Saliveros έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:20
Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:00
Saliveros έγραψε: 25 Σεπ 2018, 10:32
Μίλα όμως κι εσύ καθαρά, μη ντρέπεσαι.
Εγώ τα έγραψα, όχι κάποια συμμορία.
Σε ποιούς αναφέρεσαι;
Ποιά Πανδώρα; Ποιό όπλο; Ποιός Ταρζάν;
Κράταγε καραμπίνα ο φασίστας οικογενειάρχης και την έκρυψε πριν από το βίντεο;
Καλό το μελόδραμα, δε λέω, αλλά χρειάζεσαι κάποια μαθήματα τεχνικής. Έχεις μέλλον πάντως.
Κι ο Φώσκωλος κάπως έτσι ξεκίνησε.
Εσυ το εγραψες και εσενα παρεθεσα αλλα υπαρχουν κι αλλοι στο νημα που εξεφρασαν παρομοιες αποψεις. Ετσι ενω ξεκαθαρα απευθυνομαι και σε εσενα, παραλληλα απευθυνομαι και στους
ομοιδεατες που παρελασαν απο δω.
Ποιοί ακριβώς είναι οι "ομοϊδεάτες" μου;
Εσύ π.χ. λες ότι δεν είσαι ομοϊδεάτης με τα πρεζόνια, ωστόσο έχεις ξεσκιστεί να μας δείχνεις την αμέριστη συμπάθειά σου με την Ζακ και την απέχθειά σου προς τους "νοικοκυραίους".
Κατα τα λοιπα για τις αηδιες που γραφεις για το φωσκολο κλπ.
Δεν είναι αηδίες.
Ίσως να μην το έχεις αντιληφθεί, αλλά οι δημοσιεύσεις σου ξεχειλίζουν συναισθηματισμό και λαϊκισμό.
Σε συνεχομενα ποστ εχω τονισει οτι εκκινω με αφορμη το θεμα για να εκφρασω κατι γενικοτερο. Αυτο που με απασχολει δεν ειναι τοσο ο ζακ οσο το τι θα γινει αν η αυτοδικια γινει μερος της ευρυτερης κουλτουρας με αλλοθι οτι η αστυνομια δεν κανει καλα τη δουλεια της. Θα συνηθισουμε τοσο τη βια ωστε να βγαζουμε καραμπινα για απλες διενεξεις? Ειμαστε ηδη σαυτο το δρομο? Το κυμα συμπαραστασης σε εναν ανθρωπο που πατουσε το κεφαλι ενος εξουδετερωμενου πρεζακιου στα γυαλια, ισως δειχνει αυτο. Οπως και η εν ψυχρω εκτελεση αοπλου αν θυμαμαι καλα κλεφτη απο παππου κυνηγο. Σ αυτο το πλαισιο εγινε η τοποθετηση μου.
Για να μη δουλευόμαστε χοντρά, πες με το χέρι στην καρδιά τι θα έγραφες αν ο Ζακ ήταν Χρυσαυγίτης κι ο νοικοκυραίος ήταν ο νυχτοφύλακας του Περισσού.
Και μην ανησυχεις για την τεχνικη μου. Μπορει να παιρνει βελτιωση αλλα οπως και να χει, ακομα και ετσι τα φασιστοειδη τα βαζω κατω. Τωρα δεν μιλαω για σενα. Νομιζω δηλαδη...
Μπα;
Δεν έχεις καταλάβει ακόμα πόσο φασίστας είμαι;
Δεν εχω ιδιαιτερη συμπαθεια προς τους μικροαστους νοικοκυραιους, ειναι αληθεια. Τους θεωρω πολυ ευμεταβλητο στρωμα, αναξιοπιστο και χωρις μπεσα. Αλλα σιγουρα τους εχω σε μεγαλυτερη υποληψη απ οτι τους λουμπεν.
Φυσικα εγω ως τωρα δεν εχω μπει στην αντιπαραθεση περι νοικοκυραιων και ζακ. Εγω στεκομαι στο φαινομενο της αυτοδικιας.
Σε οτι αφορα τους ομοιδεατες. Δεν βλεπεις ποιες περσονες εδω μεσα δειχνουν να συμφωνουν με την αντιδραση του καταστηματαρχη? Πρεπει να γραψω νικνειμς? Φανταζομαι πως οχι.
Τελος, ειναι σουρεαλιστικο να με κατηγορεις για λαικισμο οταν ειμαι απο αυτους που λενε οχι στην αυτοδικια και ναι στην ψυχραιμη αντιμετωπιση της καταστασης. Εγω λεω πως την αντιμετωπιση των ληστειων πρεπει να την αναλαμβανει ο αρμοδιος φορεας, η αστυνομια δηλαδη οπως συμβαινει σε καθε πολιτισμενη χωρα και οχι αυτοκλητοι υπερασπιστες της δικαιοσυνης. Και ειμαι λαικιστηε. Εσυ λες να αγιασει το ποδι του μαγαζατορα ( με αλλα λογια) αλλα δεν εισαι. Και καπου συον ταφο του τα κοκκαλα του ιονεσκο σχηματιζουν ενα χαμογελο.
Ειναι ακομα πιο σουρεαλιστικες οι αναφορες στο φωσκολο για μενα. Στο εργο του φωσκολου υπηρχε ο ταξιαρχος θεοχαρης που παρα τα γαλονια του εγραφε στα παπακια του τις αστυνομικες αρχες και δρουσε ως γνησιος βιτζιλαντης. Οχι ως αστυνομικος αλλα ως βιτζιλαντης. Κατι που μοιαζει πολυ σαν κουλτουρα με εκεινη που χρησιμοποιειτε πολλοι εδω μεσα για να δικαιολογησετε τον μαγαζατορα.
Θα ελεγε κανεις οτι οι φωσκολικοι ειναι αλλοι κι οχι εγω...