!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Re: Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:00
Spoiler
Saliveros έγραψε: 25 Σεπ 2018, 10:32
Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 09:12
Ειναι ακριβο(σε αντιθεση με το φτηνο) αλλοθι αυτο που λες για την προστασια της ιδιοκτησιας, αλλα παραμενει αλλοθι.
Σε καθε περιπτωση το σωστο ειναι να μιλατε καθαρα. Πειτε πως βαζετε το εμπορευμα σας πανω απο την ανθρωπινη ζωη. Κανεις δεν θα σοκαριστει.
Μίλα όμως κι εσύ καθαρά, μη ντρέπεσαι.
Εγώ τα έγραψα, όχι κάποια συμμορία.
Σε ποιούς αναφέρεσαι;
Παρολα αυτα το προβλημα που δημιουργειται οταν σε καιρους ειρηνης τιθεται σε ντιμπειτ το αν η ζωη ειναι το υψιστο αγαθο, ειναι οτι σχετικοποιειται η αξια της.
Και δεν σχετικοποιειται μονο σε συγκριση με τα εμπορευματα του καταστηματαρχη. Διοτι οταν ανοιξεις το κουτι της πανδωρας δεν μπορει να περιμενεις να βγει εξω το ελαχιστο κακο. Θα βγει οτι ειναι να βγει.
Ετσι η ζωη μπορει να εχει μειωμενη αξια απεναντι στην περηφανια. Ποιος εισαι εσυ κυριος που με εθιξες? Την καραμπινα. Μπορει να σχετικοποιειται απεναντι σε μια ηπια αντιδικια. Μου χρωστας λεφτα και δεν τα δινεις. Τα δικαστηρια αργουν, δεν κανουν τιποτα. Δεν με προστατευουν. Το οπλο και γρηγορα.
Και καπως ετσι παμε στη ζουγκλα με τον ταρζαν.
Ποιά Πανδώρα; Ποιό όπλο; Ποιός Ταρζάν;

Κράταγε καραμπίνα ο φασίστας οικογενειάρχης και την έκρυψε πριν από το βίντεο;

Καλό το μελόδραμα, δε λέω, αλλά χρειάζεσαι κάποια μαθήματα τεχνικής. Έχεις μέλλον πάντως.
Κι ο Φώσκωλος κάπως έτσι ξεκίνησε.

Εσυ το εγραψες και εσενα παρεθεσα αλλα υπαρχουν κι αλλοι στο νημα που εξεφρασαν παρομοιες αποψεις. Ετσι ενω ξεκαθαρα απευθυνομαι και σε εσενα, παραλληλα απευθυνομαι και στους ομοιδεατες που παρελασαν απο δω.
Ποιοί ακριβώς είναι οι "ομοϊδεάτες" μου;
Εσύ π.χ. λες ότι δεν είσαι ομοϊδεάτης με τα πρεζόνια, ωστόσο έχεις ξεσκιστεί να μας δείχνεις την αμέριστη συμπάθειά σου με την Ζακ και την απέχθειά σου προς τους "νοικοκυραίους".
Κατα τα λοιπα για τις αηδιες που γραφεις για το φωσκολο κλπ.
Δεν είναι αηδίες.
Ίσως να μην το έχεις αντιληφθεί, αλλά οι δημοσιεύσεις σου ξεχειλίζουν συναισθηματισμό και λαϊκισμό.
Σε συνεχομενα ποστ εχω τονισει οτι εκκινω με αφορμη το θεμα για να εκφρασω κατι γενικοτερο. Αυτο που με απασχολει δεν ειναι τοσο ο ζακ οσο το τι θα γινει αν η αυτοδικια γινει μερος της ευρυτερης κουλτουρας με αλλοθι οτι η αστυνομια δεν κανει καλα τη δουλεια της. Θα συνηθισουμε τοσο τη βια ωστε να βγαζουμε καραμπινα για απλες διενεξεις? Ειμαστε ηδη σαυτο το δρομο? Το κυμα συμπαραστασης σε εναν ανθρωπο που πατουσε το κεφαλι ενος εξουδετερωμενου πρεζακιου στα γυαλια, ισως δειχνει αυτο. Οπως και η εν ψυχρω εκτελεση αοπλου αν θυμαμαι καλα κλεφτη απο παππου κυνηγο. Σ αυτο το πλαισιο εγινε η τοποθετηση μου.
Για να μη δουλευόμαστε χοντρά, πες με το χέρι στην καρδιά τι θα έγραφες αν ο Ζακ ήταν Χρυσαυγίτης κι ο νοικοκυραίος ήταν ο νυχτοφύλακας του Περισσού.
Και μην ανησυχεις για την τεχνικη μου. Μπορει να παιρνει βελτιωση αλλα οπως και να χει, ακομα και ετσι τα φασιστοειδη τα βαζω κατω. Τωρα δεν μιλαω για σενα. Νομιζω δηλαδη...
Μπα;
Δεν έχεις καταλάβει ακόμα πόσο φασίστας είμαι;
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης
    Άβαταρ μέλους
    ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:11 Και επειδη τετοιες αποφασεις δεν μπορουν να τις παρουν οι πολιτες, ο θεος εφτιαξε την αστυνομια.
    Ο θεός την έφτιαξε αλλά την ξέχασε κάπου μεταξύ 5ου και 6ου σύννεφου.

Μέχρι να φτάσουν τα μηνύματα καπνού στο ουράνιο κέντρο, υπάρχει κάποιο σημαντικό χρονικό κενό.
    Οπότε αποφασίζουν οι πολίτες.
    Η ελπίδα είναι παγίδα.
    Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

under έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:15
    Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:11 Εγω διαλεγω η αντιμετωπιση καθε απειλης(ενος κλεφτη πχ) να ειναι ενδεδειγμενη και αναλογη με το μεγεθος της απειλης.
    Αν καταλαβεις οτι καποιος σου παιρνει το προρτοφολι απο την τσεπη πως αντιδρας ; Θα χρησιμοποιησεις βια ή οχι ;
    Θα το βάλει στα πόδια όσο πιο γρήγορα μπορεί.
    Λούης θα γίνει.
    Σφαλιάρα vs πορτοφολιού;;; Εικόνα
    Φασίστας είσαι;
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης
      Άβαταρ μέλους
      OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:11 Εγω διαλεγω η αντιμετωπιση καθε απειλης(ενος κλεφτη πχ) να ειναι ενδεδειγμενη και αναλογη με το μεγεθος της απειλης.
      Αν καταλαβεις οτι καποιος σου παιρνει το προρτοφολι απο την τσεπη πως αντιδρας ; Θα χρησιμοποιησεις βια ή οχι ;
      Μπα δεν νομίζω να το κάνει...
      Μάλλον θα στήσει και κώλο...

.
      Άβαταρ μέλους
      Πορφύριος Εξαρχίδης
      Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

YouOnlyLiveOnce έγραψε: 25 Σεπ 2018, 10:20
      Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 25 Σεπ 2018, 09:03 Δηλώνω κι εγώ κυρ παντελής αφού στο δικό μου μαγαζί μπήκαν σε έναν μήνα τρεις φορές γύφτοι και ξεσηκώσαν πράγματα μηδαμινής αξίας για τους ίδιους αλλά πολύτιμα για εμένα και τη δουλειά μου. Σπάσανε το γραφείο μου και με λοστούς ξεκολλήσανε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο από τον τοίχο όπου είχα όλους τους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών. Με προσωπικό κίνδυνο κι ενώ βρισκόμουν σε διαρκή επικοινωνία με την αστυνομία τους ακολούθησα με αποτέλεσμα τελικά να συλληφθούν. Δεν είμαι ήρωας φυσικά γιατί προσπαθούσα να προστατεύσω την προσωπική μου περιουσία. Ίσως θα έπρεπε να ντρέπομαι και λίγο που στερούσα από μια ομάδα περιθωριοποιημένων ατόμων τα προς το ζην. Η δίκη πήρε 5 αναβολές. Δεν ξέρω τι έγινε τελικά γιατί σταμάτησα να πηγαίνω.

Σε άλλη πιο πρόσφατη περίπτωση ενώ πήγαινα να πάρω την κόρη μου από το ωδείο (γιατί εμείς οι κυρ παντελήδες έχουμε μπουρζουά συνήθειες καμιά φορά) μου την έπεσαν ένα τετράπαχο πρεζόνι με ένα φίλο του και ζητούσαν να τους πληρώσω γιατί προφανώς τους χρωστούσα αφού τους έσπρωξα στα ναρκωτικά και κανόνισα να είναι ελλιπής η παιδεία τους. Όταν αρνήθηκα και κάλεσα την αστυνομία μου είπαν να γαμηθώ να φύγω από το πάρκο (προφανώς για να αποφύγουν τους μπάτσους) αλλά εγώ δεν το κουνούσα. Έφαγα το ξύλο της αρκούδας από τον χοντρό και τον φίλο του αλλά εκεί, υπέμενα μέχρι να έρθει η αστυνομία (Δεν έχετε ιδέα τη ζημιά μπορεί να κάνει ένα πρεζόνι ακόμα και όταν φαίνεται τελειωμένο). Άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν, ο ένας τα κατάφερε αλλά ο χοντρός όχι. Όταν έφτασαν οι μπάτσοι κρατούσε μια λάμα και την στριφογυρνούσε και φώναζε ελάτε να με γαμήσετε, επιθέσεις σε μπάτσους, επιθέσεις σε περαστικούς. Από την άλλη οι μπάτσοι ήταν ευγενικότατοι, με τακτ και με καλά λόγια (όπως μιλάς σε ένα παιδί που δεν του αρέσει το παιχνίδι του) προσπαθούσαν να τον βάλουν στο περιπολικό. Σε κάποια φάση κατέβασε το παντελόνι του και ζητούσε να τον γαμήσουν.
      Μετά από μια εβδομάδα τους ξαναείδα στο πάρκο. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Εμείς οι κυρ παντελήδες βλέπετε σηκώνουμε το βάρος όλων των λαθών σας σαν άλλος Άτλας, είμαστε εκεί για να πληρώνουμε τους φόρους μας και να δημιουργούμε το σχετικά ειρηνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο σκουπίδια σαν και αυτά μπορούνε να δράσουν. Αν δεν υπήρχαμε εμείς το οικοδόμημα θα κατάρρεε.
      Λυπαμαι πραγματικα για οτι σου συνεβει.Και στον Σαλιβερο.
      Φαινεται ομως σαν να ειπατε δηλαση ''καλα του εκανε'' (για αυτο που συζηταμε),πηρε εκδικηση και για εμας;
      Ενταξει παλι μπορω να σας καταλαβω οτι εχετε καποιο καταστημα,εχτε πεσει θυματα και ταυτιστηκατε.
      Για εμενα ο Κυρ Παντελης ειναι αυτος που νομιζει οτι ειναι καλυτερος
      γιατι εχει καταφερει οτι θεωρει οτι πρεπει να καταφερει κανεις αλλιως ειναι στο περιθωριο.
      Τον βαζει ο καθε Κυρ Παντελης στο περιθωριο. Ειναι ο καλυτερος γιατι σχεδον ποτε δεν κανει λαθη.
      Και αν κανει θα τα δικαιολογησει,θα προχωρησει την ζωη του.
      Δεν προβληματιζεται και πολυ οπως λεει και το γνωστο τραγουδι
      αρκει αυτος να ναι καλα,το σπιτι του,η δουλιτσα του.
      Δεν κρατατε λοιπον (κατα την δικη μου γνωμη) το σχετικα ειρινικο πλαισιο
      αλλα το αδιαφορο.Και θα συμφωνησω οτι το οικοδομημα/συστημα σας εχει αναγκη αλλιως θα καταρευσει.
      Μιλαω γενικα οχι μονο για το συγκεκριμενο γεγονος. Τωρα σκουπιδια ειναι τα πρεζακια.
      Αλλα σκουπιδια ειτε ειναι ειτε ευκολα μπορουν να γινουν διαφορες κατηγοριες πολιτων.
      Το εχουμε δει /το βλεπουμε.Για τον καθε κυρ Παντελη αυριο σκουπιδι φοβαμαι οτι μπορει να γινει ο οποιοσδηποτε.
      Όχι καλή μου. Πληρώνουμε φόρους, είμαστε νομοταγείς, είμαστε φιλήσυχοι, μέσα σε χίλιες δυσκολίες προσπαθούμε να κρατήσουμε τη δουλειά μας και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Πολύ πιθανό αύριο να κλείσω το μαγαζί μου και να βρεθώ να μην μπορώ να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου. Αν αυτό με κάνει πρεζόνι τότε καλή μου να είσαι σίγουρη, όταν μπω σε ένα μαγαζί να το ληστέψω με μαχαίρι μέσα στη μαστούρα μου θα περιμένω ότι ενδεχομένως να φάω και μερικές κλοτσιές. Δεν θα υποθέσω ότι το σύστημα διέπεται από νόμους από τους οποίους εγώ καθότι πρεζόνι μπορώ να παραστρατίσω αλλά ο κυρ παντελής όχι. Και δεν θα κατηγορήσω τον κυρ παντελή που έκανε το ανάλογο με αυτό που πήγα να κάνω εγώ.
      Άβαταρ μέλους
      Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Να του παταω το κεφαλι πανω σε γυαλια ή να σπασω τζαμαρια στο κεφαλι του δυσκολα να το κανω. Αν με παιρνει θα προσπαθησω να το παρω πισω χωρις να εμπλακω σε ολοκληρη μαχη. Αν δεν με παιρνει θα παρατησω το πορτοφολι και θα ειδοποιησω τις αρχες.

Ομως το παραδειγμα αυτο δεν εχει σχεση με την περιπτωση που συζηταμε. Στην περιπτωση που συζηταμε το πρεζακι δεν ειχε διαφυγει, ηταν ζαλισμενο και αποπροσανατολισμενο μεσα στο μαγαζι και δεν μπορουσε να σηκωσει ουτε τον πυροσβεστηρα. Μπουσουλαγε στο κατω μερος της τζαμαριας την οποια αμφιβαλλω αν μπορουσε να σπασει. Ολα αυτα ενω η αστυνομια ηταν καθοδον. Αν ο καταστηματαρχης δεν εσπαγε τη τζαμαρια πανω στα μουτρα του πρεζακιου και περιμενε λιγα δευτελεπτα απλα θα ερχονταν η αστυνομια και θα επιλαμβανονταν του ζητηματος. Αλλα οχι δεν ηθελε να κανει αυτο...Ειχε λιντσαρισμα στο μυαλο του.
      Άβαταρ μέλους
      panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Στα δημοκρατικα Χανια ακουγεται οτι κλεφτες/διαρρηκτες εχουν παθει πολυ χειροτερα. Μεχρι και waterboarding ειχα ακουσει οτι εκαναν κάποιοι σε κλεφτη για να σπασουν πλακα, αλλα εγω πιστεύω οτι πρόκειται για ανυποστατες φημες :xena:
      Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos291 την 25 Σεπ 2018, 11:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
      Άβαταρ μέλους
      ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:11 Οταν η αστυνομια υπολειτουργει ο πολιτης μπορει να νιωσει οτι εχει δικαιωμα να κανει οτι του καυλωσει. Ετσι εχουμε περιστατικα σαν αυτο του νηματος, με ασυμετρη χρηση βιας απο το μαγαζατορα.
      Αυτή η πρόταση συμπυκνώνει εκπληκτικά το σκεπτικό των αντιφα.

Η αστυνομία κρίνεται αποδεκτή και απαραίτητη μόνον για να καταπιέσει τις καύλες των πολιτών.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η αστυνόμευση είναι καταπίεση της ελεύθερης έκφρασης.

:lol: :lol: :lol:
      Η ελπίδα είναι παγίδα.
      Άβαταρ μέλους
      under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:30

Να του παταω το κεφαλι πανω σε γυαλια ή να σπασω τζαμαρια στο κεφαλι του δυσκολα να το κανω. Αν με παιρνει θα προσπαθησω να το παρω πισω χωρις να εμπλακω σε ολοκληρη μαχη.
      Εχεις υποψιν οτι μπορει με ενα μπουκετακι να πεθανει ο αλλος και τοτε αυτα που λες τωρα πανε περιπατο ;
      Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
      Άβαταρ μέλους
      vantono
      Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

under έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:34
      Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:30

Να του παταω το κεφαλι πανω σε γυαλια ή να σπασω τζαμαρια στο κεφαλι του δυσκολα να το κανω. Αν με παιρνει θα προσπαθησω να το παρω πισω χωρις να εμπλακω σε ολοκληρη μαχη.
      Εχεις υποψιν οτι μπορει με ενα μπουκετακι να πεθανει ο αλλος και τοτε αυτα που λες τωρα πανε περιπατο ;
      ίδιο και το αυτο,ενα μπουκετάκι για να σε απωθήσω οταν ερθεις να μου φερμάρεις την πορτοφολιά, με το να σου πατητάρω τη μάπα πάνω σε σπασμένα τζάμια ακαθόριστης κοπής?
      Άβαταρ μέλους
      Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

sys3x έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:19 Δώσε κι άλλες λεπτομέρειες, ο ληστής είναι κανονικός ληστής; είναι ο γιος του Βούτση που κάνει απαλλοτρίωση από πλούσιο για να τα δώσει στους φτωχούς; είναι άνθρωπος με μαχαίρι και με ανθρώπινα δικαιώματα μέλος της λτζβτγ+++ κοινότητας; τι; έτσι σκέτα δεν γίνεται.
      half robin hoods :smt047
      Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
      @gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
      Άβαταρ μέλους
      Leporello
      Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:11Εγω διαλεγω η αντιμετωπιση καθε απειλης(ενος κλεφτη πχ) να ειναι ενδεδειγμενη και αναλογη με το μεγεθος της απειλης.

Και επειδη τετοιες αποφασεις δεν μπορουν να τις παρουν οι πολιτες, ο θεος εφτιαξε την αστυνομια.

Οταν η αστυνομια υπολειτουργει ο πολιτης μπορει να νιωσει οτι εχει δικαιωμα να κανει οτι του καυλωσει. Ετσι εχουμε περιστατικα σαν αυτο του νηματος, με ασυμετρη χρηση βιας απο το μαγαζατορα. Αυριο μπορει να εχουμε παρομοιο περιστατικο με αντιθετη καταληξη. Δηλαδη αντι για ενα τελειωμενο πρεζονι χωρις ποινικο μητρωο να υπαρχει ενας σκληρος ποινικος και ο ιδιοκτητης που θα παρεμβει γιατι γουσταρει αυτοδικια, να ξαπλωσει στο χωμα. Για παντα.

Γι αυτο ο καθεις στο ποστο του και ο κολιος τον αυγουστο.
      Υπεκφεύγεις. Δεν μπορεί η Αστυνομία να είναι πανταχού παρούσα. Κάποιος κάπου κάποτε, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το δίλημμα που σου έφερα.
      1.
      hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
      2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
      Von Mackensen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Von Mackensen »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:28
      YouOnlyLiveOnce έγραψε: 25 Σεπ 2018, 10:20
      Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 25 Σεπ 2018, 09:03 Δηλώνω κι εγώ κυρ παντελής αφού στο δικό μου μαγαζί μπήκαν σε έναν μήνα τρεις φορές γύφτοι και ξεσηκώσαν πράγματα μηδαμινής αξίας για τους ίδιους αλλά πολύτιμα για εμένα και τη δουλειά μου. Σπάσανε το γραφείο μου και με λοστούς ξεκολλήσανε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο από τον τοίχο όπου είχα όλους τους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών. Με προσωπικό κίνδυνο κι ενώ βρισκόμουν σε διαρκή επικοινωνία με την αστυνομία τους ακολούθησα με αποτέλεσμα τελικά να συλληφθούν. Δεν είμαι ήρωας φυσικά γιατί προσπαθούσα να προστατεύσω την προσωπική μου περιουσία. Ίσως θα έπρεπε να ντρέπομαι και λίγο που στερούσα από μια ομάδα περιθωριοποιημένων ατόμων τα προς το ζην. Η δίκη πήρε 5 αναβολές. Δεν ξέρω τι έγινε τελικά γιατί σταμάτησα να πηγαίνω.

Σε άλλη πιο πρόσφατη περίπτωση ενώ πήγαινα να πάρω την κόρη μου από το ωδείο (γιατί εμείς οι κυρ παντελήδες έχουμε μπουρζουά συνήθειες καμιά φορά) μου την έπεσαν ένα τετράπαχο πρεζόνι με ένα φίλο του και ζητούσαν να τους πληρώσω γιατί προφανώς τους χρωστούσα αφού τους έσπρωξα στα ναρκωτικά και κανόνισα να είναι ελλιπής η παιδεία τους. Όταν αρνήθηκα και κάλεσα την αστυνομία μου είπαν να γαμηθώ να φύγω από το πάρκο (προφανώς για να αποφύγουν τους μπάτσους) αλλά εγώ δεν το κουνούσα. Έφαγα το ξύλο της αρκούδας από τον χοντρό και τον φίλο του αλλά εκεί, υπέμενα μέχρι να έρθει η αστυνομία (Δεν έχετε ιδέα τη ζημιά μπορεί να κάνει ένα πρεζόνι ακόμα και όταν φαίνεται τελειωμένο). Άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν, ο ένας τα κατάφερε αλλά ο χοντρός όχι. Όταν έφτασαν οι μπάτσοι κρατούσε μια λάμα και την στριφογυρνούσε και φώναζε ελάτε να με γαμήσετε, επιθέσεις σε μπάτσους, επιθέσεις σε περαστικούς. Από την άλλη οι μπάτσοι ήταν ευγενικότατοι, με τακτ και με καλά λόγια (όπως μιλάς σε ένα παιδί που δεν του αρέσει το παιχνίδι του) προσπαθούσαν να τον βάλουν στο περιπολικό. Σε κάποια φάση κατέβασε το παντελόνι του και ζητούσε να τον γαμήσουν.
      Μετά από μια εβδομάδα τους ξαναείδα στο πάρκο. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Εμείς οι κυρ παντελήδες βλέπετε σηκώνουμε το βάρος όλων των λαθών σας σαν άλλος Άτλας, είμαστε εκεί για να πληρώνουμε τους φόρους μας και να δημιουργούμε το σχετικά ειρηνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο σκουπίδια σαν και αυτά μπορούνε να δράσουν. Αν δεν υπήρχαμε εμείς το οικοδόμημα θα κατάρρεε.
      Λυπαμαι πραγματικα για οτι σου συνεβει.Και στον Σαλιβερο.
      Φαινεται ομως σαν να ειπατε δηλαση ''καλα του εκανε'' (για αυτο που συζηταμε),πηρε εκδικηση και για εμας;
      Ενταξει παλι μπορω να σας καταλαβω οτι εχετε καποιο καταστημα,εχτε πεσει θυματα και ταυτιστηκατε.
      Για εμενα ο Κυρ Παντελης ειναι αυτος που νομιζει οτι ειναι καλυτερος
      γιατι εχει καταφερει οτι θεωρει οτι πρεπει να καταφερει κανεις αλλιως ειναι στο περιθωριο.
      Τον βαζει ο καθε Κυρ Παντελης στο περιθωριο. Ειναι ο καλυτερος γιατι σχεδον ποτε δεν κανει λαθη.
      Και αν κανει θα τα δικαιολογησει,θα προχωρησει την ζωη του.
      Δεν προβληματιζεται και πολυ οπως λεει και το γνωστο τραγουδι
      αρκει αυτος να ναι καλα,το σπιτι του,η δουλιτσα του.
      Δεν κρατατε λοιπον (κατα την δικη μου γνωμη) το σχετικα ειρινικο πλαισιο
      αλλα το αδιαφορο.Και θα συμφωνησω οτι το οικοδομημα/συστημα σας εχει αναγκη αλλιως θα καταρευσει.
      Μιλαω γενικα οχι μονο για το συγκεκριμενο γεγονος. Τωρα σκουπιδια ειναι τα πρεζακια.
      Αλλα σκουπιδια ειτε ειναι ειτε ευκολα μπορουν να γινουν διαφορες κατηγοριες πολιτων.
      Το εχουμε δει /το βλεπουμε.Για τον καθε κυρ Παντελη αυριο σκουπιδι φοβαμαι οτι μπορει να γινει ο οποιοσδηποτε.
      Όχι καλή μου. Πληρώνουμε φόρους, είμαστε νομοταγείς, είμαστε φιλήσυχοι, μέσα σε χίλιες δυσκολίες προσπαθούμε να κρατήσουμε τη δουλειά μας και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Πολύ πιθανό αύριο να κλείσω το μαγαζί μου και να βρεθώ να μην μπορώ να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου. Αν αυτό με κάνει πρεζόνι τότε καλή μου να είσαι σίγουρη, όταν μπω σε ένα μαγαζί να το ληστέψω με μαχαίρι μέσα στη μαστούρα μου θα περιμένω ότι ενδεχομένως να φάω και μερικές κλοτσιές. Δεν θα υποθέσω ότι το σύστημα διέπεται από νόμους από τους οποίους εγώ καθότι πρεζόνι μπορώ να παραστρατίσω αλλά ο κυρ παντελής όχι. Και δεν θα κατηγορήσω τον κυρ παντελή που έκανε το ανάλογο με αυτό που πήγα να κάνω εγώ.

Κάθε κοινωνία έχει την αστυνομια που θέλει και που της αξίζει κατ επέκταση. Στην περίπτωση μας είναι αυτό ακριβώς που περιγράφεις. Ευγένεια και και παραινέσεις στον βρωμερό πρεζουλα που κραδαίνει λάμα εναντίον τους.
      Άβαταρ μέλους
      vantono
      Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Leporello έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:39
      Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:11Εγω διαλεγω η αντιμετωπιση καθε απειλης(ενος κλεφτη πχ) να ειναι ενδεδειγμενη και αναλογη με το μεγεθος της απειλης.

Και επειδη τετοιες αποφασεις δεν μπορουν να τις παρουν οι πολιτες, ο θεος εφτιαξε την αστυνομια.

Οταν η αστυνομια υπολειτουργει ο πολιτης μπορει να νιωσει οτι εχει δικαιωμα να κανει οτι του καυλωσει. Ετσι εχουμε περιστατικα σαν αυτο του νηματος, με ασυμετρη χρηση βιας απο το μαγαζατορα. Αυριο μπορει να εχουμε παρομοιο περιστατικο με αντιθετη καταληξη. Δηλαδη αντι για ενα τελειωμενο πρεζονι χωρις ποινικο μητρωο να υπαρχει ενας σκληρος ποινικος και ο ιδιοκτητης που θα παρεμβει γιατι γουσταρει αυτοδικια, να ξαπλωσει στο χωμα. Για παντα.

Γι αυτο ο καθεις στο ποστο του και ο κολιος τον αυγουστο.
      Υπεκφεύγεις. Δεν μπορεί η Αστυνομία να είναι πανταχού παρούσα. Κάποιος κάπου κάποτε, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το δίλημμα που σου έφερα.
      να το κάνει, αλλα να μην κλαψομουνιάζει μετά οταν ξεπερασει το λέβελ της νομιμης άμυνας, και να ειναι έτοιμος να υποστεί αντρικία και ίσια κάθε νομικη συνεπεια. Δεν καταλαβαινω γιατι το ψάχνουμε τοσο πολυ.
      Άβαταρ μέλους
      YouOnlyLiveOnce

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:28

Να παραστρατησεις κυρ Παντελη!Αλλα θα υποστεις ολες τις συνεπεις και εσυ
      Να θυμασαι οτι ειναι ενας φαυλος κυκλος οταν/αμα ξεκινησει ολο αυτο :102:
      Κλειδωμένο
      • Παραπλήσια Θέματα
        Απαντήσεις
        Προβολές
        Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”