!!! DEVELOPMENT MODE !!!

«Βατερλό» στις στρατιωτικές σχολές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: 139 θέσεις κενές στη ΣΣΕ

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: «Βατερλό» στις στρατιωτικές σχολές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: 139 θέσεις κενές στη ΣΣΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

ethereal έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:43
Airman68 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:41
ethereal έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:38Ναι, τι να σου πω. Τους τρώει το άγχος.
Επέτρεψέ μου να ξέρω κάτι παραπάνω...
Όπως και για το "δικαίωμα υπογραφής"; Ερώτηση περασμένου αιώνα;

Ενώ το να δώσεις "μεταβολή" και να σου στρίψει ο άλλος αριστερόστροφα δε σ' αφήνει να κοιμηθείς τα βράδια.
Πραγματικά ερώτηση περασμένου αιώνα. Αυτό το "δικαίωμα υπογραφής" ήταν θέμα γιά τους αποφοίτους του λεγόμενου "μικρού Πολυτεχνείου" που υπήρχε πριν το 1975. Αυτοί δεν είχαν δικαίωμα υπογραφής μελέτης παρά μόνο αν συμπλήρωναν κάποια χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Οι πτυχιούχοι μηχανικοί μόλις πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ (στην εποχή μου ήταν από το ΕΜΠ) αποκτούν αμέσως δικαίωμα υπογραφής. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ επίσης έχουν κατωχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Οταν ήμουν στον στρατό, έπιανα κουβέντα κάπου - κάπου με τον λοχαγό μου (υπολοχαγός, ένα χρόνο μικρότερος από εμένα) και μου έλεγε γιά το πόσο μεγάλες ευθύνες έφερε. Τον ρώτησα λοιπόν ποιά ήταν η μεγαλύτερη ευθύνη που έφερε και μου είπε ότι αν έδινε άδεια σε κάποιον στρατιώτη και αυτός πήγαινε στην πόλη του και σκότωνε κάποιον, τότε αυτός θα κατηγορείτο γιά την άδεια που του έδωσε. Αυτή η απάντηση με έκανε να καταλάβω σε τι κόσμο ζούσαν τα υπολοχαγάκια.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
ethereal

Re: «Βατερλό» στις στρατιωτικές σχολές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: 139 θέσεις κενές στη ΣΣΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

Leporello έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:56
ethereal έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:43
Airman68 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:41 Επέτρεψέ μου να ξέρω κάτι παραπάνω...
Όπως και για το "δικαίωμα υπογραφής"; Ερώτηση περασμένου αιώνα;

Ενώ το να δώσεις "μεταβολή" και να σου στρίψει ο άλλος αριστερόστροφα δε σ' αφήνει να κοιμηθείς τα βράδια.
Πραγματικά ερώτηση περασμένου αιώνα. Αυτό το "δικαίωμα υπογραφής" ήταν θέμα γιά τους αποφοίτους του λεγόμενου "μικρού Πολυτεχνείου" που υπήρχε πριν το 1975. Αυτοί δεν είχαν δικαίωμα υπογραφής μελέτης παρά μόνο αν συμπλήρωναν κάποια χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Οι πτυχιούχοι μηχανικοί μόλις πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ (στην εποχή μου ήταν από το ΕΜΠ) αποκτούν αμέσως δικαίωμα υπογραφής. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ επίσης έχουν κατωχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Οταν ήμουν στον στρατό, έπιανα κουβέντα κάπου - κάπου με τον λοχαγό μου (υπολοχαγός, ένα χρόνο μικρότερος από εμένα) και μου έλεγε γιά το πόσο μεγάλες ευθύνες έφερε. Τον ρώτησα λοιπόν ποιά ήταν η μεγαλύτερη ευθύνη που έφερε και μου είπε ότι αν έδινε άδεια σε κάποιον στρατιώτη και αυτός πήγαινε στην πόλη του και σκότωνε κάποιον, τότε αυτός θα κατηγορείτο γιά την άδεια που του έδωσε. Αυτή η απάντηση με έκανε να καταλάβω σε τι κόσμο ζούσαν τα υπολοχαγάκια.
Ελπίζω ο airman να καταλαβαίνει αυτά που με υπομονή έγραψες και είναι τόσο αληθή.
Κι ας μας πει μετά για τους ανθυπολοχαγούς που συμπληρώνουν ένα μάτσο χαρτιά για να προμηθευτούν ένα καφάσι μήλα από τον τάδε έμπορο και όχι από τον δείνα.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Airman68 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:49
Leporello έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:47
Airman68 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:29Και ο Ανθυπολοχαγός είναι υπεύθυνος για κάποιον αριθμό φαντάρων που δεν ξέρεις τι μυαλά κουβαλάνε οι οποίοι κρατάνε όπλα με πραγματικά πυρομαχικά.
Τι θες να πεις με αυτό;
Εχω να πώ ότι δεν έχεις ιδέα γιά το πώς λειτουργεί η βιομηχανία. Οι στρατιώτες σπανίως έχουν γεμάτα όπλα και τα χρησιμοποιούν ακόμη σπανιότερα (βολές) και μάλιστα υπό εξιδανικευμένες συνθήκες. Αντίθετα, οι εργάτες στην βιομηχανία συνέχεια, κάθε μέρα και κάθε στιγμή μεταφέρουν λυωμένο μέταλλο, οδηγούν χωματουργικά μηχανήματα 50 τόνων, χειρίζονται εκρηκτικά, ανοίγουν στοές. Αν γίνει οποιοδήποτε ατύχημα, οι πρώτοι που θα πάνει κατηγορούμενοι είναι ο μηχανικός βάρδιας και ο εργοδηγός.
Πρώτος εγώ είπα ότι δεν ξέρω πώς λειτουργεί η βιομηχανία.
Αλλά το ίδιο βλέπω πως πολλοί δεν ξέρετε πώς λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Ομως όλοι περάσαμε κάποιους μήνες στον στρατό (εγώ 21) και είδαμε από κοντά πώς λειτουργεί. Αντίθετα, εσύ φαίνεται ότι δεν πέρασες ούτε απ'έξω από ένα εργοστάσιο.

Ομολογουμένως, δεν έχω ιδέα γιά το τι περνάει ένας ιπτάμενος που κάνει αναχαιτίσεις. Αυτός όμως δεν είναι ο τυπικός στρατιωτικός.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Leporello έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:47
Airman68 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:29
Leporello έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:23 Ποιά υπογραφή; Ποιό έργο; Η συνηθισμένη δουλειά ενός νέου μηχανικού στην βιομηχανία είναι μηχανικός βάρδιας. Εκεί να δείς ευθύνη, καθώς όλοι οι υφιστάμενοί του ασχολούνται με επικίνδυνες εργασίες όλη την βάρδια.
Και ο Ανθυπολοχαγός είναι υπεύθυνος για κάποιον αριθμό φαντάρων που δεν ξέρεις τι μυαλά κουβαλάνε οι οποίοι κρατάνε όπλα με πραγματικά πυρομαχικά.
Τι θες να πεις με αυτό;
Εχω να πώ ότι δεν έχεις ιδέα γιά το πώς λειτουργεί η βιομηχανία. Οι στρατιώτες σπανίως έχουν γεμάτα όπλα και τα χρησιμοποιούν ακόμη σπανιότερα (βολές) και μάλιστα υπό εξιδανικευμένες συνθήκες. Αντίθετα, οι εργάτες στην βιομηχανία συνέχεια, κάθε μέρα και κάθε στιγμή μεταφέρουν λυωμένο μέταλλο, οδηγούν χωματουργικά μηχανήματα 50 τόνων, χειρίζονται εκρηκτικά, ανοίγουν στοές. Αν γίνει οποιοδήποτε ατύχημα, οι πρώτοι που θα πάνει κατηγορούμενοι είναι ο μηχανικός βάρδιας και ο εργοδηγός.
Και φυσικά, το ατύχημα δεν είναι η μόνη έγνοια του μηχανικού. Την ίδια στιγμή έχει το άγχος τής απόδοσης και παραγωγικότητας του έργου.
1.
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

Leporello έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 01:02 Και φυσικά, το ατύχημα δεν είναι η μόνη έγνοια του μηχανικού. Την ίδια στιγμή έχει το άγχος τής απόδοσης και παραγωγικότητας του έργου.
Καλά, άστο αυτό. Έννοιες άγνωστες σε στρατιωτικούς.
Ο μηχανικός θα υπάρξουν στιγμές που μπορεί να φέρει έσοδα στην πατρίδα του. Ακόμα και από τον πρώτο χρόνο εργασίας.
Στον αντίποδα, ο χειριστής που θα χάσει το αεροσκάφος του (παρ' όλο τον δεδομένο θαυμασμό και σεβασμό μας για αυτό που κάνει) θα πάρει ενθάρρυνση να ξανανέβει στο κόκπιτ όσο πιο γρήγορα γίνεται, παρά την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ που επωμιστήκαμε εγώ και συ. Επειδή υπάρχει κάποτε, κάπως, κάπου, η πεποίθηση ( ; ) ότι μπορεί και να μας ωφελήσει μελλοντικά η μαχητικότητά του.
Κι αν δεν...; Θα ζητήσουμε από κανέναν τα ρέστα;
Για τόλμησε όμως εσύ να δημιουργήσεις καμιά χασούρα λίγων χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία σου και τα ξαναλέμε αν και πού θα ξαναβρείς δουλειά.
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf »

Ευχαριστα νεα!!! :romance-hearteyes: :romance-hearteyes:

Αυτο σημαινει λιγοτεροι ξυσαρχιδες αργομισθοι και διεφθαρμενοι μεχρι το μεδουλι δυ.

Ευχομαι το ιδιο για μπατσιου και δικαστικους που ειναι μαζι με τους καραβαναδες η γαγγραινα και το καρκινωμα
που κανουν την Ελλαδα να αργοπεθαινει. :a040:

Στα παπαρια μας λοιπον. :102:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 11:05 H ΕΒΕ είναι ένα ηλίθιο μέτρο- ιδέα αυτού του ζώου της Κεραμέως.
Θα φέρω άλλο παράδειγμα: Υπάρχουν κάτι σχολές όπως η Ζωική Παραγωγή, που σπούδαζαν άνθρωποι από αγροτικές και κτηνοτροφικές οικογένειες. Έπαιρναν μια επαρκή τεχνική γνώση και μετά γύριζαν στα χωριά τους και αναλάμβαναν τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις και έχοντας πια μια τεχνική γνώση τις ανέπτυσσαν. Τώρα με την ΕΒΕ γίνεται σφαγείο. Πολλά τέτοια τμήματα οδηγούνται στο κλείσιμο. ΚΑι τα παιδιά από αυτές τις οικογένειες οδηγούνται σε άλλες κατευθύνσεις. Να πεις οτι θα ανοίγανε ΙΕΚ Ζωικής Παραγωγής οι σπόνσορες της ΚΕραμέως πάει στο διάολο. Αλλά κανένας ιδιώτης δε θα ανοίξει τέτοιο ιεκ στην Άρτα ή στην Φλώρινα.
Vangelis Giakoumakis likes this post. :giggle: :giggle:
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Σέλευκας έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 11:08 Θα δημιουργηθεί σοβαρό θέμα στο στράτευμα. Αντί να φεύγουν στη σύνταξη στα 39 θα αναγκαστούν να φύγουν στα 40.
Αντε να πας 40 χρονών στα αλβανικό μέτωπο.
Aprilianos likes this post. :g094:
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 11:26
Σέλευκας έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 11:12
Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 11:05 H ΕΒΕ είναι ένα ηλίθιο μέτρο- ιδέα αυτού του ζώου της Κεραμέως.
Θα φέρω άλλο παράδειγμα: Υπάρχουν κάτι σχολές όπως η Ζωική Παραγωγή, που σπούδαζαν άνθρωποι από αγροτικές και κτηνοτροφικές οικογένειες. Έπαιρναν μια επαρκή τεχνική γνώση και μετά γύριζαν στα χωριά τους και αναλάμβαναν τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις και έχοντας πια μια τεχνική γνώση τις ανέπτυσσαν. Τώρα με την ΕΒΕ γίνεται σφαγείο. Πολλά τέτοια τμήματα οδηγούνται στο κλείσιμο. ΚΑι τα παιδιά από αυτές τις οικογένειες οδηγούνται σε άλλες κατευθύνσεις. Να πεις οτι θα ανοίγανε ΙΕΚ Ζωικής Παραγωγής οι σπόνσορες της ΚΕραμέως πάει στο διάολο. Αλλά κανένας ιδιώτης δε θα ανοίξει τέτοιο ιεκ στην Άρτα ή στην Φλώρινα.
κάτσε ρε πατριώτη για να πας στο χωριό σου να βάλεις δυο αλβανους να βοσκάνε 20 πρόβατα πρέπει να βγάλεις πανεπιστήμιο με καθηγητές που πληρώνονται 3000 το μήνα και με κτηριακές εγκαταστάσεις; Δεν αρκεί ένα ιέκ γαμώ το βολεμά μου;
Εχεις μαύρα μεσάνυχτα. Πλέον υπάρχουν μονάδες με πιστοποιήσεις, καθετοποίηση. Σε μια χώρα με τόση κτηνοτροφία χρειάζονται ζωοτέχνες. Όσο πιο πολλούς έχεις τόσο το καλύτερο. Ξέφυγε από τη νοοτροπία του τεμπέλη ανίκανου Έλληνα που βάζει ένα θύμα να του βόσκει τα πρόβατα και αυτός περιμένει την επιδότηση σώζοντας το έθνος.
:p3: :p3: :p3:
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

plouf έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 01:20
Η γαλακτοκομικη σχολη των ιωαννινων ειναι μια ιστορικη σχολη. Εκει πριν απο 100 χρονια αναπτυχθηκε η συνταγη και παρασκευαστηκε για πρωτη φορα η ελληνικη γραβιερα (ναι δεν ειναι παραδοσιακο ελληνικο τυρι, ειναι προσαρμογη ελβετικης συνταγης).
Βεβαια τα τελευταια χρονια υπαρχει μια ταση εξευτελισμου και παρακμης των παντων
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Υδράργυρος έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 01:30
plouf έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 01:20
Η γαλακτοκομικη σχολη των ιωαννινων ειναι μια ιστορικη σχολη. Εκει πριν απο 100 χρονια αναπτυχθηκε η συνταγη και παρασκευαστηκε για πρωτη φορα η ελληνικη γραβιερα (ναι δεν ειναι παραδοσιακο ελληνικο τυρι, ειναι προσαρμογη ελβετικης συνταγης).
Βεβαια τα τελευταια χρονια υπαρχει μια ταση εξευτελισμου και παρακμης των παντων
Ολα αυτα ξεκινησαν επι ΜΠΑΤΣΟΚ και συνεχιζονται χαρη στον δικαιωματισμο των απλjυτων αριστερουλjηδων ΚΟΚΟΕ και ΤΣΥΡΙΖΑ που εχουν ακεραια την ευθυνη κανεις αλλος. :102:
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

plouf έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 01:41
Ολα αυτα ξεκινησαν επι ΜΠΑΤΣΟΚ και συνεχιζονται χαρη στον δικαιωματισμο των απλjυτων αριστερουλjηδων ΚΟΚΟΕ και ΤΣΥΡΙΖΑ που εχουν ακεραια την ευθυνη κανεις αλλος. :102:
Εχεις ξεφυγει
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Υδράργυρος έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 01:43
plouf έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 01:41
Εχεις ξεφυγει
Πλυσου βρωμας και ζεχνεις. :102:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Bandit59 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:08

Γιατί ο στρατιωτικός έχει ευθύνη για τις ζωές των στρατιωτών του. Αν ποτέ συνόδευες φέρετρο θα καταλάβαινες. Γιατί ο στρατιωτικός πάει σπίτι του και είναι εκθετος στο κάθε τι που θα γίνει στο στρατόπεδο. Από αυτοκτονία μέχρι κλοπή. Γιατί ο κανονισμός αναφέρει ρητά : Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΌΤΙ ΠΡΆΤΤΕΙ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΝΑ ΠΡΆΞΕΙ Η ΜΟΝΆΔΑ ΤΟΥ. Πες μου εσύ κάποιον άλλον εργαζόμενο με αυτές τις ευθύνες.
:smt005: :smt005: :smt005:

το τερματισες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Bandit59 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:18
Εξαρτάται από τις συνθήκες. Αν κάποιος αυτοκτόνησε λόγω καψονιών και μπούλιγκ, φυσικά και έχει ευθύνη.
α, οση ευθυνη εχει και ο δασκαλος δηλαδη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”