Ζενίθεδρος έγραψε: 02 Ιούλ 2022, 15:21
Η ελληνική κουζίνα είναι από τις πιο γνωστές στον κόσμο και αποτελεί κίνητρο για εκατομμύρια τουρίστες, προκειμένου να επισκεφτούν την χώρα μας
Ούτε καν, μόνο γνωστή δεν την λες την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό.
Επίσης, αν προσέξει κανείς τι παραγγέλνουν οι τουρίστες στα εστιατόρια θα παρατηρήσει πως όλο μακαρονάδες, πίτσες και κρεατικά τύπου μπριζόλες ή μπιφτέκια παίρνουν. Σπάνια βλέπεις να τρώνε κάτι παραδοσιακό.
Μια απλή βόλτα σε Μακρυγιάννη και Πλάκα είναι διαφωτιστική.
Όσον αφορά τα δυο φαγητά που προαναφέρθηκαν, συμφωνώ με τον πατσά αλλά διαφωνώ ριζικά με τις μπάμιες οι οποίες είναι ωραιότατο φαγητό ειδικά αν μαγειρεύονται και σωστά.
Το κεμπαπ παντως στην Πλακα ειναι το νο1 που παραγγελνουν και μια χαρα παραδοσιακο το λες.
Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2022, 16:04
Ο πατσάς να το καταλάβω αλλά οι μπάμιες γιατί; αμπαλοι.
Αμπαλοι είστε όλοι όσοι δεν τρώτε πατσά.
Μα ποιος τρώει πατσά, αφού κάνεις δε φτιάχνει σπίτι του, και κανένα μαγαζί πλέον δεν τον κάνει καλά; πως γίνεται να υπάρχει τέτοια ζήτηση, και τόσο ελάχιστη προσφορά; αποτελεί οικονομικό παράδοξο.
2-3 φορες πολυ παλια που ειχα παει να δοκιμασω σε μαγαζια, μυριζε και απο τοτε δεν.
Υποτιθεται οτι με πηγαν κιολας σε καλα μαγαζια του ειδους, οι υπολοιποι επεσαν με τα μουτρα, εγω εφαγα μαγειριτσα, αυτη ηταν μια χαρα εφαγα 2 πιατα!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
AlienWay έγραψε: 02 Ιούλ 2022, 15:36
Οι περισσότερες κουζίνες έχουν φαγητά που είναι είτε άνοστα, είτε υπερβολικά "παράξενα" για άλλες κουλτούρες.
Ωστόσο οι μπάμιες είναι ένα φυτό αυτόνομο. Δεν έχει να κάνει με το μαρινάρισμα η γεύση του.
Επομένως η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασίστηκε στο γεγονός ότι είναι βρώσιμο και το ενέταξε εντός της.
Είναι σαν να λέει κάποιος ότι το λεμόνι είναι ξινό. Ε, τι να κάνουμε, έτσι είναι.
Δεν υπάρχουν παρακατιανά υλικά. Οι κακές συνταγές και η κακή εκτέλεση είναι το πρόβλημα, δηλαδή οι κακοί μάγειρες. Για δοκίμασε αυτή τη συνταγή, εμένα μια χαρά μου βγήκε.
Fried Okra
Put an inch or 2 of vegetable oil in a large skillet over medium heat. If the okra is small, cut it in half lengthwise; if it’s big, cut it crosswise on a diagonal into thick slices. Dip the okra in buttermilk, then in a mixture of cornmeal, a pinch of cayenne, and salt and pepper. When the oil is hot (a pinch of the cornmeal mixture should sizzle immediately but not burn), fry the okra until golden and crisp, 3 to 5 minutes. Transfer them to paper towels with a slotted spoon and sprinkle immediately with salt and pepper. If you’re cooking in batches, keep them warm in a 200ºF oven while you fry the rest.
Οι μπαμιες ειναι ενα υγειινο φαγητο, που αμα μαγειρευτει και σωστα γινεται και νοστιμο. Με φρεσκια ντοματα και καλο ελαιολαδο, με διαδικασια για να φυγει το κολλωδες υγρο. Δε εχει θεση σε λιστα με κακα φαγητα
Εμένα πάντως μια χαρά μου αρέσουν και τα δύο αν και έχω πολλά χρόνια να φάω πατσά.
Και μια ματιά που έριξα στη λίστα, όσα κατάλαβα τι είναι πάλι μια χαρά τα έτρωγα.
Γενικά είμαι πολύ εύκολος στο φαγητό και μάλλον δεν πρέπει να με λαμβάνετε υπόψη όταν αφορά κριτική πιάτων και γεύσεων...