Γιατί ιδιαίτερα για βρέφος φαίνεται να έχει μεγαλύτερη ανάγκη από την μητέρα σε σχέση με τον πατέρα. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι κοινωνικό κατασκεύασμα και αν σε άλλους λαούς ή πολιτισμούς δεν ισχύει. Θα περιμένω να ακούσω σχετικά. Σε μένα φαίνεται απολύτως φυσιολογικό το δέσιμο του βρέφους με το άτομο που το κυοφορούσε επί μήνες.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:21 Λέω γιατί να θεωρείται αυτονόητο ότι την γονική άδεια θα την πάρει η μητερα και όχι ο πατέρας με αποτέλεσμα αυτό να είναι τροχοπέδη για την ανέλιξη της.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπερ γυναικων...
Re: Υπερ γυναικων...
Δεν υπάρχει ρόλος της μάνας στην ανατροφή του παιδιού. Είναι ρόλος του γονιού και εξίσου καλά τον κάνει και ο μπαμπάς. Εκτός κι αν η λύση για να έχουμε ίσες ευκαιρίες με τους άντρες εργασιακά να μην γεννάμε. Γιατί αν γεννάμε κορίτσια τα καταδικάζουμε κατευθείαν λόγω φύσης να έχουν συγκεκριμένο ρόλο.ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:15Δεν εννοώ αυτό. Δεν έρχονται να σου προτείνουν αυτές τις θέσεις. Τις κυνηγάς ενεργά. Επιμορφώνεσαι, παίρνεις δουλειά και στο σπίτι, κάθεσαι παραπάνω στο γραφείο και προσπαθείς να γίνεις όσο καλύτερος γίνεται για να σε υπολογίζουν για τέτοια θέση. Από την μικρή μου εμπειρία, τέτοια στάση ήταν λιγότερο συχνή στις γυναίκες συναδέλφους.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αλήθεια τώρα συναναστραφηκες με άνθρωπο που του πρότειναν καλύτερη θέση φυσικά με αυξημένες ευθύνες αλλά και χρήματα και είπε όχι;
Απλά πράγματα σου λέω. Αν είσαι το Jumbo ή ο Μαρινόπουλος δεν σε απασχολεί αν λήψει μία, δύο ή δέκα γυναίκες. Έχεις τόσους εργαζομένους που μπορείς να αλλάξεις βάρδιες και να μετακινήσεις ανάμεσα σε υποκαταστήματα, ώστε εύκολα παρακάμπτεις το όποιο πρόβλημα. Αν όμως έχεις μία πολύ μικρή επιχείρηση που ο καθένας έχει συγκεκριμένο τομέα, το σκέφτεσαι πολύ να προσλάβεις γυναίκα σε ηλικία που μπορεί να μείνει έγκυος. Σε κάποιες εργασίες απαιτούνται μήνες προσαρμογής. Αν φύγει υπάλληλος ξαφνικά μένουν ξεκρέμαστοι και κοστίζει σε χρήμα αυτή η αναπλήρωση. Το έχω δει να συμβαίνει σε επιχείρηση φίλου 2-3 φορές. Απλά αυτός λόγω ειδικότητας απασχολούσε υποχρεωτικά γυναίκες. Αν γινόταν αλλιώς, σίγουρα δεν θα προσλάμβανε αποκλειστικά γυναίκες.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αυτό που αναφέρεις για την μητρότητα, θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογεί το κενό αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι που καλύπτουν αυτές τις θέσεις είναι συνήθως 40+ ε λίγο χλωμό σε αυτές τις ηλικίες να φοβούνται μην λείψει με άδεια μητρότητας και για αυτό τον λόγο δεν δίνονται οι θέσεις.
Σιγά μη φταίνε και τα ζώδια. Είναι μια βιολογική πραγματικότητα ότι η γυναίκα θα γεννήσει και κατά το διάστημα της εγκυμοσύνης θα υπάρχουν περίοδοι που δεν μπορεί να κάνει ότι έκανε και πριν. Το να τα ρίχνουμε όλα αλλού σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουμε ορθολογικά το πρόβλημα και θα δυσκολευτούμε περαιτέρω στην επίλυσή του.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αλλά και στις περιπτώσεις που ισχύει ότι λόγω μητρότητας, βλέπουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιωνεται το κομμάτι κατάλοιπα πατριαρχιας.
Εκ των πραγμάτων. Είναι άδικο; Ναι γιατί ο ρόλος της μάνας είναι σημαντικότατος. Δεν φεύγει για διακοπές. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι ώστε να παίρνουν και οι άνδρες υποχρεωτικά ανάλογης διάρκειας άδειες από την εργασία τους για να εξισορροπηθεί η κατάσταση. Δεν ξέρω αν υπάρχει εύκολη λύση. Οι λύσεις τύπου ποσόστωση στην τάδε θέση μου φαίνονται προβληματικές. Δεν μπορείς να υποχρεώνεις να υπάρχουν ακατάλληλες εργαζόμενες σε θέσεις ευθύνης απλά και μόνο για να υπάρχει ισορροπία.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Στο ζευγάρι η γυναίκα θα πάρει άδεια από την δουλειά της γιατί η μητέρα είναι η αρμόδια να μεγαλώσει το παιδί, άρα την πετάμε και εκτός υποψηφίων.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Δεν ξέρω αν προκύπτει από κάπου αυτό.ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:24Γιατί ιδιαίτερα για βρέφος φαίνεται να έχει μεγαλύτερη ανάγκη από την μητέρα σε σχέση με τον πατέρα. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι κοινωνικό κατασκεύασμα και αν σε άλλους λαούς ή πολιτισμούς δεν ισχύει. Θα περιμένω να ακούσω σχετικά. Σε μένα φαίνεται απολύτως φυσιολογικό το δέσιμο του βρέφους με το άτομο που το κυοφορούσε επί μήνες.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:21 Λέω γιατί να θεωρείται αυτονόητο ότι την γονική άδεια θα την πάρει η μητερα και όχι ο πατέρας με αποτέλεσμα αυτό να είναι τροχοπέδη για την ανέλιξη της.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ναι, σαφώς και ο ρόλος της μάνας είναι σημαντικότατος αλλά αυτό στα εργασιακά σημαίνει ότι αν ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν, θα πρέπει να ανατίθενται στις γυναίκες μόνον χαμηλής ευθύνης θέσεις γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνεται το έλα να δεις στην κάθε εταιρία όταν μια εργαζόμενη σε θέση ευθύνης γίνεται μάνα. Όπως δεν είναι υποχρεωμένοι και όλοι οι υπόλοιποι να καλύπτουν τα κενά όταν προκύπτουν για να στηρίξουν τη μητρότητα.ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:15 Εκ των πραγμάτων. Είναι άδικο; Ναι γιατί ο ρόλος της μάνας είναι σημαντικότατος. Δεν φεύγει για διακοπές. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι ώστε να παίρνουν και οι άνδρες υποχρεωτικά ανάλογης διάρκειας άδειες από την εργασία τους για να εξισορροπηθεί η κατάσταση. Δεν ξέρω αν υπάρχει εύκολη λύση. Οι λύσεις τύπου ποσόστωση στην τάδε θέση μου φαίνονται προβληματικές. Δεν μπορείς να υποχρεώνεις να υπάρχουν ακατάλληλες εργαζόμενες σε θέσεις ευθύνης απλά και μόνο για να υπάρχει ισορροπία.
Στην τελική, γιατί να μην ισχύει αυτό ΚΑΙ για τους πατέρες, που ουδείς ενδιαφέρεται για το αν έχουν ή δεν έχουν παιδιά όταν τους προσλαμβάνουν;
Θέση ευθύνης σημαίνει προτεραιότητα της εργασίας και όχι προτεραιότητα της οικογένειας. Όποιος και όποια μπορεί να την αναλάβει έχει καλώς. Διαφορετικά δεν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν ξέρω αν μπορώ να συμφωνήσω με τα παραπάνω. Δεν έχω σχέση με τις σχετικές επιστήμες. Δεν μπορεί να μην έχουν μελετηθεί αυτά σε παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς γονείς ή χωρίς τον ένα γονέα και να δούμε αν και τι επίπτωση υπάρχει.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:25 Δεν υπάρχει ρόλος της μάνας στην ανατροφή του παιδιού. Είναι ρόλος του γονιού και εξίσου καλά τον κάνει και ο μπαμπάς.
- tanipteros
Νάιδα, αρνείσαι το ρόλο της μητέρας;Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:26Δεν ξέρω αν προκύπτει από κάπου αυτό.ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:24Γιατί ιδιαίτερα για βρέφος φαίνεται να έχει μεγαλύτερη ανάγκη από την μητέρα σε σχέση με τον πατέρα. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι κοινωνικό κατασκεύασμα και αν σε άλλους λαούς ή πολιτισμούς δεν ισχύει. Θα περιμένω να ακούσω σχετικά. Σε μένα φαίνεται απολύτως φυσιολογικό το δέσιμο του βρέφους με το άτομο που το κυοφορούσε επί μήνες.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:21 Λέω γιατί να θεωρείται αυτονόητο ότι την γονική άδεια θα την πάρει η μητερα και όχι ο πατέρας με αποτέλεσμα αυτό να είναι τροχοπέδη για την ανέλιξη της.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Βρεεε μην παίρνεις ως παράδειγμα τι έκανες εσύ με την άδεια μητροτητας. Οκ εσύ την αξιοποιήσες στο έπακρο, άλλες δεν έχουν την δυνατότητα αυτή όπως και να έχει.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:10Εγώ πάντως ξέρω ότι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τα παιδιά δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόβλημα σε όσες γυναίκες είχαν θέση ευθύνης.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00Αλήθεια τώρα συναναστραφηκες με άνθρωπο που του πρότειναν καλύτερη θέση φυσικά με αυξημένες ευθύνες αλλά και χρήματα και είπε όχι;ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:49
Όχι, δεν είναι. Δεν ξέρω όμως αν συμφωνώ με την εξήγηση που δίνεις. Σπάνια είχα στο περιβάλλον μου γυναίκες που ήθελαν να επωμισθούν τις ευθύνες και το άγχος που συνεπάγεται η υψηλή διοικητική θέση. Και το γεγονός ότι θα φύγουν αναγκαστικά με άδεια μητρότητας 1 ή και περισσότερες φορές στην καριέρα τους δεν είναι ασήμαντο.
Εκεί που εργάστηκα πληρώσαμε πολλές φορές τα σπασμένα από τέτοιες άδειες μητρότητας οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Μέχρι να υπάρξει ένα διαφορετικό μοντέλο στο οποίο και οι άντρες θα λείπουν για μεγάλο διάστημα από την εργασία τους, είναι απολύτως φυσιολογικό να λαμβάνεται και το φύλο υπόψη από τον εκάστοτε εργοδότη άσχετα αν μας αρέσει ή αν είναι δίκαιο.
Αυτό που αναφέρεις για την μητρότητα, θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογεί το κενό αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι που καλύπτουν αυτές τις θέσεις είναι συνήθως 40+ ε λίγο χλωμό σε αυτές τις ηλικίες να φοβούνται μην λείψει με άδεια μητρότητας και για αυτό τον λόγο δεν δίνονται οι θέσεις. Αλλά και στις περιπτώσεις που ισχύει ότι λόγω μητρότητας, βλέπουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιωνεται το κομμάτι κατάλοιπα πατριαρχιας.
Στο ζευγάρι η γυναίκα θα πάρει άδεια από την δουλειά της γιατί η μητέρα είναι η αρμόδια να μεγαλώσει το παιδί, άρα την πετάμε και εκτός υποψηφίων.
Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν στις χαμηλότερες ιεραρχίες γραφείου, που είναι στη φάση "δουλεύω μεν αλλά αξιοποιώ στο έπακρο όλες τις δυνατότητες αποχής που μου προσφέρει η μητρότητα".
Γαλουκα μου, έβαλα πριν στον χελη σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας στην ισότητα. Να πάρουμε τα δικά σου δεδομένα τώρα που εξυπηρετούν τα ιδεολογικά σου κολλήματα; γίνεται αυτό το πράγμα; όχι πες μου γίνεται; δεν γίνεται.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:15Πού τα είδες αυτά μωρέ;Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Στο ζευγάρι η γυναίκα θα πάρει άδεια από την δουλειά της γιατί η μητέρα είναι η αρμόδια να μεγαλώσει το παιδί, άρα την πετάμε και εκτός υποψηφίων.![]()
Σε ποια λίστα υποψηφίων αναφέρεσαι;
Για ποια θέση, ποια αρμοδιότητα, σε ποιο επίπεδο;
Ειλικρινά τώρα.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Τι σχέση έχει το να μεγαλώσει ένα παιδί χωρίς γονιό ή με τον ένα γονιό με το ο μπαμπάς είναι εξίσου σημαντικός στην ανατροφή του παιδιού και μπορεί να αναλάβει το μωρούλι με άδεια πατρότητας.ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:31Δεν ξέρω αν μπορώ να συμφωνήσω με τα παραπάνω. Δεν έχω σχέση με τις σχετικές επιστήμες. Δεν μπορεί να μην έχουν μελετηθεί αυτά σε παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς γονείς ή χωρίς τον ένα γονέα και να δούμε αν και τι επίπτωση υπάρχει.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:25 Δεν υπάρχει ρόλος της μάνας στην ανατροφή του παιδιού. Είναι ρόλος του γονιού και εξίσου καλά τον κάνει και ο μπαμπάς.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Στην πράξη έχω δει να συμβαίνουν αυτά και έχω καλύψει με πολλές ώρες εργασίας πόστα εγκύων.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:30 Ναι, σαφώς και ο ρόλος της μάνας είναι σημαντικότατος αλλά αυτό στα εργασιακά σημαίνει ότι αν ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν, θα πρέπει να ανατίθενται στις γυναίκες μόνον χαμηλής ευθύνης θέσεις γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνεται το έλα να δεις στην κάθε εταιρία όταν μια εργαζόμενη σε θέση ευθύνης γίνεται μάνα. Όπως δεν είναι υποχρεωμένοι και όλοι οι υπόλοιποι να καλύπτουν τα κενά όταν προκύπτουν για να στηρίξουν τη μητρότητα.
Ναι. Για αυτό έγραψα πως αν υπάρχουν λεφτά και μπορεί να δίνεται υποχρεωτική άδεια και στον άντρα τότε θα είχες μια κάποια εξισορρόπηση της κατάστασης. Γιατί υπάρχουν και ορμονικές μεταβολές και ψυχολογικές μεταπτώσεις και χίλια δυο που έπονται κάποιες φορές της μητρότητας. Συνάδελφος γύρισε πίσω από την άδεια με επιλόχειο κατάθλιψη. Πέρασαν μήνες για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα προ εγκυμοσύνης επίπεδα εργασίας.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:30 Στην τελική, γιατί να μην ισχύει αυτό ΚΑΙ για τους πατέρες, που ουδείς ενδιαφέρεται για το αν έχουν ή δεν έχουν παιδιά όταν τους προσλαμβάνουν;
Θέση ευθύνης σημαίνει προτεραιότητα της εργασίας και όχι προτεραιότητα της οικογένειας. Όποιος και όποια μπορεί να την αναλάβει έχει καλώς. Διαφορετικά δεν.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες αρνεισαι τον ρόλο της μητέρας. Σε ποιον;
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Υποστήριξα ότι ένα παιδί δένεται περισσότερο με την μητέρα απλά γιατί μου φαίνεται λογικό. Κατοικίδιο έχεις για μερικούς μήνες και δένεσαι συναισθηματικά. Σε σπίτι ζεις για ένα μεγάλο διάστημα και συμβαίνει το ίδιο. Ε, δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι τον άνθρωπο που σε φιλοξενεί για κάποιους μήνες στο σώμα του τον αισθάνεσαι διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:35Τι σχέση έχει το να μεγαλώσει ένα παιδί χωρίς γονιό ή με τον ένα γονιό με το ο μπαμπάς είναι εξίσου σημαντικός στην ανατροφή του παιδιού και μπορεί να αναλάβει το μωρούλι με άδεια πατρότητας.ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:31Δεν ξέρω αν μπορώ να συμφωνήσω με τα παραπάνω. Δεν έχω σχέση με τις σχετικές επιστήμες. Δεν μπορεί να μην έχουν μελετηθεί αυτά σε παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς γονείς ή χωρίς τον ένα γονέα και να δούμε αν και τι επίπτωση υπάρχει.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:25 Δεν υπάρχει ρόλος της μάνας στην ανατροφή του παιδιού. Είναι ρόλος του γονιού και εξίσου καλά τον κάνει και ο μπαμπάς.
Ωστόσο αν οι σχετικές επιστήμες και έρευνες λένε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, θα το δεχθώ.
Κι εγώ αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα.ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:19Δεν είναι άστοχη η παρατήρηση αλλά εξαρτάται. Αλλιώς είναι πχ αν υπάρχουν παππούδες γιαγιάδες να βοηθάνε στο σπίτι και αλλιώς αν δεν υπάρχουν. Και υπάρχουν και κάποιες θέσεις ευθύνης με αυξημένο ωράριο χωρίς όμως τρελά λεφτά. Εκεί αν δεν υπάρχει άτομο να βάλει πλάτη στο σπίτι και πρέπει να πληρώνει νταντάδες το μισό σου μηνιάτικο απλά δεν κυνηγάς τέτοια θέση.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:10 Εγώ πάντως ξέρω ότι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τα παιδιά δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόβλημα σε όσες γυναίκες είχαν θέση ευθύνης.
Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν στις χαμηλότερες ιεραρχίες γραφείου, που είναι στη φάση "δουλεύω μεν αλλά αξιοποιώ στο έπακρο όλες τις δυνατότητες αποχής που μου προσφέρει η μητρότητα".
ΥΓ. Να πω εδώ ότι σέβομαι ιδιαίτερα την απόφαση εκείνων των γυναικών που θυσιάζουν κάποιες ευκαιρίες καριέρας προκειμένου να μη μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ξένους.
Είναι σύνθετο το πρόβλημα πάντως. Και εφόσον εμπλέκονται και βιολογικοί παράγοντες, δε νομίζω ότι μια δυο νομοθετικές παρεμβάσεις αρκούν για να δώσουν λύση.
Οι παπουδογιαγιάδες επίσης, γιατί δεν αποτελούν πάντα ιδανική λύση.
Κατά τα άλλα, πραγματικά δεν πιστεύω ότι σήμερα οι γυναίκες υπερτερούν σημαντικά στη γονεϊκή φροντίδα. Ξέρω αρκετούς άντρες που είναι πολύ πιο χαλαροί και ουσιαστικοί στο να μεγαλώνουν τα πιτσιρίκια και γυναίκες που πνίγονται σε μια κουταλιά νερό. Και ακριβώς γι' αυτό θεωρώ ότι τα περί πατριαρχίας, ειδικώς σήμερα, είναι παπαριές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Green Dragon έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:17Δεν δίνω ιδιαίτερη αξία στους όρους δεξιά-αριστερά.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 17:47 Είπαμε λογικό να μην αναγνωρίζεις τις πατριαρχικές νοοτροπίες στην κοινωνία μας. Πολλες φορές ο λόγος σου για τις γυναίκες έχει τα θεματακια του.
Υποθέτω και δεξιός ε;
Ο λόγος μου ενοχλεί γιατί δεν είναι φτιασιδωμένος και στρογγυλεμένος. Όποιος δεν αντέχει την αλήθεια (=snowflake) να πάει σε ψυχολόγο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- tanipteros
Κοίτα η φύση δεν έκανε το άνδρα και την γυναίκα ίσους... η ισότητα είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση και μια κοινωνική σύμβαση που πάει κόντρα στην φύση...Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:36Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες αρνεισαι τον ρόλο της μητέρας. Σε ποιον;
το μωρό λόγω της κυοφορίας είναι εξαρτημένο συναισθηματικά από την μάνα και η μάνα καλείται να το αναλάβει...
δεν είναι σωστό η μάνα να δουλεύει πχ και να το μεγαλώνει ο πατέρας και να παίζει το ρόλο της μάνας...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...

Νομίζω ότι εννοεί στο παιδί σου.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:36Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες αρνεισαι τον ρόλο της μητέρας. Σε ποιον;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-