλους αλλά όλοι σεβόντουσαν το Decadence.
Mέχρι όμως το 2008.. Τότε το σπάσανε κάποιοι, για μένα αναρχοφασίστες.
Αλλά την επόμενη ημέρα ήρθαν μερικοί μετά από την ομάδα και μου είπαν ''να ξέρεις ότι εμείς διαφωνούμε.''