Τα διάβασες κάπου αυτά; Σας ζηλεύω όλους εσάς που ξέρετε τι πάει κόντρα στη δύση και τι συμβαδίζει. Κυρίως όμως σας ζηλεύω που αυτήν τη γνώση την τοποθετείτε εύστοχα εκεί που χρειάζεται.tanipteros έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:42Κοίτα η φύση δεν έκανε το άνδρα και την γυναίκα ίσους... η ισότητα είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση και μια κοινωνική σύμβαση που πάει κόντρα στην φύση...Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:36Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες αρνεισαι τον ρόλο της μητέρας. Σε ποιον;
το μωρό λόγω της κυοφορίας είναι εξαρτημένο συναισθηματικά από την μάνα και η μάνα καλείται να το αναλάβει...
δεν είναι σωστό η μάνα να δουλεύει πχ και να το μεγαλώνει ο πατέρας και να παίζει το ρόλο της μάνας...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπερ γυναικων...
Re: Υπερ γυναικων...
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Εγώ το έχω συναντήσει πολλές φορές.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αλήθεια τώρα συναναστραφηκες με άνθρωπο που του πρότειναν καλύτερη θέση φυσικά με αυξημένες ευθύνες αλλά και χρήματα και είπε όχι;
Όχι δεν είναι. Είναι πρακτικό πρόβλημα, όχι ιδεολογικό.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αλλά και στις περιπτώσεις που ισχύει ότι λόγω μητρότητας, βλέπουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιωνεται το κομμάτι κατάλοιπα πατριαρχιας.
Ανεμόμυλοι...
Δεν το γνωρίζω αν ισχύει επιστημονικά αλλά οπωσδήποτε η μητέρα με το παιδί έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο λόγω της κυοφοριας. Αυτό βέβαια δεν είναι εμπόδιο να αποκτήσει δέσιμο και ο μπαμπάς. Αγκαλίτσα αγάπης είναι που χρειάζεται και φροντίδα.ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:39Υποστήριξα ότι ένα παιδί δένεται περισσότερο με την μητέρα απλά γιατί μου φαίνεται λογικό. Κατοικίδιο έχεις για μερικούς μήνες και δένεσαι συναισθηματικά. Σε σπίτι ζεις για ένα μεγάλο διάστημα και συμβαίνει το ίδιο. Ε, δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι τον άνθρωπο που σε φιλοξενεί για κάποιους μήνες στο σώμα του τον αισθάνεσαι διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:35Τι σχέση έχει το να μεγαλώσει ένα παιδί χωρίς γονιό ή με τον ένα γονιό με το ο μπαμπάς είναι εξίσου σημαντικός στην ανατροφή του παιδιού και μπορεί να αναλάβει το μωρούλι με άδεια πατρότητας.ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:31
Δεν ξέρω αν μπορώ να συμφωνήσω με τα παραπάνω. Δεν έχω σχέση με τις σχετικές επιστήμες. Δεν μπορεί να μην έχουν μελετηθεί αυτά σε παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς γονείς ή χωρίς τον ένα γονέα και να δούμε αν και τι επίπτωση υπάρχει.
Ωστόσο αν οι σχετικές επιστήμες και έρευνες λένε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, θα το δεχθώ.
Στο λέω τουλάχιστον από εμπειρία.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Παράλογο δεν είναι αλλά δεν είναι και σίγουρο.ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:39 Υποστήριξα ότι ένα παιδί δένεται περισσότερο με την μητέρα απλά γιατί μου φαίνεται λογικό. Κατοικίδιο έχεις για μερικούς μήνες και δένεσαι συναισθηματικά. Σε σπίτι ζεις για ένα μεγάλο διάστημα και συμβαίνει το ίδιο. Ε, δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι τον άνθρωπο που σε φιλοξενεί για κάποιους μήνες στο σώμα του τον αισθάνεσαι διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο.
Ωστόσο αν οι σχετικές επιστήμες και έρευνες λένε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, θα το δεχθώ.
Εγώ ας πούμε που γέννησα σε μικρή ηλικία ήμουν για ένα διάστημα μαμά καγκουρώ και μετά μαμά γάτα. Είχα ζωώδη
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αυτή την αίσθηση έχω κι εγώ. Κάποιες από τις νέες μητέρες που είδα να επιστρέφουν από την άδεια τους, δεν μπορούσες να πεις ότι ήταν πλήρως προσαρμοσμένες στη νέα κατάσταση. Συνέχεια με το κινητό να ελέγχουν τι γίνεται σπίτι και σε γενικό χάσιμο. Ε, δεν θα κατηγορήσω τον εργοδότη αν θέλει να αποφύγει μία τέτοια κατάσταση.
Καλά προσγειωσου τώρα στο 2022.tanipteros έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:42Κοίτα η φύση δεν έκανε το άνδρα και την γυναίκα ίσους... η ισότητα είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση και μια κοινωνική σύμβαση που πάει κόντρα στην φύση...Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:36Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες αρνεισαι τον ρόλο της μητέρας. Σε ποιον;
το μωρό λόγω της κυοφορίας είναι εξαρτημένο συναισθηματικά από την μάνα και η μάνα καλείται να το αναλάβει...
δεν είναι σωστό η μάνα να δουλεύει πχ και να το μεγαλώνει ο πατέρας και να παίζει το ρόλο της μάνας...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Δεν είναι θέμα τι και αν αποκτήσει κάποια στιγμή ο μπαμπάς. Συζητάμε αν το πολύ ευαίσθητο και κρίσιμο πρώτο διάστημα είναι απολύτως απαραίτητη η συνεχής παρουσία της μητέρας ή όχι.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:52 Δεν το γνωρίζω αν ισχύει επιστημονικά αλλά οπωσδήποτε η μητέρα με το παιδί έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο λόγω της κυοφοριας. Αυτό βέβαια δεν είναι εμπόδιο να αποκτήσει δέσιμο και ο μπαμπάς. Αγκαλίτσα αγάπης είναι που χρειάζεται και φροντίδα.
Κατάλαβα, δεν έχεις ιδέα από ΗR και αποδίδεις την άγνοια σου στα ιδεολογικά μου κολλήματα.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:32Βρεεε μην παίρνεις ως παράδειγμα τι έκανες εσύ με την άδεια μητροτητας. Οκ εσύ την αξιοποιήσες στο έπακρο, άλλες δεν έχουν την δυνατότητα αυτή όπως και να έχει.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:10Εγώ πάντως ξέρω ότι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τα παιδιά δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόβλημα σε όσες γυναίκες είχαν θέση ευθύνης.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00
Αλήθεια τώρα συναναστραφηκες με άνθρωπο που του πρότειναν καλύτερη θέση φυσικά με αυξημένες ευθύνες αλλά και χρήματα και είπε όχι;
Αυτό που αναφέρεις για την μητρότητα, θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογεί το κενό αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι που καλύπτουν αυτές τις θέσεις είναι συνήθως 40+ ε λίγο χλωμό σε αυτές τις ηλικίες να φοβούνται μην λείψει με άδεια μητρότητας και για αυτό τον λόγο δεν δίνονται οι θέσεις. Αλλά και στις περιπτώσεις που ισχύει ότι λόγω μητρότητας, βλέπουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιωνεται το κομμάτι κατάλοιπα πατριαρχιας.
Στο ζευγάρι η γυναίκα θα πάρει άδεια από την δουλειά της γιατί η μητέρα είναι η αρμόδια να μεγαλώσει το παιδί, άρα την πετάμε και εκτός υποψηφίων.
Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν στις χαμηλότερες ιεραρχίες γραφείου, που είναι στη φάση "δουλεύω μεν αλλά αξιοποιώ στο έπακρο όλες τις δυνατότητες αποχής που μου προσφέρει η μητρότητα".
Γαλουκα μου, έβαλα πριν στον χελη σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας στην ισότητα. Να πάρουμε τα δικά σου δεδομένα τώρα που εξυπηρετούν τα ιδεολογικά σου κολλήματα; γίνεται αυτό το πράγμα; όχι πες μου γίνεται; δεν γίνεται.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:15Πού τα είδες αυτά μωρέ;Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Στο ζευγάρι η γυναίκα θα πάρει άδεια από την δουλειά της γιατί η μητέρα είναι η αρμόδια να μεγαλώσει το παιδί, άρα την πετάμε και εκτός υποψηφίων.![]()
Σε ποια λίστα υποψηφίων αναφέρεσαι;
Για ποια θέση, ποια αρμοδιότητα, σε ποιο επίπεδο;
Ειλικρινά τώρα.
Αναφορικά δε με την άδεια μητρότητας που πήρα, ειλικρινά δεν ξέρω από που κατέληξες σ' αυτό το συμπέρασμα.
Πληροφοριακώς, δεν ήμουν υπάλληλος για να αιτούμαι άδεια, καρδγιά μου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πρακτικό πρόβλημα είναι γιατί ένας εργαζόμενος παίρνει γονεϊκή άδεια. Όταν αυτός ο εργαζόμενος είναι υποχρεωτικά γυναίκα είναι ιδεολογικό. Είπαμε είσαι στη λάθος πλευρά, τα βλέπεις όλα υπό το πρίσμα της πατριαρχικής σου οπτικής. Τουτέστιν, εξίσου γονιός είναι και ο πατέρας. Γονεϊκή άδεια και στους πατεράδες.Green Dragon έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:52Εγώ το έχω συναντήσει πολλές φορές.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αλήθεια τώρα συναναστραφηκες με άνθρωπο που του πρότειναν καλύτερη θέση φυσικά με αυξημένες ευθύνες αλλά και χρήματα και είπε όχι;
Όχι δεν είναι. Είναι πρακτικό πρόβλημα, όχι ιδεολογικό.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αλλά και στις περιπτώσεις που ισχύει ότι λόγω μητρότητας, βλέπουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιωνεται το κομμάτι κατάλοιπα πατριαρχιας.
Ανεμόμυλοι...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Χωρίς διάθεση ειρωνείας, ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω. Υπάρχει τέτοιο αίτημα εκ μέρους των φεμινιστριών;
Ναι τι είναι αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο μπαμπάς στο πρώτο διάστημα και μπορεί να το κάνει η μαμά;ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:59Δεν είναι θέμα τι και αν αποκτήσει κάποια στιγμή ο μπαμπάς. Συζητάμε αν το πολύ ευαίσθητο και κρίσιμο πρώτο διάστημα είναι απολύτως απαραίτητη η συνεχής παρουσία της μητέρας ή όχι.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:52 Δεν το γνωρίζω αν ισχύει επιστημονικά αλλά οπωσδήποτε η μητέρα με το παιδί έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο λόγω της κυοφοριας. Αυτό βέβαια δεν είναι εμπόδιο να αποκτήσει δέσιμο και ο μπαμπάς. Αγκαλίτσα αγάπης είναι που χρειάζεται και φροντίδα.
Η φροντίδα είναι η ίδια. Η αγαπηκαι η διάθεση να υπάρχει. Εγώ προσωπικά στα 23 μου, μου ήρθε ουρανοκατεβατο ένα βρέφος 5 μηνών, που καμιά σχέση δεν είχα με μητρότητα, δέσιμο κυοφοριας, ούτε και καν άδεια μητροτητας δεν είχα
Στην αρχή μόνη μου για τουλάχιστον 6 μήνες, ώσπου να τελειώσει ο αδελφός μου το στρατιωτικό του. Και στη συνέχεια να πάρω τον ρόλο της "μητέρας" στα πάντα.
Μέχρι και σήμερα αυτό που υποκινεί τα μέσα μου, την ύπαρξη μου ολόκληρη είναι αυτή η απέραντη αγάπη που αισθάνομαι για αυτό το παιδί. Έστω κι από απόσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή. Και μη γελιόμαστε η μάνα η πραγματική είναι καημός έτσι , όπως ομως και το δέσιμο με τον μπαμπά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 23 Ιούλ 2022, 23:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Δεν το γνωρίζω αυτό. Αλλά θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι αίτημα από τους ίδιους τους πατεράδες
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Αα μιλάς ως διευθύντρια. Υποθέτω σε τελείως ξένη εταιρία ε; εννοώ δεν ήταν δική σου ή δικού σου ανθρώπου.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 23:01
Κατάλαβα, δεν έχεις ιδέα από ΗR και αποδίδεις την άγνοια σου στα ιδεολογικά μου κολλήματα.![]()
Αναφορικά δε με την άδεια μητρότητας που πήρα, ειλικρινά δεν ξέρω από που κατέληξες σ' αυτό το συμπέρασμα.
Πληροφοριακώς, δεν ήμουν υπάλληλος για να αιτούμαι άδεια, καρδγιά μου.![]()
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- tanipteros
Νάιδα εσύ δεν θα γίνεις μάνα...νταντά θα γίνεις με τις ιδέες που έχεις...Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 23:12Ναι τι είναι αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο μπαμπάς στο πρώτο διάστημα και μπορεί να το κάνει η μαμά;ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:59Δεν είναι θέμα τι και αν αποκτήσει κάποια στιγμή ο μπαμπάς. Συζητάμε αν το πολύ ευαίσθητο και κρίσιμο πρώτο διάστημα είναι απολύτως απαραίτητη η συνεχής παρουσία της μητέρας ή όχι.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:52 Δεν το γνωρίζω αν ισχύει επιστημονικά αλλά οπωσδήποτε η μητέρα με το παιδί έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο λόγω της κυοφοριας. Αυτό βέβαια δεν είναι εμπόδιο να αποκτήσει δέσιμο και ο μπαμπάς. Αγκαλίτσα αγάπης είναι που χρειάζεται και φροντίδα.
Η φροντίδα είναι η ίδια. Η αγαπηκαι η διάθεση να υπάρχει. Εγώ προσωπικά στα 23 μου, μου ήρθε ουρανοκατεβατο ένα βρέφος 5 μηνών, που καμιά σχέση δεν είχα με μητρότητα, δέσιμο κυοφοριας, ούτε και καν άδεια μητροτητας δεν είχαΜου δημιουργήθηκε απέραντη αγάπη μόλις το είδα και κατάλαβα ότι πρέπει να το φροντίσω. Τέλος αυτό ήταν.
Στην αρχή μόνη μου για τουλάχιστον 6 μήνες, ώσπου να τελειώσει ο αδελφός μου το στρατιωτικό του. Και στη συνέχεια να πάρω τον ρόλο της "μητέρας" στα πάντα.
Μέχρι και σήμερα αυτό που υποκινεί τα μέσα μου, την ύπαρξη μου ολόκληρη είναι αυτή η απέραντη αγάπη που αισθάνομαι για αυτό το παιδί. Έστω κι από απόσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή. Και μη γελιόμαστε η μάνα η πραγματική είναι καημός έτσι , όπως ομως και το δέσιμο με τον μπαμπά.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
Σε τι χρονικό διάστημα αναφέρεσαι;ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:59Δεν είναι θέμα τι και αν αποκτήσει κάποια στιγμή ο μπαμπάς. Συζητάμε αν το πολύ ευαίσθητο και κρίσιμο πρώτο διάστημα είναι απολύτως απαραίτητη η συνεχής παρουσία της μητέρας ή όχι.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:52 Δεν το γνωρίζω αν ισχύει επιστημονικά αλλά οπωσδήποτε η μητέρα με το παιδί έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο λόγω της κυοφοριας. Αυτό βέβαια δεν είναι εμπόδιο να αποκτήσει δέσιμο και ο μπαμπάς. Αγκαλίτσα αγάπης είναι που χρειάζεται και φροντίδα.
Και πώς αξιολογείς το κρίσιμο;
Εννοώ ότι η πρώτη περίοδος του συχνού θηλασμού είναι όντως κρίσιμο διάστημα αλλά αυτό αν η γυναίκα θηλάζει.
Και φυσικά αν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση γιατί παίζουν και φάσεις επιλόχειας κατάθλιψης, που ακόμη και αν είναι σε έλεγχο προκαλούν στο παιδί εκνευρισμό. Τα μωρά γενικώς έχουν πολύ πιο ευαίσθητες κεραίες και χαλαρώνουν σε χαλαρές αγκαλιές και όχι σε ό,τι να' ναι κουνήματα γιατί έτσι πρέπει. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να τους προσφέρει και ο πατέρας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-