!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Με την Τουρκια απεναντι μας πρεπει να θεσπιστει και η θητεία των γυναικών?

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.

Θητεία γυναικών

Ειμαι υπέρ. Να πηγαινουν και οι γυναικες φαντάροι. Αλλωστε οτι κανει ενας αντρας μπορουν και αυτες να το κανουν.
31
67%
Ειμαι κατά. War is the province of Men.
3
7%
Iσως μονο σε θέσεις γραφείου για να απελευθερωθουν οι αντρες φαντάροι απο τις χαρτοδουλειες
8
17%
Αλλο (παρακαλω πειτε)
4
9%
Δεν ξέρω/Δεν απαντω
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων: 46

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Με την Τουρκια απεναντι μας πρεπει να θεσπιστει και η θητεία των γυναικών?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:58
AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:23
Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:17

Παπάρια. Οι γυναίκες κουν μόνο στο να ανοίγουν τα πόδια τους. Αποτελούν λάφυρο για οποιοδήποτε στρατό. Με το να τις βάζεις στην πρώτη γραμή και να τους τις δίνεις στο πιάτο έχεις τα ανντίθετα αποτελέσματα. Δεν θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Στην τελική ας φτιάξουμε σωστά logistics για να πλένουν τα σώβρακα της πρώτης γραμμής.
Ε, ας είναι στη δεύτερη γραμμή. Δεν γίνεται ο κάθε Ι4 να θεωρείται πιο "μάχιμος" από αυτές σε ένα καθεστώς -υποτίθεται- ισότητας και συμπερίληψης.
Ποια ισότητα ρε τύπε; Κατουράνες όρθιες και δεν το ξέρω; Όπως έλεγε κάποτε ένας αξιωματικός του στρατού γυναίκες κάνουν μόνο για να ανοίγουν τα πόδια τους, να πλένουν σώβρακα και να μεγαλώνουν παιδιά.

Και ο Ι5 θεωρείται πιο μάχιμος. Δεν μπορούν να τον πάρουν ως λάφυρο οι εχθροί. Εκτός και αν είναι γκέι. Αλλά οι γυναικωτοί είναι στην κατηγορία γυναίκες, δηλαδή να ανοίγουν τα πόδια τους, να πλένουν σώβρακα και να μεγαλώνουν παιδιά.
Αυτά πάνε πες τα στις κούρδισες μαχήτριες, να δω κάτι...
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:06 Εχω ακούσει στρατιωτικό να λέει ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη κλίση στο να γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές γιατί είναι κάτι που απαιτεί γαιδουρινή υπομονή και οι περισσότερες γυναίκες διαθέτουν τη συγκεκριμένη αρετή περισσότερο από τους άντρες.

Αυτή τη στιγμή που συζητάμε, έχω γνωστή ΕΠΟΠΙΝΑ στο Διδυμότειχο που οδηγεί τανκς σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο συζητάμε αν οι γυναίκες είναι αποτελεσματικές στη θητεία.

Ε, ναι, είναι. Τι να κάνουμε τώρα; :102:
κι εγω εχω μια ξαδερφη που βασικα, εεεμ, γενναει παιδια. 4 εχει κανει, ολα με επαπειλουμενη, και αδεια ανατροφης μετα, ειχε και μια αποβολη..

γενικως αμφιβαλλω αν εχει υπηρετησει καμμια 5ετια συνολικα, και οπου ναναι παει για συνταξη
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Evritis έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:58
ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:50
Evritis έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:41

Ναι εμπειρικά μιλάω.

Σίγουρα, η λούφα είναι unisex. Αλλά ενώ ένας άντρας θα προσπαθούσε να βρει λαγούμι να κρυφτεί για να γλυτώσει την αγγαρεία (και αν αυτό αποτύγχανε θα την έκανε την δουλειά τσατρα Πάτρα) η γυναίκα πάντα είχε έτοιμη τη δικαιολογία ότι αυτή είναι αντρικη δουλειά και δεν μπορεί να σηκώνει βαριά αντικείμενα ή κάτι παρόμοιο.
Μα από τη στιγμή που οι άντρες έχουν μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη είναι απολύτως φυσικό να σηκώνουν πιο εύκολα τα βαριά αντικείμενα.

Αλλά αυτό συμβαίνει και μεταξύ των αντρών, έτσι δεν είναι; Δεν έχουν όλοι την ίδια μυϊκή δύναμη οπότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς είναι η ένσταση.

Στο ότι οι άντρες κρύβονται ή κάνουν τους κινέζους ενώ οι γυναίκες το λένε;

Στην τελική, αν χρειάζεται κουβάλημα ας το κάνουν όλοι και οι αδύναμοι/αδύναμες να κάνουν διπλά δρομολόγια ή να μοιραστούν το βάρος με κάποιον άλλον.

Λύσεις υπάρχουν.
Το πρόβλημα είναι ότι σε μια μονάδα υπάρχουν συγκεκριμένες (και όχι τόσο πολλές) θέσεις. Και όταν ένα ποσοστό του προσωπικού δεν συμμετέχει de facto σε ένα σημαντικό ποσοστό των δραστηριοτήτων της μονάδας, πέφτει σημαντικά περισσότερη δουλειά στους υπόλοιπους.

Είναι σαν να έχεις εργάτες σε εργοστάσιο όπου ορισμένοι από αυτούς δηλώνουν ότι δεν θα σηκώσουν κανένα βαρύ αντικείμενο, ε όπως και να το κάνουμε δεν θα πάρει ο εργοστασιάρχης παραπάνω προσωπικό για να καλύψει το κενό και σαν αποτέλεσμα οι υπόλοιποι θα υποφέρουν.

Τεσπά, η θέση μου στο θέμα είναι υπέρ της στράτευσης των γυναικών. Απλά βάζω αστερίσκους σχετικά με την υπηρεσία τους σε μονάδες εκστρατείας.
Το μπολντ είναι αμιγώς υπηρεσιακό θέμα, που δεν έχει σχέση με το φύλο και το ξέρεις.

Αν δεν ήταν υπηρεσιακό, απλώς δεν θα υπήρχαν και άντρες λουφατζήδες. Και αυτό δεν ισχύει μόνον για το στρατό, έτσι δεν είναι;

Με λίγα λόγια, ο λουφαδορισμός και τρυφεροκωλισμός στον οποιονδήποτε τομέα δεν έχει φύλο, είναι θέμα χαρακτήρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Ασέβαστος έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:04
AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:06 Εχω ακούσει στρατιωτικό να λέει ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη κλίση στο να γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές γιατί είναι κάτι που απαιτεί γαιδουρινή υπομονή και οι περισσότερες γυναίκες διαθέτουν τη συγκεκριμένη αρετή περισσότερο από τους άντρες.

Αυτή τη στιγμή που συζητάμε, έχω γνωστή ΕΠΟΠΙΝΑ στο Διδυμότειχο που οδηγεί τανκς σε καθημερινή βάση.

κι εγω εχω μια ξαδερφη που βασικα, εεεμ, γενναει παιδια. 4 εχει κανει, ολα με επαπειλουμενη, και αδεια ανατροφης μετα, ειχε και μια αποβολη..

γενικως αμφιβαλλω αν εχει υπηρετησει καμμια 5ετια συνολικα, και οπου ναναι παει για συνταξη
Εδώ μιλάμε για ΕΠΙΠΛΕΟΝ ατομα. Δηλαδή μου λες να μείνει ο αριθμός των στρατεύσιμων ως έχει, και να μη γίνει παραπάνω, γιατί κάποιοι από τους παραπάνω θα παίρνουν άδεια λοχίας.

Ε, ας παίρνουν. Επιπλέον άτομα θα είναι.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:04
AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:23

Ε, ας είναι στη δεύτερη γραμμή. Δεν γίνεται ο κάθε Ι4 να θεωρείται πιο "μάχιμος" από αυτές σε ένα καθεστώς -υποτίθεται- ισότητας και συμπερίληψης.
Ποια ισότητα ρε τύπε; Κατουράνες όρθιες και δεν το ξέρω; Όπως έλεγε κάποτε ένας αξιωματικός του στρατού γυναίκες κάνουν μόνο για να ανοίγουν τα πόδια τους, να πλένουν σώβρακα και να μεγαλώνουν παιδιά.

Και ο Ι5 θεωρείται πιο μάχιμος. Δεν μπορούν να τον πάρουν ως λάφυρο οι εχθροί. Εκτός και αν είναι γκέι. Αλλά οι γυναικωτοί είναι στην κατηγορία γυναίκες, δηλαδή να ανοίγουν τα πόδια τους, να πλένουν σώβρακα και να μεγαλώνουν παιδιά.
Ποιες κούρδισες ρε συ; Τρως το κουτόχορτο της δυτικής προπαγάνδας; Από κάτι μουστακαλήδες αποτελείται το PKK και το YPG. Το γυναικείο τμήμα είναι μόνο για δυτική προπαγάνδα. Εκτός αν θέλεις να μου πεις ότι εκεί στα βουνά εκτός από φούμο έχουν και μακιγιέζ. Η πραγματικότητα λέει ότι αυτές έπαιρναν αιχμάλωτες και βίαζαν τουρκόφιλοι τζιχαντιστές και το ISIS και τώρα έχουν από πέντε μούλικα η καθεμιά τους...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:07

Εδώ μιλάμε για ΕΠΙΠΛΕΟΝ ατομα. Δηλαδή μου λες να μείνει ο αριθμός των στρατεύσιμων ως έχει, και να μη γίνει παραπάνω, γιατί κάποιοι από τους παραπάνω θα παίρνουν άδεια λοχίας.

οχι βεβαια, εγω λεω να πανε κανονικα στρατο και οι γυναικες.

απλως λεω οτι οσες πανε τωρα, εποπ κλπ,πανε για την αργομισθια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Εμπεδοκλής

Και αυτές που δεν γεννάνε πιάνουν θέση στα επιτελεία διότι όπως και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις οι διοικητές θέλουν όμορφη και γυναίκα γραμματέα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Ασέβαστος έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:12
AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:07

οχι βεβαια, εγω λεω να πανε κανονικα στρατο και οι γυναικες.

απλως λεω οτι οσες πανε τωρα, εποπ κλπ,πανε για την αργομισθια.
Ε, και οι άντρες γι αυτό πάνε :003:
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:08

Ποιες κούρδισες ρε συ; Τρως το κουτόχορτο της δυτικής προπαγάνδας; Από κάτι μουστακαλήδες αποτελείται το PKK και το YPG. Το γυναικείο τμήμα είναι μόνο για δυτική προπαγάνδα. Εκτός αν θέλεις να μου πεις ότι εκεί στα βουνά εκτός από φούμο έχουν και μακιγιέζ. Η πραγματικότητα λέει ότι αυτές έπαιρναν αιχμάλωτες και βίαζαν τουρκόφιλοι τζιχαντιστές και το ISIS και τώρα έχουν από πέντε μούλικα η καθεμιά τους...
Εγώ ξέρω αυτά που βλέπω. Στις κούρδισες, στο idf, στις εδώ εποπίνες κλπ.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:03
ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:54
AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:38

Η συμπερίληψη είναι πολύ όμορφο πράγμα και καλά θα κάνει να υφίσταται.

Ωστόσο όπως είδες μίλησα για ΚΑΘΕΣΤΩΣ συμπερίληψης. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Δεν με πειράζει καθόλου που οι μεταμοντερνιστές επιβάλλουν ως καθεστώς κάτι τόσο όμορφο. Ωστόσο το γεγονός ότι υφίσταται ως καθεστώς, καθιστά δεδομένο το γεγονός ότι θα υπάρχει και συμπερίληψη με βλάκες -εκτός των άλλων.
Εννοείς ότι πριν βγουν οι μεταμοντερνιστές στην πίστα, δεν υπήρχαν γυναίκες σε σημαντικές θέσεις και περίμεναν τους γενναιόδωρους για να βγουν από την αφάνεια;

Σοβαρά τώρα; :lol:
Αυτοί αισθάνονται σαν ιππότες, έχοντας δύναμη και κύρος, οι οποίοι προτίθενται να σώσουν τις... πριγκιπέσες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση, από τον δράκο της μοντερνικής "πατριαρχίας".
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Ειδικώς σήμερα, οι διαφορετικότητες αντρών και γυναικών αντιμετωπίζονται με έναν απλούστατο τρόπο. Το χρήμα. Είτε αφορά σε δουλειές του σπιτιού είτε σε μαστοριλίκια και αντρικές εργασίες. Αν το έχεις ξεμπερδεύεις αν δεν το έχεις λουφάρεις λέγοντας παπαριές ή τις κάνεις.

Και η θητεία προσφέρει αυτό, μια περίοδο συλλογικής συμμετοχής στις βρώμικες δουλειές. Ή προσπαθείς να λουφάρεις λέγοντας παπαριές και μυξοκλαίγοντας ή τις κάνεις. Τα υπόλοιπα είναι να' χουμε να λέμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Ασέβαστος έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 08:35
Ζενίθεδρος έγραψε: 15 Ιούλ 2022, 21:07
Ασέβαστος έγραψε: 15 Ιούλ 2022, 20:51

γω θα ελεγα οτι δεν την παιρνει οικονομικα να εχει κληρωτους. τσαμπα φαι τρωνε, τσαμπα χωρο πιανουν.
Στρατό θα έχεις. Αν δεν θέλεις ελληνικό θα έχεις τούρκικο.
κρινω οτι η αμυνα ειναι πιο αποτελεσματικη αγοραζοντας αεροπλανα και οχι ξοδευοντας τα λεφτα σε αργοσχολους που κανουν γοπινκ.
Δηλαδή αν γίνει πόλεμος θα τον βγάλουν πέρα η αεροπορία, το ναυτικό και ο στρατός ξηράς με τους μόνιμους μόνο;
Μόνο οι ΗΠΑ έχουν κάνει τέτοιους πολέμους χαμηλής έντασης μόνο και σαφώς δεν είμαστε ΗΠΑ.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:00
ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:20
Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:17

Παπάρια. Οι γυναίκες κουν μόνο στο να ανοίγουν τα πόδια τους. Αποτελούν λάφυρο για οποιοδήποτε στρατό. Με το να τις βάζεις στην πρώτη γραμή και να τους τις δίνεις στο πιάτο έχεις τα ανντίθετα αποτελέσματα. Δεν θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Στην τελική ας φτιάξουμε σωστά logistics για να πλένουν τα σώβρακα της πρώτης γραμμής.
Αν δεν ξανατρολάρεις, θα έλεγα ότι περιγράφεις ξεκάθαρα τις δικές σου εμπειρίες από τα θηλυκά που ξέρεις.
Δεν αντιλέγω. Ξέρω πολλά θηλυκά. Οι Τούρκοι που θα πολεμούν στην πρώτη γραμμή με το που σας βρουν θα σας βιάσουν. Το ίδιο και οι δικοί μας με τις τουρκάλες. Εν καιρώ πολέμου κανείς δεν ασχολείται με τα δικαιώματα των γυναικών. Δεν τις ρωτάει κιόλας...
Εν καιρώ πολέμου και τους άντρες βιάζουν καλό μου. Χωρίς να τους ρωτήσουν υποθέτω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εμπεδοκλής

AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:17

Ποιο idf ρε τύπε; Που κάνει προπαγάνδα για γκομενάρες στην πρώτη και ακόμη και τη χοντρούλα από τη eurovision την είχαν στη λάτζα σε κάποιο πλοίο σε λιμάνι. Τράβα δες τα ονόματα από τα φέρετρα που γυρνάνε. Δύσκολα βλέπεις γυναικείο όνομα. Λες να μη μπορούσε κανένας Παλαιστίνιος μαχητής να πετύχη χοντρή που τρέχει και μπορεί ο μαροκινός που τον κάνεις φου και πέφτει στην Ομόνοια;

Όσο για τις εποπίνες, δε λέω. Γαμιούνται στα στρατόπεδα με άλλον μονιμά και έπειτα το ξύνουν μια ζωή. Τουλάχιστον γεννάνε Έλληνες.
Εμπεδοκλής

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:20
Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:00
ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 13:20

Αν δεν ξανατρολάρεις, θα έλεγα ότι περιγράφεις ξεκάθαρα τις δικές σου εμπειρίες από τα θηλυκά που ξέρεις.
Δεν αντιλέγω. Ξέρω πολλά θηλυκά. Οι Τούρκοι που θα πολεμούν στην πρώτη γραμμή με το που σας βρουν θα σας βιάσουν. Το ίδιο και οι δικοί μας με τις τουρκάλες. Εν καιρώ πολέμου κανείς δεν ασχολείται με τα δικαιώματα των γυναικών. Δεν τις ρωτάει κιόλας...
Εν καιρώ πολέμου και τους άντρες βιάζουν καλό μου. Χωρίς να τους ρωτήσουν υποθέτω.
Το είπα, τους γυναικωτούς μόνο. Τους άλλους τους χρησιμοποιούν για να σπάνε πλάκα. Άντε για να φτιάχνουν ταμπούρια με τα κουφάρια τους...
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:22
AlienWay έγραψε: 16 Ιούλ 2022, 14:17

Ποιο idf ρε τύπε; Που κάνει προπαγάνδα για γκομενάρες στην πρώτη και ακόμη και τη χοντρούλα από τη eurovision την είχαν στη λάτζα σε κάποιο πλοίο σε λιμάνι. Τράβα δες τα ονόματα από τα φέρετρα που γυρνάνε. Δύσκολα βλέπεις γυναικείο όνομα. Λες να μη μπορούσε κανένας Παλαιστίνιος μαχητής να πετύχη χοντρή που τρέχει και μπορεί ο μαροκινός που τον κάνεις φου και πέφτει στην Ομόνοια;

Όσο για τις εποπίνες, δε λέω. Γαμιούνται στα στρατόπεδα με άλλον μονιμά και έπειτα το ξύνουν μια ζωή. Τουλάχιστον γεννάνε Έλληνες.
Και ποιος σου είπε ότι θα βάλουν τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή για να γυρίσουν σε φέρετρα;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”