!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΟΧΙ Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Re: ΟΧΙ Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Εγώ επιθμώ την αλλοτρίωση της εναλλακτικότητας των Εξαρχείων.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Beria έγραψε: 02 Αύγ 2022, 15:07
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 02 Αύγ 2022, 15:01
Beria έγραψε: 02 Αύγ 2022, 14:41
Στη Σουσουραδα είμαι κάθε Σάββατο και τρώγω λαυράκι
You can't miss me
Εγώ είμαι αυτός που φλερτάρει ξεδιάντροπα με τις δίδυμες του warehouse απέναντι φορώντας σαγιονάρες λιντλ
Γω έχω φτιάξει με κόπο τη δημόσια εικόνα μου στην εσχατιά των Εξαρχείων και στη νο μανς λαντ της Διδότου, ως trotskyist dandy, δεν θα μου το πηδήξεις εσύ με τις σαγιονάρες από τα λιντλ
:lol: :lol: :lol:

Ευτυχώς που υπάρχει και o Beria να φυλάττει Θερμοπύλες.

Άγε, ω βασιλεύ Εξαρχοδαιμονίων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Εικόνα
https://www.inexarchia.gr/story/think/a ... ynehizetai

Το μαγαζί το είχαν επισκεφτεί από Deus και Tindersticks, μέχρι τον Νick Cave. Μετά από ένα secret gig που είχαν κάνει στο Λόφο του Στρέφη, οι Tindersticks, επισκέφτηκαν το Decadence. Διαβάσαμε ότι ο Neil Fraser (κιθάρα) μετά το live και την βραδιά στο μαγαζί, είχε πει "δεν πρόκειται να ξαναπιώ αύριο. Σκέψου είμαι 96 ώρες στην Αθήνα και τις 90 είμαι τύφλα..". Μετά από αυτό ακυρώθηκε η πτήση τους και..πήγαν ξανά στο Decadence!

Εικόνα

Εκθέσεις, ταινίες μικρού μήκους και θεατρικά happenings βγήκαν στέγη στο φιλόξενο Decadence. Ενα καθαρόαιμο ροκ μπαρ που ξυπνούσε, έβαζε τα καλά του και μετά γινόταν σκνίπα.

Υποστήριζε την λογική του πιο ευρηματικού club.
"Το πρώτο Bar-theater"
"Το πιο μικρό σινεμά του κόσμου" όμως το έλεγαν με την Λόλα, μια 35αρα μηχανή.

Εικόνα

"Κουρείον Decadence"
"Οπωροπωλείον" μέχρι και "Οδοντιατρείο"
"Decadence Times" η πρώτη free press της Αθήνας

Εικόνα

Το Decadence είχε τους δικούς του ντι τζει αλλά πέρασαν εκατοντάδες. Ανάμεσα τους ο ιστορικός ο Χρήστος Δασκαλόπουλος, αλλά όπως έλεγε και ο ίδιος ήταν δισκοθέτης, δεν έπαιζε.

Εικόνα

Τι έκανε το Decadence να αγαπηθεί τόσο πολύ;

Δεν αγαπήθηκε μονό μισήθηκε κιόλας. Δεν ήταν ένα μαγαζί, όπως εκεί που μπαίνεις και σε αντιμετωπίζουν σαν πεντοχίλιαρο. Αισθανόσουν ότι ζεις σε ένα αιώνιο παρόν, χωρίς να πάρεις έκσταση. Έβαζε τον άνθρωπο που έμπαινε μέσα στη λογική ότι μπαίνει στο δικό του χώρο, σπίτι του. Έχω ζήσει σκληρές καταστάσεις από σχιζοφρενείς και οπλοφόρους και άλλους αλλά όλοι σεβόντουσαν το Decadence.

Εικόνα

Mέχρι όμως το 2008.. Τότε το σπάσανε κάποιοι, για μένα αναρχοφασίστες.

Αλλά την επόμενη ημέρα ήρθαν μερικοί μετά από την ομάδα και μου είπαν ''να ξέρεις ότι εμείς διαφωνούμε.''
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Αλλά την επόμενη ημέρα ήρθαν μερικοί μετά από την ομάδα και μου είπαν ''να ξέρεις ότι εμείς διαφωνούμε.''
:smt005: :smt005: :smt005:

Ναι, γιατι ούτε κι ο Φιλιπινέζος μάγειρας συμφωνεί με αυτό που γίνεται.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

georgebi έγραψε: 04 Αύγ 2022, 09:34 Εικόνα
Το «πανέμορφο» :roll:
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Όχι πως θα είχε και άλλη γνωμη αν το έργο ολοκληρωνόταν,ως δια μαγείας, αυθημερόν....

αλλά για να τα λέμε όλα....εδώ ένα δίκιο ο Σπύρος το έχει..... :102:

https://twitter.com/SpDapergolas/status ... qv_gYr-v-Q
Spoiler
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 04 Αύγ 2022, 10:36
Ήταν πανέμορφο. Όπως και το dada και το Green door και ο Τιπούκειτος (που ήταν μπουάτ).

Κάπου το χάνετε με τις σχετικά πρόσφατες φωτογραφίες, που δείχνουν τα μπαρ ΜΕΤΑ το κλείσιμο τους. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Αύγ 2022, 13:48
Ήταν πανέμορφο. Όπως και το dada και το Green door και ο Τιπούκειτος (που ήταν μπουάτ).

Κάπου το χάνετε με τις σχετικά πρόσφατες φωτογραφίες, που δείχνουν τα μπαρ ΜΕΤΑ το κλείσιμο τους. :lol:
Για το κτήριο λέει πως είναι πανέμορφο. Κάτι που είναι από υπερβολή έως και ψέμα.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Μιλάς για το απλυταριό τώρα. Τα στάνταρντ του τί είναι όμορφο, είναι αρκετά διαφορετικά
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 04 Αύγ 2022, 14:04

Για το κτήριο λέει πως είναι πανέμορφο. Κάτι που είναι από υπερβολή έως και ψέμα.
Τα αναπαλαιωμένα νεοκλασσικά είναι πάντα όμορφα γιατί δίνουν χρώμα ακόμη και ανάμεσα σε πολυκατοικίες, δεν είναι ανάγκη να είναι μέγαρα.

Στην τελική, ποιο ακριβώς ήταν το αντίπαλο δέος αισθητικής εκείνην την εποχή; Τα μαγαζιά με τις ντισκόμπαλες; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Αύγ 2022, 15:00

Τα αναπαλαιωμένα νεοκλασσικά είναι πάντα όμορφα γιατί δίνουν χρώμα ακόμη και ανάμεσα σε πολυκατοικίες, δεν είναι ανάγκη να είναι μέγαρα.

Στην τελική, ποιο ακριβώς ήταν το αντίπαλο δέος αισθητικής εκείνην την εποχή; Τα μαγαζιά με τις ντισκόμπαλες; :lol:
“Αναπαλαιωμένο». Τι ηλίθια λέξη!
Επίσης τα νεοκλασικά είναι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πολυκατοικίες.

Τέλος πάντων, απλά λέω πως δεν είναι πανέμορφο. Ούτε καν όμορφο δεν είναι. Θα μπορούσες μα το πεις «συμπαθητικό» λόγω ιδιαιτεροτήτων, αλλά γενικά ο αρχιτέκτονας έκανε ψιλοαγγαρεία
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Αύγ 2022, 14:37 Μιλάς για το απλυταριό τώρα. Τα στάνταρντ του τί είναι όμορφο, είναι αρκετά διαφορετικά
Συμφωνώ, είναι καθαρά θέμα γούστου.

Εγώ πχ τον χιπστεράδικο ποπαρτισμό δεν τον μπορώ, η γεωμετρία, τα έντονα χρώματα, η γυαλάδα του καινούργιου που βγήκε από το κουτί κλπ με απωθούν στο περιβάλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν στοιχεία τέχνης.

Προτιμώ τη θαμπάδα του μεταχειρισμένου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 04 Αύγ 2022, 15:08

Τέλος πάντων, απλά λέω πως δεν είναι πανέμορφο. Ούτε καν όμορφο δεν είναι. Θα μπορούσες μα το πεις «συμπαθητικό» λόγω ιδιαιτεροτήτων, αλλά γενικά ο αρχιτέκτονας έκανε ψιλοαγγαρεία
Δεν ήταν δικός μου όρος η λέξη "πανέμορφο".
Κατά τα άλλα, πραγματικά δεν καταλαβαίνω το νόημα της της ένστασης σου.
Σε τί' ακριβώς αφορά;
Σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές σε σχέση με το περιβάλλον;
Αν θες να μιλήσουμε γι' αυτές στην Αθήνα και αλλού, κανένα πρόβλημα.

Ή απλώς οι αναφορές σε αυτά τα μπαρ, χαλάνε το κόνσεπτ ότι τα Εξάρχεια ήταν πάντα μια μπιχλιάρικη περιοχή, από όσους τα ξέρουν μόνον από τα δρώμενα των ούγκανων;

Έτσι ως υπόθεση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Αύγ 2022, 15:20
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 04 Αύγ 2022, 15:08

Δεν ήταν δικός μου όρος η λέξη "πανέμορφο".
Κατά τα άλλα, πραγματικά δεν καταλαβαίνω το νόημα της της ένστασης σου.
Σε τί' ακριβώς αφορά;
Σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές σε σχέση με το περιβάλλον;
Αν θες να μιλήσουμε γι' αυτές στην Αθήνα και αλλού, κανένα πρόβλημα.

Ή απλώς οι αναφορές σε αυτά τα μπαρ, χαλάνε το κόνσεπτ ότι τα Εξάρχεια ήταν πάντα μια μπιχλιάρικη περιοχή, από όσους τα ξέρουν μόνον από τα δρώμενα των ούγκανων;

Έτσι ως υπόθεση.
Η ένσταση μου ειναι ξεκάθαρη. Ο τύπος έβαλε φωτογραφία από ένα κτήριο και το χαρακτήρισε πανέμορφο για να μεγιστοποιήσει την δυνατότητα χειραγώγησης των συναισθημάτων του αναγνώστη ως προς το κατάστημα που λειτουργούσε εκεί.
Λες και χάθηκαν οι λέξεις. Όλα είναι πανέμορφα και φανταστικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”