Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Ρε συ. Πες πως ο Μπετόβεν βίασε ένα 15χρονο οκ; Τι θα προτιμούσες να τον βάλουν μέσα και να μην ξαναγράψει τίποτα. Ή να τον αφήσουν λίγο ξες, ελεύθερο; Εγώ το δεύτερο.
Θα έλεγες το ίδιο αν ήταν παιδί σου το 15χρονο;
ΥΓ. Και αναφέρομαι σε βιασμό και όχι "συναίνεση".
αυτό κομμάτι δύσκολο εγώ είμαι έλληνας. Αυτός θα βίαζε κανα γερμανάκι.
Αλλά τι να πω. Ανθρωποι σαν εσάς θα στερούσαν από τον κόσμο μια μεγαλοφυία επειδή ξερωγω βίασε ένα 15χρονο.
Πάλι καλά που δεν μας έγραψες ότι θα ήταν τιμή σου να στο βιάσει ο Πολάνσκι. Μπαρουτοκαπνισμενοι πίθηκοι είστε ορισμένοι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Θα πρέπει να τιμωρούνται τα εγκλήματα αλλά δεν θα πρέπει να ακυρώνεται το καλλιτεχνικό/επιστημονικό έργο των εγκληματιών. Το να ακυρώσεις τα καλά μαζί με τα κακά που έχει κάνει κάποιος δεν έχει καμιά λογική. Μου κάνει εντύπωση που προοδευτικοί κατά τ'άλλα άνθρωποι σκέφτονται μ'αυτό τον μανιχαιστικό τρόπο. Ότι ένας ένας άνθρωπος είναι φύσει καλός η κακός κι ότι αυτή η καλοσύνη/κακία διαφαίνεται σε κάθε πτυχή της ζωής. Λες και το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι ένα σύμπλεγμα πολλών επιθυμιών, συχνά αντιφατικών, και ότι κάποιες απ'αυτές σε δεδομένη χρονική στιγμή επικρατούν έναντι των άλλων και εξωτερικεύονται μέσω των πράξεων.
Βέβαια αν μιλάμε για ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν την επαγγελματική τους θέση για να κακοποιούν όπως ο Λιγνάδης τότε θα πρέπει να απομακρύνονται κι από αυτή τη θέση κι από κάθε θέση που τους δίνει αυτή την δυνατότητα.
Επιχείρηματα όπως "ναι αν ήταν το παιδί σου" δεν μου λένε κάτι. Αν είχα ηθικό πανικό ότι κάποιος θα κακοποιήσει το παιδί μου θα είχα ακυρώσει ένα σωρό κλασσικούς διανοητές/καλλιτέχνες παγκόσμιας κληρονομιάς, από τον Da Vinci μέχρι τον Foocault. Και δε θα 'θελα να σκέφτομαι πόσοι άλλοι είχαν κάνει πράγματα που δε θα μάθουμε ποτέ.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
foscilis έγραψε: 15 Ιούλ 2022, 18:20Άσε μας ρε φίλε δύο ώρες δε γίνεται τίποτα και στο τελος κλείνει η ταινία κυριολεκτικά μισό δευτερόλεπτο πριν δείξουν το μωρό.
Τα πιο άδικα πεταμένα λεφτά της ζωής μου.
Ετσι ήταν οι ταινίες τρόμου τότε.
Άρα το αρχαίο κοινό που πήγε να δει την πρώτη σύγχρονη ταινία τρόμου έχοντας ήσυχο το κεφάλι του μετα χρειάστηκαν όλοι ψυχολόγο.
Αδικείς την ταινία. Σε όλη την διάρκειά της υπάρχουν υπονοούμενα γιά το τι πρόκειται να συμβεί και από αυτά τα υπονοούμενα ο θεατής περιμένει τρομακτικά πράγματα, χειρότερα απ'όσα δείχνει η ταινία. Και τότε (εγώ είδα την ταινία το 1976) είχε προβληθεί σαν το άκρον άωτον του τρόμου.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ο Πορφυριος, σαν να διαβασε το αποσπασμα απο τον διαλογο του Πορφυρη (!) Πετροβιτς και του Ροντια Ρασκολνικοφ. Αυτη η ιδεα, οτι η ιστορια κινειται μονο απο τις υπερβασεις των κοινωνικων συμβασεων απο "οργανικα" καταλληλους να τις κανουν, αποτελεσε(μετα την διατυπωση της) αντικειμενο προβληματισμου για πολλους (εγκληματιες και μη). Οχι μονο σε μικροκλιμακες, οπως στην κουβεντα σας για υον Πολανσκυ, μα και μακροσκοπικες εξελικτικες επιταγχυνσεις απο την παρεμβολη ατομων οπως ο Ναπολεοντας κλπ κλπ.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.