!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Fuck off Bruce Dickinson

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Re: Fuck off Bruce Dickinson

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Blackdog έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:34 Παρε παραδειγμα το master of puppets, επρεπε να περασουν 50 χρονια και να παιξει στο stranger things για να το μαθει το ευρυ κοινο.
Μακάρι να είναι το έναυσμα για να ανακαλύψει η νεολαία το Ride the Lightning, που είναι ο καλύτερος Μετάλλικα δίσκος έβερ.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Το Μπαμ οι Μειντεν στους κυκλους εκτος Χεβυ το εκαναν με τον δισκο fear of the dark. Ετσι στην συναυλια προχθες ειχα μαζι την γυναικα μου που δεν ακουει μεταλ αλλα ξερει 15-20 τραγουδια των μειντεν επειδη ετυχε να παρει τοτε τον δισκο και τον αδερφο της για τον ιδιο ακριβως λογω, φυσικα οτιδηποτε πισω απο το Fear of the dark το ακουσαν απο εμενα, το αποτελεσμα ηταν να γουσταρουν τα κλασσικα γνωστα τραγουδια, trooper, 2 minutes, alexander, 666 κλπ. Οσα τους εχω βαλει απο τους 2 πρωτους δισκους δεν τους αρεσουν. Το θετικο ειναι οτι καταλαβαινει την φωνη του Οζζυ σε οποιο τραγουδι κι αν την ακουσει και επισης εμαθε πλεον και καμμια 30αρια τραγουδια των Σαμπαθ....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

Λεγεών έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:45
Blackdog έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:34 Παρε παραδειγμα το master of puppets, επρεπε να περασουν 50 χρονια και να παιξει στο stranger things για να το μαθει το ευρυ κοινο.
Μακάρι να είναι το έναυσμα για να ανακαλύψει η νεολαία το Ride the Lightning, που είναι ο καλύτερος Μετάλλικα δίσκος έβερ.
Δεν ξερω, εχω την εντυπωση οτι γαμηθηκαν ολα. Το θεμα δεν ειναι να το ακουσουν αλλα να το νιωσουν και να το καταλαβουν. Και για την γενια των ΜΚΔ και των σμαρτφονς εχω σοβαρες αμφιβολιες κατα ποσο ειναι εφικτο κατι τετοιο. H εποχη εχει αλλαξει και δεν ξερω κατα ποσο μπορει να τους εκφρασει οπως εμας τοτε.

Προσωπικα θεωρω το master τον πιο επιδραστικο δισκο της εφηβειας μου. Οταν τον εβαλα να παιξει μου ανατιναχτηκε ο εγκεφαλος. Μακαρι να μην εχει τελειωσει αυτο και να βρεθουν στην θεση που ημουν τοτε ολοι οι πιτσιρικαδες του κοσμου.

Δεν θα κανω συγκρισεις του ride με αλλα. Δεν γινεται. Απλα ακουσα πρωτα το master.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Greek motherfuckers cunts, αυτοί σας αξίζουν...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Στύγιος έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 18:03 Greek motherfuckers cunts, αυτοί σας αξίζουν...
the roof, the roof, the roof is ooon fire!
we don't need no water let the Greek motherfucker cunts burn... burn Greek motherfuckers cunts, buuuuurn!!!!

:003:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Blackdog έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:34
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:16 με την ίδια λογική άσε τους σάμπαθ, αυτοί που έφτιαξαν το μέταλ είναι οι μπιτλς ξέρω 'γω
Μεταλ υπηρχε πολυ πριν τους μεηντεν

Και εδω που τα λεμε, απ τον ντικινσον και μετα, θα μπορουσες να πεις οτι παιζουν φλωριες με την εννοια της εμπορικοτητας. Τους ακουγαν πολλοι εκτος του μεταλ χωρου. Παρε παραδειγμα το master of puppets, επρεπε να περασουν 50 χρονια και να παιξει στο stranger things για να το μαθει το ευρυ κοινο. Το οποιο master ειναι καλυτερο και πιο μεταλ απ οτιδηποτε εχουν γραψει οι μεηντεν. Αντιθετα με κατι trooper, run to the hills, fear of the dark κλπ που μας εχουν πρηξει τα @@

Δεν μιλαω φυσικα για τους δυο πρωτους δισκους, οι οποιοι εσπερναν. Ποσοι ξερουν απο εκει το prowler η το wrathchild ας πουμε, σε σχεση με αυτα που ειπα πριν;

Με δυο λογια, η εμπορικοτητα ενος γκρουπ δεν ειναι αναλογη και της αξιας που εχει. Αντιθετα οταν κατι ακουγεται ευρεως, πιανει δηλ πολλα γουστα, ειναι πιο ποπ παρα μεταλ. Οπως και οι Μεταλικα μετα το Black album.
ε ρε μλκ πες από τη αρχή ότι είσαι ντι'ανικός να τελειώνουμε, μου το πας όλο τριγύρω
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Στύγιος έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 18:03 Greek motherfuckers cunts, αυτοί σας αξίζουν...
:smt005: :smt005:
Π Ο Ν Ο Σ
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Λεγεών έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:40 Πάντως νομίζω ότι στην προσπάθεια τους κάποιοι να υπερασπιστούν τους Maiden, λένε πράγματα που δεν στέκουν.

Η δική μου άποψη είναι ότι οι Maiden δεν πειραματίστηκαν ιδιαίτερα από μουσικής απόψεως τα τελευταία 40 χρόνια. Η διαφορά στην παραγωγή και ο πιο γεμάτος ήχος ή το ατμοσφαιρικό στοίχειωμα στο background, δεν είναι πειραματισμός. Η μόνη πραγματικά καθαρή αλλαγή που έχει υπάρξει είναι μάλλον μεταξύ των δύο πρώτων δίσκων (που έχουν punk στοιχεία) και όλων των υπολοίπων. Ακόμα και στους τελευταίους δίσκους, που περιέχονται μεγάλα τραγούδια με αρκετή λεπτομέρεια και νέα όργανα, ο ήχος τους δεν είναι τρομερά διαφορετικός σε σχέση με τον ήχο που είχαν στα 80s όταν έγιναν γνωστοί.

Ο λόγος που προσωπικά έχω ψηλά τους Maiden από μουσικής απόψεως είναι ότι δεν έβγαλαν ποτέ έναν πραγματικά άθλιο δίσκο που δεν ακουγόταν. Πάντα κατάφεραν και κράτησαν ένα τουλάχιστον μέτριο επίπεδο, και ακόμα και στην δύσκολη δεκαετία των 90s οι 4 δίσκοι τους είναι αξιοπρεπείς. To Metal Archives συμφωνεί μαζί μου, με 66% ως χαμηλότερο σκορ full-length δίσκου. Αυτά τα γράφει κάποιος που του άρεσε και το Virtual XI. Όμως για αυτό το επίπεδο υπεύθυνη είναι η μουσική υπερδιάνοια που ακούει στο όνομα Steve Harris. Και ας έχει αντιγράψει Led Zeppelin, και ας αντιγράφει μέχρι και τον εαυτό του κάποιες φορές.

Από εκεί και έπειτα, πειραματισμός στο μέταλ θεωρείται η πραγματική αλλαγή κατεύθυνσης, ήχου, και μουσικής. Οι Metallica ας πούμε πειραματίστηκαν αρκετά και τους στοίχησε, τα Load/Reload δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έγραφαν 10 χρόνια πριν. Άλλη μεγάλη μπάντα που πειραματίστηκε πολύ ήταν οι Bathory. Οι Priest επίσης πειραματίστηκαν, το Turbo είναι σχεδόν glam metal, και αμέσως μετά έβγαλαν Ram it Down και Painkiller. Οι Scorpions πειραματίστηκαν, παίζοντας χίππικο προγκ, μετά glam και heavy metal, και καταλήγοντας στο αίσχος του Eye II Eye. Ακόμα και οι Sabbath πειραματίστηκαν, με 3-4 απίστευτους τραγουδιστές που είχαν όλοι τους διαφορετικό στυλ και τους έκαναν να ακούγονται σαν εντελώς διαφορετική μπάντα κάθε φορά, παίζοντας doom, prog, heavy.

Οπότε όχι, οι Maiden δεν πειραματίστηκαν πραγματικά, δεν χρειάστηκε να το κάνουν, ο Harris κράτησε τα μπόσικα και αποφάσισε να ζήσει και να πεθάνει με τον ήχο και τις συνθέσεις του. Κράτησαν ένα πολύ καλό επίπεδο, δεν σταμάτησαν, και αξίζουν να είναι εκεί που είναι.
προσωπικά αντιλαμβάνομαι τον πειραματισμό λιγότερο "ριζοσπαστικά". Η ολοκληρωτική στροφή στον ήχο είναι πειραματισμός μεν, αλλά δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να το κάνουν όλοι. υπάρχουν μπάντες που κυριολεκτικά went too far πχ ένα τρανταχτό παράδειγμα που έρχεται αμέσως στο μυαλό μου είναι οι ulver
επειδή δεν το έκαναν οι maiden δεν σημαίνει ότι δεν πειραματίστηκαν, δεν δοκίμασαν καινούρια πράγματα έστω και πάντα μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. το άλλο που γράφεις το ανέφερα κι εγώ πριν, ότι την θεωρώ τη μεγαλύτερη μπάντα (και) λόγω διάρκειας. από το 1980 μέχρι σήμερα βγάζουν δισκάρες με ελάχιστα άλμπουμ να θεωρούνται μέτρια και κανένα κάτω του μετρίου. μιλάμε για 40 χρόνια πορείας χωρίς να βγάλεις έστω μια φόλα. επειδή κάποιοι δεν γουστάρουν τον ντίκινσον δε μπορούν να απαξιώνουν ένα τέτοιο μεγαθήριο όπως οι Maiden.
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Nostalgia έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:38
Blackdog έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:34
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:16 με την ίδια λογική άσε τους σάμπαθ, αυτοί που έφτιαξαν το μέταλ είναι οι μπιτλς ξέρω 'γω
Μεταλ υπηρχε πολυ πριν τους μεηντεν

Και εδω που τα λεμε, απ τον ντικινσον και μετα, θα μπορουσες να πεις οτι παιζουν φλωριες με την εννοια της εμπορικοτητας. Τους ακουγαν πολλοι εκτος του μεταλ χωρου. Παρε παραδειγμα το master of puppets, επρεπε να περασουν 50 χρονια και να παιξει στο stranger things για να το μαθει το ευρυ κοινο. Το οποιο master ειναι καλυτερο και πιο μεταλ απ οτιδηποτε εχουν γραψει οι μεηντεν. Αντιθετα με κατι trooper, run to the hills, fear of the dark κλπ που μας εχουν πρηξει τα @@

Δεν μιλαω φυσικα για τους δυο πρωτους δισκους, οι οποιοι εσπερναν. Ποσοι ξερουν απο εκει το prowler η το wrathchild ας πουμε, σε σχεση με αυτα που ειπα πριν;

Με δυο λογια, η εμπορικοτητα ενος γκρουπ δεν ειναι αναλογη και της αξιας που εχει. Αντιθετα οταν κατι ακουγεται ευρεως, πιανει δηλ πολλα γουστα, ειναι πιο ποπ παρα μεταλ. Οπως και οι Μεταλικα μετα το Black album.
Ενταξει εμεις ξερουμε, αυτοι που ακουν περιστασιακα δεν ξερουν.
ρε συ εδώ σκληροπυρηνικοί κατά τ'άλλα οπαδοί των Maiden δε ξέρουν "κρυφά" διαμάντια
πχ ζητάω από έναν dj κάποτε να παίξει το sun and steel και δεν ήξερε από ποιο δίσκο είναι
για να μην μιλήσουμε για άγνωστα διαμάντια από iron maiden και Killers
μην το ψάχνεις, σε όλες τις μπάντες υπάρχουν οπαδοί και οπαδοί
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Λεγεών έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:45 το Ride the Lightning, που είναι ο καλύτερος Μετάλλικα δίσκος έβερ.
επιτέλους, κάποιος το είπε :bravo: :bravo:
Τζίμης Πανούσης
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Πλέον οι maiden είναι brand name, έχουν γίνει βιομηχανία. Μόνο καποτες δεν έχουν βγάλει. Τα λάιβ υπάρχουν για να παραμένουν ενεργοί και να πουλάνε εμπόρευμα. Όπως και οι δισκοι, τους οποίους μετά το bnw, βαριέμαι να ακούσω.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 18:25

ε ρε μλκ πες από τη αρχή ότι είσαι ντι'ανικός να τελειώνουμε
Ε ναι :102:
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 16:38
nowhere έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 16:35 σε τι πειμαματίστηκαν,στην κλαρινοκιθάρα?θα δαγκώσω ταυτιά μου ρε μαλάκα
Ο ήχος του somewhere in time ήταν πρωτότυπος, δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα περιεργη, ιδιαιτερη, ήταν τολμηρός, έξω από τα κλασσικά στάνταρντ.
Αυτό το τραγούδι ειδικά, δε νομίζω πως αποτελεί πρωτοτυπία για τους Maiden. Ακόμα και αν δε μου έλεγε κάποιος το συγκρότημα που
το έγραψε, θα το καταλάβαινα μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα και δεν είμαι καν μεταλάς :D
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 19:56
nowhere έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 16:35 σε τι πειμαματίστηκαν,στην κλαρινοκιθάρα?θα δαγκώσω ταυτιά μου ρε μαλάκα
Ο ήχος του somewhere in time ήταν πρωτότυπος, δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα περιεργη, ιδιαιτερη, ήταν τολμηρός, έξω από τα κλασσικά στάνταρντ.
Αυτό το τραγούδι ειδικά, δε νομίζω πως αποτελεί πρωτοτυπία για τους Maiden. Ακόμα και αν δε μου έλεγε κάποιος το συγκρότημα που
το έγραψε, θα το καταλάβαινα μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα και δεν είμαι καν μεταλάς :D
Αυτό λέμε τόση ώρα. Μια μανιέρα 40 χρόνια. Κάποιοι αδυνατούν να το καταλάβουν κι απεγνωσμένα ψάχνουν για διαφοροποίηση. Δεν υπάρχει παιδιά καμία διαφοροποίηση.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 19:56
τι να παίξουν; ντίσκο; Μέταλ παίζουν οι άνθρωποι, αλλά μέχρι το seventh son, Ο ήχος τους άλλαζε συνεχώς, κάθε άλμπουμ έχει το δικό του χαρακτήρα, την δικιά του ατμόσφαιρα. . Δεν ειναι AC-DC η motorhead ξέρω γω. Η αλήθεια είναι μετά από το bnw όλα εινάι ένας αχταρμας, η. Έμπνευση έχει πέσει πολύ και άρχισαν να τραβολογάνε τα τραγούδια, γιατί δεν την παλεύουνε να παίξουν και γρήγορα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μουσική”