Α μπα, μια χαρά ήπιος είναι ο λόγος σου. Απλά είναι ξεκάθαρα από τι ιδεολογία πηγάζει. Για αυτό το λέω ότι είσαι μέρος του προβλήματος (ιδεολογικά).Green Dragon έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:17Δεν δίνω ιδιαίτερη αξία στους όρους δεξιά-αριστερά.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 17:47 Είπαμε λογικό να μην αναγνωρίζεις τις πατριαρχικές νοοτροπίες στην κοινωνία μας. Πολλες φορές ο λόγος σου για τις γυναίκες έχει τα θεματακια του.
Υποθέτω και δεξιός ε;
Ο λόγος μου ενοχλεί γιατί δεν είναι φτιασιδωμένος και στρογγυλεμένος. Όποιος δεν αντέχει την αλήθεια (=snowflake) να πάει σε ψυχολόγο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπερ γυναικων...
Re: Υπερ γυναικων...
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Kαι από πού προκύπτει ότι η ιδεολογία των ιδεοληπτικών βλαμμένων είναι η λύση του προβλήματος;Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:23Α μπα, μια χαρά ήπιος είναι ο λόγος σου. Απλά είναι ξεκάθαρα από τι ιδεολογία πηγάζει. Για αυτό το λέω ότι είσαι μέρος του προβλήματος (ιδεολογικά).Green Dragon έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:17Δεν δίνω ιδιαίτερη αξία στους όρους δεξιά-αριστερά.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 17:47 Είπαμε λογικό να μην αναγνωρίζεις τις πατριαρχικές νοοτροπίες στην κοινωνία μας. Πολλες φορές ο λόγος σου για τις γυναίκες έχει τα θεματακια του.
Υποθέτω και δεξιός ε;
Ο λόγος μου ενοχλεί γιατί δεν είναι φτιασιδωμένος και στρογγυλεμένος. Όποιος δεν αντέχει την αλήθεια (=snowflake) να πάει σε ψυχολόγο.
Γιατί αν κρίνουμε από τους αριστερούς σημαιοφόρους τους ούτε τα κορδόνια τους δεν μπορούν να δέσουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σου είπα η κοινωνία αλλάζει.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:33Kαι από πού προκύπτει ότι η ιδεολογία των ιδεοληπτικών βλαμμένων είναι η λύση του προβλήματος;Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:23Α μπα, μια χαρά ήπιος είναι ο λόγος σου. Απλά είναι ξεκάθαρα από τι ιδεολογία πηγάζει. Για αυτό το λέω ότι είσαι μέρος του προβλήματος (ιδεολογικά).Green Dragon έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:17
Δεν δίνω ιδιαίτερη αξία στους όρους δεξιά-αριστερά.
Γιατί αν κρίνουμε από τους αριστερούς σημαιοφόρους τους ούτε τα κορδόνια τους δεν μπορούν να δέσουν.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα απ' αυτά ούτε καν από την παιδική μου ηλικία. Τώρα αν κάποιες τα χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για το ότι δεν ήθελαν να ξεκουνηθούν να κάνουν πράγματα, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το έχω ακούσει αρκετές φορές ως δικαιολογία.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:18Διατηρούμε ακόμα ως κοινωνία αντιλήψεις που έχουν ποτίσει ως το μεδούλι. Ότι η γυναίκα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση, ότι η γυναίκα οφείλει σεβασμό στο ανδρικό φύλο, ότι η γυναίκα οφείλει να έχει συγκεκριμένες συμπεριφορές, θέλω, σκέψεις, στόχους, ζωή. Γενικά ότι η γυναίκα πρέπει να λειτουργεί κάτω από κανόνες που εξυπηρετούν το ανδρικό φύλο.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:48 Ό,τι μόλις είπε η Γαλή.
Επιπροσθέτως, κάπου καταλήγει σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία όταν κάθε κακή συμπεριφορά καθενός ανθρώπου την αποδίδεις σε μια θολή έννοια "πατριαρχίας". Η πατριαρχία ήταν ένα πολύ συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο που έχει εξαλειφθεί εδώ και δεκαετίες και αφορούσε την ιεραρχία στην οικογένεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ε και;Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:36Σου είπα η κοινωνία αλλάζει.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:33Kαι από πού προκύπτει ότι η ιδεολογία των ιδεοληπτικών βλαμμένων είναι η λύση του προβλήματος;Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:23
Α μπα, μια χαρά ήπιος είναι ο λόγος σου. Απλά είναι ξεκάθαρα από τι ιδεολογία πηγάζει. Για αυτό το λέω ότι είσαι μέρος του προβλήματος (ιδεολογικά).
Άλλο οι επιφανειακές αλλαγές και άλλο τα πραγματικά ζητούμενα του καθένα.
Το να λέει ο κάθε πικραμένος ή σοσιαλβίκτιμ το ποιηματάκι του δεν σημαίνει κάτι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Λογικο να μην τα έχεις ακούσει. Είσαι στη λάθος πλευρά.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:42Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα απ' αυτά ούτε καν από την παιδική μου ηλικία. Τώρα αν κάποιες τα χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για το ότι δεν ήθελαν να ξεκουνηθούν να κάνουν πράγματα, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το έχω ακούσει αρκετές φορές ως δικαιολογία.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:18Διατηρούμε ακόμα ως κοινωνία αντιλήψεις που έχουν ποτίσει ως το μεδούλι. Ότι η γυναίκα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση, ότι η γυναίκα οφείλει σεβασμό στο ανδρικό φύλο, ότι η γυναίκα οφείλει να έχει συγκεκριμένες συμπεριφορές, θέλω, σκέψεις, στόχους, ζωή. Γενικά ότι η γυναίκα πρέπει να λειτουργεί κάτω από κανόνες που εξυπηρετούν το ανδρικό φύλο.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:48 Ό,τι μόλις είπε η Γαλή.
Επιπροσθέτως, κάπου καταλήγει σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία όταν κάθε κακή συμπεριφορά καθενός ανθρώπου την αποδίδεις σε μια θολή έννοια "πατριαρχίας". Η πατριαρχία ήταν ένα πολύ συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο που έχει εξαλειφθεί εδώ και δεκαετίες και αφορούσε την ιεραρχία στην οικογένεια.
Σημαίνει βρε καρδούλα μου, πολλοί πικραμενοι μαζί κάνουν την αλλαγή. Αφού δεν θες να λαβεις μέρος στην αλλαγή, sttay back και πιες έναν καφέ.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:45Ε και;![]()
Άλλο οι επιφανειακές αλλαγές και άλλο τα πραγματικά ζητούμενα του καθένα.
Το να λέει ο κάθε πικραμένος ή σοσιαλβίκτιμ το ποιηματάκι του δεν σημαίνει κάτι.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Ούτε κι εσύ τα έχεις ακούσει πουθενά πέρα από μυθιστορήματα, κινηματογράφο, τηλεόραση. Πιο πριν μας έλεγες τα δικά σου, που καμμία σχέση.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:48Λογικο να μην τα έχεις ακούσει. Είσαι στη λάθος πλευρά.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:42Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα απ' αυτά ούτε καν από την παιδική μου ηλικία. Τώρα αν κάποιες τα χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για το ότι δεν ήθελαν να ξεκουνηθούν να κάνουν πράγματα, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το έχω ακούσει αρκετές φορές ως δικαιολογία.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:18
Διατηρούμε ακόμα ως κοινωνία αντιλήψεις που έχουν ποτίσει ως το μεδούλι. Ότι η γυναίκα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση, ότι η γυναίκα οφείλει σεβασμό στο ανδρικό φύλο, ότι η γυναίκα οφείλει να έχει συγκεκριμένες συμπεριφορές, θέλω, σκέψεις, στόχους, ζωή. Γενικά ότι η γυναίκα πρέπει να λειτουργεί κάτω από κανόνες που εξυπηρετούν το ανδρικό φύλο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι είναι αυτό το οποίο δεν έχεις ακούσει εσύ χελη μου; το " η θέση της γυναίκες είναι στο σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά;" "εγώ δεν θέλω η γυναίκα μου να δουλεύει, θέλω να μεγαλώσει τα παιδιά" "δεν χρειάζεται να δουλέψει η γυναίκα αφού δουλεύω εγώ, θα φροντίζει το σπίτι και τα παιδιά" αλήθεια δεν τα έχεις ακούσει ακούσει;hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:00
Ούτε κι εσύ τα έχεις ακούσει πουθενά πέρα από μυθιστορήματα, κινηματογράφο, τηλεόραση. Πιο πριν μας έλεγες τα δικά σου, που καμμία σχέση.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Ναι, σε παλιές ελληνικές ταινίες του '60.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εγώ είμαι κάπου ανάμεσα στις δύο θεωρήσεις. Έχω μεν ακούσει αυτά που λες, όχι ως κανόνα και σίγουρα όχι τις τελευταίες δεκαετίες. Τα θυμάμαι περισσότερο ως παιδί και τότε από γηραιότερους.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:07Τι είναι αυτό το οποίο δεν έχεις ακούσει εσύ χελη μου; το " η θέση της γυναίκες είναι στο σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά;" "εγώ δεν θέλω η γυναίκα μου να δουλεύει, θέλω να μεγαλώσει τα παιδιά" "δεν χρειάζεται να δουλέψει η γυναίκα αφού δουλεύω εγώ, θα φροντίζει το σπίτι και τα παιδιά" αλήθεια δεν τα έχεις ακούσει ακούσει;hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:00
Ούτε κι εσύ τα έχεις ακούσει πουθενά πέρα από μυθιστορήματα, κινηματογράφο, τηλεόραση. Πιο πριν μας έλεγες τα δικά σου, που καμμία σχέση.
Ωστόσο με εξαίρεση ένα μακρινό συγγενή που ήταν μέθυσος και κακομεταχειριζόταν τη γυναίκα του (και ήταν απόβλητος από όλο το σόι), όσο θυμάμαι υπήρχε και σεβασμός και αγάπη στις γυναίκες και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν τον πρώτο λόγο στην οικογένεια.
Λέγοντας αυτό δεν υποστηρίζω πως η αντιμετώπιση γυναίκας και άντρα είναι ουδέτερη. Ούτε εγώ πιστεύω φέρομαι το ίδιο σε μια γυναίκα ή σε ένα άντρα αλλά εξαρτάται και από την περίπτωση. Δεν μιλώ για υποτίμηση λόγω φύλου. Αλλά αλλιώς θα αντιδράσω αν πχ πάει να γίνει φασαρία στο δρόμο αν ο άλλος είναι άντρας ή γυναίκα. Δεν το θεωρώ αυτό κατάλοιπο της πατριαρχίας ούτε το να δώσει πχ κάποιος θέση σε έγκυο μέσα στο λεωφορείο.
- hellegennes
Εγώ σε όσα σπίτια γνωστών, φίλων και συγγενών θυμάμαι, τις αποφάσεις τις έπαιρνε η γυναίκα για το σπίτι. Πότε θα βάψουν, πότε θα πάρουν έπιπλα και τι έπιπλα, πότε θα κάνουν ανακαίνιση και πώς θα γίνει η ανακαίνιση, τι ψώνια θα κάνουν για το σπίτι, αποφάσεις για οικονομικά, για τα φροντιστήρια και δραστηριότητες των παιδιών και όλα τα υπόλοιπα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτό ο ακριβώς. Δεν ξεχωρίζεται από άλλα κοινωνικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια τη φύση της εκάστοτε κοινωνίας.kongrosian έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:54
υ.γ. η πατριαρχία ακόμα κρατά, σε συντηρητικές, εύπορες σχετικά και κυρίως, οικογένειες.
ό,τι και να λέτε.
αλλά ο δρόμος ενάντια στην πατριαρχία, είναι ο και δρόμος ενάντια στις διακρίσεις, ενάντια στην αδικία και ανισότητα, και όλοι θα συναντηθούμε μια μέρα εκεί, εκεί που όλοι οι δρόμοι συναντιούνται για το σοσιαλισμό.
![]()
Η πλάκα είναι που το άριστο μυαλό τους αντιλαμβάνεται ως πατριαρχεια την αυστηρότητα και τη πιθανή βιαιότητα του πατέρα. Δηλαδή αν έχει πεθάνει ο πατέρας και μεγαλώσουν με τη μάνα τους τα παιδιά, δεν θα ήταν πατριαρχική οικογένεια
Το να διδάξεις την κόρη σου δηλαδή να πορεύεται με πουτανιά και τους γιους μου με κόμπλεξ ανδρισμού, όχι αυτό δεν έχει να κάνει με την πατριαρχία. 
Ποια αλλαγή μωρέ;Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:48Λογικο να μην τα έχεις ακούσει. Είσαι στη λάθος πλευρά.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:42Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα απ' αυτά ούτε καν από την παιδική μου ηλικία. Τώρα αν κάποιες τα χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για το ότι δεν ήθελαν να ξεκουνηθούν να κάνουν πράγματα, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το έχω ακούσει αρκετές φορές ως δικαιολογία.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:18
Διατηρούμε ακόμα ως κοινωνία αντιλήψεις που έχουν ποτίσει ως το μεδούλι. Ότι η γυναίκα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση, ότι η γυναίκα οφείλει σεβασμό στο ανδρικό φύλο, ότι η γυναίκα οφείλει να έχει συγκεκριμένες συμπεριφορές, θέλω, σκέψεις, στόχους, ζωή. Γενικά ότι η γυναίκα πρέπει να λειτουργεί κάτω από κανόνες που εξυπηρετούν το ανδρικό φύλο.
Σημαίνει βρε καρδούλα μου, πολλοί πικραμενοι μαζί κάνουν την αλλαγή. Αφού δεν θες να λαβεις μέρος στην αλλαγή, sttay back και πιες έναν καφέ.
Οι πικραμένοι θα παραμείνουν πικραμένοι ό,τι κι αν κάνουν. Γιατί το ταξικό πλαίσιο δεν αλλάζει. Ε, όσοι αφελείς θεωρούν ότι μιλώντας για τοξικότητα θα αλλάξουν την ταξικότητα, ας συνεχίσουν να χοροπηδάνε, να κλαίνε ή να τσιρίζουν. Στο ίδιο ακριβώς επίπεδο θα παραμείνουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-