Εδώ ναι, θα συμφωνήσω εν μέρει. Στο επίπεδο που συζητάμε οι περισσότεροι έγραψαν την καλύτερη μουσική τους νεώτεροι. Πόσοι όμως από αυτούς θέλησαν να εκμεταλλευτούν με τέτοια κατάντια κάτι που αγαπήθηκε πριν από 30 χρόνια. Όχι πολλοί. Πρέπει να καταλάβεις ένα πράμα. Ένας μουσικός, ένας πραγματικός μουσικός, βαριέται να παίζει τα ίδια που έπαιζε πριν 30 χρόνια. Αν το κάνει δεν είναι γιατί του αρέσει και το γουστάρει. Είναι επειδή αυτό πουλάει και πραγματικά δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει. Και μένεις εσύ με αυτό το απολίθωμα στα χέρια. Και τι το κάνεις φίλε μου; Τι μπορείς να το κάνεις; Τίποτα. Μια άσκηση στην ματαιότητα. Το αυτό, ισχύει και για τους ρόλινγκ στόουνς φερειπείν ή για οποιοδήποτε συγκρότημα επιχειρεί να εξαργυρώσει ακόμα από περασμένες δόξες. Ένα εντυπωσιακό τίποτα. Μπήκαμε στο κάστρο μα η Ελένη απουσιάζει. Και που είναι η Ελένη Εξαρχίδη; Μπορεί να ρωτήσεις. Μα φίλε μου. Στην περίπτωση των maiden η Ελένη δεν ήταν ποτέ εκεί.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 15:55 Όλοι σχεδόν οι ροκ καλλιτεχνες, μέχρι τα 30 τους έγραψαν τα καλύτερα τους κι αυτά τραγουδάνε η τραγουδούσαν. Και ο david bowie, ο Lou Reed, ο iggy pop,οι led zeppelin, και όλοι οι άλλο. . Γιατί η ροκ μουσική στηρίζεται στην έμπνευση, στην δημιουργικότητα και στην καβλα της νεότητας. Όχι στην ωρίμανση η στην τεχνική αρτιότητα . Και εγώ λέω πως να οι maiden είναι παρακμή, αλλά και ο iggy pop είναι. Άλλο αυτό. Η μουσική είναι αιώνια, και οι maiden έγραψαν κάμποσα άλμπουμ που μέσα εχουν τραγουδάρες, με φοβερά ριφ, μελωδίες, σόλο, φωνητικά, δύναμη, τα πάντα. Εδω μιλάμε για μεταλ.Τώρα ξέρω γω αν ακούω ας πούμε το tornado of souls των megadeth και σκέφτομαι αν ακούγεται καλα με τσέλο, χεσε μέσα. Δεν με απασχολεί.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Fuck off Bruce Dickinson
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Re: Fuck off Bruce Dickinson
παπαριες εξαρχιδη μου, στην έχει βαρέσει στο κεφάλι η αγαμία.
Οι Σιδηρες Παρθένες άλλαξαν όλη την ιστορία του Ευρωπαϊκού heavy metal και κάθε τόσο πειραματίζονταν. Απλά μαλλον δεν έχεις ακούσει πέρα απο 1 ,2 κομμάτια αλλα ως γνήσιο ελληνοφωνο πρέπει να έχεις άποψη για όλα.
Και υποψην όλα αυτά τα έχουν καταφέρει χωρίς την παραμικρή προβολή όπως πχ οι Metallica
Οι Σιδηρες Παρθένες άλλαξαν όλη την ιστορία του Ευρωπαϊκού heavy metal και κάθε τόσο πειραματίζονταν. Απλά μαλλον δεν έχεις ακούσει πέρα απο 1 ,2 κομμάτια αλλα ως γνήσιο ελληνοφωνο πρέπει να έχεις άποψη για όλα.
Και υποψην όλα αυτά τα έχουν καταφέρει χωρίς την παραμικρή προβολή όπως πχ οι Metallica
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Όχι είχαν προβολή και μάρκετινγκ απλά δεν επεκτάθηκαν σε άλλους χώρους όπως οι Metallica.Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 16:25 παπαριες εξαρχιδη μου, στην έχει βαρέσει στο κεφάλι η αγαμία.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
σε τι πειμαματίστηκαν,στην κλαρινοκιθάρα?θα δαγκώσω ταυτιά μου ρε μαλάκα
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
όλο μαλακίες λέτε
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
άψογο ποστΕρμής έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 16:25 παπαριες εξαρχιδη μου, στην έχει βαρέσει στο κεφάλι η αγαμία.
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Κάθε πόσο πειραματίζονταν; Τι σας έπαιξαν; Τα ίδια πέντε ή δέκα τραγούδια που έχω ακούσει κι εγώ δεν σας έπαιξαν; Κι εσείς τι πήγατε να ακούσετε; Ακριβώς αυτό. Γιατί κοροιδευόμαστε φίλοι μου;
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Ο ήχος του somewhere in time ήταν πρωτότυπος, δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα περιεργη, ιδιαιτερη, ήταν τολμηρός, έξω από τα κλασσικά στάνταρντ.nowhere έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 16:35 σε τι πειμαματίστηκαν,στην κλαρινοκιθάρα?θα δαγκώσω ταυτιά μου ρε μαλάκα
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Ακόμα με τον σκατόγερο ασχολείστε;
Αν έχεις κανέναν νέο να μας προτείνεις είμαστε ανοιχτοί να σε ακούσουμε
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Να μου πείτε,να ρε Πορφύριε εμάς ξες μας άρεζανε από παλιά οι Μέιντεν, μικρά παιδιά ανόητα, νοσταλγία ξέρωγω, να το καταλάβω. Μα να νομίζετε ότι πάτε στη συναυλία τους επειδή έχει αξία η μουσική τους όχι, φίλοι μου. Πάτε για την ιδέα των Μέιντεν. Αγαπάτε την ιδέα τους. Την ιδέα δηλαδή του παλιού λαμπρού εαυτού σας που ταυτίστηκε μέσα από ένα ταξίδι απλοικό με τα τραγούδια τους. Και δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από απλοικό το μουσικό ταξίδι σας αφού οι Maiden δεν γράφουν μουσική. Δεν μπορούν να γράψουν.
- Gordian Knot
- Phorum.gr user: Gordian Knot
Αυτό φαντάστηκα κι εγώ.Blackdog έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 16:16Δεν ηταν σοβαρα, ηταν τρολ.Gordian Knot έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 10:08Θυμάμαι το περιστατικό με την κλοπή αλλά όχι την αγγελία. Και δυσκολεύομαι να πιστέψω πως κάποιος -όσο κάφρος και αν ήταν- θα το έκανε αυτό στα σοβαρά...Blackdog έγραψε: 18 Ιούλ 2022, 17:19
Το γέλιο ήταν ότι κάτω απ την ανακοίνωση των Maiden για την κλοπή στο Rocking.gr, κάποιος έβαλε αγγελία που έλεγε «Πωλείται signature Fender HSH χρησιμοποιημένη μόνο σε live γνωστής αγγλικής μπάντας σε τιμή ευκαιρίας»![]()
Όπως και να ’χει όμως, το περιστατικό (την κλοπή εννοώ, όχι την πλάκα με την αγγελία) κηλίδωσε διοργανωτές και κοινό.
Βρήκα και το σχετικό thread: https://forum.rocking.gr/t/iron-maiden/6866
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
το μεγαλύτερο συγκρότημα στη μεταλ σκηνή είναι οι maiden, με ξεκάθαρο προβάδισμα από τους επόμενους
και όσον αφορά την διάρκεια και κυρίως όσον αφορά στην επιρροή στο υπόλοιπο στερέωμα και την ακόλουθη εξέλιξή του
δεν θα βρεις μπάντα που να μην έχει επηρεαστεί από τους maiden, όλα τα είδη του μέταλ ξεκίνησαν από καλλιτέχνες που είχαν επηρεαστεί από τους maiden
και όσον αφορά την διάρκεια και κυρίως όσον αφορά στην επιρροή στο υπόλοιπο στερέωμα και την ακόλουθη εξέλιξή του
δεν θα βρεις μπάντα που να μην έχει επηρεαστεί από τους maiden, όλα τα είδη του μέταλ ξεκίνησαν από καλλιτέχνες που είχαν επηρεαστεί από τους maiden
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Κατσε ρε μαστορα γιατι η κουβεντα οντως ξεφυγε κι εγω γουσταρω τρελα Iron Maiden και τους εχω δει 3 φορες, αλλα δεν τους συγκρινω ουτε με Beatles ουτε με Pink Floyd, ουτε με Genesis, ουτε με Black Sabbath/Ozzy που ειναι η μεγαλη αδυναμια μου. Δηλαδη τι να κανουμε τωρα, να ακουμε μονο οτι παιζεται σαν μελωδια και εχει εμπνευση εφοσον αφαιρεσουμε τα ριφακια κλπ; Γιατι; επειδη το λες εσυ; Με το μπαρδον κιολας αλλα χεστηκα τι σου αρεσει εσενα. Ετσι οπως το πας σε λιγο θα πρεπει να ακουμε ολοι μονο Μοτσαρτ, Σοστακοβιτς και Μπαχ. Ενταξει γαμησε μας, μας αρεσουν οι Iron Maiden ουτε αναλυση κανω γιατι θα παω συναυλια ουτε τιποτα, μου αρεσουν ειναι απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα, μπορω να παω θα παω, τελος.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 15:36Aν είναι να διαλέξεις ένα κακό κομμάτι των Zeppelin μην πας στο whole lotta love. Μην το κάνεις φίλε μου. Και οι Clash και οι Ramones έχουν γράψει ωραία τραγούδια. Αφού ακούς την έμπνευση που διαφοροποιεί την μουσική τους. Την πλάθει. Στους Maiden δεν υπάρχει τέτοια έμπνευση. Υπάρχουν μόνο σειρές επάνω σε σειρές από ριφάκια, τύμπανα και ένα τύπο που φωνάζει κυρίως ηλίθιους στίχους. Η κάθε μουσική δεν κρίνεται μέσα στα δικά της πλαίσια. Η κάθε μουσική κρίνεται συνολικά κι έχει συνέχεια. Οι maiden υπήρξαν συνεπείς ως προς το υλικό τους και τραγουδούν ακόμα τραγούδια που έλεγαν πριν κάτι δεκαετίες. Κι εκείνοι βασίστηκαν σε κάτι άλλο. Δεν γεννήθηκαν στο κενό. Δεν έχουν όμως συνέχεια. Δεν υπάρχει εξέλιξη στη φόρμα. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση. Πάρε τώρα π.χ. τον David Bowie. Ρίξε μια ματιά από πόσα στάδια έχει περάσει η μουσική του κι αναφώνησε επιτέλους ανάλαφρος. Να ένας μουσικός. Να ένας στιχουργός. Να ένας χαμαιλέοντας ερμηνευτής. Ο Bowie είναι βέβαια η εξαίρεση. Λίγοι είχαν τη δική του πορεία. Μα αυτή την εξέλιξη θα τη βρεις λίγο ή πολύ σε κάθε μουσικό. Ακόμα κι ο Waters που λέγαμε προηγουμένως έκανε ένα δίσκο πριν 4-5 χρόνια που δεν ήταν καθόλου κακός. Οι Maiden τι ακριβώς έκαναν; Πως κέρδισαν αυτά τα 100 € που τους ακουμπήσατε; Τίποτα. Δεν έχουν κάνει τίποτα. Συνεχίζουν να έχουν να λαβαίνουν από προηγούμενες δόξες κι αυτό είναι μόνο μέρος του προβλήματος. Ποια πιστεύεις ότι είναι η έμπνευση στον Dickinson όταν βγαίνει στα 70 του να σου πει με σπασμένη φωνή κάτι που έγραψε πριν 30 χρόνια; Καμία. Δες όσα λαιβ των Iron Maiden θέλεις. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί πέρα από μια επιτηδευμένη μάσκα που όλο προσπαθεί να είναι όσο το δυνατό πιστότερη σε αυτό που ξέρεις. Που έχεις ακούσει. Κι εδώ φίλε μου βρίσκεται μια μεγάλη πλάνη. Παρακολουθείς μια παράσταση ανέμπνευστη σε ένα έργο που ίσως είχε μια μικρή σημασία για σένα πριν από 30 χρόνια. Γιατί το κάνεις; Το είπε ο Under. Για να πεις μετά. Ήμουν εκεί.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 14:22Ναι, γιατί οι led zeppelin μόνο γράψανε stairway to heaven. Δηλαδή αν βάλεις δίπλα το whola lotta love και το phantom of the opera τι συμπέρασμα βγαίνει; επειδή ας πούμε ακούμε progressive rock, δεν μπορείς να ακούσεις clash η Ramones. Η κάθε μουσική κρίνεται μέσα στα δικά της πλαίσια, κατά πόσον επιτελεί τον σκοπό της. Τώρα αν λένε πως ο Τσαϊκόφσκι είναι ο μέγας και κάτι άλλοι τσιριζουν νταξει, είμαστε εκτός θέματος.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:58
Όχι όχι δεν είναι καθόλου αυτό. Απλά δε συγκινούμαι τόσο εύκολα όπως εσύ φερειπείν που σκαμπάζεις από μουσική όσο ο σκύλος μου από νίτσε. Εσένα ας πούμε θα σου παίξουν δυο συγχορδίες για 10 λεπτά κι αν η ένταση είναι καλή θα πεις, πω τι τραγουδάρα. Εγώ χρειάζομαι κάτι παραπάνω φίλε μου. Κάποια στιγμή ίσως να φτάσεις εδώ που είμαι εγώ. Τότε θα πεις. Μα τον Εξαρχίδη. Τελικά είχε δίκιο. Τότε θα μπορέσεις να διαπεράσεις το ηλίθιο πέπλο και να δεις αυτές τις ανόητες μαλακίες γι' αυτό που είναι.
Δηλαδή το δούναι και λαβείν δουλεύει με χαλασμένους τροχούς φίλε μου. Δεν μπορείς να πάρεις κάτι που ο Ντίκινσον, ακόμα κι αν αγαπάς τα τραγούδια του δεν έχει να δώσει. Μπορείς μόνο να φανταστείς ότι το παίρνεις.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Πάρε όλους τους δίσκους απο τον πρώτο έως τον τελευταίο.nowhere έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 16:35 σε τι πειμαματίστηκαν,στην κλαρινοκιθάρα?θα δαγκώσω ταυτιά μου ρε μαλάκα
Ακους το ίδιο πράγμα; Γιατι θα τρελαθω
Και ακούς κάτι γκουπ που υποτίθεται είναι μεγαθήρια όπως οι RHCP ή οι άλλοι οι άκυροι οι Coldplay και καταλαβαίνεις απο την πρώτη νοτα ποιοι είναι εδώ και 25 χρόνια, χέστε με.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση