Εγώ όμως δεν παριστάνω τον μπάρμπα που ακούει μέταλunder έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:15Ρε συ,δεν σε παιρνει να μιλας για μπαρμπαδες.Ασ το να παει στο διαολο.
Λυκόπουλο!
Εγώ όμως δεν παριστάνω τον μπάρμπα που ακούει μέταλunder έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:15Ρε συ,δεν σε παιρνει να μιλας για μπαρμπαδες.Ασ το να παει στο διαολο.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Δεν με κατάλαβες. Και το Alexander παίζεται στο πιάνο. Απλά αν δοκιμάσεις να το παίξεις θα καταλάβεις ότι πρόκειται για μαλακία άνευ ουσίας. Το ίδιο ας πούμε δε συμβαίνει μ' αυτό:Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:18 Καλά, θα ακούμε μόνο tears of the dragon επειδή παίζεται σε πιάνο.
Ρε φίλε. Απλά δεν σου αρέσει το μεταλ. Όλοι από black sabbath και μετά είναι για τα μπάζα. Τέλος. Όλα τα άλλα είναι μπουρουμπουρου. Οι maiden έχουν γράψει εξαιρετικά τραγούδια με τρομερές μελωδίες, και επικά, και πιο σύντομα και γρήγορα. Αυτό δεν αλλάζει. Μην καθόμαστε εδώ να αραδιαζουμε τραγούδια. Το έγραψε η ιστορία. Να κουραζομαστε τώρα με μουσικές θεωρίες αδιάφορες...ειμαστε εκτός θέματος.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:29Δεν με κατάλαβες. Και το Alexander παίζεται στο πιάνο. Απλά αν δοκιμάσεις να το παίξεις θα καταλάβεις ότι πρόκειται για μαλακία άνευ ουσίας. Το ίδιο ας πούμε δε συμβαίνει μ' αυτό:Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:18 Καλά, θα ακούμε μόνο tears of the dragon επειδή παίζεται σε πιάνο.
Θα πεις γιατί ρε Εξαρχίδη; Μα είναι απλό. Η μελωδία υφίσταται. Η απόδοση είναι μεστή και δε χρειάζεται μετρονόμο. Ρέει λόγω της έμπνευσης του συγκροτήματος, λόγω των στίχων και της μουσικής. Οι αλλαγές σε ρυθμό επιτελούνται σαν σε κλασική μουσική, όχι αμπντάλικα και ξερά. Αργά, χωρίς κάτι βεβιασμένο. Το τραγούδι αλλάζει μορφή εωσφορικά ακολουθώντας μια εμπνευσμένη πορεία όπου το συγκρότημα ξέρει ακριβώς τι κάνει και αυτό που κάνει λειτουργεί παράλληλα σε πολλά επίπεδα. Δεν είναι κάτι ψόφιο. Είναι κάτι ζωντανό.
Δεν είναι άλμπουμ των maiden ομωςΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:41 Η μαλάκια των μειντεν είναι πως δεν παίζουν τίποτα από τις δύο άλμπουμαρες του Bruce και του Smith. Δικιά τους κληρονομιά είναι τελικά. Από το να παίζουν τα ίδια και τα ίδια, ας εμπλουτίσουν λίγο το προγραμμα
FUCK DONALD TRUMP
zteo έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:43Δεν είναι άλμπουμ των maiden ομωςΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:41 Η μαλάκια των μειντεν είναι πως δεν παίζουν τίποτα από τις δύο άλμπουμαρες του Bruce και του Smith. Δικιά τους κληρονομιά είναι τελικά. Από το να παίζουν τα ίδια και τα ίδια, ας εμπλουτίσουν λίγο το προγραμμα
τι σημασία έχει η ηλικία;
Όχι όχι δεν είναι καθόλου αυτό. Απλά δε συγκινούμαι τόσο εύκολα όπως εσύ φερειπείν που σκαμπάζεις από μουσική όσο ο σκύλος μου από νίτσε. Εσένα ας πούμε θα σου παίξουν δυο συγχορδίες για 10 λεπτά κι αν η ένταση είναι καλή θα πεις, πω τι τραγουδάρα. Εγώ χρειάζομαι κάτι παραπάνω φίλε μου. Κάποια στιγμή ίσως να φτάσεις εδώ που είμαι εγώ. Τότε θα πεις. Μα τον Εξαρχίδη. Τελικά είχε δίκιο. Τότε θα μπορέσεις να διαπεράσεις το ηλίθιο πέπλο και να δεις αυτές τις ανόητες μαλακίες γι' αυτό που είναι.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:37Ρε φίλε. Απλά δεν σου αρέσει το μεταλ. Όλοι από black sabbath και μετά είναι για τα μπάζα. Τέλος. Όλα τα άλλα είναι μπουρουμπουρου. Οι maiden έχουν γράψει εξαιρετικά τραγούδια με τρομερές μελωδίες, και επικά, και πιο σύντομα και γρήγορα. Αυτό δεν αλλάζει. Μην καθόμαστε εδώ να αραδιαζουμε τραγούδια. Το έγραψε η ιστορία. Να κουραζομαστε τώρα με μουσικές θεωρίες αδιάφορες...ειμαστε εκτός θέματος.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:29Δεν με κατάλαβες. Και το Alexander παίζεται στο πιάνο. Απλά αν δοκιμάσεις να το παίξεις θα καταλάβεις ότι πρόκειται για μαλακία άνευ ουσίας. Το ίδιο ας πούμε δε συμβαίνει μ' αυτό:Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:18 Καλά, θα ακούμε μόνο tears of the dragon επειδή παίζεται σε πιάνο.
Θα πεις γιατί ρε Εξαρχίδη; Μα είναι απλό. Η μελωδία υφίσταται. Η απόδοση είναι μεστή και δε χρειάζεται μετρονόμο. Ρέει λόγω της έμπνευσης του συγκροτήματος, λόγω των στίχων και της μουσικής. Οι αλλαγές σε ρυθμό επιτελούνται σαν σε κλασική μουσική, όχι αμπντάλικα και ξερά. Αργά, χωρίς κάτι βεβιασμένο. Το τραγούδι αλλάζει μορφή εωσφορικά ακολουθώντας μια εμπνευσμένη πορεία όπου το συγκρότημα ξέρει ακριβώς τι κάνει και αυτό που κάνει λειτουργεί παράλληλα σε πολλά επίπεδα. Δεν είναι κάτι ψόφιο. Είναι κάτι ζωντανό.
Όπως είδες και συ ο ίδιος, κάποια στιγμή ο Μπρους πήρε ένα διπλό φλογοβόλο κι έβαζε φωτιές στη σκηνή.Ερμής έγραψε: 18 Ιούλ 2022, 21:21 Όταν είσαι 65 χρονών και έχεις κινδυνεύσει να πεθάνεις από καρκίνο του λάρυγγα έχεις κάθε δικαίωμα να μη θες στη μάπα σου καπνούς όταν ξελαρυγγιαζεσαι. Το ότι μπορεί να είναι ολιγο ντίβα, οκ δε το αποκλείω. Ένα τέτοιο γεγονός τον αλλάζει τον άνθρωπο, τον κάνει πιο σκληρό
Ναι, γιατί οι led zeppelin μόνο γράψανε stairway to heaven. Δηλαδή αν βάλεις δίπλα το whola lotta love και το phantom of the opera τι συμπέρασμα βγαίνει; επειδή ας πούμε ακούμε progressive rock, δεν μπορείς να ακούσεις clash η Ramones. Η κάθε μουσική κρίνεται μέσα στα δικά της πλαίσια, κατά πόσον επιτελεί τον σκοπό της. Τώρα αν λένε πως ο Τσαϊκόφσκι είναι ο μέγας και κάτι άλλοι τσιριζουν νταξει, είμαστε εκτός θέματος.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:58Όχι όχι δεν είναι καθόλου αυτό. Απλά δε συγκινούμαι τόσο εύκολα όπως εσύ φερειπείν που σκαμπάζεις από μουσική όσο ο σκύλος μου από νίτσε. Εσένα ας πούμε θα σου παίξουν δυο συγχορδίες για 10 λεπτά κι αν η ένταση είναι καλή θα πεις, πω τι τραγουδάρα. Εγώ χρειάζομαι κάτι παραπάνω φίλε μου. Κάποια στιγμή ίσως να φτάσεις εδώ που είμαι εγώ. Τότε θα πεις. Μα τον Εξαρχίδη. Τελικά είχε δίκιο. Τότε θα μπορέσεις να διαπεράσεις το ηλίθιο πέπλο και να δεις αυτές τις ανόητες μαλακίες γι' αυτό που είναι.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:37Ρε φίλε. Απλά δεν σου αρέσει το μεταλ. Όλοι από black sabbath και μετά είναι για τα μπάζα. Τέλος. Όλα τα άλλα είναι μπουρουμπουρου. Οι maiden έχουν γράψει εξαιρετικά τραγούδια με τρομερές μελωδίες, και επικά, και πιο σύντομα και γρήγορα. Αυτό δεν αλλάζει. Μην καθόμαστε εδώ να αραδιαζουμε τραγούδια. Το έγραψε η ιστορία. Να κουραζομαστε τώρα με μουσικές θεωρίες αδιάφορες...ειμαστε εκτός θέματος.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:29
Δεν με κατάλαβες. Και το Alexander παίζεται στο πιάνο. Απλά αν δοκιμάσεις να το παίξεις θα καταλάβεις ότι πρόκειται για μαλακία άνευ ουσίας. Το ίδιο ας πούμε δε συμβαίνει μ' αυτό:
Και που ξερεις ρε μπαρμπα τι ακουω εγω; απο τα αρχιδια μου κρεμεσαι;
Aν είναι να διαλέξεις ένα κακό κομμάτι των Zeppelin μην πας στο whole lotta love. Μην το κάνεις φίλε μου. Και οι Clash και οι Ramones έχουν γράψει ωραία τραγούδια. Αφού ακούς την έμπνευση που διαφοροποιεί την μουσική τους. Την πλάθει. Στους Maiden δεν υπάρχει τέτοια έμπνευση. Υπάρχουν μόνο σειρές επάνω σε σειρές από ριφάκια, τύμπανα και ένα τύπο που φωνάζει κυρίως ηλίθιους στίχους. Η κάθε μουσική δεν κρίνεται μέσα στα δικά της πλαίσια. Η κάθε μουσική κρίνεται συνολικά κι έχει συνέχεια. Οι maiden υπήρξαν συνεπείς ως προς το υλικό τους και τραγουδούν ακόμα τραγούδια που έλεγαν πριν κάτι δεκαετίες. Κι εκείνοι βασίστηκαν σε κάτι άλλο. Δεν γεννήθηκαν στο κενό. Δεν έχουν όμως συνέχεια. Δεν υπάρχει εξέλιξη στη φόρμα. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση. Πάρε τώρα π.χ. τον David Bowie. Ρίξε μια ματιά από πόσα στάδια έχει περάσει η μουσική του κι αναφώνησε επιτέλους ανάλαφρος. Να ένας μουσικός. Να ένας στιχουργός. Να ένας χαμαιλέοντας ερμηνευτής. Ο Bowie είναι βέβαια η εξαίρεση. Λίγοι είχαν τη δική του πορεία. Μα αυτή την εξέλιξη θα τη βρεις λίγο ή πολύ σε κάθε μουσικό. Ακόμα κι ο Waters που λέγαμε προηγουμένως έκανε ένα δίσκο πριν 4-5 χρόνια που δεν ήταν καθόλου κακός. Οι Maiden τι ακριβώς έκαναν; Πως κέρδισαν αυτά τα 100 € που τους ακουμπήσατε; Τίποτα. Δεν έχουν κάνει τίποτα. Συνεχίζουν να έχουν να λαβαίνουν από προηγούμενες δόξες κι αυτό είναι μόνο μέρος του προβλήματος. Ποια πιστεύεις ότι είναι η έμπνευση στον Dickinson όταν βγαίνει στα 70 του να σου πει με σπασμένη φωνή κάτι που έγραψε πριν 30 χρόνια; Καμία. Δες όσα λαιβ των Iron Maiden θέλεις. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί πέρα από μια επιτηδευμένη μάσκα που όλο προσπαθεί να είναι όσο το δυνατό πιστότερη σε αυτό που ξέρεις. Που έχεις ακούσει. Κι εδώ φίλε μου βρίσκεται μια μεγάλη πλάνη. Παρακολουθείς μια παράσταση ανέμπνευστη σε ένα έργο που ίσως είχε μια μικρή σημασία για σένα πριν από 30 χρόνια. Γιατί το κάνεις; Το είπε ο Under. Για να πεις μετά. Ήμουν εκεί.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 14:22Ναι, γιατί οι led zeppelin μόνο γράψανε stairway to heaven. Δηλαδή αν βάλεις δίπλα το whola lotta love και το phantom of the opera τι συμπέρασμα βγαίνει; επειδή ας πούμε ακούμε progressive rock, δεν μπορείς να ακούσεις clash η Ramones. Η κάθε μουσική κρίνεται μέσα στα δικά της πλαίσια, κατά πόσον επιτελεί τον σκοπό της. Τώρα αν λένε πως ο Τσαϊκόφσκι είναι ο μέγας και κάτι άλλοι τσιριζουν νταξει, είμαστε εκτός θέματος.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:58Όχι όχι δεν είναι καθόλου αυτό. Απλά δε συγκινούμαι τόσο εύκολα όπως εσύ φερειπείν που σκαμπάζεις από μουσική όσο ο σκύλος μου από νίτσε. Εσένα ας πούμε θα σου παίξουν δυο συγχορδίες για 10 λεπτά κι αν η ένταση είναι καλή θα πεις, πω τι τραγουδάρα. Εγώ χρειάζομαι κάτι παραπάνω φίλε μου. Κάποια στιγμή ίσως να φτάσεις εδώ που είμαι εγώ. Τότε θα πεις. Μα τον Εξαρχίδη. Τελικά είχε δίκιο. Τότε θα μπορέσεις να διαπεράσεις το ηλίθιο πέπλο και να δεις αυτές τις ανόητες μαλακίες γι' αυτό που είναι.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:37
Ρε φίλε. Απλά δεν σου αρέσει το μεταλ. Όλοι από black sabbath και μετά είναι για τα μπάζα. Τέλος. Όλα τα άλλα είναι μπουρουμπουρου. Οι maiden έχουν γράψει εξαιρετικά τραγούδια με τρομερές μελωδίες, και επικά, και πιο σύντομα και γρήγορα. Αυτό δεν αλλάζει. Μην καθόμαστε εδώ να αραδιαζουμε τραγούδια. Το έγραψε η ιστορία. Να κουραζομαστε τώρα με μουσικές θεωρίες αδιάφορες...ειμαστε εκτός θέματος.
Δεν ηταν σοβαρα, ηταν τρολ.Gordian Knot έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 10:08Θυμάμαι το περιστατικό με την κλοπή αλλά όχι την αγγελία. Και δυσκολεύομαι να πιστέψω πως κάποιος -όσο κάφρος και αν ήταν- θα το έκανε αυτό στα σοβαρά...Blackdog έγραψε: 18 Ιούλ 2022, 17:19Το γέλιο ήταν ότι κάτω απ την ανακοίνωση των Maiden για την κλοπή στο Rocking.gr, κάποιος έβαλε αγγελία που έλεγε «Πωλείται signature Fender HSH χρησιμοποιημένη μόνο σε live γνωστής αγγλικής μπάντας σε τιμή ευκαιρίας»nyxtovios έγραψε: 18 Ιούλ 2022, 17:11 Ήμουν παρών στο λαιβ τους το 2007 που κάποιος μύστης τους έκλεψε μια κιθάρα και οι γύφτοι δίναν σαν αμοιβή ευχαριστήριο γράμμα σε όποιον έδινε πληροφορίες.
Καλά τους κάνανε![]()